lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-12-2018, 19:06   #1
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 54
Mentioned: 2 Post(s)


Default Ajutor/Recomandare schimbare periferice retea

Salut, intrebare de incepator, placa de retea INTEL PRO/1000 CT este compatibila cu o placa de baza MSI H110M PRO-D si o carcasa zalman z3 sau alte lucruri de care trebuie sa tin evidenta?

Links :

Placa de Retea : https://www.emag.ro/placa-de-retea-i.../pd/EC4B2BBBM/

Placa de baza : https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/msi/h110m-pro-d/

Carcasa : https://www.pcgarage.ro/carcase/zalman/z3-2/

Router : https://www.emag.ro/router-wireless-.../pd/D36YJNBBM/

Nu sunt multumit de placa de retea integrata si o sa schimb si routerul huawei dat de rds cu un asus rt-ac86u
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2018, 22:06   #2
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,711
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai? De ce nu esti multumit de aia onboard? Nu cred ca o sa simti mari diferente.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 01:37   #3
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 54
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Viteza de descarcare a unui episod sau descarcarea/instalarea unui joc si pachetele care sunt transmise in timp real cand te joci un moba sau altceva multiplayer care are multe asset-uri.

Am pachetul fiberlink de la rds

Mentionez ca sunt singurul cu PC din casa si am un cablu Cat 5e
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 06:14   #4
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,711
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Problemele de care te plangi tu nu sunt din cauza chipului Realtek. Singurul beneficiu pe care l-am vazut la chip de retea Intel este utilizarea mai mica a procesorului, eventual poate drivere mai stabile, dar inafara de asta nu prea sunt diferente.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 09:55   #5
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,247
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Router-ul de la RDS nu il poti schimba, ci il poti pune in mod bridge cel mult, ce router ai de la ei/model ?
Daca speedtestul cu RDS Bucuresti iti iese ok problema nu e de la placa de retea.

La pachetul fiberlink poti opta de router gratis de la ei decat sa dai o gramada de bani pe prostia aia de router ales de tine, mi se pare aberand si overated acel router.

Last edited by agarici cu pedale; 02-12-2018 at 09:58.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 12:50   #6
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 54
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Router-ul de la RDS nu il poti schimba, ci il poti pune in mod bridge cel mult, ce router ai de la ei/model ?
Daca speedtestul cu RDS Bucuresti iti iese ok problema nu e de la placa de retea.

La pachetul fiberlink poti opta de router gratis de la ei decat sa dai o gramada de bani pe prostia aia de router ales de tine, mi se pare aberand si overated acel router.
Modelul Huawei HG8247H, atata timp cat pot sa vorbesc cu ei pentru schimbarea routerului banuiesc ca este ok, in speedtest-ul de la rds am 90 download dar cand descarc un joc, se chinuie sa ajunga la 11 Mbps/s (Poate nu stiu ceva in legatura cu acest lucru)

Am optat acum multa vreme pentru routerul ala mizer de la ei, au pus 2 conturi, un cont admin care il au ei, si un cont user cu care pot sa intru eu, nu mi se pare drept ca persoana care detine routerul sa nu detina cont de admin si nu pot sa fac update la firmware din cauza asta.

Daca zici ca este aberant si overated acel router, poti sa imi recomanzi unul bun care sa aiba 1000BASE-T?
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 12:54   #7
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 54
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Problemele de care te plangi tu nu sunt din cauza chipului Realtek. Singurul beneficiu pe care l-am vazut la chip de retea Intel este utilizarea mai mica a procesorului, eventual poate drivere mai stabile, dar inafara de asta nu prea sunt diferente.
Este bine daca scade utilizarea procesorului, imi sta in 74% stand-by in joc si cand se face haos urca usor pe la 90%, am un i5-6600
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 13:05   #8
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu exista stand-by in joc...
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 13:54   #9
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,711
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by OwlOfChaos View Post
Este bine daca scade utilizarea procesorului, imi sta in 74% stand-by in joc si cand se face haos urca usor pe la 90%, am un i5-6600
Reducerea este de la 5% la 0.5% cand faci transfer foarte mare prin retea, deci nu in timpul jocului. In cazut tau iti trebuie un procesor mai tare.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 13:54   #10
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 54
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Nu exista stand-by in joc...
Atuci cum se numeste cand deschizi jocul si il lasi in main menu?, fara sa dai pe nici-un tab, doar il lasi acolo si nu mai atingi pc-ul.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 15:35   #11
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,295
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

