lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-10-2009, 00:29   #1
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Red face Core i7 860 , AsRock P55 Pro , Kingston HyperX XMP

daca tot mi-a venit coolerul am zis sa ma pun pe treaba dar imi cam prind urechile la OC pe platforma LGA1156
Platforma: Core i7 860 rev B1 , AsRock P55 Pro bios 1.70 , ZEROtherm FZ120 , Kingston HyperX 2 x 2GB DDR3 1600mhz XMP CL8 - KHX1600C8D3K2/4GX (aceleasi ca in review-ul ASrock P55 Deluxe)

as avea nevoie de niste sfaturi in bios pentru un 3.8GHz daily si 4.4Ghz > pentru teste

deocamdata am reusit doar
3Dmark06 - 3785Mhz // 19536marks , CPU 6379 scorul pare cat de cat OK , lafel si temperaturile NU ???
SuperPi - 3785Mhz // 11.109secunde


Probleme in bios:
- nu stiu cum sa setez divizorul ramului , am doar 4 setari pentru memorie si profilul XMP al memoriilor.
- alta problema .... windows-ul imi vede doar 1.99 GB din cei 4 GB instalati... in bios nu mai gasesc optiunea MEMORY REMAPING... wtf ?!?!

Cum aflu VID-ul procesorului ? in core temp nu-mi arata si nici in ultima versiune de everest 5.30



Pozele de mai jos au rol de prezentare a biosului , nu mai folosesc acele setari !!

Last edited by PSS; 06-10-2009 at 08:36.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 08:41   #2
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,426
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai e simplu de la DRAM frecuency schimbi divizorul(nu apare ca divizor apare ca frecventa...

Aici imaginea e cu i5 750 stock care are doar 3 raporturi, 860-le are 4..
Primu DDR3 800(raport 2:6), 1066(2:8), 1333(2:10) si tie iti mai apare 1600(2:12)..
La 3.785ghz e stabil Prime(30-40minute mai mult n-are rost)cu frecventa aia?
1. O configuratie ,eu zic sa incerci 4ghz 24/7..
BCKL 200*20=4GHZ
RAMI in raport 2:10=2000 CL9 (9-9-9-27)..
CPU VOLTAGE 1.38V BIOS-1.364 windows...cu WITHOUT VDROOP..daca merge cu voltajul asta tinanand cont ca merge aproape 3.8ghz cu 1.288v e super ok...
DRAM 1.70V(un pic crescut- s-ar putea sa stabili si cu 1.65v am)
VTT 1.2-1.25V mai mult n-are rost.. VTT-ul asta e defapt voltajul la IMC(controlerul de memorie)
PCH 1.100V..
PLL 1.9-1.92V vezi care e mai bun, mai mult nu e indicat..

Pentru bench 4.4GHZ e un tel cam mare.. dar..
2. BKCL 220* 20= 4.400GHZ...sau 210*21
RAMII RAPORT TOT 2:10 = 2200 CL9( ramii astia i-am vazut undeva stabil 2100CL8 NU 9 cu 1.72v..)
CPU VOLTAGE 1.45V BIOs-1.43WINDOWS without vdroop..
DRAM VOLTAGE 1.72V...pana la 1.75 nu e mult peste nu prea trebuie sa incerci.
VTT 1.25V am vazut exemple pe xtremesytems, si totusi IMC nu e asa sensibil ca la 1366 fiindca e dual channel nu trichannel..
PCH 1.100V
PLL 1.90-1.92V...

