lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 22-02-2018, 18:01   #1
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,266
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default Reabilitare bloc - Prelungire traseu AC f scumpa

La maica-mea s-au apucat de reabilitat blocul si azi au dat jos aerul conditionat. Fiind pus un pic ciudat pana acum, odata ce se va reabilita si se va pune izolatia, nu va mai avea loc unde sa stea. Asa ca traseul trebuie prelungit. Cel mai probabil cu ~1-1.5m.

L-am intrebat pe ala cat o sa coste si mi-a zis "Vreo 400-500Ron". La care eu am raspuns ca e absolut aberant, ca e 50% din valoarea AC-ului... de nou(ceva InClima low budget).

Mai zice si "va cred, dar sa stiti ca freonul s-a scumpit intr-o saptamana de la 10 la 16 milioane canistra".

O sa ma interesez prin alta parte, dar voi aveti idee daca asta e pretul normal? Incluzand reumplere freon, prelungire conducte/fire, montat pe suporti.

Din ce inteleg, ei nici nu-l pun pe suporti dupa daca nu il monteaza complet, ceea ce e iarasi aberant(pentru ca ceilalti n-ar mai avea cum sa umble la el).

Din ce-am cautat eu acum, pretul sta asa:
R407c 11 kg = 800 lei / 850 lei - 11.3 kg (butelie de unica folosinta)
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 22-02-2018, 18:05   #2
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,337
Mentioned: 23 Post(s)




Default

Refrigerantii hcfc cu un potential ridicat GWP(global warming potential) sau scumpit exagerat de anul trecut. O butelie de r134a de ex costa aorox 500 euro si iti trebuie licenta...

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2018, 18:11   #3
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,266
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu stiu ce GWP are R407 dar tot da-o-n spanac de treaba. Ce-am gasit eu pe net la ~1000 Ron au ~8-11kg de freon. Cat naiba intra intr-un AC de casa? Hai 1.5kg in asta al meu cu traseu putin prelungit?

El mi-a zis ca n-a pierdut freon cand l-a deconectat, freonul asta se pastreaza comprimat in unitatea exterioara? Nu tin minte sa fi venit cu ceva canistra sa-l colecteze.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 22-02-2018, 18:20   #4
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,337
Mentioned: 23 Post(s)




Default

are un GWP destul de mare ( 1774)si din ce informatii am , va fi interzis de anul acesta pe langa el si R134a , R404a/R507 , dar si R410 ...au facut ceva echivalenti pt acesti refrigeranti cu performante similare insa cu un GWP scazut , dar pretul este SF oricum...

nu stiu in romania ce legi sunt , dar cel putin in EU ( oricum romania e doar cu numele) nu poti cumpara fara licenta HCFC-uri.

nu este scumpa manopera , avand in vede ca tu nu calculezi ce munca si ce scule sunt implicate la o banala prelungire de " 2 tevi"
1) refigerantul deja existent in instalatie , trebuie aspirat ...este total interzis legal a fi lasat in atmosfera ...adica sa pui bomfaieru sau clestele sa tai teava sub presiune si lasat sa iasa ...ne intrebam de ce la tot pasul auzim cazuri de cancer...
2) este aparat special de absortie , ce trage din instalatie si il baga intr-o butelie goala ...spre reciclare in centre de colectare freon speciale ...odata scos nu mai are aceleasi propietati fiind deja contaminat , deci nu se mai poate introduce inapoi ...daca te intrebi.
3) teava cupru ...asta e ieftina , 2 mufe ( cred 6mm si respectiv 10) apoi la capete flare.. ieftin si simplu.
4) leack test , evacuare( pompa de vacumm) , charge
ps: da , se pot inchide robinetii din unitatea exterioara si pastrat in reciever..
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 22-02-2018 at 18:34.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2018, 18:36   #5
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,268
Mentioned: 232 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Să īnţeleg că nu poţi să faci AC cum faci watercooling, ghetto-style? )))
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2018, 18:44   #6
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,272
Mentioned: 87 Post(s)

PC-ul meu



Default

stai linistit ca dorel la reabilitare da drumu la instalatie, peste tot am vazut ca fac asa. business mana in mana
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2018, 18:45   #7
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,266
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am vorbit acum cu un tip de incredere care a facut treburi de-astea (s-a ocupat de AC-urile de la reabilitarea blocului unde stau eu) si mi-a zis:

1- Din ce i-am zis, completarea cu R407 la mine (~50%) care aparent lucreaza la o presiune mai mica, ar fi ~100 Ron.
2- De prelungire si montaj ar trebui sa se ocupe ei pe gratis la reabilitari. Asa a fost aici la blocul meu cand a lucrat el.
3- Chiar daca ar fi sa chem pe altcineva, pretul pentru treaba asta (prelungit 1-1.5m + Montat) ar fi ~200-250 Ron. 400-500Ron e manopera pentru montat aer conditionat nou, cu traseu, gauri prin pereti, unitate interna, suporti, freon, etc.

