lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-06-2019, 11:34   #1301
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,344
Mentioned: 282 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Dacă se īntețesc īncercările īți recomand să scoți setarea de logging.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 14-06-2019, 18:10   #1302
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,849
Mentioned: 117 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ia te uita cine ma-ncearca de la 85.114.107.230:
https://ipinfo.info/html/ip_checker.php
https://www.google.com/maps/place/32...2!3d32!4d35.25

Last edited by kobro; 14-06-2019 at 18:14.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2019, 10:19   #1303
Licaon_Kter
Member
 
Licaon_Kter's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Te mossadeaza careva? )

Serios acum, IP location e minciuna (in mare): https://gizmodo.com/how-cartographer...y-c-1830758394
Licaon_Kter is offline   Reply With Quote
Old 21-06-2019, 23:13   #1304
smok3r
Member
 
smok3r's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Pitesti
Posts: 25
Mentioned: 2 Post(s)


Default

salutare,
cum fac sa joc si eu Age of Empire HD in retea cu baiatul meu prin intermediul unui router cu fir?? Sistemul de operare Windows 10 la ambele statii dfe lucru.
Intrebare de incepator stiu, dar asta e, am tot incercat cu tutoriale pe youtube dar n-am reusit...
Multumesc!!
smok3r is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2019, 09:16   #1305
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,849
Mentioned: 117 Post(s)

PC-ul meu

Default

https://www.google.com/search?q=seta...hrome&ie=UTF-8
kobro is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2019, 15:43   #1306
Licaon_Kter
Member
 
Licaon_Kter's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Putin ajutor tot cu un RBD52G-5HacD2HnD-TC?

Modemu de la ISP e ok, face dualbandAP, face redir porturi pentru niste servicii gazduite local....DAR, cumva pe "hairpin NAT" mai mult de 100Kb/s nu vrea.

Adica, daca nu's acasa ma conectez la server la vitezele din contract (gen conectandu-ma de pe mobil sau alt ISP), dar daca's acasa in retea (PC pe cablu sau mobil pe Wi-FI) imbatranesc langa transferuri la 100kb/s cand normal ar trebui sa maximizez conexiunea gigabit sau 801.11ac (fyi, conectare direct la adresa LAN de server merge bine, conectare la https://domeniul.meu/fisier nu prea)

Asa ca am zis ca iau un Mikrotik mic si rezolv (da, am schimbat modemu la ISP, ori sunt toate asa limitate ori am eu f mult ghinion), pun modemu de la ISP in modul "Modem", Mikrotiku ia IP de extern, Wi-Fi dualband merge, pun un NAT (dstnat) pentru servicii, merg serviciile la conectare din extern.

Ok, sa vad daca am rezolvat problema initiala? Ah pai implicit nu face el nimic...ok...ia internetu la cautat "hairpin nat mikrotic"...10 ore mai tarziu, 100 de reguli puse, scoase si testate... zero conectare... orice fac se sfarseste fie cu "connection refused" sau daca am noroc cu o asteptare si "timeout",

Aveti voi linia magica de
Code:
/ip firewall nat ceva altceva orice
sau alte idei? Ms
Licaon_Kter is offline   Reply With Quote
Old 22-06-2019, 18:25   #1307
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,354
Mentioned: 132 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat dst-address=!192.168.1.1 src-address=192.168.1.0/24 place-before=0

Schimba clasa de IP-uri in ce folosesti tu intern.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2019, 04:18   #1308
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,548
Mentioned: 148 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vreau sa dau comanda la un WD X2 dar pe forumuroile lor cat si pe youtube am gasit treaba asta

the ex2 ultra does not support hardware transcoding. Due to this if the videos are in a format not supported by your device the video will not be transcoded and therefore will not play and you will get message (no enough power...). To stream without transcoding your content will need to be compatible with the host.

Vreau sa pot rula direct de pe el pe tv in retea filme ...asta pe langa back up si altele...

Se poate PLEX server?
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2019, 04:41   #1309
Licaon_Kter
Member
 
Licaon_Kter's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by gogusrl View Post
/ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat dst-address=!192.168.1.1 src-address=192.168.1.0/24 place-before=0

Schimba clasa de IP-uri in ce folosesti tu intern.
Ok, n'a mers asa...dar a mers pe dos... cf raspunsului asta

Setarea finala: /ip firewall nat print
Code:
 0    chain=srcnat action=masquerade src-address=192.168.100.0/24 dst-address=192.168.100.14 out-interface=bridge log=no log-prefix=""
 1    chain=srcnat action=masquerade out-interface-list=WAN log=no log-prefix=""
 2    chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.100.14 protocol=tcp dst-address=IP.EX.TE.RN dst-port=1234 log=no log-prefix=""
 3    chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.100.14 protocol=udp dst-address=IP.EX.TE.RN dst-port=4567 log=no log-prefix=""
Mersi
Licaon_Kter is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2019, 06:20   #1310
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 23,863
Mentioned: 1132 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by polter View Post
Vreau sa dau comanda la un WD X2 dar pe forumuroile lor cat si pe youtube am gasit treaba asta

the ex2 ultra does not support hardware transcoding. Due to this if the videos are in a format not supported by your device the video will not be transcoded and therefore will not play and you will get message (no enough power...). To stream without transcoding your content will need to be compatible with the host.

