lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-11-2016, 14:36   #741
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,253
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu voi avea nevoie de asa ceva, ma intereseaza doar low power momentan si jucaria asta de la HP e perfecta mai ales ca va fii deadsilent (racita pasiv sau cel mult cu un ventilator low rpm, e un compromis decent pentru ce vreau sa fac, sunt 100% sigur ca pe viitor o sa vreau mai mult si atunci sigur voi lua un microserver sau vad eu cum fac un wombocombo.

Ma gandeam la o idee mai demult, am niste laptop-uri casate cu sandel pe la munca la care poate pot pun un i7 (trebuie sa sap sa vad exact) si 16 gb memorie (nu cred ca duce 32) , teoretic asta ar fii cel mai bun compromis putere de calcul/consum, in schimb trebuie sa adaptez racirea cumva ca sa fie silent si racit cum trebuie, am vazut ca luase cineva ceva de genul de pe ebay parca, chiar era faina jucaria.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 19:34   #742
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

De racit decat ii tragi un radiator mai mare pe cpu/gpu, problema cu laptopurile e ca au doar un singur port de retea (daca faci si ceva routing) si e greu sa le extinzi storage-ul (daca vrei storage). Daca vrei doar un homelab sa te joci cu virtualizare / alte prostii, da, e excelent.

Pe alta parte poti cauta pe ebay placi de baza mini-itx cu skt G2 (sandybridge laptop) la ~50$ si transferi cpu / ram / hdd / etc pe asta si atunci ai slot pci-e si s-ata-uri pentru expansiune.

edit : legat de ram, nu uita ca , controlleru de ram e in cpu acum si nu prea conteaza ce zic astia la specurile motherboard-ului. Al meu zice 8gb max (2 x 4) dar eu am 16 gb (2 x 8) si am confirmare ca merge si 32 (2 x 16) pe i7-27xx dar sodimmu de 16gb ddr3 e pe la 100$ / buc si nu m-am bagat inca.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2016, 01:37   #743
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,253
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

ti-am vazut proiectul pe CG, zi-mi te rog in PM de unde fac rost ieftin de un pico psu sau ceva de dimensiuni mici.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2016, 01:51   #744
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,274
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Stai cu ochii pe olx si vezi ce prinzi. Eu am luat 2 de 120W acum ceva timp la 100 lei / bucata.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2016, 16:55   #745
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,253
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

are cineva idee de ce sub win 10 cu utorrent 2.x uploadeaza bine iar pe qbittorent nu prea uploadeaza , iar daca o face o face relativ mult mai slow ?

tot timpul am avut problema asta cu qbtitorrent.

ambele, utorrent + qbittorent apar cu verde la status.

n-am mai pus linus deocamdata fiindca am probleme cu redarea de 3D.iso, poate doar sa fac WM in linux pentru 3D.iso dar asta e alta discutie alta distractie.

optional ce altceva as putea sa folosesc ca si client de torrent sa mearga bine in upload in special.
mi-e scarba de migrarea torrentilor din client in client asa ca m-am apucat sa tin torrenti intr-un folder.

LE: as ramane fara stres la utorrent 2.x dar ma trezesc cu el crapat random fara nici o avertizare sau alteori ia freeze si isi revine cand vrea el sau deloc. am citit pe net ca uttorent nu mai are miner inside la scurt timp dupa scandal, m-as risca sa-l incerc.

Last edited by agarici cu pedale; 13-11-2016 at 17:25.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2016, 17:24   #746
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,716
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Stie cineva unde gasesc in Romania asa ceva? https://www.amazon.de/gp/product/B00...4N3WNH5XH82ZVY

Merci.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2016, 17:58   #747
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,253
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sunt pe langa subiect dar daca gasesti la noi asa ceva probabil e mult mai scump si nu merita, chair si asa are un pret mare pentru ceea ce e in sine.
Intr-o vreme am cautat si eu lucruri de genul si m-am lasat pagubas din cauza preturilor tampite vs dimensiunea necesara mie.
Nu stiam ca sunt si d'astea dar acum am vb cu cineva , un croitor care poate sa faca cam orice, un fermoar de 80cm e max 20 lei, materialul e irelevant ca intra putin dar trebuie dublat si intarit, so daca gasesti un croitor il poate face cum vrei tu. just my 2 cents.
Fac poze cand mi-l aduce.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2016, 22:42   #748
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,659
Mentioned: 490 Post(s)

PC-ul meu



Default

Astept poze cu croitoru.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2016, 23:03   #749
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,716
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Decat sa platesc fermoarul 20 lei, croitorul cel putin inca 20 lei, materialul si ala ceva, umblatul, timpul, intelesul cu croitorul, poate nu iese cum vreau, parca mai bine dau 80 lei pe ala de 120 cm cand o sa mai cumpar ceva de pe acolo.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 10:41   #750
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dar voi unde aveti microserverul ala de va trebuie asa ceva la el?
La PC-ul de pe birou mai inteleg.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 11:20   #751
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,716
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am gresit threadul. Am vrut sa pun pe offtopic. Pentru computerul meu vreau chestia aia.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 12:02   #752
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

@M3kk, tu ai pus ultima versiune DSM 6.0.2 cu synboot v1.01 (Jun's Mod)?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 12:05   #753
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
Are cineva iLo 4 cu fw 2.31 sau mai old? As avea nevie de o informatie.

Sent from my Oppo R5s
Iti mai trebuie informatia? Eu am inca 2.03 (Nov 07 2014)
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 12:09   #754
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
@M3kk, tu ai pus ultima versiune DSM 6.0.2 cu synboot v1.01 (Jun's Mod)?
Nu, cred ca doar cu v1.

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Iti mai trebuie informatia? Eu am inca 2.03 (Nov 07 2014)
Nop.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 12:21   #755
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
Nu, cred ca doar cu v1.
Atunci mai stau si urmaresc forumul xpenology sa vad daca sunt probleme.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 12:53   #756
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Nu e nici o problema .
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 21:39   #757
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Am gresit threadul. Am vrut sa pun pe offtopic. Pentru computerul meu vreau chestia aia.
daca o sa comanzi asa ceva in viitor, da-mi si mie un semn inainte.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 23:07   #758
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
Nu e nici o problema .
am modificat VID si PID, am dat migration

Si nu merge
Imi da ceva ca fisier corup&shit

Mai trebuie sa fac altceva in afara de VID/PID?

Imi da eroarea de mai jos (cu toate ca postul 23 e ok).

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	223
Size:	92.9 KB
ID:	56168  
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 14-11-2016 at 23:52.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2016, 23:53   #759
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Cum arata Vid/Pid la stickul tau?

Sent from my Oppo R5s
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 15-11-2016, 00:32   #760
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,570
Mentioned: 532 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by M3kk View Post
Cum arata Vid/Pid la stickul tau?

Sent from my Oppo R5s

Acum nici nu ma mai lasa sa intru in DSM-ul vechi (am refacut un stick cu imaginea pentru 5.2)

vid/pid arata 125F/105B

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	243
Size:	33.9 KB
ID:	56169  
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 15:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 06:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 18:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 14-08-2009 00:59

 
Forum Stats
Members: 8,054
Threads: 19,882
Posts: 608,923
Total Online: 314

Newest Member: Jimpix

Latest Threads
- by Boggy
- by Steve-o
- by ryo

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.