lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-05-2018, 10:23   #581
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

Conexiune GBT
Necesitate port SFP si WIFI

Ies cam scump cu Edgerouter X SFP si AP LR, ce alternative mai am care sa tina si conexiunea GBT pe wan?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 10:26   #582
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 612
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ok, inteleg.
Eu din ce inteleg, prin reteaua guest vrei sa faci o retea total izolata de alte dispozitive pe care le ai tu in casa, deci vei avea nevoie de vlan-uri diferite.
Altfel nu se poate sa le separi.
Vlan-uri diferite, necesita retele diferite, deci dhcp pool-uri diferite.
Ca sa transporti mai multe vlan-uri pe aceeasi conexiune fizica, ai nevoie de porturi setate in mod trunk, ele vin default in mod access si fac conexiunea pt o singura retea/vlan.

Daca tu vrei doar sa ai 2 ssid-uri diferite care in final dau in aceeasi retea...well...nu prea vad rostul atunci.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 11:37   #583
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,872
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
1. Daca tu vrei doar sa ai 2 ssid-uri diferite care in final dau in aceeasi retea
2. ...well...nu prea vad rostul atunci.
1. ceva de genul, numai ca de pe ssid-ul al doilea sa nu poata accesa nimic din LAN 192.167.1.xxx

Cam ce face Ubiquity AP/Asus AP pe guest: dhcp-ul routerului imi da IP-uri 192.168.1.xxx, dar pe device-urile respective nu pot accesa altceva nimic (nici macar imprimanta); le da net si atat.

2. e home use; nu e hotel/firma sau open; deci nu ma deranjeaza sa-si ia ip-uri ca restul device-urilor din casa. Si nici asa multe nu vor fi incat sa-mi manance range-ul 100-254.

E posibil sa pot rezolva numai din firewall-ul AP-ului, dar habar nu am cum, astfel incat sa nu afectez si SSID 1
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 08-05-2018 at 11:39.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 11:40   #584
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,872
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

@agarici cu pedale
doar AP-ul sa fie mai ieftin, dar la router nu ai unde sa te duci mai jos daca vrei musai SFP

LE: da' chiar, pt ce iti trebe sfp-ul? bagi fibra direct in el?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 11:51   #585
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

da, ca sa renunte la ONT-ul rds. nu e pt mine.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 11:56   #586
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,872
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sunt curios daca eu pot renunta la media converterul pus in casa de ISP.
Cam ce ar trebui sa iau exact daca as vrea si eu chestia asta? Acum ISP-ul mi-a pus un mediaconvertor ZTE zgarci
Routerul meu este: Mtik RB3011UiAS-RM
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 08-05-2018 at 11:58.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 13:24   #587
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,709
Mentioned: 200 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Şi eu aş vrea să ştiu.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 13:27   #588
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,960
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nope. Convertoarele Digi sunt codate pentru reteaua lor, nu poti sa le inlocuiesti. As fi folosit si eu hap AC-ul sa scap de mizeria lor.

Daca ma insel, puteti sa ma corectati, dar peste tot pe unde am vazut intrebarea asta, era acelasi raspuns.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 13:35   #589
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,835
Mentioned: 1011 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu zic ca poti. Trebuie doar sa te intelegi cu ei, pui un Gbic in router care sa suporte si gata.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 13:58   #590
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,033
Mentioned: 188 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Good luck with that . Mie nici măcar DNS-urile nu vor sa mi le schimbe

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 14:00   #591
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,872
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

mie ISP-ul mi-a adaugat DNS-urile pe care le-am vrut.
Mi-a spus sa nu fie multe si a fost ok.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 16:01   #592
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,872
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

@war4peace @agarici cu pedale

Am intrebat ISP-ul si nu se poate. Nu se poate tehnic. Ont-urile sunt alta tehnologie fata de mediaconvertoarele alea care se baga in SFP-ul Mtik-ului (si el tot echipamente Mtik are si nu merg).
Disponibilitate are omul, dar a zis ca nu se poate tehnic.
Cred ca si la RDS e la fel. Bine, acolo e posibil sa fie si problema de disponibilitate, pe langa cea tehnologica.

Eu speram sa pot pune ceva gen https://www.digital-city.ro/mediacon...e-sfp-gigabit/
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 19:33   #593
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

sunt aproape sigur ca merge:
- pe SFP-il ala trebuie sa fie modul GPON ONT, problema e ca un sfp gpon e in puii mei 300RON si iese din buget omul, sa vad daca mai cumpara, parca ma tenteaza sa iau sa incerc si daca nu merge atunci retur
- in cazul doi probabil cu ce zice mbc dar n-am incercat si nici nu o sa incerc prea curand.

depinde si pe cine ai intrebat, daca ai sunat la suport cu siguranta aia stiu sa-ti spuna ) haha
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2018, 23:51   #594
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 612
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

@kretzu77
Tie asus-ul iti da atat pe guest cat si pe wi-fiul normal IP-uri din aceeasi clasa?
Esti sigur de asta? Esti sigur ca nu au masca diferita? Sau ca e masca mai mica de /24 cat ai default pe orice router...

