lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Software
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 26-07-2009, 16:32   #1
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,914
Mentioned: 508 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default Windows 7 RTM

Dupa cum stiti, de cateva zile a aparut Windows 7 RTM, versiunea dedicata integratorilor de sisteme. Cu siguranta multi dintre voi l-ati incercat. Ceva pareri? Ati observat diferente importante fata de varianta beta? Suportul componentelor hardware pentru care nu exista momentan driveri s-a imbunatatit? Ultima versiune pe care am incercat-o eu a fost beta-ul Build 7000 si sunt tare curios ce noutati au aparut.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 28-07-2009, 10:54   #2
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

Si eu am testat pana acum doar Build 7000. Desi per ansamblu a fost destul de stabil, au existat totusi cateva probleme. Cea mai suparatoare dintre toate era faptul ca nu mai functiona reteaua la revenirea din stand-by.

Weekend-ul acesta am sa instalez RTM-ul si revin cu niste impresii.
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 09:13   #3
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,409
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Momentan am vista ultimate 64, insa mi-ar placea sa incerc 7, desi din ce am inteles nu este mare diferenta dintre el si vista.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 09:52   #4
guppster
porkster
 
guppster's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 555
Mentioned: 2 Post(s)




Send a message via Yahoo to guppster
Default

cam asta ar fi newsleterul microsoft privind Windows7 RTM:
Attached Files
File Type: pdf Windows7.pdf (49.1 KB, 564 views)
__________________
guppster is offline   Reply With Quote
Old 29-07-2009, 12:14   #5
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,525
Mentioned: 69 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Quote:
Originally Posted by dodysher View Post
Momentan am vista ultimate 64, insa mi-ar placea sa incerc 7, desi din ce am inteles nu este mare diferenta dintre el si vista.
Este diferenta in special de viteza . Instaleaza-l si revino cu o concluzie!
matose is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 17:40   #6
Micutzu
Oenolog
 
Micutzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Micutzu
Default

Am instalat si eu de ieri RTM-ul pe sistemul de daily use, pana acum e OK, mai sunt cateva problemute de compatibilitate dar nimic grav. Se misca infinit mai bine decat Vista Ultimate x64 (Q6600 @ 3.4Ghz, 4GB RAM, WD Raptor).

Intre timp, conform Hexus vad ca niste baieti mai descurcareti au reusit sa-l crackuiasca. Era de asteptat.

Edit: va rog sa nu deviem discutia catre metode / solutii de crackuit.
Micutzu is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 18:01   #7
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Eu is la a treia versiune. Din ce in ce mai bine as putea spune. Pina acum doar softurile de la asus nu merg.

Ca viteza fata de Vista e diferenta mare.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 18:23   #8
DaLiu
Member
 
DaLiu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brno, CZ
Posts: 126
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via MSN to DaLiu Send a message via Yahoo to DaLiu Send a message via Skype™ to DaLiu
Default

Quote:
Originally Posted by dev View Post
Ca viteza fata de Vista e diferenta mare.
Dar fatza de XP?
__________________
Diablo 3 Crafting - http://www.twitch.tv/daliu
DaLiu#1842
DaLiu is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 18:49   #9
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

Am sa fac eu o comparatie sambata, cand trec de pe XP SP3 pe 7 RTM
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 18:53   #10
Micutzu
Oenolog
 
Micutzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Micutzu
Default

In general si fata de XP pare mai snappy, dar are unele momente cand se agata putin (de exemplu cand deschid o partitie mare si plina).
Micutzu is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 19:19   #11
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,914
Mentioned: 508 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Quote:
Originally Posted by eXpander View Post
Am sa fac eu o comparatie sambata, cand trec de pe XP SP3 pe 7 RTM
Asteptam cu interes
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 19:40   #12
Gokuu
Member
 
Gokuu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to Gokuu
Default

Si eu am Windows 7 dar din pacate 7100.Da este mai rapid ca vista dar consumul de resurse este putin mai mare adica sub 910mb nu cobor,pe vista aveam si 600 de mb.Consumul se justifica perfect,cu jocurile nu am probleme,driverele sunt cele pentru vista deci iar nu sunt probleme.
Singura ''problema'' care ar putea sa apara este schimbarea barii de start ) E putin ciudata si o sa va ia cam 2 saptamani sa va acomodati ).
P.S: Probleme de compatibilitate nu am intalnit decat la Daemon Tools,am gasit unul care merge pe Windows 7,va pun aici un link,sper ca nu e nimic ilegal http://blog.weebo.ro/daemon-tools-43...-mic-tutorial/
__________________
E8400 3,0ghz (e varaa)+ AC Freezer 7 | Msi P35 Neo2 | 3 GB DDR2 (Mushkin & Kingmax) | Western Digital 320GB | Gigabyte ATI Radeon HD4850 512GDDR3 + Accelero S1.Rev2 | Corsair VX450 | BenQ G900W | Windows 7 Ultimate x32