Temperaturi sa nu depasesti 84-86 load hai fie 88..
Mai sunt ceva setari de performanta la memorii fiindca in mod normal la 2000>cl9 trebuie sa scoti pe la 18500-19000 read in everest da mai incolo..
Ai putea teste si BKL maxim 230-235 scazand multiplicatorul la 16-17 si punand memoriile in raport 2:8 (pe la 1800-1900)...
Setari de energie, spread spectrum stii cre treaba DISABLED...
Bafta..
VIDUL ia real temp vers 3.30 si la settings ai show vid sau asa ceva..
Ai doua optiuni care trebuie sa ajute cu memoriile
DRAM Enhanced Training
Use this item to enable or disable DRAM Enhanced Training. Configuration
options : [Disabled], [Enabled] and [Auto]. La DDR TIMING
si
Memory Remap Feature
Use this item to enable or disable memory remap feature. Configuration
options: [Enabled] and [Disabled]. The default value is [Disabled]. la meniul chipset...Acu' vezi care ajuta..
Si vezi daca in bios iti apar 4gb pe prima pagina la sistem informations.....daca apar nu stiu daca e placa de baza de vina.

Last edited by xdan; 06-10-2009 at 09:04.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 09:39   #3
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

ms mult pt setarile de OC , o sa incerc diseara cand ajung acasa
La 3.785ghz a rulat tot 3Dmark06-ul mai multe teste n-am facut, dar parea stabil la 1.30v

stiam de Memory Remap Feature dar nu mai gasesc optiunea la meniul chipset....
initial am avut aceasta optiune...
PSS is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 09:44   #4
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,426
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

A nu o mai ai cu biosul mai nou..pui din nou biosul mai vechi desi s-ar putea sa apara/dispara in functie de memorii..
xdan is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 11:32   #5
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

am pus 1.50 si tot nu apare, am dat mail la ASRock.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 12:32   #6
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,426
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sa nu crezi ca e chestie numai Asrock nici Gigabyte -P55 UD3R de ex nu suporta oficial 1600C8D3K2/4GX...e problema ca si unele memorii au fost si se mai lanseaza dupa aparitia placilor de baza deci pana la biosuri rectificate vor mai fi unele probleme de compatibilitate...la majoritatea placilor...
xdan is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 13:18   #7
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

si totusi pana ieri de ce mi-a vazut 4GB in windows ? ieri ma distram in GTA4 cu 4GB azi joc slideshow cu 2GB....
PSS is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 13:29   #8
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,426
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Na acu' m-ai bagat in ceata.... Deci cu ce setari....ai avut sigur 4gb in windows...Sa fie oare de la VTT...poate totusi trebuie 1.25v-1.3v pentru 4gb de memorie 2000>? Dupa recomandarile mele-cred ca l-ai micsorat aveai 1.309..recunosc nu sunt expert da ce-am vazut si eu exemple 1.2v-1.25v era pus..sau si PCH ala pana la urma pune-l la vreo 1.2v..
Cand ajungi de la servici incearca sa refaci setarile care le-ai avut atunci si salveaza-le in bios e optiune de salvare a profilului din bios..

Last edited by xdan; 06-10-2009 at 13:41.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 14:26   #9
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

OK, o sa incerc diseara.
VTT e la 1.2 ...

in biosul 1.50 scrie clar :
1. Modify for Intel HD Audio.
2. Change 'Memory Remap Feature' function default = 'Enabled'.


E bine ca astia de la ASrock raspund destul de repede, deobicei daca trimit dimineata mail seara cand ajung acasa primesc raspuns

LATER EDIT: A20M era pe disable.... d-aia nu=mi vedea tot ramul.....

PCI Latency ce este ? la mine e setat pe 32 default ... nu cumva d-asta face figuri Audigy SE ???

LATER EDIT 2 : cica ar fi de la PCI Latency , am gasit cateva explicatii aici:
http://forums.creative.com/t5/Sound-...gus/m-p/237174
si aici
http://www.soundonsound.com/sos/Oct0...es/pcnotes.htm

