lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-08-2016, 12:17   #41
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,278
Mentioned: 202 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by stivut View Post
Am rezolvat altfel, multumesc!
Nu ne dai și nouă detalii, poate ne întâlnim cu aceeași situație... merci!
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2016, 12:30   #42
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Sincer sa fiu, nu stiu cui ar folosi vreodata sa porneasca procesorul pe 3 core-uri.
Vezi cpu-z-ul din imagine si o sa intelegi ce am facut.
Click image for larger version

Name:	image_id_1689597.jpg
Views:	237
Size:	314.3 KB
ID:	55065
stivut is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2016, 12:35   #43
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,278
Mentioned: 202 Post(s)

PC-ul meu



Default

L-ai lăsat în 3 core-uri, cu HT activat ca să ajungi la 5GHz? Ai nevoie de el OC? De la 4.2GHz la 5GHz e așa mare diferență în anumite aplicații?
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2016, 12:43   #44
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

N-ai inteles ce s-a intamplat...Cand porneam procesorul pe 3 core-uri cu frecventa 5000 (100x50) din bios, in windows se ducea la 3900. I-am dat 169x30 si a mers.
Procul meu merge 5200 MHz 4C/8T, deci n-am nevoie sa dezactivez core-uri ca sa ating 5000 MHz. Am avut nevoie pentru cu totul altceva, absolut neinteresant pentru comunitate.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2016, 21:32   #45
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,321
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu



Default

) eu am avut un 2500K cu care dadeam 3d-uri 2001 2003 ... cu 3 coreuri active ( desi era deajuns 2 core) pentru ca imi ducea 5400 cu 1.5x volti ... pe cand cu 2 coreuri nu tinea cu acelasi voltaj ... cerea mai mult .... core nr 3 era mai bun
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 G.Skill, Gigabyte GTX1060 3GB, Samsung 970 Evo 250GB, Toshiba 2 TB, Corsair CS750M, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2016, 17:29   #46
Necro
Member
 
Necro's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 147
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Vreau sa-mi schimb i5-ul cu un i7 6700 non K+16gb ddr4 si nu stiu ce placa de baza sa aleg pt ca nu vreau sa fac oc si sa fie cat mai simpla.


Chip-ul H110 imi poate cumva limita performantele componentelor?Sau care-i diferenta comparat cu B150?
Necro is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2016, 20:24   #47
cristi_io
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bucharestina
Posts: 2,133
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

http://ark.intel.com/compare/90595,90592,90591,90590

Uite aici comparatie. Daca nu faci OC, nu iti trebuie Z170, restul sunt dotari/facilitati pe care probabil nu ai nevoie.
__________________
Through quiet reflection and great dedication Master the art of karate,
Lo, we shall rise up And then we'll make the bugger's eyes water
cristi_io is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2016, 20:49   #48
Necro
Member
 
Necro's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 147
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Aha, dar vad ca sunt diferente la Bus speed acolo 5 GT/s DMI2 vs 8 GT/s DMI3.
Necro is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2016, 23:53   #49
cristi_io
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bucharestina
Posts: 2,133
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Macar urca pana la B150, mai ai cate o dotare in plus , 6 sata3, dar sa stii ca ai doar 8 lane-uri PCI Express 3.0, H170 are 16, iar Q170/Z170 au 20. Probabil ca nu ai nevoie de atatea periferice, dar sa stii ce alegere faci.
__________________
Through quiet reflection and great dedication Master the art of karate,
Lo, we shall rise up And then we'll make the bugger's eyes water
cristi_io is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2016, 11:22   #50
bregelion
Member
 
bregelion's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 112
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

As vrea sa cumpar un i5 din seria Skylake. Nu ma intereseaza varianta K pentru ca nu fac overclock.

Momentan am un Ivy i5-3350p si as vrea un i5-6402p/6500/6600. Trag mai mult spre 6402p pentru ca e mai ieftin dar nu stiu ce sa zic de frecventele la care merge 2.8Ghz boost 3.4 Ghz. Al meu i5-3350p merge la 3.1 - 3.3Ghz.

i5-6500 : 3.2-3.6Ghz // i5-6600 : 3.3 - 3.9 Ghz

Ar fi o imbunatatire vizibila in jocuri sa upgradez procu sau sa il mai tin si sa astept generatia noua de la Intel si AMD Zen?
bregelion is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2016, 14:18   #51
cristi_io
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bucharestina
Posts: 2,133
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

CU siguranta nu, cea mai mare imbunatatire e la grafica intergrata, dai bani degeaba, diferenta e prea mica pentru un upgrade CPU+MB+DDR4.
Doar pentru platforma, ca ai dotari mai bune/multe, dar Ivy mai merge.
__________________
Through quiet reflection and great dedication Master the art of karate,
Lo, we shall rise up And then we'll make the bugger's eyes water
cristi_io is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2016, 10:45   #52
bregelion
Member
 
bregelion's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 112
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by cristi_io View Post
CU siguranta nu, cea mai mare imbunatatire e la grafica intergrata, dai bani degeaba, diferenta e prea mica pentru un upgrade CPU+MB+DDR4.
Doar pentru platforma, ca ai dotari mai bune/multe, dar Ivy mai merge.
Mersi de sfat
bregelion is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2016, 19:06   #53
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,264
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by bregelion View Post
As vrea sa cumpar un i5 din seria Skylake. Nu ma intereseaza varianta K pentru ca nu fac overclock.