Atata timp cat ambele wlan-uri dau adrese din aceeasi retea, nu ai cum sa blochezi traficul.

Firewall-ul functioneaza la layer 3/4, dispozitivele care sunt in aceeasi retea comunica la layer 2, deci firewall-ul nu are ce sa le faca.

In ceea ce priveste GPON, au astia de la ubiquiti un ONT... ma mananca rau sa il incerc la rds.




Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2018, 08:09   #595
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,872
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
@kretzu77
Tie asus-ul iti da atat pe guest cat si pe wi-fiul normal IP-uri din aceeasi clasa?
Esti sigur de asta? Esti sigur ca nu au masca diferita? Sau ca e masca mai mica de /24 cat ai default pe orice router...
Nici Asus nici Ubiquiti nu imi dau nimic. Sunt AP bridge ambele. IP-urile mi le da routerul.
Pe fiecare din ele am cate un SSID normal si un SSID guest.
Pe oricare SSID ma conectez primesc aceleasi IP-uri de la router (192.168.1.252 sa zicem), numai ca de pe SSID-urile guest nu pot accesa nimic din celelalte 192.168.1.xxx (nici la ping nu rasppunde nimic din 192.168.1.xxx).

Deci clar totul se intampla la nivel de AP, dar nu stiu ce. Asusul e mai tampitel si nu-mi spune mai nimic din ce face.
La Ubiquity este bifat "Block LAN to WLAN Multicast and Broadcast Data", la firewall nu e nimic, iar la guest control am lasat ce mi-a pus el default:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.png
Views:	123
Size:	16.0 KB
ID:	62505  
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 09-05-2018 at 08:37.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2018, 11:02   #596
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,872
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
sunt aproape sigur ca merge:
- pe SFP-il ala trebuie sa fie modul GPON ONT, problema e ca un sfp gpon e in puii mei 300RON si iese din buget omul, sa vad daca mai cumpara, parca ma tenteaza sa iau sa incerc si daca nu merge atunci retur
un link ceva cu modulul?
Presupun ca trebuie sa schimbi si setarile in mikrotik. Cel putin schimbare interfetei de pppoe pe sfp si ceva modificari pe la porturile bridge-ului.

e posibil sa nu poti scapa decat cu ceva de genul astaȘ https://www.digital-city.ro/mediacon...-port-ethernet (cam ce am eu acum)
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 09-05-2018 at 11:08.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2018, 11:17   #597
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 612
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ok, am crezut ca asus e router all in one din comert.
Habar n-am cum separa atunci.

Eu cu un dinasta as incerca pe RDS https://www.senetic.ro/product/UF-NA...EaAqNhEALw_wcB


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nickname anterior - Allex_master
allexb is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2018, 11:50   #598
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,872
Mentioned: 501 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
Ok, am crezut ca asus e router all in one din comert.
Habar n-am cum separa atunci.
Acum intelegi de ce ma rod piticii de ceva vreme. =))))))
Daca face rahatul ala de Asus in AP Mode, poate sa faca si un AP Mtik. Problema este ca nu stiu exact ce naiba sa configurez in el.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2018, 14:48   #599
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,960
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am hap AC-ul setat ca dumb switch + wireless AP . Pe wireless am si o retea guest configurata. IP-urile le da doar ZTE-ul ala obosit de la RDS.

Cred ca ceva de genul asta am folosit :

https://blog.ligos.net/2016-10-04/Cr..._Mikrotik.html
ktf is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2018, 14:55   #600
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

https://mikrotik.com/product/SFPONU

ceva de genul.

ce mi-ai dat tu acolo kretule ala e mediaconvertor daca iti da RJ45 direct.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ultimul thread care il fac jur pls cat mai multe raspunsu deci este ultimul jur steam23 Cutia de sub birou 40 19-12-2013 14:02
Problema retelistica 2dor Cutia de sub birou 13 30-12-2011 16:25
GigaWorks T20 vs Logitech Z520 care pe care? puff0086 Periferice 9 12-06-2011 15:29
Sectiune despre retelistica segamarius lab501 2 09-06-2011 19:22
D-Link DIR 524 - problema de retelistica Monstru Periferice 13 15-01-2010 09:15

 
Forum Stats
Members: 7,836
Threads: 19,084
Posts: 589,953
Total Online: 324

Newest Member: ZcashBond

Latest Threads
- by mbc
- by Miru
- by Monstru
- by ibm390s

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.