Last edited by Gokuu; 30-07-2009 at 19:42.
Gokuu is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 20:23   #13
Schumy
Ancient friend
 
Schumy's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Ålesund, Norway
Posts: 774
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

am instalat si eu RTM-ul insa am un gust oarecum amar.....antivirusul care a venit cu placa de baza nu e suportat , ultimul bs player care sub vista cand se instala isi lua codecuri si nu aveam treaba cu el acum nu prea vrea sa imi arate video sub nici o forma , placa de sunet nu are driver compatibil iar bara de start e cam ciudata totusi .
Toate astea dupa 5 ore petrecute cu el.O sa mai am idei de win7 peste ceva vreme pana atunci vista ma multumeste pe deplin chiar daca imi ocupa inca 500mb ram in plus
Schumy is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 23:50   #14
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,058
Mentioned: 192 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Oameni buni, voi de ce luati ram ?
Ca sa stea neocupat ? Cu cat isi pune sistemul de operare mai multe fisiere in ram, o sa reactioneze mai rapid. Eu acum am 4 Gb si in momentul de fata, windows 7 imi haleste vre-o 2,3 Gb. Nu ma intereseaza cat consuma, atata timp cat se misca perfect.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2009, 09:15   #15
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,203
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Windows 7 RTM x64, se misca foarte bine. Memoria ocupata in acest moment in captura de ecran. Avand 6 GB nu m-ar incalzi cu nimic sa imi tina memoria ocupata pana in 2 GB dar sistemul sa mearga prost. Sa foloseasca toti 6 GB ca are de unde. Mai au unii o problema de pe vremea XP-ului cand era motiv de lauda faptul ocupa putin RAM, din simplu motiv ca ram-ul era scump si era putin. Ce preferati, sa ocupe "putin" ram si sa harcaie harddisk-ul sau sa foloseasca la maxim tot ramul pe care il are la dispozitie?

Apropo, x64 se misca mai bine ca x86 pe configuratii puternice. Si e singura optiune pentru cei care au peste 4 GB RAM. E pacat sa ai 6 GB / 8 GB / 12 GB si sa folosesti numai 3, nu?

Compatibilitatea cu aplicatiile e buna, driveri sunt la tot ce am in sistem, aplicatiile pe 32 de biti se misca foarte bine, jocurile merg fara probleme. Daemon Tools functioneaza perfect, ca antivirus folosesc Avast Free Edition si merge foarte bine.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Windows 7 x64.png
Views:	591
Size:	396.6 KB
ID:	377  
__________________
IMAWO Inc - aplicatii la cerere pentru Android (smartphone / tablet), solutii software personalizate, consultanta in IT:
https://www.facebook.com/imawo.inc/

Last edited by tphase; 31-07-2009 at 09:18.
tphase is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2009, 10:14   #16
V0rt3x
Ancient friend
 
V0rt3x's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 46
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to V0rt3x
Default

Stiu ca o sa imi sara multa lume in cap pentru ce urmeaza sa spun, dar imi asum riscul.
Nu stiu cum orice alt Windows se poate misca mai bine decit XP. Multa lume lauda / foloseste Vista / 7, dar inca nu imi dau seama de ce.
La mine incarcarea la XP SP3 dureaza 2 liniute. Totul se deschide aproape instant. Nu am vazut delay-uri, agatari.. nimic.
__________________
AsRock Fatal1ty Z68 Prefessional gen 3 + Intel Core i7 2600K @ 4444MHz 1.305V
16GB GeIL Evo Corsa @ 1885 9-11-11-24
2xKingston 120GB SSD Raid 0
Seasonic X-Series 660W
V0rt3x is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2009, 10:23   #17
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

La mine cu torrenti porniti, Chrome cu vreo 15 tab-uri, Firefox cu vreo 10, Everest, Rivatuner, Avira, Poweriso am 1.5Gb de ram consumati. Mi se pare mai mult decit accepatabil in conditiile in care pe XP aveam aproape 2Gb consumati iar pe Vista pe 2Gb in aceleasi conditii.