Last edited by PSS; 06-10-2009 at 21:23.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 22:47   #10
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,426
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bun, se pare ca incet incet dezlegi toate misterele si greutatile platformei P55..Daca ar scrie si producatori astia mai mult in manuale nu numai DISABLED/ENABLED ci si ce efecte are fiecare ar fi mult mai bine..
Cu PCI LATENCY ce-am priceput ca poate fi botleneck la placa audio deci trebuie sa maresti latency vezi 40-50..? experimentezii
Pana atunci ,acu' mi-am dat seama ca de fapt 860-le tau are multiplicatorul pana la 22 , 750 are pana la 21..
Deci daca inca nu reusesti sa-l stabilizezi la 200BKL, nu e nevoie
pui BKL la 182*22 fac 4.004 ghz....probabil CPU 1.4v bios e necesar..
Un review aici cu P55M-PRO...cea cu VRM din 4+1 faze fara racire..
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3652&p=10
Din ce-am dedus eu poti folosi pana la 1.35v VTT pana la urma(mai ales pentru stabilitate 200BKL) (max recomandat deIntel) se pare ca merge mai mult VTT ca si la 1366 .
N-ai mentionat deocamdata nimic de comportamentul placi are vdroop mare(cu vithout vdroop enable/disabled). Fazele VRM/Racirea se incalzesc sau se comporta binisor..?
Vid-ul la procesor nu l-ai mentionat inca....
Pentru BKL 200*20 ti-as recomanda sa pui memoriile la 1600 sa vezi daca nu il poti stabiliza mai repede asa..
Pun cam multe intrebari in special fiindca planuiesc sa cumpar pe sfarsitul lunii/inceput noiembrie o P55-PRO+ KINGSTON 1600CL8..+I5 750 asa ca sunt cam curios ce poate..
Oricum la Arad nu pot lua Gigabyte P55 ca sunt la magazinul de unde cumpar eu, doar ASrock, MSI si Asus...Asrock cele mai bune preturi P55-PRO 430lei...si urmatoarea in lista ASUS P55 ...LE 511 lei(nu merita)... Iar sa comand online nu e optiune fiindca fac upgrade la magazinul ala si la CPU si la MB...Si daca poate 4ghz si 2100 > la memorii ,oricum cumpar Asrock...cu economia facuta am bani si de ramii astia.
Si cred ca P55-PRO poate maimult numai trebuie rabdare si tutun...
N-ai incercat din EZ overclocking sa-l pui pe profilul de 4ghz sa vezi ,poate stie biosul de ce are nevoie ...sa mearga la 4ghz

Last edited by xdan; 06-10-2009 at 23:27.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 11:35   #11
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

din pacate aseara nu am avut timp, acum merge cu profilul din bios CPU EZ la 3.8Ghz cu 1.28v super stabil si foarte rece , sub 40 grade idle si sub 62grade dupa 3 ore de GTA4
e diferenta mare intre E8400 3.6Ghz si i7 860 3.8Ghz
in GTA4 pur si simplu zboara, nu-mi vine sa cred cat de bine merge
in Red Faction Guerilla cand distrug multe cladiri nu mai scade sub 30fps
photoshopul se misca de n ori mai bine.
dezarhivarea WinRar este mult mai rapida.
Un SSD ar mai trebui la sistemul meu ....... sau un RAID dar ma mai gandesc
stiu ca este o intrebare de n00b dar nu ma pricep: pot sa fac RAID cu doua wd6400aaks fara sa pierd datele de pe ele ?
PSS is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2009, 11:52   #12
IraqI_Freedom
Senior Member
 
IraqI_Freedom's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 906
Mentioned: 4 Post(s)




Send a message via MSN to IraqI_Freedom Send a message via Yahoo to IraqI_Freedom Send a message via Skype™ to IraqI_Freedom
Default

nope, singura modalitate este sa iti faci backup
IraqI_Freedom is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2009, 09:40   #13
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

se pare ca nu sunt singurul care are problema cu Audigy SE....
un user de pe mygarage are sistem aproape identic cu al meu Core i7 860 , AsRock P55 Extreme si Audigy SE, lafel ii agata si lui muzica daca deschide o poza.......
inca astept raspuns de la ASrock.

Last edited by PSS; 08-10-2009 at 09:57.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2009, 16:49   #14
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

am primit mail inapoi de la ASrock privind situatia grava a placilor P55 la OverClocking (vezi review-ul TomsHardware cand a ars unul din tranzistoare la doar 1.4v )

Hello,

We test it, and do not see the similar symptom.
Also we have added over-current protection in BIOS.
Now your BIOS is latest P2.00, it has including over-current protection in BIOS.
Please don’t worry about it.