Vreau sa pot rula direct de pe el pe tv in retea filme ...asta pe langa back up si altele...

Se poate PLEX server?
Pui plex, dar nu merge transcoding. Adica cel mai probabil nu o sa iti mearga toate filmele pe tv, dar depinde ce tv ai.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2019, 08:04   #1311
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 17,623
Mentioned: 567 Post(s)

PC-ul meu



Default

Face transcodidint, dr nu hardware.
Deci va merge f greu.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2019, 09:17   #1312
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,885
Mentioned: 545 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by polter View Post
Vreau sa dau comanda la un WD X2 dar
...
Vreau sa pot rula direct de pe el pe tv in retea filme ...asta pe langa back up si altele...

Se poate PLEX server?
Ex2 nu este media player, nu este media streamer, este un storage și cam atāt. Orice altceva ce vrei să faci din el implică ușoare spre medii bătăi de cap.
Īți place tinkeringul, sigur, cumpără un Ex2 și treci la configurat și studiat tutoriale și forumuri.
Dacă nu vrei frustrări, lasă-l așa, dezactivează tot de pe el și ține-l doar cu serviciul CIFS/SMB activ.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2019, 10:37   #1313
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,716
Mentioned: 192 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu folosesc dlna pe ex2 si merge ok.
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2019, 13:27   #1314
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,147
Mentioned: 40 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cum zicea si mbc, depinde ce tv ai, daca ai un tv care are mediaplayer bun care citește cat mai multe formate, gen Samsung sau LG atunci faci direct play de pe NAS si decodarea filmelor o face playerul din tv, nu va trebui decat să-i asiguri banda destulă, cel mai bine prin cablu, prin wireless pot aparea blocaje daca nu e semnal full.
Eu de exemplu am un Panasonic mai vechi la care partea de media player nu strălucește, am instalat server Plex pe NAS si la unele filme chiar ajuta, la altele imi spune ca nu reușește transcodarea.
Danos is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2019, 00:53   #1315
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,548
Mentioned: 148 Post(s)

PC-ul meu



Default

mda , mai ma gandesc saptamana asta si vad daca o sa ma descurc cu un free nas si componente am sa fac unul sau cumpar EX2-ul .
Tv-ul nu e chiar stralucit , mai bine spus am un sony si un samsung dar mai vechi ...
Ideea este ca vreau sa am posibilitatea de a face back-up online la telefoane si unele foldere din pc iar restul de spatiu sa pun filmele poze si muzica.

Vreau un personal cloud dar si un server plex...stiu ca suna aiurea si nu se poate prea ieftin dar cum noi romanii ne descurcam am zis ca poate gasesc o portita si pentru asta.

Problema mare este urmatoarea :

Unitatea o sa fie in tara pusa dupa un switch HP ProCurve 1810-g8 si o sa incerc cumva un VPN free facut pe unitate sau cu un router ce are firmware dd-wrt.

Ca si back up o sa fie configurat pentru urmatoarele

Acasa in reteaua proprie un S10 plus , un huawei p9 si un samsung (imi scapa modelul)
In UK prin VPN si personal cloud telefonul personal plus nevasta , o tableta si un PC.

La telefoane vreau full back up si la pc doar anumite foldere.

Am ceva hardware vechi dar ma descurajeaza consumul ( q6600 si e8500 ca procesoare , cred ca am si un E4600)
Am si un FX8350 pe o placa de baza Asus 970 pro aura...
Ca si hardware mai nou daca pot sa zic asa i3 6100 dar placa de baza are DDR3 , merge de 2 ani asa sau mai mult , inca nu am probleme sau degradare chiar daca voltajul este de 1.51v pe ram asta pe Skylake cica sensibil la asa ceva ...

ASUS H110I-PLUS D3

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=FeZt5XKI2FY[/YT]
Ca si ram am corsair venge la 1866 mhz module de 4Gb bucata cat si Crucial balistic la 1600mhz tot 4GB bucata.


I3 -ul si FX-ul se afla in UK , o sa fie configurat acolo si trimis posta pana in RO , deci trebuie plug and play si sa umblu la router remote.

Core2duo este in RO , ....ceva mai usor de rezolvar dar am doar 4GB de ram , module de 1gb x4 sau posibil sa am 2 module de 2GB si sa pun inca 2 de 1GB , placile de baza avand 4 sloturi.

Nu stiu daca 4gb de ram ajung la free nas .


