lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 31-10-2014, 12:33   #17341
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 217 Post(s)




Default

@idbaghera
1-De cat timp ai benzina in rezervor la gpl trebuie sa bagi benzina foarte putina sa fie proaspata, cu timpul isi ppierde din proprietati. Tacheti sunt reglati?
2-Tu trebuie sa mergi o saptamana numai pe benzina, si daca poti sa dai un reset la ecu, trebuie sa invete iara sa se adapteze
3-Banuiesc ca nu ai citit nimic din ce tot scriu eu de gpl, ce valori ai la STF si LTF?
Enzo nu poti sa faci haratile daca masina nu merge bine pe benzina, dupa 8k masina sigur va merge cu amestesc sarac, daca incerci sa faci harta de benzina masina va doza amestec bogat si va iesi o harta aiurea. Trebuie mers pe benzina pana ltf este 0 si stabilizat la 0.
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS

Last edited by i860; 31-10-2014 at 12:43.
i860 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 12:46   #17342
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,773
Mentioned: 18 Post(s)


Default

Benzina o am de ceva timp, mai bag acolo un 10L cand mi se aprinde in bord benzina.Nu merg pe rosu mai deloc cu benzina.
in grupul 32 am valorile 1.3% si 7%
Enzo, cum pot porni direct pe GPL ?
__________________
MSI Z370 Krait | i7 8700K | Custom made WC Loop|32 GB DDR4 Corsair | Gigabyte RTX 2080 OC cooled by Heatkiller IV |Samsung 960EVO 500Gb M2 |SSD Kingston 256Gb | Case HomeMade & Seasonic X-750 | Predator XB271HU | G900 & Logitech G910 +
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 12:50   #17343
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 217 Post(s)




Default

Mergi pe benzina pana 7% devine 0%, consuma toata benzia din rezervor. Si nu o sa mai ai probleme.

De ce ai vrea sa pornesti pe gpl, gazul trebuie incalzit...and apa in reductor are 35 de grade incepe sa mearga in parametri normali pana atunci o sa invati la cheie degeaba...
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS

Last edited by i860; 31-10-2014 at 12:52.
i860 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 14:36   #17344
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

@i860
Mașina lui are tachetii hidraulici. Nici o șansă de reglare în afară de schimbarea lor.
Vw merge puțin altfel decât mb.
Nu vorbesc din auzite ci din experiența cu mașini fără ecu mapping la discreție.
Am avut Aveo cu Tomasetto 300+ timp de 4 ani și nu am avut nici o problemă.
Ulei doar 5w30, bujii de gaz, talpă generoasă pe benzină ocazional. Iaca făcuse 160.000km și a văzut jumătate de Europa (consum mic).


1. Benzina își pierde din proprietăți în funcție de temperatura exterioară și vechimea ei. Îți spun din proprie experienta ca mi-a stat mașina în garaj 3 luni cu cca 15l de benzina și a pornit la sfert, cu o mică bâlbâială la început.

2. Ecu reset e bine să faci la cca 3 luni dacă ai mașina după 2000 an de fabricație.
Ideea e că ecu învață în cca 300km și se plafonează după vreo 3000- acolo e harta bătută în cuie.
La vag resetul se face din bornele bateriei. Scoți bornele, pui contactul ca să golești condensatorii apoi iei contact și atingi bornele plus și minus (le ții lipite) cca 20s.
La tomasetto 300 în sus reglajul se face în timpul funcționarii motorului. Ecu îți permite asta din câte știu.
Vag nu îți dă valori la ltf, cel puțin nu cu un obd2 scanner.
Ai nevoie de rahatul lor de soft de la rossetech.
Motorul lui are MAP, maf lipsește iar Lambda e narrow deci canci valori în afară de puțin bogat sau puțin sărac.
Toate problemele vin de la comunicarea dintre cele două ecu și senzori.
Din cauza asta e bine să o comuti din când în când pe benzină și să îi dai un redline.

Când motorul trece de 70 grade pornirea se face și cu gaz și cu benzina.
Pornirea manuala pe gaz se face apăsând butonul de comutare atunci când e contactul pus (manual gaz) și pornire motor.
Dacă pornește la sfert pe GPL e clar că ceva pute pe sistemul de alimentare.
Răzvan, eu am zis când e cald

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.

Last edited by Enz0; 31-10-2014 at 14:42.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 14:42   #17345
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,168
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Offtopic: m-ar ajuta sa ii resetez ECU-ul la Fabia mea? As avea mai multa putere? Daca o conduc mai agresiv nu invata din nou ECU-ul?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 14:57   #17346
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Ba da, învață stilul tău, iar după un timp se va așeza. Toate astea după ecu reset.
E posibil ca în prima zi să vezi un consum puțin mai maricel (jumătate de litru) dar puterea va fi alta. Cuplul va intra mai de jos.

