lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-07-2019, 21:31   #1
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Question Placa de baza Sky/Kaby Lake, buget redus

Salut,

Avand in vedere ca in urma upgrade-urilor mi-au ramas niste componente din seria Kaby Lake - mai putin placa de baza - ma gandeam ca ar fi bine sa upgradez calculatorul alor mei folosit exclusiv pentru web browsing (Haswell).

Am gasit diverse variante, si nu sunt sigur pe care sa merg:
- un H110 modest dar nou?
- un Z170 folosit dar foarte dotat?
- un Z170 nou dar mai putin dotat?
- un Z270 folosit suspect sa fi folosit la minat?
- un H270 nou si putin mai modest?

Mentionez cand zic modest, neaparat ma uit sa aibe port HDMI si slot M.2. De ce iau in considerare seria Z chiar daca nu am intentie de gaming/overclock? Datorita pieselor mai bune (VRM, ...).

Ce experiente aveti cu nou vs. second, seria 100 vs seria 200, H vs. Z, modele mai de baza vs. foarte dotate?

Mersi!

Last edited by Jozsi; 18-07-2019 at 21:47.
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2019, 23:51   #2
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,227
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jozsi View Post
folosit exclusiv pentru web browsing (Haswell).
H110 cel mai ieftin si nou cu garantie.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5100MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10 Pro.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2019, 00:49   #3
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 429
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu as lua Z270.

Si nu doar cu M.2 si HDMI, OC la memorii mai ales daca vei folosi placa video integrata, un USB 3.1 Type A si C, un sunet on-board mai bun, ...

Eu am Asus Prime Z270-A si sunt multumit de cum merge cu 6700K si memorii Corsair la 3200.

Daca nu ai pretentii de USB type C, sunet nu stiu de care, uite aici placa noua la 314 lei Asus Prime Z270-P :
in stoc magazin Vexio : https://www.vexio.ro/placi-de-baza/a...cie-plus2-m-2/

si restul https://www.price.ro/index.php?actio...=1526971&asc=1


Adica intre placi de OLX la 200-250 lei si asta la 314 lei , daca nu ai pretentii, parca este mai sigur sa fie noua.
Daca vrei dotari ... ramane doar varianta OLX, nu prea mai merita sa dai 500-600 lei pe o platforma veche.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2019, 22:41   #4
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am eliminat variantele din mijloc, ramane atunci H110 la 100 RON (sigilat, fara garantie) sau Z270 la 200 RON (folosit, cu garantie PCG; mai degraba prefer asa decat tot la banii acestia sigilat dar fara garantie). Cam asta ar fi bugetul maxim, avand in vedere ca CPU si RAM impreuna valoreaza 100~150 RON.

Repet, nu s-ar folosi nimic din ce ofera placa Z270 in plus, dar as fi linistit cu un build quality mai solid. Daca diferenta respectiva de bani ma scuteste de o posibila defectiune, deja s-a meritat (ca pana la urma si timpul e valoros). Ma intrebam doar, daca acele functionalitati in plus aduc implicit si o rata de failure mai mare sau este compensat cu piesele mai scumpe...
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2019, 00:12   #5
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am luat Gigabyte Z270 Gaming K3, folosit dar cu garantie PC Garage. Aparent sursa ieftina Delux 450W nu facea fata. Nu-i bai, mosteneste CX650M-ul si atunci rezolv si dilema cealalta (daca are rost sa schimb CX-ul pe AX860 in sistemul meu - da!).
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2019, 15:39   #6
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Episodul pini indoiti:

Cateva secunde dupa pornirea sistemului se oprea si dupa o scurta pauza se repornea singur. Pe cele 4 de LEDuri de diagnostizare trecea asa: CPU -> RAM -> VGA si apoi pentru un moment inapoi pe CPU si se oprea. In afara de sursa, CPU si un modul de RAM nu era conectat nimic. Am schimbat sursa, la fel. Apoi am luat telefonul, camera pe zoom maxim si am gasit niste pini indoiti la soclul procesorului. Dupa indreptare, bingo, merge sistemul. Booteaza in Windows, rezista la stress test din CPU-Z.

Intrebarea este, oare ar putea afecta anumite functionalitati sau sa prajeasca ceva pe termen lung?

Cum se pot indoi asa de usor pinii? Nu am mai patit asa, vanzatorul spune ca l-a testat inainte de vanzare si functiona.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	67654745_353464902220030_7835255636332904448_n.jpg
Views:	36
Size:	735.1 KB
ID:	66493  
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 24-07-2019, 16:16   #7
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,726
Mentioned: 192 Post(s)

PC-ul meu



Default

Se pot indrepta cu un ac. Lucrezi usor cu lupa daca nu te ajuta vederea.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2019, 01:44   #8
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 429
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jozsi View Post
Intrebarea este, oare ar putea afecta anumite functionalitati sau sa prajeasca ceva pe termen lung?
Daca PC-ul merge si face ceea ce iti trebuie este bine.

Daca ii dai si un Intel Processor Diagnostic Tool si ia "pass" este si mai bine. https://downloadcenter.intel.com/dow...iagnostic-Tool

Altceva nu are ce sa pateasca.
dangrig is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2019, 14:33   #9
Jozsi
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dangrig View Post
Daca PC-ul merge si face ceea ce iti trebuie este bine.

Daca ii dai si un Intel Processor Diagnostic Tool si ia "pass" este si mai bine. https://downloadcenter.intel.com/dow...iagnostic-Tool

Altceva nu are ce sa pateasca.
Mersi mult! A trecut testul. Insa temperatura procesorului s-a ridicat de la 32 grade pana la 60 grade. Cooler stock Intel, fara alta ventilatie (inca) si cu pasta termala din fabrica (aplicata de vre-un an jumatate, deci ar fi timpul de ceva nou, cred).
Jozsi is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2019, 15:35   #10
dangrig
Senior Member
 
dangrig's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucuresti
Posts: 429
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Jozsi View Post
Mersi mult! A trecut testul. Insa temperatura procesorului s-a ridicat de la 32 grade pana la 60 grade. Cooler stock Intel, fara alta ventilatie (inca) si cu pasta termala din fabrica (aplicata de vre-un an jumatate, deci ar fi timpul de ceva nou, cred).

Stai linistit, programul lor testeaza si instructiuni de AVX si de aia se ridica temperatura.
dangrig is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Coffee Lake mod pentru mobo Skylake/Kaby Lake Jozsi Modding 2 15-07-2019 00:36
Recomandare laptop buget redus Ncmihai Notebooks & netbooks 20 04-09-2018 19:15
Recomandare sursa ok, buget redus: 150 de lei fubu Carcase si surse 13 09-04-2016 11:58

 
Forum Stats
Members: 8,301
Threads: 21,322
Posts: 641,467
Total Online: 382

Newest Member: dymchik

Latest Threads
- by mbc
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.