lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 14-02-2018, 21:22   #1
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,660
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default Crashed volume in Synology

Am un DS216+ cu un WD RED de 2TB.

SMART status e "Normal".

Azi din senin mi-a aparut ca Disk 1 Volume 1 e Crashed. Daca ma uit in Logs zice ca "An I/O error occurred with the hard drive". Am scos drive-ul, am dat restart tot la fel. E accesibil read only.

Nu am RAID.

Am ce sa-i mai fac? Sau trebuie formatat si pus totul de la 0?

Vad ca s-a unit tot hardwareul sa pice
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2018, 22:55   #2
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,287
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nasol, eu am o aplicatie specifica care acceseaza NAS-ul si ma informeaza despre hdd.
Daca poti accesa NAS-ul, ar trebui sa ai o aplicatie care face verificarea hdd.
Daca nu, acceseaza suport clienti si deschide un ticket, ei sunt in masura sa te indrume cum se reface partitia de sistem.
As baga mana-n foc ca partitia de date nu ti-a fost afectata sau este recuperabila.
Succes.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 01:31   #3
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by alinescoo View Post
Am ce sa-i mai fac? Sau trebuie formatat si pus totul de la 0?

Vad ca s-a unit tot hardwareul sa pice
A.
1. Backup.
2. Scoti HDD-ul, il verifici intr-un computer cu HD Sentinel Surface scan cu write.
3. Daca HDD-ul e ok, il pui inapoi. Daca HDD-ul e defect, il schimbi. Refaci NAS-ul.
4. Cumperi UPS pentru NAS.

B.
S-a unit hardware-ul sa pice, dar nici tu nu ai nici un fel de protectie pe curent, este? Ia un UPS pentru NAS si un UPS pentru computer. Poate fi si 2nd hand cu baterie noua, APC Backup UPS 650 CS / 550 ce vrei tu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 01:48   #4
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,231
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

NAS-ul ăla consumă 20 de waţi, chiar nu ajunge un UPS pentru ambele?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 01:52   #5
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,234
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ajunge fara probleme... mai mult de la UP il intereseaza partea de protectie, nu autonomie.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 08:12   #6
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ajunge dpdv al curentului consumat, dar UPS-urile astea nu au management pentru 2 device-uri. Ai un singur cablu usb pe care il conectezi la ceva. Daca il conectezi la NAS, dupa ce se termina curentul PC-ul ti se opreste aiurea. Daca il conectezi la PC, ti se inchide NAS-ul aiurea.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 10:19   #7
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,287
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, tensiunea fluctuanta poate sa fie o cauza pentru probleme sale, dar acum trebuie sa recupereze hdd .
Cu un singur HDD nu poate reface NAS_ul, doar sa reinstaleze SO cu o aplicatie dedicata de la Synology. De-asta am zis sa ceara ajutorul pe site-ul dedicat.
Dintr-o experienta prea recenta am inteles ca nici solutiile de back-up pe NAS nu sunt viabile daca nu folosesti o schema RAID dedicata, cel putin un mirroring.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 10:27   #8
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,231
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Dintr-o experienta prea recenta am inteles ca nici solutiile de back-up pe NAS nu sunt viabile daca nu folosesti o schema RAID dedicata, cel putin un mirroring.
Cloud backup la datele importante, eu ţin 600 GB pe Backblaze cu sync şi m-a costat 1.94 USD pe luna ianuarie.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 10:35   #9
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

RAID nu este BACKUP. Nu folositi niciodata RAID ca si metoda de backup. Acuma ce intelegi prin viabil, difera. Poate fi NAS cu un singur HDD, nu ne-a zis ce si cum.

Si eu folosesc Backblaze, 5 dolari pe luna si fac backup pe intreg serverul.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 10:58   #10
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,231
Mentioned: 227 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by alinescoo View Post
Am un DS216+
Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Poate fi NAS cu un singur HDD, nu ne-a zis ce si cum.
click me.

Eu am DS216j.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 11:07   #11
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Si daca NAS-ul are 2 sloturi, poate fi doar un slot folosit, la asta ma refeream.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 12:59   #12
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,660
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am luat HDD si l-am pus in linux cum zic ei, insa mdadm nu il incarca. Arata la ceva status ca missing.

Chiar daca volumul e Crashed e in read only si o sa incerc sa copiez datele de pe el prin SMB. As fi preferat direct in PC ca e mai rapid. Oricum, datele de pe el nu sunt prea importante si le am pe PC.

Nu am UPS insa am prelungitor cu surge protection sau cum ii zice care ar trebui sa ma protejele la supra sarcina. La mine in zona nu se intrerupe curentul, poate o data pe an sau ceva de genul. Insa da, probabil ca ar trebui sa iau un UPS...

