lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-09-2015, 16:52   #1
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,006
Mentioned: 663 Post(s)

PC-ul meu

Default 3D Rendering Rig (10.000RON sau Unlimited)

Un prieten m-a rugat sa-i fac o configuratie si are cerintele urmatoare.

Un RIG de randare 3D, best of pana in 10.000 Ron (Fara monitor/tastatura/mouse), si un altul "the best money can buy right now", la fel fara periferice.

La ce m-am gandit ca prima varianta a fost asta:

http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1364858/

Vreo modificare? Sa ma uit la Xeon ca procesoare? Banuiesc ca mobo pentru Xeon pot tine 64GB?

La astea pt socket 1151 am vazut "Max 64GB", dar toate au doar 4 sloturi, si n-am vazut decat kit-uri cu 8 module la 64gb.

La varianta unlimited ma gandeam mai mult la un sli, tri-sli, sau quad-sli de GTX980, pastrand restul in mare masura la fel. Banuiesc ca softurile 3D noi stiu sa profite de asa ceva.
Bine, putem baga fara nr ssd-uri, dar nu cred ca vor fi atat de utile. Am ales 850Pro ca main drive, BX100 pentru phootai cu swap/cache si WD Purple pentru stocarea efectiva.

Voi ce-ati alege in targeturile respective?
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 17:07   #2
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,911
Mentioned: 211 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Mergi pe Socket 2011-V3. Forget 1151.
Lucrez la o configuraţie, o să postez niţel mai târziu.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 17:10   #3
globula_neagra
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: UK
Posts: 430
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu ar fi mai bun ceva specializat din seria Quadro sau FirePro, desigur poti salva bani mergand pe un SLI sau Crossfire
Si un entry level xeon 6 core sau octo cred ca e mai ok decat acel quad core care e actualmente overpriced.
globula_neagra is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 17:23   #4
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,979
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

La banii ăia neapărat Quadro și Xeon.
__________________
The evolution of the Ryne PC
Înrolează-te azi în echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 17:24   #5
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,571
Mentioned: 273 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu e cam slabut procul? Recomandarea mea ar fi quadro si xeon. Doua ssduri in raid pentru a se misca simpatic. Restul e can can, iar procul as zice ca e pentru jocuri nu munca de 3D.

LE. Amu, daca m-ar roade buzunarul, m-as duce pe un mac pro. Ala il iei si 5 ani uiti de investiti (doar daca nu crapa). Da, costa, dar impartit la 5, vezi cat da. Depinde si cat scoate

LE2. Si nu sunt un fan mac, dar am vazut cum lucreaza ceea ce unii numesc "rable" in grafica (de la 50-100 layere in sus, fisere de cativa gb, Ps cu Ai combo) si 3d si alte cele, cu echipare oldies...but goldies. M-am simtit mic copil si am zis sarumana.
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci

Last edited by mirciusx; 28-09-2015 at 17:27.
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 17:29   #6
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,911
Mentioned: 211 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Uite aici.
Sare de 10K RON, evident, dar e cu Socket 2011-V3, placă video profesională şi back-up RAID1 pe HDDs. Ai OS pe SSD M.2, ai workspace-ul pe al doilea SSD şi ai şi watercooling pentru CPU.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 17:30   #7
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,312
Mentioned: 522 Post(s)

PC-ul meu



Default

Si nici de sursa de 1k nu cred ca este nevoie
Chiar si la Zeon+Quadro cred ca iti este de ajuns una de 750-850 (chiar si mai putin, dar nu stiu ce solutie grafica va alege pe viitor -> SLI & shit).
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 17:37   #8
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,571
Mentioned: 273 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu iti sugerez sa citesti ce am scris mai sus. Doua ssduri (la fel) as lua pentru buffering.

Uite si un link
http://www.edigital.ro/SSD/Samsung-2...)-p420869.html

Ca idee, depinde cat de intens foloseste omul jucaria pentru ca la o adica poti lua si ssduri "normale". Daca e de forja, inteleg, altfel nu. Cu doua evo 850 de 500gb in raid, e p0rn. Si unul pe sistem, mai mic. Nici nu as vrea sa aud de hdduri in desktop
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci

Last edited by mirciusx; 28-09-2015 at 17:39. Reason: nothing...
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 18:21   #9
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,006
Mentioned: 663 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma gandeam la ceva 6/8-core, dar abia dupa mi-am adus aminte de variante ca Xeon. Ce-a ales war4peace arata bine.