Best regards,

ASRock Support

ASRock Europe B.V.
Bijsterhuizen 31-51
6604 LV Wijchen
The Netherlands
www.asrock.com
PSS is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2009, 23:51   #15
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

am o problema cu OC-ul la 3.78Ghz , dupa cateva minute de Prime95 imi da eroare dar 3Dmark06 merge fara probleme inclusiv jocurile
este problema de stabilitate sau Prime95 raporteaza gresit ?

setarile mele sunt:
Cpu 3780mhz @ 1.320v DDR 2160mhz voltaj AUTO
21 * 180
PCH 1.100
VTT 1.35
PLL 1.892
PSS is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 00:42   #16
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu poti compara un bench cu un progam de stres, lol. Evident ca nu are nimic prime, ci tu voltaje prea mici ptr stabilitate buna.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 07:55   #17
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

n-am inteles prea bine ultima fraza... poti sa mai repeti te rog ?
la 4Ghz 20 x 200 si cu niste voltaje putin mai ridicata iar memoria la 2000mhz a scos cu 600puncte mai putine puncte in 3Dmark06 la procesor si cu 4 sec mai mult in SuperPI 1m
ce naiba are ?
dar am pus ramul la 1.7v ca altfel nu vroia sa mearga , in everest e singurul loc unde se obs o crestere de MHZ
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	everest.JPG
Views:	439
Size:	224.7 KB
ID:	3871   Click image for larger version

Name:	3dmark06_20496_Core_i7_860_3.8ghz_GTX260_700_1500_2300.JPG
Views:	428
Size:	270.9 KB
ID:	3872  

Last edited by PSS; 17-11-2009 at 08:09.
PSS is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 09:39   #18
h3x0r
Ancient friend
 
h3x0r's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 625
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Eu zic sa nu mai hamalesti placa aia de baza nu iei una facuta cum trebuie,fara nici o suparare.Procesorul ala e...monstru pe partea de consum.Pentru ce vrei 3.8 Daily? Pentru bench cred ca te poti juca.
__________________

"I don't regret the rules i broke,when i die bury me in smoke..." P.Anselmo
h3x0r is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 10:19   #19
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,635
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default

si totusi ce legatura are consumul cu cateva sfaturi in OC ?
3.8GHz daily pentru GTA4 si 4 - 4.2Ghz pentru benchmarkuri , am eu piticii mei.....
PSS is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 11:38   #20
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,454
Mentioned: 639 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

In primul rand seteaza voltajul memoriilor manual. Cauta valoarea potrivita pana nu mai iti crapa in Prime Blend. In al doilea rand, lasa PLL-ul 1.80, nu te ajuta cu nimic daca dai mai mult in cazul asta. Daca tot ai probleme, joaca-te cu voltajul procesorului putin mai sus, 1.34-1.36, etc, dar si cu VTT-ul (pana in 1.4v ar trebui sa fie suficient pentru setarile astea). Nu este chiar atat de complicat, trebuie doar sa bibilesti putin. Setarile pe care le cauti tu sunt ok pentru orice placa de baza.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
asrock, corei7, overclocking, p55, sfaturi

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kit-uri dual-cannel de 8GB de la Kingston Micutzu Stiri 0 27-09-2009 15:40
Asrock P55 -splendoarea preturilor xdan Stiri 14 27-09-2009 00:01
Kingston creste viteza pentru Flash USB DataTraveler 410 Micutzu Stiri 1 24-09-2009 10:20
Kingston lanseaza SSDNow V+ Micutzu Stiri 0 11-08-2009 19:11
Core i3 si Core i5 - viitoarele modele dual core de la Intel Micutzu Stiri 3 11-08-2009 16:45

 
Forum Stats
Members: 8,745
Threads: 23,148
Posts: 691,975
Total Online: 1394

Newest Member: RaduC7

Latest Threads
- by Monstru
- by Kspic
- by matose
- by korby

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.