LE: va multumesc tuturor pentru ajutor.
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Last edited by alinescoo; 15-02-2018 at 13:04.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 15:26   #13
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,660
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cum e UPS-ul asta? https://www.evomag.ro/Componente-PC-...30V-45437.html

Imi place ca are prize normale si pot sa il fixez vertical in spate la birou...
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 15:35   #14
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Forma aia e foarte aiurea. Nu prea vad cum il fixezi pe birou. E imens si greu. Ceva de genul asta e mai usor de suportat: https://www.evomag.ro/Componente-PC-...-off-line.html

In plus, ai nevoie de un prelungitor de UPS:
http://wifiworld.ro/produs/prelungitor-ups-cu-4-prize/
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 15:54   #15
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,660
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

@mbc conform manualului (https://www.evomag.ro/images/custom/...-utilizare.pdf) se poate monta pe perete.

Mi-am cumparat hardware-ul pentru taiat PAL/lemn asa ca o sa imi fac biroul in asa fel incat sa am loc special pentru montare UPS si cable management cat mai ascuns.

In afara de forma are ceva dezavantaje ca si utilitate? Clar ce recomanzi tu e mai ok, e si cu ~250 lei mai scump dar prefer sa am prizele direct pe UPS. Cel mai probabil deocamdata o sa fie pe el atat NAS cat si Deskmini cu i7. Deci ma gandesc ca 405W sunt arhisuficienti chiar si pe viitor daca imi iau PC cu GPU.

Si inca o intrebare, exceptand partea de baterie la UPS nu ofera aceiasi protectie si un prelungitor cu protectie la suprasarcina? Sau mai sunt si alt tip de protectii oferite de UPS?
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.

Last edited by alinescoo; 15-02-2018 at 16:17.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 16:18   #16
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,560
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Doar ups-urile online isi iau curentul numai din acumulatori, indiferent daca ai curent sau nu.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 16:19   #17
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu le-am desfacut pe ambele si, DPDV functional, erau exact aceleasi componente. Acelasi tip de transformator, bateria e aceeasi parca, aceleasi cabluri. Bine, trebuie sa intelegi ca asta e UPS-ul de baza de la APC si asta se preteaza pentru preintampinarea situatiei in care se ia curentul si ti se opreste brusc NAS-ul. E foarte bun pentru chestia asta si atat. Nu te astepta sa faca voltage regulation si altele. Cand sunt probleme pe linie (spike, overvoltage sau undervoltage) trece pe baterie. Asta inseamna ca, daca problemele tin mult, o sa se termine bateria la un moment dat.

Nu, UPS-ul nu ofera aceeasi protectie ca si un prelungitor de 20 lei luat de la auchan. Faptul ca UPS-ul decupleaza aparatul de la retea in momentul in care sunt probleme si ii asigura curent de la baterie e foarte diferit fata de protectia de spike oferita de un prelungitor care e destul de limitata.

In biroul de PAL si eu am o polita pentru UPS De cand am trecut la birou cu cadru metalic si UPS imens, UPS-ul sta pe jos pentru ca e prea greu pentru motor si exista pericol sa cada. Asta e UPS-ul meu de la pc. Cu AVR, pure sine si 1500VA.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 16:30   #18
alinescoo
Senior Member
 
alinescoo's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,660
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

multumesc tare mult @mbc pentru lamuriri.

Dintre: https://www.evomag.ro/Componente-PC-...30V-45437.html care are 405W si nu are AVR si https://www.evomag.ro/Componente-PC-...30V-45436.html care cred ca are 330W si AVR care ar fi mai bun ?
__________________
Never tell your problems to anyone, 20% don't care and the other 80% are glad you have them.
alinescoo is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 16:44   #19
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,560
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

ES-urile au AVR? Cred ca e gresit trecut acolo. vezi pe site-ul producatorului, dupa codul produsului (Ex: BE700G)
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 15-02-2018 at 16:50.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2018, 17:29   #20
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,703
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Alea nu au AVR din cate stiu. Cea mai ieftina cu ceva AVR (mai mult de forma decat AVR calumea) este asta la Evomag: https://www.evomag.ro/Componente-PC-...40W-85614.html

si asta la PC Garage: https://www.pcgarage.ro/ups/apc/back-ups-pro-550-330-w/

Cea mai ieftina cu AVR tzapān este asta: https://www.pcgarage.ro/ups/apc/smar...50va-lcd-230v/

Eu zic ca alea care arata ca un prelungitor sau Pro 550 sunt ok. Sau poti sa cumperi 2nd hand daca vrei sa economisesti, dar obligatoriu sa aiba baterie noua decenta, nu Ultracell sau alte rahaturi.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Review ? Synology DS216j & DS216+II LAB501 Articole 0 08-09-2017 14:50
Volume d0453cfb Sulfur Memorii & stocare 2 31-03-2016 10:55

 
Forum Stats
Members: 8,050
Threads: 19,861
Posts: 608,376
Total Online: 346

Newest Member: TzapInferno

Latest Threads
- by Monstru
- by matose
- by Monstru
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 10:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.