lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Carcase si surse
Connect with Facebook

Carcase si surse Nu le ignorati, sunt importante


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-02-2013, 02:03   #1
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default Tensiuni prea mari

La unul din PC-uri vad īn softul de masurare ca-mi arata la alimentarea CPU īn loc de 12 V, īn jur de 14,168 V. E normal asa ceva?

Vezi īn print:


CPU se si īncalzeste ca dracu pt. nimic. asi īncerca cu alta sursa care am aici dar la placa asta de baza (MSI-870-C45 (FX) V2) alimentarea se face cu 4 x 4 pini iar sursele disponibile au numai 4 pini simplu si na-si prea avea chief sa mai fac un racord īn paralel (desfacere sursa, cositoreala etc.)

Last edited by CyberCSX; 23-10-2013 at 23:44.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 03:07   #2
DeDeRa
Īncepător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,976
Mentioned: 221 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu asa se verifica sursa, ci cu multimetrul. In software poti sa aflii o singura chestie: nimic.
__________________
DeDeRa este pt. orice forum romānesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, cānd vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 09:48   #3
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Bun. o sa masor si cu multimetrul.
Oricum, la un alt PC cu aceasi sursa īn aceasi configuratie de hardware īmi arata 12 V si nu 14 V si acolo nici nu fierbe CPU de-l ia dracu.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 10:14   #4
Sunshine
Senior Member
 
Sunshine's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bucuresti
Posts: 327
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poti incerca cu alta sursa conectand doar 4 pini din 8 (functioneaza si asa, scrie in cartea placii de baza).

Apoi, unele placi de baza AMD au tendinta de a supravolta procesorul (experienta personala cu mai mult de 5 placi de la producatori diferiti). Scade tensiunea de alimentare a procesorului pana la valoarea minima la care este stabil + 0.05v (mica rezerva pe viitor) si nu vor mai fi probleme cu supraincalzirea.
Despre ce configuratie discutam?
Sunshine is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 10:27   #5
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

N-am stiut ca au obiceiul sa supravolteze. Cum naiba sa scad tensiunea procului?

Am spus, placa de baza e o MSI-870-C45 (FX) V2

CPU e un Athlon II X2 250.

PS

Īn ceea ce priveste alimentarea CPU, undeva am citit ca daca alimentezi aici numai cu 4 pini īn loc de opt, alimentezi numai un core si asta ma deruteaza.

Last edited by CyberCSX; 09-02-2013 at 10:32.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 10:37   #6
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,893
Mentioned: 546 Post(s)

PC-ul meu



Default

Caută un adaptor de la 4 pini la 8 pini și gata.
Nu văd ce legătură are conectorul de 4 pini cu numărul de core-uri, dacă ai doar 4 pini conectați, īn condiții de load/overclock extrem procesorul nu va avea suficient "juice".

Ca să īți clarific, īn mod normal, ar trebui să funcționeze fără probleme pe 4 pini.

Dacă poți măsura cu multimetrul voltajul, atunci știi care este offsetul comparat cu ce īți raportează BIOS-ul. Tot din BIOS, presupun, dacă este un BIOS decent, poți modifica voltajul pentru procesor și restul componentelor...

Last edited by Arise; 09-02-2013 at 10:40.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 10:50   #7
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Adaptor n-am de unde sa iau peste WE si īn bios am sa ma uit sa vad ce naiba e acolo.
Discutua referitoare la 4 pini vs. 8 pini pe cpu a pornit de la faptul ca sursa montata are 8 pini pe cpu asa cum se cere iar sursele mele care le mai am aici, toate au numai 4 pini pe cpu si n-am cum sa testez daca e praf sursa montata sau nu.
Mai bine zis, nu ma īncumet sa testez cu una din ele deoarece ma derutase ce am scris mai sus.

PS

Īnainte de a īncepe sa īnebunesc bios-ul sau sa īncep cu fel de fel de masuratori, asi prefera sa schimb sursa sa vad daca e vreo diferenta.
E mai simplu si cu mai putina pierdere de timp.

Luni am sa-mi fac rost daca am timp si de un tester extern sa vad cīt consuma īn mod real daca-l stresez la limita cu prime95. Cīti wati īi trebuie.

Last edited by CyberCSX; 09-02-2013 at 11:07.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 13:36   #8
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 12,893
Mentioned: 546 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
CPU e un Athlon II X2 250.
Păi nu sunt pe net informațiile privind TDP-ul?
Arise is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 13:37   #9
DeDeRa
Īncepător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 11,976
Mentioned: 221 Post(s)

PC-ul meu

Default

TDP - consum procesor - consum la priza sistem, zi-mi tu ce legatura au unele cu altele.
Ca si tensiunile din software, ce legatura au cu realitatea? Nici macar aproximative nu sunt, ci complet aberante, cretine.
__________________
DeDeRa este pt. orice forum romānesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, cānd vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 14:31   #10
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by DeDeRa View Post
TDP - consum procesor - consum la priza sistem, zi-mi tu ce legatura au unele cu altele.
Pai īti spun:

Sursa din PC are 780 Wati.