Din pacate el nu mai lucreaza la firma la care lucra si nu mai are ce scule ii trebuie, ca altfel o faceam prin el.

In schimb, din ce-am vorbit cu administratorul acum 10 minute, firma care se ocupa de AC-uri e firma separata de asta de reabilitare. Ceea ce pe mine nu ma intereseaza sincer.

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Să īnţeleg că nu poţi să faci AC cum faci watercooling, ghetto-style? )))
Sa stii ca m-am gandit si la asta. Electrozi pentru brazing de cupru/alama am, blowtorch am... Cumpar teava un pic mai mare ca sa folosesc 5cm ca manson si o lipesc peste imbinare... dar stii ceva? Nu e treaba mea sa fac asta.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 22-02-2018 at 19:00.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 22-02-2018, 20:23   #8
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,733
Mentioned: 1061 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu zic sa-ti rezolvi AC-ul acum pana nu vine caldura. Dupa aceea e cam tarziu ca nu mai vine nimeni.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 22-02-2018, 21:29   #9
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,268
Mentioned: 232 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Depinde cāţi bani eşti dispus să dai.
Am pus AC nou anul trecut īn august, i-am sunat vineri şi luni dimineaţa erau la mine şi īl montau.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2018, 13:25   #10
nachtfalke
VIP
 
nachtfalke's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Liquid Nitrogen
Posts: 2,337
Mentioned: 23 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Am vorbit acum cu un tip de incredere care a facut treburi de-astea (s-a ocupat de AC-urile de la reabilitarea blocului unde stau eu) si mi-a zis:

1- Din ce i-am zis, completarea cu R407 la mine (~50%) care aparent lucreaza la o presiune mai mica, ar fi ~100 Ron.
2- De prelungire si montaj ar trebui sa se ocupe ei pe gratis la reabilitari. Asa a fost aici la blocul meu cand a lucrat el.
3- Chiar daca ar fi sa chem pe altcineva, pretul pentru treaba asta (prelungit 1-1.5m + Montat) ar fi ~200-250 Ron. 400-500Ron e manopera pentru montat aer conditionat nou, cu traseu, gauri prin pereti, unitate interna, suporti, freon, etc.

Din pacate el nu mai lucreaza la firma la care lucra si nu mai are ce scule ii trebuie, ca altfel o faceam prin el.

In schimb, din ce-am vorbit cu administratorul acum 10 minute, firma care se ocupa de AC-uri e firma separata de asta de reabilitare. Ceea ce pe mine nu ma intereseaza sincer.



Sa stii ca m-am gandit si la asta. Electrozi pentru brazing de cupru/alama am, blowtorch am... Cumpar teava un pic mai mare ca sa folosesc 5cm ca manson si o lipesc peste imbinare... dar stii ceva? Nu e treaba mea sa fac asta.
Mai bine lipesti cu poxipol....daca toate mustele faceau miere era si la ...

1kg r407 costa cam 200 lei , in romania nu are cum sa fie mai ieftin fata de piata europeana odata ce este de important.
800 lei este pretul vechi...neactualizat.

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
__________________
@[Wanted] Este foarte clar ca fps-urile tale (1525) nu sunt rezultatul unei frecvente de 1170mhz, ci undeva in jurul a 800 mhz.

Last edited by nachtfalke; 28-02-2018 at 14:00.
nachtfalke is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2018, 15:41   #11
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,266
Mentioned: 678 Post(s)

PC-ul meu

Default

A venit raspunsul de la primarie. Am trimis mail, a sosit scrisoare. Mi-au spus ca operatiunea de prelungire o sa fie gratis.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problema la bloc ducool2001 Zona libera 8 28-12-2012 22:38

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,905
Posts: 609,512
Total Online: 370

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by cszrabi
- by blixie
- by Bogd4n
- by gogusrl

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.