In stand-by poate esti tu, sigur nu e cpu-ul...
Trebuie sa intelegi ca de procesarea pachetelor de date este nevoie de putere de procesare de care cpu-ul tau nu e in stare, intrucat este foarte stresat de joc. Si poate agata si ceva software pe acolo.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 16:45   #12
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 54
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
In stand-by poate esti tu, sigur nu e cpu-ul...
Trebuie sa intelegi ca de procesarea pachetelor de date este nevoie de putere de procesare de care cpu-ul tau nu e in stare, intrucat este foarte stresat de joc. Si poate agata si ceva software pe acolo.
Nu agata nici-un software nefolositor si invata sa vorbesti.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 17:33   #13
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,243
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Great start, @OwlOfChaos. Ține-o tot așa și īți va exploda frigiderul īn curānd.
Anyway, cumpără-le fără probleme, sunt oameni care nu īnvață fără să cheltuiască degeaba. Așa am făcut și eu īn trecut, și īncă mai fac uneori
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 17:55   #14
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,235
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sau sa scapi de mineri si alti carcalaci pe care probabil ii ai pe-acolo. Sa ai 75% in meniul unui joc mi se pare cam aiurea, chiar si pe i5-6600. Asta daca nu joci la 720p cu vSync off. Investitia intr-o placa de retea e cam degeaba in cazul tau.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 18:32   #15
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 54
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Sau sa scapi de mineri si alti carcalaci pe care probabil ii ai pe-acolo. Sa ai 75% in meniul unui joc mi se pare cam aiurea, chiar si pe i5-6600. Asta daca nu joci la 720p cu vSync off. Investitia intr-o placa de retea e cam degeaba in cazul tau.
Am facut o verificare, nu am nici-un miner si nimic infectat, putem sa ramanem cat mai atasat posibil la subiect? dupa cum am spus, trag cu 11 Mbp/s avand un pachet fiberlink de la rds + routerul lor la care nu pot face update firmware pentru ca nu am admin si as dori sa il schimb (aici o sa vorbesc cu cei de la rds daca se poate schimbarea)
O sa schimb si cablul cat5e in unul Cat6 e FTP.

Joc in 2k toate maxim/ultra/epic fara vSync

Din nou, problema este descarcarea datelor cum ar fi poze,filme,jocuri si programe.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 19:42   #16
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

Fa un speed test si pune aici un print screen. Care din astea le ai
FIBERLINK 300, 500,1000? Sigur placa ta integrata merge la 1gbps?
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 21:52   #17
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 54
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Fa un speed test si pune aici un print screen. Care din astea le ai
FIBERLINK 300, 500,1000? Sigur placa ta integrata merge la 1gbps?
Am fiberlink 1000

Placa integrata : Realtek PCIe GBE Family Controller, chiar nu stiu cum sa vad altfel decat din device manager

https://imgur.com/a/B1n4GKR

Last edited by OwlOfChaos; 02-12-2018 at 22:02.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 22:09   #18
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,367
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu



Default

Network connections, click dreapta pe placa de retea, status... in rest, google.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, Samsung 970 Pro 512GB, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 22:23   #19
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,258
Mentioned: 182 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by OwlOfChaos View Post
Am fiberlink 1000

Placa integrata : Realtek PCIe GBE Family Controller, chiar nu stiu cum sa vad altfel decat din device manager

https://imgur.com/a/B1n4GKR
Placa ta de retea sigur merge pe 100Mbps...
Cumpara o placa pe usb 3.0
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 22:53   #20
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,711
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu cumpara nimic pana nu e clar ca placa ta e defecta. Nu ar trebui sa mearga la 100 Mbps, cel mai probabil cablul de retea e de proasta calitate sau ai pus cablul intr-un port de 100 Mbps in mediabox.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare soft retea blue34 Periferice 1 19-05-2015 17:19
Recomandare placa de retea wireless blue34 Zona libera 11 17-05-2015 01:14
Zgomot retea (tiuit) periferice alex17 GTX Periferice 7 01-03-2014 11:19
Recomandare placa de retea wireless alinescoo Periferice 22 18-01-2013 15:44
Ajutor sharee conexiune intrernet prin al 2 lea port de retea Seatpower Periferice 7 11-02-2011 01:15

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,878
Posts: 608,802
Total Online: 341

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by Kspic
- by brhams
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 12:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.