lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-04-2019, 20:36   #1261
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 7,456
Mentioned: 248 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Am dat la imprimantă și telefon. La TV am lăsat cum era, de control. Dacă se conectează tot în afară de TV, măcar știu o treabă.
War, vezi să nu ai ciocanul la îndemână!
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 08-04-2019, 23:10   #1262
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,700
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Nu știu, îți spun după ce le văd
LE: @Bennedict o să încerc și anunț dacă mai face.
LLE: am văzut că Group Rekey Interval este enabled și setat la 3600 de secunde. Mă gândesc să îi dau disable dacă tot așa face.
Nu-ti recomand sa dezactivezi aia pentru ca


The WPA protocol uses rekeying to provide your network with increased security. Constantly rekeying the group key protects your network against intrusion, as the would-be intruder must cope with an ever-changing secret key. Older security standards like WEP do not possess this automatic rekey function, and are therefore less secure
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 00:05   #1263
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Am citit ce scrie acolo, mă gândeam că s-ar putea să existe ceva incompatibilitate la rekeying pe 2.4, asta una la mână. A doua, semnal ioc în afara casei (nici în casă nu este peste tot), deci ar trebui să intre cineva în curte să aibă semnal.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 09:12   #1264
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,375
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pentru cei care si-au facut vpn pe Mikrotik, e vreo setare care sa imi permita sa accesez si routerul cand sunt sub vpn ? Am 3 routere in casa si cand sunt conectat la VPN, pot sa accesez AP-urile, dar nu si router-ul principal. Am setat proxy-arp pe bridge si pot sa accesez orice altceva in local LAN, mai putin router-ul principal.

Mi-a scapat vreo regula din firewall sau... ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 09:42   #1265
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,045
Mentioned: 584 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din browser sau din winbox?
ai setat vpn-ul sa dea ip-uri in alt vlan? Daca da, mi se pare ca trebuie sa setezi masquerade pt el.

Sunt cam clei la retelistica, recunosc.
Eu, ca sa scap de stresuri de setari suplimenrare in fw, le-am dat vpn-urilor plaja de ip-uri in reteaua principala
Doar parental controlul e complet separat (home shield).

In lista de servicii ai verificat sa nu fi schimbat porturi si sa fi dezactivat chestii. Eu, de exemplu, am setat sa nu pot accesa routerul decat dintr-o anumita retea (cu schimbare de porturi)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	56
Size:	22.8 KB
ID:	65727  
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 09-04-2019 at 09:55.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 09:50   #1266
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,375
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sunt pe telefon pe VPN, nu am testat winbox. Dar am testat folosind aplicatia celor de la Mikrotik , m-am putut conecta la AP-uri. O sa testez diseara, pe VPN sigur am alta plaja de IP-uri si nu mai tin minte ce am setat la masquerade pentru plaja aia. Dar e ciudat ca pot accesa orice altceva in LAN-ul routerului. Multumesc !
ktf is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 09:56   #1267
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,045
Mentioned: 584 Post(s)

PC-ul meu



Default

Aplicatia aia stie sa pui custom port, in caz ca l-ai schimbat din services?

LE:

LOL. Am instalat aplicatia si nu merge nici la mine din VPN.
Din browser merge, pe portul setat de mine.

Cred ca aplicatia e de cacao.

Intra din broweser si rezolvi problema. Dar bine ar fi sa schimbi portul ala default.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 09-04-2019 at 10:02.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 10:50   #1268
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,375
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am schimbat portul si nu merge nici din browser (cele 2 AP-uri merg si din browser, si din aplicatie). Oi fi avand o regula de firewall , o sa verific diseara.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 15:20   #1269
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,045
Mentioned: 584 Post(s)

PC-ul meu



Default

La mine merge din browser over vpn, dar nu si din aplicatie.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 16:29   #1270
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,700
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Year-Old DoS Vulnerability Allows Attacks on Some MikroTik Routers

@war sa ne spui daca daca au mai fost probleme de autentificare cu DTIM 3.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2019, 09:42   #1271
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,375
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

@kretzu77, aveam o regula in firewall care facea drop la orice care nu era din LAN. Am modificat regula sa faca drop la pachetele din WAN si am reusit sa ma conectez la router.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2019, 09:48   #1272
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,045
Mentioned: 584 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si eu am asa ceva si tot nu pot intra din aplicatie:

add action=drop chain=input comment="drop all not coming from LAN" in-interface-list=!LAN

Bine, eu sunt un pic mai maniac. Nici macar de pe toate adresele din LAN nu ma pot conecta la el.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2019, 09:52   #1273
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,375
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am modificat

in-interface-list=!LAN

in

in-interface-list=WAN

si imi merge. Am testat si din exterior ca sa fiu sigur ca nu poate fi accesat din WAN si pare totul ok. Merge si din aplicatie sub VPN.
SPOILER:


Speed test prin VPN si speed test fara , pe WIFI-ul de la munca.


Last edited by ktf; 10-04-2019 at 10:00.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2019, 11:22   #1274
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,395
Mentioned: 134 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

dar aveti ceva in "interface list" numit WAN ? Ca daca nu-i nimic acolo atunci regula este degeaba.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2019, 12:56   #1275
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,375
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mda, sunt praf. Nu e. Aia externa e un ppoe-out1 si vpn-ul e <pptp-xxx>. Restul sunt ether si bridge-ul.

Cum ar trebui sa arate regula corecta in cazul asta ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2019, 21:31   #1276
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,045
Mentioned: 584 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
dar aveti ceva in "interface list" numit WAN ? Ca daca nu-i nimic acolo atunci regula este degeaba.
Ai uitat ca sunt maimuta in retelisticqa? Nu fac reguli firewall din script, ci din interfata. Daca nu erau, nu le puteam selecta.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	53
Size:	23.2 KB
ID:	65742  
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2019, 21:39   #1277
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,045
Mentioned: 584 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by ktf View Post
Mda, sunt praf. Nu e. Aia externa e un ppoe-out1 si vpn-ul e <pptp-xxx>. Restul sunt ether si bridge-ul.

Cum ar trebui sa arate regula corecta in cazul asta ?
"Interface List" (al doilea tab), nu Interface (primul tab)
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2019, 22:04   #1278
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,375
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mda, atunci sunt ok. Am WAN acolo pe eth1 si pe ppoe.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2019, 20:19   #1279
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Revin cu problema legată de conexiunea wireless 2.4 GHz.
Imprimanta nu se mai deconectează, însă telefonul se deconectează în continuare. Chestia e că nu îmi dau seama exact când are loc deconectarea, fiindcă nu stau cu ochii în el tot timpul. Mai butonez pe el când ies pe terasă la țigară, mă uit, văd că are doar o liniuță, îmi dau seama că s-a mutat pe 5GHz, verific conexiunea pe 2.4 GHz și văd „Authentication error”. Dau tap pe ea, se conectează fără figuri.
Alteori plec de acasă, când mă întorc nu se conectează pe 2.4 GHz, rămâne pe 4G. Mă uit, văd „Authentication error”. Dau tap, se conectează.

Ce să-i mai fac?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2019, 20:24   #1280
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 501
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Ai încercat sa schimbi canalul?


Sent from my iPhone using Tapatalk
poker_x is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 15:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 17:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 16:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 20:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 10:15

 
Forum Stats
Members: 8,381
Threads: 21,812
Posts: 654,370
Total Online: 590

Newest Member: DailyKode

Latest Threads
- by Kspic
- by matose
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.