Momentan am un Ivy i5-3350p si as vrea un i5-6402p/6500/6600. Trag mai mult spre 6402p pentru ca e mai ieftin dar nu stiu ce sa zic de frecventele la care merge 2.8Ghz boost 3.4 Ghz. Al meu i5-3350p merge la 3.1 - 3.3Ghz.

i5-6500 : 3.2-3.6Ghz // i5-6600 : 3.3 - 3.9 Ghz

Ar fi o imbunatatire vizibila in jocuri sa upgradez procu sau sa il mai tin si sa astept generatia noua de la Intel si AMD Zen?
De la Ivy la Skylake doar daca treci de la i5 la i7, altfel nu prea ii vad rostul. Sau daca vrei sa folosesti SSD M.2 NVME - si acolo e discutabila treaba - nu cred ca merita.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 23:57   #54
PCodrin
Junior Member
 
PCodrin's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Iasi
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to PCodrin
Default

Mie mi s-a ars integrata de pe 6700k deoarece am activat XMP-ul. A mai intalnit cineva asa ceva?
PCodrin is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 00:02   #55
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,264
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Chipul video e in procesor iar tu ai activat XMP-ul. Nu, nu cred ca s-a stricat procesorul de la atata. Probabil ca memoriile nu merg cu XMP-ul pe care l-ai selectat si face figuri cu video onboard.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2016, 00:09   #56
PCodrin
Junior Member
 
PCodrin's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Iasi
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to PCodrin
Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Chipul video e in procesor iar tu ai activat XMP-ul. Nu, nu cred ca s-a stricat procesorul de la atata. Probabil ca memoriile nu merg cu XMP-ul pe care l-ai selectat si face figuri cu video onboard.
Dupa mine am incercat toate variantele posibile sa pornesc sistemul (alta sursa, placa de baza, cooler, setari bios, etc.), singura varianta este sa pun o placa video dedicata, daca il fortez sa mearga pe integrata ramane blocat pe Q_Code 02 cu VGA_LED aprins alb.
PCodrin is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2016, 00:10   #57
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,659
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Dupa ce am alergat neuronu' prin toata curtea am reusit sa deblochez un i5 6400 ... Rezonabil pentru un procesor de aprox 600ron SH.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	i5 6400 4.1ghz.JPG
Views:	186
Size:	315.6 KB
ID:	56062  
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2016, 22:14   #58
Celmaicorupt
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 500
Mentioned: 9 Post(s)


Send a message via Yahoo to Celmaicorupt
Default

Si pe ce placa de baza e pus?
Celmaicorupt is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2016, 09:05   #59
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,659
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Placa de baza trebuie sa fie obligatoriu Z170, cu bios special conceput (este un site cu -> Bios non k MB ), iar in cazul meu e Gigabyte Z170 D3H. Pentru a prinde frecvente de top e mai bun i5 6500, deoarece oc-ul trebuie facut cu turbo off, iar in cazul respectiv i5 6400 are doar 27 multi, pe cand i5 6500 are 32 si ajuta mult placa de baza. Ca fapt divers, la bclk 155mhz, d3h necesita tens suplimentara la vccio samd (le-am pus manual cat e stoc), deoarece e rock solid la restart si cand porneste prima data, dar apoi intra in bucla daca ii dai shutdown si apoi power on. Cu 154 imi pleaca stabil si nu face figuri, iar daca as avea 6500 ar fi suf sa prind peste 4.9ghz (dar e cam slabut vrm la d3h), insa mie imi e destul 4.2ghz pentru daily use.

Last edited by scutyjunior; 07-11-2016 at 09:07.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2016, 14:47   #60
Celmaicorupt
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 500
Mentioned: 9 Post(s)


Send a message via Yahoo to Celmaicorupt
Default

Deci sa inteleg ca va sta blocat in 4,2 tot timpul, fie idle fie sarcina? Si din cate am mai auzit, placa video onboard e disabled nu? Cu consumul cum o fi? Si e safe sa stea tot timpul blana asa?
Celmaicorupt is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experinte cu Haswell ryo Procesoare si chipseturi 575 23-01-2017 16:57
Skylake ? Intel Core i7 6700K Review LAB501 Articole 40 17-08-2015 22:25
IDF 2014 – Edison, Skylake si Cancer research LAB501 Stiri 0 29-09-2014 12:50
IDF 2014 ? Edison, Skylake and Cancer research LAB501 Articles 0 10-09-2014 23:10
Mai multe detalii despre Intel Skylake LAB501 Stiri 1 14-02-2014 01:01

 
Forum Stats
Members: 7,951
Threads: 19,492
Posts: 599,400
Total Online: 291

Newest Member: m.pech

Latest Threads
- by Monstru
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.