Am sa bag si eu un RTM dar deocamdata 7100 merge impecabil.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2009, 10:27   #18
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,409
Mentioned: 18 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe mine cel mai tare ma supara la vista x64 ca dupa incarcare mai dureaza pana se mai incarca si restul programelor si caraie hardul, in rest e ok, insa voi incerca curand un seven.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2009, 10:33   #19
tphase
Senior Member
 
tphase's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Timisoara
Posts: 1,203
Mentioned: 15 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by V0rt3x View Post
Stiu ca o sa imi sara multa lume in cap pentru ce urmeaza sa spun, dar imi asum riscul.
Nu stiu cum orice alt Windows se poate misca mai bine decit XP. Multa lume lauda / foloseste Vista / 7, dar inca nu imi dau seama de ce.
La mine incarcarea la XP SP3 dureaza 2 liniute. Totul se deschide aproape instant. Nu am vazut delay-uri, agatari.. nimic.
Nu iti sare nimeni in cap. Hai sa iti explic [las la o parte faptul ca XP-ul in 2009 a devenit o gaura de securitate imensa]. Cand o sa pui XP-ul pe un sistem cu 6/8 GB RAM si pe un quad core si ai anumite pretentii privind fluiditatea multitasking-ului iar apoi o sa pui Windows 7 x64 pe acelasi sistem, o sa iti dai seama ca XP-ul iti castreaza hardware-ul.

Incepand de la modul cum gestioneaza memoria ram, procesele, thread-urile, cum se comporta in regim de multitasking agresiv, trecand prin stabilitate, fiabilitate si terminand cu securitatea, XP-ul e o gluma proasta fata de Windows 7. Dar e si normal. XP-ul e iesit din 2001, lucrul la el a inceput in 1997-1998, pe atunci nu se punea problema de 4 GB de ram, dual/quad core si o gramada de alte aspecte care au fost luate in considerare la dezvoltarea lui Seven. E normal ca XP-ul sa gestioneze resursele hardware moderne mult mai prost decat un sistem de operare de actualitate.

Pe hardware nou, componente puternice, memorie RAM multa, Vista / Seven [mai ales versiunile x64] se misca mult mai bine fata de orice XP. XP-ul e pe piata de 9 ani, si-a facut treaba, acum e cazul sa se gandeasca la pensie. Are deja o groaza de limitari.
__________________
IMAWO Inc - aplicatii la cerere pentru Android (smartphone / tablet), solutii software personalizate, consultanta in IT:
https://www.facebook.com/imawo.inc/
tphase is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2009, 12:33   #20
eXpander
Ancient friend
 
eXpander's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bistrita
Posts: 682
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to eXpander Send a message via Skype™ to eXpander
Default

Quote:
Originally Posted by dodysher View Post
Pe mine cel mai tare ma supara la vista x64 ca dupa incarcare mai dureaza pana se mai incarca si restul programelor si caraie hardul, in rest e ok, insa voi incerca curand un seven.
Am folosit Vista x64 pana nu demult. Deoarece aveam o placa video slaba si trebuia sa particip la un concurs de Unreal Tournament 3, am zis sa incerc XP, poate-poate mai castig ceva.

Am folosit XP Professional SP3 Performance Edition (iso-ul are vreo 200mb). La instalare fresh imi ocupa cam 200MB RAM, din cei 4GB care-i am. Acum se mentine pe la 7-800MB, in functie de cate aplicatii mai deschid.

Ei, pot sa-ti spun cu mana pe inima ca in XP SP3 fata de Vista X64 SP2, diferenta de performanta la Unreal Tournament 3 (1024x768, ultra low) pe configuratia mea din semnatura (testat si cu un HD2600PRO) este ZERO.

Iar timpii de incarcare sunt mai slabi pe XP. Dupa ce-mi intra desktop-ul trebuie sa astept pana se conecteaza wireless-ul si porneste BitDefender. Asta imi ia cam 20sec, si nu pot face absolut nimic in perioada asta. Pe Vista, in schimb, conexiunea wireless se realizeaza mult mai repede (inainte sa-mi porneasca uTorrent) si chiar daca sta pentru incarcarea BitDefender, in acel interval pot sa-mi folosesc sistemul. Practic, de la aparitia desktop-ului la start, in 2 secunde deja pot sa misc pe el.

Sunt de acord cu tphase: pe hardware nou Vista merge excelent. 7 merge chiar mai bine. Pentru hardware vechi, ramaneti pe XP
__________________
eXpanding Limits
eXpander is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,950
Threads: 19,493
Posts: 599,414
Total Online: 306

Newest Member: m.pech

Latest Threads
- by Monstru
- by Firefox

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 09:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.