Încearcă să vezi ecu la fel ca un personal rating în joc.
Pornești prost, joci prost câteva mii de jocuri pana înveți iar apoi ești God dar ratingul se îmbunătățește mai greu datorită stilului prost de-a lungul miilor de jocuri.
Reset skill, drive good și o sa ai mașina pe mâna ta.

Le că uitasem:
La mașinile din grupul VAG după ecu reset trebuie pus contactul și așteptat 1 min cu el pus pentru re-inițializare și leveling. Apoi iei contactul, pui iar și pornești.
Cei cu sistemul audio de fabrica asigurati-va ca aveți codul de deblocare sau dezactivați protecția.

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.

Last edited by Enz0; 31-10-2014 at 15:19.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 15:30   #17347
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 217 Post(s)




Default

@idbaghera
Citeste pe aici, am invatat multe de aici

http://www.loganclub.ro/forum/proble...pl-t33300.html
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS
i860 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 15:37   #17348
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,658
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Câte aberații

ECU-ul unei mașini se va recalibra după un reset, dar asta nu înseamnă că se "adaptează" la șofer - dacă vă imaginați că scuipă o hartă nouă, v-ați uitat la prea multe filme. De-aia se face ECU remap via computer etc. ECU-ul optimizează chestii a.î. mașina să funcționeze în parametrii indicați de producător în programul din ECU, dar atât. Nu are mai multă putere, nu va face cafea și cartofi prăjiți și nu, no blowjobs.

Jesus Christ.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 15:38   #17349
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 217 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Offtopic: m-ar ajuta sa ii resetez ECU-ul la Fabia mea? As avea mai multa putere? Daca o conduc mai agresiv nu invata din nou ECU-ul?
Ecu sunt dinamice, tot timpul invatat stilul de condus nu trebuie resetat...resetezi numai daca ai erori sau alte probleme. Resetand ecu nu o sa ai mai multa putere.
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS
i860 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 15:56   #17350
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Neo mergi și dormi. Iar ai greșit thread-ul.
Ah am uitat, în Anglia în spitalele se predă și mecanică avansată.
Man, în domeniul medical știu chestii de bază și nu ma bag să mă contrazic dar tu ești crimă.
Dacă te pun în fața motorului începi și cânți Macarena dar pe forum ești as. Mai las-o în púla calului că deja mă disperi.

@ i860
Ecu vine cu o harta pre-installed iar ecu o modifica On the fly si face ajustaei in funcție de informațiile primite de la senzori.
Corect până acum?
Cine spune de mai multa putere?
Citiți până la capăt nu doar rândul care va interesează.
Un Windows fresh funcționează mai bine decât unul încărcat de date și logs?
Eu am testat chestia asta pe 4 mașini personale și se simte în primele 10 s că are alt suflu. Primele secunde mașina e în open loop și se ajustează, iar asta e de la 1000rpm.
Îți caut și îți dau și studii despre ecu reset și ecu learning.
Știi că nu vorbesc doar ca sa ma aflu în treaba.
Cat despre Neo, e simpatic în general dar pe thread aici îl voi ignora de azi înainte.
Îmi insulta inteligenta.

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.

Last edited by Enz0; 31-10-2014 at 16:05.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 16:05   #17351
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,658
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Neo mergi și dormi. Iar ai greșit thread-ul.
@ i860
Ecu vine cu o harta pre-installed iar ecu o modifica On the fly si face ajustaei in funcție de informațiile primite de la senzori.
Corect până acum?

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.
LOL. De ce ar mai face cineva ECU remap dacă ECU ar modifica acea hartă. WTF is wrong with you.

Supraestimezi grav ce face de fapt un ECU, meri de mai citește despre el. Nu spune nimeni că nu știi mecanică, dar aici dai cu bâta de gard grav. Sunt jde mituri de internet care spun că ECU face și drege, dar reset-ul are sens doar dacă ai ceva erori, atât. Nu este nici pe departe corectă analogia cu consumul mediu indicat de computerul de bord.


LE: Enz0, să nu te bagi la scule audiofile pentru că o să cumperi cabluri de 200EUR și ulei de șarpe cu care să le ungi ca să sune mai cărnos și mai mustos. Hai, dă studiile respective, că-s curios. Deja o dăm iar în bălării cum a fost cu uleiul în motorină, dar sincer, ai habar cum funcționează un ECU?
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 16:08   #17352
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Pentru că nici un motor nu este identic la fel cum nu există doi oameni cu aceleași similarități biologice.
Se scrie o hartă și se instalează pe toate mașinile.
Poți avea golden Engine sau unul mediocru care e la limită.
Stai jos.

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 16:10   #17353
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 217 Post(s)




Default

La mine ecu are doua harti una pentru fuel map si una pentru ignition map in ems.
Stiu ca la mine poti reseta ECU ADAPTIVE transmission & throttle settings reset insa nu este mare diferenta ( un pic de placebo )
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS

Last edited by i860; 31-10-2014 at 16:12.
i860 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 16:11   #17354
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,658
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Pentru că nici un motor nu este identic la fel cum nu există doi oameni cu aceleași similarități biologice.
Se scrie o hartă și se instalează pe toate mașinile.
Poți avea golden Engine sau unul mediocru care e la limită.
Stai jos.