Netul este de la Telekom si nu am posibilitatea de a pune alt provider... deci router de la ei.
Momentant merge bine , nu prea am avut probleme , a picat de 2-3 ori pentru 1 ora si nu era de la router sau gpo-nul din bloc.

ca si viteze am 950Mbps down si 480-550 Mbps up .
In UK Virgin media de ***** cu un cablu coaxial , cand e libera linia 200Mbps down si 10-12Mbps up , deci nasol rau cu upload , sa vezi ce ma chinui cu poze pentru asa ceva...

Am cablu tras pna la pc la ambele si swich gigabit , doar ca in Uk este un D-link cu 5 porturi fara management iar acasa am ProCurva cu management si merge impecabil.

In urmatoarele luni strang hardware sa fac acasa retea de 10Gbps , una conexiunea cam la 100-200 metri prin fibra optica si in casa o sa folosesc cat6a sau cat7 , probabil varianta mai ieftina .

Momentan sunt axat pe nas-ul sau free nas-ul din RO.
Inca nu am gasit treaba cu VPN-ul ce ar trebui sa-mi dea acces la propriul server cat si la unele site-uri blocate de isp-ul din UK si asta doare rau...

Ple placa cu i3 pot sa pun 8Gb , consider ca ajunge pentru un free nas...

se poate modificat cumva forumul sa suporte youtube direct paste link si direct play pe pagina fara artificii sau disable la script , e chiar enervant , pe tableta si tel nu pot sa vad link-ul
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .

Last edited by polter; 24-06-2019 at 04:57.
polter is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2019, 10:21   #1316
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,291
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Jucarii noi pe mikrotik.ro :

AP LTE 2 gigabit quad core - pe ipsec are aceeasi performanta cu un hap ac2.

Access point heavy-duty 4G (LTE) cu suport GPS
ktf is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2019, 23:14   #1317
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,544
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am o problema de ceva vreme dar nu am avut timp de ea fiindca apare si dispare si zic fuckit ca nu am timp sa refac totul de la zero in materie de setari.
De obicei cand fac un update de fw la hAP AC2 im fute ceva la DNS si nu stiu ce fiindca nu mai pot sa downloadez alt fw fiindca da eroare pe DNS in interfata de update la winbox ...
Se subantelege ca nici netul nu merge because DNS... acum de exemplu am facut bkp la cfg si am facut update, same shit, nu am mai reusit sa-l pun pe picioare si i-am dat restore to factory pus inapoi cfg-ul de bkp facut anterior... netul merge, eroare in de DNS in winbox inca era.... 3 min mai tarziu... all good fara sa modific nimic.

Buba e ca, si cu hardware reset total problema se manifesta in continuare si nu dispare DNS error din winbox, dar dupa ce ii pun configul anterior dupa reboot si lasat cateva minute merge brici.
Nu stiu care ar putea sa fie buba si nici nu am timp sa stau de capul lui.
Sunt pe fw de test, chiar si pe fw normal e la fel buba si am observat ca se manifesta doar la fw update.

Ca si DNS folosesc 1.1.1.1 si 9.9.9.9
Idei ?

Last edited by agarici cu pedale; 27-06-2019 at 14:34.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 12:54   #1318
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,291
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe ce provider esti ? Ce iti intoarce :

/ip dns print

in terminal ?
ktf is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 14:31   #1319
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,544
Mentioned: 96 Post(s)

PC-ul meu



Default

Corect, uitat sa zic, RDS.


servers: 1.1.1.1,9.9.9.9
dynamic-servers:
allow-remote-requests: yes
max-udp-packet-size: 4096
query-server-timeout: 2s
query-total-timeout: 10s
max-concurrent-queries: 100
max-concurrent-tcp-sessions: 20
cache-size: 2048KiB
cache-max-ttl: 1w
cache-used: 29KiB



Sa fie de la CLOUD DDNS ?
Il dau jos diseara si verific ca oricum am DDNS de la RDS.

Last edited by agarici cu pedale; 27-06-2019 at 14:36.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2019, 14:42   #1320
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,291
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

De ce static DNS ? Eu le folosesc DNS-urile lor dinamice si nu am avut pana acum probleme la update de soft / firmware. Nu am activat DDNS, ca si eu il folosesc pe cel de la RDS(Use Peer DNS in interfata de ppoe).

servers:
dynamic-servers: 193.231.252.1,213.154.124.1
allow-remote-requests: yes
max-udp-packet-size: 4096
query-server-timeout: 2s
query-total-timeout: 10s
max-concurrent-queries: 100
max-concurrent-tcp-sessions: 20
cache-size: 2048KiB
cache-max-ttl: 1w
cache-used: 145KiB
ktf is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 8,301
Threads: 21,304
Posts: 640,851
Total Online: 574

Newest Member: dymchik

Latest Threads
- by Arise
- by Kspic
- by MazuX
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.