lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-09-2015, 19:42   #1
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,856
Mentioned: 867 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default UPS - de care?

Am stat un pic sa ma gandesc daca pun UPS-ul la surse sau la periferice... parca e mai mult sursa decat periferic.

Asadar, avand in vedere amenajarea spatiului nou, trebuie sa ma gandesc din timp ce UPS imi iau.

Cerinte:
-pure sine wave
-regulator de tensiune (line interactive)
-interfata cu computerul pentru shut down software
-in zona de 650-750VA.

O varianta ar fi cumpararea unui UPS nou, de exemplu APC Smart UPS 750, care costa cam 1100 lei sau cumpararea unui UPS 2nd hand cu baterii noi, care, la specificatii similare e undeva la 400-450 lei.

Care este parerea voastra? Sunt alti producatori buni la care ar trebui sa ma gandesc? Ati vazut vreodata un UPS sa ia foc?
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2015, 20:20   #2
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 519
Mentioned: 8 Post(s)


Default

Nu recomand decit APC sau MGE, restul e poezie sau nu se gasesc in Ro(PCpower&cooling, etc.) Am Incredere mai mult intr-un APC sh, decit in restul "brandurilor", chiar daca sunt noi.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2015, 20:25   #3
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,324
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu folosesc un APC CS500 cu bateria neschimbata de 8 ani(!), fiind recuperat de la cei ce upgradau sistemul de supraveghere de la locul de munca al sotiei, care voiau sa-l arunce pur si simplu.
Este monitorizat de Powerchute si nu si-a schimbat caracteristicile.
Din cele 4 iesiri tinute de baterie am folosit doar una pentru computer, restul de periferice (monitor/NAS/router/boxe, etc) le am pe un prelungitor adaptat care se alimenteaza din unica iesire stabilizata.
La sistemul din semnatura imi asigura maxim 10 minute de autonomie pe baterie.
Cel mai important este ca timp de 2 ani a fost forjat la maxim (perioada cand am locuit la casa), protejandu-ma de curentul foarte fluctuant (175-250V din log-urile softului), multumita CEZ Oltenia.
Legat de producatori, la serviciu am avut surpriza ca toate Mustek-urile de 300-500VA sa moara in fel si chip in maxim 2-3 ani (circa 50 de bucati).
Ca idee pentru recomandare, pentru PC-urile si sistemele de retelistica utilizate la casele de bilete din statiile CFR se folosesc doar APC . Dar nu sunt deloc convins ca ai nevoie de autonomie prea mare la PC.
Din experienta proprie pot sa-ti zic, de exemplu, ca atunci cand nu mai este curent in bloc/cartier, degeaba ai tu PC-ul pornit, ca modem-urile si net-ul sunt picate oricum...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2015, 22:18   #4
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,856
Mentioned: 867 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ca sa completez un pic cele zise: eu inteleg ca APC este folosit peste tot in corporatii, la toate firmele pe la care am lucrat si clientii aferenti foloseau exclusiv APC la servere si mjoritatea APC si la statii. Ideea era ca sunt multe preconceptii si am vrut sa verific daca, intr-adevar, este meritat locul lui APC.

Eu caut sa cumpar 2 UPS-uri acum: unul pentru statia mea principala si cea secundara (ambele conectate la un UPS) si unul pentru serverul meu (Microserver Gen8) si storage. Mai am un APC Backup CS 650 care va merge la router + media convertor + switch.

Vreau sa fie cu AVR ca sa ma simt eu mai bine, de obicei curentul e destul de curat pe aici. Timpul pe baterie nu e foarte important pentru computer pentru ca am laptopul de serviciu care tine si 10 ore pe baterie, deci il folosesc pe acela in caz de pana prelungita, atata doar ca ar fi dragut sa sta routerul + switchul + media convertorul sus macar o ora.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 14:37   #5
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,324
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poti face un experiment practic, el e cel mai elocvent. Te conectezi cu consumatorii doriti la porturile tinute doar de bateria unuia dintre APC-uri si apoi te deconectezi de la retea. Poti simula incarcare maxima pentru NAS, router, etc punandu-le "la treaba".
Softul APC iti va indica timpul ramas pana la cei minimum 5% parca, cand face shutdown automat. Sau cronometrezi tu, cel mai bine.
Sa zicem ca faci asta de 3 ori (!) pentru o medie cat mai corecta a timpului de back-up ? Asa stii cat e autonomia pe fiecare sonsumator sau cumulat.
Sau teoretic, poti sa faci suma puterilor si mai adaugi vreo 10%, total pe care-l scazi din puterea oferita de UPS. Prin factorul de multiplicare vei obtine autonomia dar si puterea necesara.
Cam asa mi s-a explicat si mie cand am cerut amanunte.
Rog nu dati cu pietre, ca nu-s vreun specialist. Accept corectiile de orice natura...
kobro is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2015, 07:24   #6
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,225
Mentioned: 107 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am 2 APC 1000 Va acasa ,de care am fost foarte multumit.
Nu am folosit alte branduri pentru ca nu am avut motiv sa cumpar altceva,acestea au mers 6 ani in continuu fara nici o problema.
Acum zac printr-o magazie,din pacate. Ia Apc si nu vei regreta,chiar si SH cu baterie noua,tot e un deal bun .

Sent from ....whatever.
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 21-10-2015, 18:22   #7
burtal
Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 111
Mentioned: 3 Post(s)


Default

pai unde e magazia sa le facem o vizita :P
burtal is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 20:17   #8
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,856
Mentioned: 867 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Astazi mi s-a dus bateria la un APC pentru prima data de cand folosesc UPS-uri APC. L-am cumparat 2nd hand acum vreo 3 ani parca, inainte de a posta acest thread. Bateria zice ca mai duce 2 minute si ca trebuie schimbata. O baterie noua, originala APC costa cam 200 lei. Ce ziceti? Merg pe original? Aftermarket mai ieftin? Aftermarket mai mare?

Merci.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 05-03-2016, 20:40   #9
aditdili
Moderator
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 519
Mentioned: 8 Post(s)


Default

Ia originala, tine mai mult(cam 5 ani), celelalte cam 2, fa si tu socoteala.
aditdili is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2016, 05:01   #10
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 14,069
Mentioned: 397 Post(s)

PC-ul meu



Default

Tot spre original te indrept si eu.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2017, 11:54   #11
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,856
Mentioned: 867 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Desi threadul este vechi, scriu aici ca sa nu deschid inca unul similar. Se da un APC Smart SUA1500 fara baterii si un pack de baterii care are vreo 7 ani acum si care masoara 3v in loc de 24 cu ar fi normal. Merita sa incerc sa le incarc sau sa pun apa in ele inainte sa le incarc? Mai are rost? Sau ar trebui sa cumpar baterii noi si sa le pun pe acelea? Pachetul original este 1000 lei iar bateriile neoriginale ar costa cam 350 lei.

Exista ceva riscuri in cazul in care incerc sa le reconditionez? Sa ma accidentez, sa ma ard cu acid, ceva?
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon R9 280X, de care? FireMan Placi video 134 24-08-2014 23:46
Audio Upgrade...dar de care? Bogd4n Periferice 13 23-04-2013 22:02
Un joc cu ski, care are are elemente MMO? suzuki2 Sectiunea de link-uri externe 0 11-12-2012 18:08
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29

 
Forum Stats
Members: 7,063
Threads: 17,931
Posts: 557,309
Total Online: 395

Newest Member: VivienKall

Latest Threads
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.