La placa video, stiu treaba cu Quadro=pro shit, problema e ca si Quadro ala se vede doar in anumite aplicatii(cum ar fi solidworks din ce-am vazut pe net). La randare bruta k2200 nu si-o ia in bot de la un 980?

Quote:
980:
2048 Cuda Cores
256 bit Memory
DirectX 12

K2200:
640 Cuda Cores
128 bit Memory
Direct X 11
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 28-09-2015 at 18:28.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 19:23   #10
globula_neagra
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Location: UK
Posts: 430
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am facut si eu o configuratie apropriata de ce a postat war4peace singura diferenta ar fi
PNY Quadro 6000 Nvidia Graphics Card (6GB GDDR5, PCI-E x16) (Used Nvidia Quadro 6GB GDDR5 cards, pulled from HP machines PID: 612953-001, P/N: 616078-001)
HDD Green si nu am gasit inca SSD-ul ala pe Msata (nu am stat sa caut)
A iesit la 2,181.00 GBP = 13,026.25 RON
Amazon.uk folosit.

A, pentru cei interesati, placa e asta, chiar e bargain la banii astia
http://www.amazon.co.uk/PNY-Quadro-N...A3LVXXNY93VJ8Z
globula_neagra is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 19:26   #11
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,911
Mentioned: 211 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

True, eu am luat ce-am găsit pe pisigaraj.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 19:40   #12
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,006
Mentioned: 663 Post(s)

PC-ul meu

Default

Din ce vad pe net, chiar e pomana la banii aia. Sansele sunt mici sa ia de-acolo insa. Voi vorbi cu el.

Revin cu intrebarea mea, un quadro de 6000 ron sa zicem va randa mai bine decat 3-sli de 980 sau 970?

Poate sa fie Titan o varianta? Stiu ca are double precision. Se vede asta in randarea propriu zisa?

Sa va faceti o idee, unitatea va fi un mini-render "farm"... ma rog, unit. ) Se vor pune pe ea fisierele deja construite care doar se vor randa. Asa ca daca quadro are "zvac" la preview pentru triliarde de poligoane nu ajuta mult.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 19:45   #13
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,571
Mentioned: 273 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bogdan, faci cum crezi, ia xeon, nu lua prostii. Quadro de asemenea au fost făcute pentru asta, nu poți compara sli de gaming.

În fine, faci cum consideri. Ti-am recomand mai sus și @korby și @kretzu77 the same. Iar sursa de 1000w nu își are rostul, doar dacă diferența e mica. Iar wc iarăși nu îi văd rostul.

tapatalk-A
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci

Last edited by mirciusx; 28-09-2015 at 19:46. Reason: Autocorect, damn it
mirciusx is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 19:52   #14
s3r0t0n1n
Senior Member
 
s3r0t0n1n's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bucharest
Posts: 3,490
Mentioned: 110 Post(s)

PC-ul meu

Default

Avea cineva p-aici un MB cu 2 socket-uri si 2 xeoane de vanzare . That was some serious shit...

Also, vorbiti si cu Sven ca el stiu ca face procesare foto/video o gramada si avea un rig din asta special pentru randare etc.
s3r0t0n1n is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 20:01   #15
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,911
Mentioned: 211 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Watercooling-ul ăla a fost pus acolo fiindcă vorbim de un CPU care dă 140W heat şi un cooler ţapăn pe aer este cam cu 250 RON mai ieftin ca un S36 Kelvin. La un sistem de 14K RON diferenţa aia devine nesemnificativă.

Nu ţine totul de putere, ci de optimizarea pentru randare.
!
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 20:47   #16
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,828
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Uite un link cu diferentele intre seria veche de la Nvidia Quadro K500 vs 680 GTX

http://www.xbitlabs.com/articles/gra...o-k5000_4.html

Placa aceea video o am si sta degeaba (placa e cea din link), primita de la cineva pentru un proiect CAD, s-a renuntat , a ramas placa video - pret fain zic eu 1500 lei - Sigilata.

iar daca promiti ca iei de la picigarage, pe voucher-ul meu, revin cu a mai ok configuratie de workstation pentru 8500 lei, restul fiind placa video de la mine :P

PS multi gpu pe prelucrare video e anevoie de utilizat, nu imposibil, insa aplicatiile si driver-ul trebuie sa se pupe, acest lucru se face specializat si costa de 3 ori cat hardware-le !