Sursele mele disponibile PENTRU TEST au numai 120 Wati, 250 Wati si 320 Wati, sīnt surse ITX si mATX si nu full size ATX.
Habar-nam cīt consuma tinichiaua asta īn sarcina si nu pot pune o sursa DE TEST asa de mica fara sa stiu cīt suge īn sarcina.
N-am chief sa risc sa pocneasca ceva datorita subdimensionarii sau mai rau ......sa stau cu extingtorul līnga PC .
Nici nu am chief acuma asa deampulea sa cumpar o sursa noua.
Quote:

Ca si tensiunile din software, ce legatura au cu realitatea? Nici macar aproximative nu sunt, ci complet aberante, cretine.
Nu stiu.
Am 3 PC-uri identice. Cum arata, am prezentat AICI pe forum.
La doua din ele īmi arata acelasi soft (Aida64 - fostul Everest Ultimate) 12,102 V. Numai la asta īmi arata 14,168 V. Cum naiba?

Last edited by CyberCSX; 09-02-2013 at 14:36.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 14:34   #11
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,820
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Senzor bulit
Bogzilla is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 14:40   #12
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bogzilla View Post
Senzor bulit
Pe mainboard?

Ma īnerveaza chiestea asta acuma din cale afara.
De ce dracu se īntīmpla toate numai īn WE unde nu e nimic deschis sa poti cumpara ceva sau sa faci ceva.
Pastele masii de ghinion.

PS

Stai ca mi-a venit o idee. (de ce nu mi-a venit mai devreme? )

Desfac unul unde e totul OK ca au aceleasi surse si schimb sursele īntr-e ele. Daca apare la celalalt PC acelasi fenomen, e oabla treaba si sursa e praf.

Last edited by CyberCSX; 09-02-2013 at 14:47.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 14:57   #13
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,820
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Elementary, my dear Watson.

De altfel, tot iti spun diversi ciudati pe aici, care nu se ridica la inaltimea ta, ca raportarile soft nu trebuiesc luate in considerare.

Avand in vedere ca e un pc cu AMD, totul e posibil.


Pe langa asta, ori sunt eu orb, ori nu ai mentionat deloc sursa.

Last edited by Bogzilla; 09-02-2013 at 14:59.
Bogzilla is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 15:00   #14
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bogzilla View Post


Pe langa asta, ori sunt eu orb, ori nu ai mentionat deloc sursa.
Te referi la producator? Doar am spus īn celalalt topc ca sīnt de pe ebay. Practic, no name. Scrie ceva pe ea dar acum nu ma apuc de demontat ca sa dau date exacte.

Am prea mult "Bojaroff" la bord ca sa ma pot concentra cīt de cīt.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 15:03   #15
Bogzilla
Moderator
 
Bogzilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Constanta
Posts: 4,820
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

My sir, you problem lies in the product itself. Never buy unknown products.
Bogzilla is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 15:17   #16
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bogzilla View Post
My sir, you problem lies in the product itself. Never buy unknown products.
Da. Asta mi-au spus-o si altii. Riscul de defecte ascunse e mult mai mare ca la altele. Am avut ghinion dar se rezolva.

Acum nu mai fac nimic ca vad doua tastaturi.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 20:59   #17
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Acuma sīnt cu mintea limpede si m-am uitat īn bios.
Sa-mi bag **** ca nu mai īnteleg nimic.
Īn HW Monitor-ul din bios īmi arata 11,880 V



Ceva de setat tensiunile, n-am vazut.
Are doar un punct numit "Green power" cu posibilitati AUTO si DISABLED.

Ori sīnt eu tīmpit ori ceva aici nu-i īn ordine dar ce?

Last edited by CyberCSX; 23-10-2013 at 23:44.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 21:03   #18
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Pentru virsta care o ai, experienta de viata si toata gargara cu diy esti al drecu' de clueless.

Bine ca iti put sculele de la Lidl si ai pareri despre orice rahat dar nu esti in stare sa folosesti un multimetru.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 21:09   #19
CyberCSX
Senior Member
 
CyberCSX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 3,106
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Stai ca n-am ajuns la multimetru īnca. Urmeaza si asta.

Asa frumos.......... batrīneste

Acuma īi dau un shut down, iau un stecker cu capete dezbelite si masor.
Numa īncet. Timp e destul.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 21:24   #20
kagula323
Senior Member
 
kagula323's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,211
Mentioned: 7 Post(s)




Default

ia si un osciloscop sa masori precis
kagula323 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i7 3770k temperaturi mari ? Fiiilip Procesoare si chipseturi 24 04-05-2012 06:57
Logitech z5500 si z606 cele mai mari falsuri Kspic Periferice 56 04-02-2012 23:20
gtx 460 functioneaza si nu prea pmacrosoft Placi video 14 01-11-2010 08:30
Tensiuni Corsair HX 520 ferdasyn Carcase si surse 22 22-12-2009 11:02

 
Forum Stats
Members: 8,301
Threads: 21,307
Posts: 640,905
Total Online: 516

Newest Member: dymchik

Latest Threads
- by Gotul
- by PSS

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.