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.
Și-mi spui mie că-ți insult inteligența, dar după postul ăsta eu te întreb "care inteligență"?

Cum naiba poți compara o mașină cu un om, două mașini sunt identice 99.999% pentru că-s produse în masă, de către roboți, să fie identice. Doi oameni nu-s identici chiar dacă funcționează la fel.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 16:13   #17355
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,815
Mentioned: 237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default

Mă retrag din discuțiile astea. Ești limitat.

Sent from Xperia Z1 Compact KitSlim_AMG [Evo 9] using Tapatalk.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 16:17   #17356
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,658
Mentioned: 265 Post(s)


Default

Nene, discutăm cu argumente. Fie pui argumentele la bătaie, fie te dai lovit stupid, și nimeni nu iese cu nimic de aici decât cu sentimentele rănite

Eu am spus următoarele:
- ECU trebuie resetat doar dacă apar coduri de eroare (confirmat de @i860);
- ECU se recalibrează după reset;
- rolul ECU este de a păstra emisiile în limitele impuse de producătorul mașinii și de a optimiza consumul; face asta în funcție de șofer, ajustând on the fly air-fuel mixture and shit;
- ECU nu modifică harta pe care o are scrisă, ci variază parametri în funcție de ea și de ce-i spun senzorii mașinii;
- variații de putere și "suflu" cum îi spui tu sunt fix pla, placebo, nix, nada, zilch, canci, zero.

Tu vii și-mi spui că-s prost și limitat. Pot să-ți spun același lucru, și ce iese? O bălăcăreală care va rezulta iar în topicul ăsta închis, plus-minus bans. Și pentru ce? Că ți-e silă să scrii un post mai lung și coerent? Plus, te apuci și compari oameni și motoare, ceea ce-i cel puțin naiv.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 16:24   #17357
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,168
Mentioned: 1173 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

O chestie e clara la masina mea: motorul poate mai mult decat da in mod normal. Cand se face regenerarea DPF masina are mai multa putere iar dupa ce termina ce are de facut, revine la comportamentul initial. O sa incerc si reset de ECU sa vedem.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 16:54   #17358
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,362
Mentioned: 217 Post(s)




Default

WTF +21 de grade azi
http://imgur.com/WqG4l3D
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS
i860 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 17:56   #17359
idbaghera
Senior Member
 
idbaghera's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Constanta
Posts: 1,773
Mentioned: 18 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Când motorul trece de 70 grade pornirea se face și cu gaz și cu benzina.
Pornirea manuala pe gaz se face apăsând butonul de comutare atunci când e contactul pus (manual gaz) și pornire motor.
Dacă pornește la sfert pe GPL e clar că ceva pute pe sistemul de alimentare.
Enzo, problema pornirii la prima cheie este numai si numai dimineata.
De aceea nu am cum sa o testez pornind pe GPL, de aceea am intrebat cum as putea sa o pot porni direct pe GPL, cu toate ca spuneam mai inainte, problema o am de mult timp inainte sa pun instalatia.
Stiu ca se poate porni direct daca umplu pe computerul instalatiei, dar nu vreau asta.
O sa merg cateva zile numai pe benzina sa vedem daca cumva este vreo imbunatatire in pornirile de dimineata, asa inteleg ca imi pot da seama daca harta de GPL a luat-o in balarii si ar trebui resetat ECU
__________________
MSI Z370 Krait | i7 8700K | Custom made WC Loop|32 GB DDR4 Corsair | Gigabyte RTX 2080 OC cooled by Heatkiller IV |Samsung 960EVO 500Gb M2 |SSD Kingston 256Gb | Case HomeMade & Seasonic X-750 | Predator XB271HU | G900 & Logitech G910 +

Last edited by idbaghera; 31-10-2014 at 18:08.
idbaghera is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2014, 18:24   #17360
ithanium2
Senior Member
 
ithanium2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Bistrita
Posts: 3,650
Mentioned: 78 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ithanium2
Default

Azi am facut schimbul de ulei si filtre la Ford Fiesta (2009 benzina). M-a costat 370 de lei, filtru ulei, aer, polen si 4L ulei Mobil1 5W40 si mi s-a parut cam mult.
Proprietarul anterior a folosit 5W30. Ce e recomandat pe viitor?
ithanium2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solutii tehnice pentru micsorarea consumului energetic ibm390s Zona libera 9 17-03-2012 15:16
Monitor, sfaturi. toxic Periferice 44 26-12-2011 07:56
Sfaturi mirciusx Cutia de sub birou 17 20-12-2011 18:39
Sfaturi, intrebari.. khrypt Cutia de sub birou 9 29-03-2011 00:57
Sfaturi pt configuratie Iulius Cutia de sub birou 18 16-11-2010 20:07

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,561
Posts: 647,348
Total Online: 513

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by blajik
- by Kspic
- by Otman

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 23:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.