Revin daca esti interesat cu adevarat cu ce am amintit mai devreme.

Last edited by reflavius; 28-09-2015 at 20:54.
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 22:05   #17
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,006
Mentioned: 663 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mirciusx View Post
Bogdan, faci cum crezi, ia xeon, nu lua prostii. Quadro de asemenea au fost făcute pentru asta, nu poți compara sli de gaming.
Wait a minute, ca inca discutam aici. Nu-s batut in cap, daca x se dovedeste a fi mai bun, voi lua(sugera de fapt) X fara discutii. E normal sa pun niste intrebari sa ma lamuresc. Intrebarea mea cu Quadro vs GTX vine ca urmare a ceea ce tot vazusem pe net, ca se renunta la Quadro in favoarea GTX-urilor care au putere din ce in ce mai mare. Si de ex, un quadro care are 120% din performantele unui GTX costa de 2-3 ori mai mult.

Da, are dreptate mare war4peace, o mare parte tine si de optimizare. Ce bine era daca se mai putea manari driverul, sa scoti un quadro din GTX-ul de-acasa.

Link-ul lui reflavius mi se pare lamuritor si e in mare parte asa cum imi imaginam. Quadro se descurca foarte foarte bine cu display-ul modelelor cu multe poligoane, dar la randare treaba ar sta asa:



Din cate inteleg si la celelalte softuri se masoara performanta la afisarea modelelor(cand le rotesti/construiesti), nu la randarea lor. Am dreptate sau n-am inteles prea bine ce-i acolo?

Racirea cu apa va fi aproape mai mult ca sigur, eu o lasasem ca "pe viitor" la varianta mea pentru ca era usor de racit ce pusesem initial. Era mai mult o chestie "de gustibus" daca voia sa-si puna mai incolo.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 28-09-2015 at 22:12.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 22:31   #18
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,911
Mentioned: 211 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Nu sunt nici pe departe un profesionist în domeniu, dar din câte am experimentat, randarea (mai ales în cazul unor animaţii şi scene foarte complexe) poate dura zile, săptămâni chiar. Aici, şi un spor de 10-15% de performanţă poate să îţi câştige o zi-două. Când timpul tău valorează 50-100 EUR/oră (sau mai mult), două zile câştigate pe lună depăşesc costul unei plăci video profesionale.

Aici nu vorbim de randări care durează 30 de secunde, cum făceam eu când mă jucam cu 3D Studio Max şi mă bucuram că am randat o poză cu o piesă de şah dintr-un tutorial. Eu am calculat din punct de vedere al timpului câştigat (şi a valorii acestuia) pe perioade de luni de zile, poate chiar 2-3 ani.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 22:36   #19
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 11,006
Mentioned: 663 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nimic mai adevarat. Pun multe intrebari pentru ca ma roade si pe mine un upgrade pentru 3d shit, dar nu chiar cu buget "unlimited" )

Daca in timpul randarii se foloseste preponderent CUDA, un GTX n-ar avea castig de cauza din cauza CUDA cores mai multe? Repet, e important de tinut minte ca nu se vor construi modelele pe el, ci doar se va randa fotorealistic scena deja primita.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 28-09-2015 at 22:47.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 28-09-2015, 23:14   #20
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,911
Mentioned: 211 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Repet, e important de tinut minte ca nu se vor construi modelele pe el, ci doar se va randa fotorealistic scena deja primita.
Render farms are that way.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Test Drive Unlimited 2 yo_cristi Gaming 32 24-02-2013 13:05
Unlimited Detail Technology Boggy Gaming 18 10-08-2011 09:41
Euclideon. Unlimited Detail & Realtime Unlimited 3D Atoms Sh_oK Stiri 1 04-08-2011 22:55
3D Rendering hellfish Modding 168 18-07-2011 15:07
Ceva sfaturi pt un pc high end>15.000RON OverCoke Cutia de sub birou 44 30-12-2010 14:14

 
Forum Stats
Members: 7,952
Threads: 19,498
Posts: 599,538
Total Online: 289

Newest Member: oldkain

Latest Threads
- by Monstru
- by Miru
- by matose
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.