lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Foto/Video
Connect with Facebook

Foto/Video Aici discutam despre tot ce tine de foto/video, inclusiv creeatiile forumistilor lab501.


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-07-2017, 10:21   #1
Gotul
Senior Member
 
Gotul's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Iași
Posts: 251
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default intrare antena TV moarta - solutii alternative

Salut,

Unui prieten de la țară i s-a bușit intrarea de antenă la TV și nu prea are cum să īl ducă la reparat (stă la mama naibii).

Ce soluție ieftină există pentru a băga semnal de cablu prin RCA sau SCART?

M-am uitat pe net īnsă nu mă pricep, văd ceva numit RF modulator, dar nici nu știu dacă se găsește pe la noi și cāt costă.

Mă puteți ajuta?

Mulțumesc
Gotul is online now   Reply With Quote
Old 19-07-2017, 10:49   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,496
Mentioned: 153 Post(s)

PC-ul meu



Default

Foloseste un receptor satelit...
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 19-07-2017, 11:31   #3
Gotul
Senior Member
 
Gotul's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Iași
Posts: 251
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asta nu cred că e soluția ieftină... Omul are tras cablu de la o firmă din sat.
Gotul is online now   Reply With Quote
Old 19-07-2017, 12:07   #4
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 14,053
Mentioned: 397 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pai cam singura solutie este un TV Tuner Extern (Stand alone).
Dezavantajul este ca va schimba canalele exclusiv din tv tuner (daca nu vrea repararea TV-ului sau inlocuirea lui)
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 19-07-2017, 16:07   #5
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 19,838
Mentioned: 864 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Depinde ce TV are. Unele TV-uri sunt mai ieftine decat un TV Tunner extern. Eu mi-am luat Sony-ul meu Trinitron cu 50 lei. Just saying...
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T470, T450, L440 x260, Microserver Gen8, ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp + Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 19-07-2017, 16:16   #6
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 14,053
Mentioned: 397 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu ai citit ce scrie in paranteza, nu-i asa?
Nu ai de unde stii motivele pentru care nu vrea schimbarea/repararea TV-ului.
Poate sunt motive personale, poate are un pitic pe creier (ca stim cum e ala, ca avem toti cel putin unul).
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 19-07-2017, 17:59   #7
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,097
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

In principiu iti trebuie un receptor DVB-T2, in functie de buget poti avea mai multe iesiri, asta din link are RCA-uri clasice (unul pentru video si doua pentru sunet) sau HDMI. Inainte de a cumpara sunt curios totusi cine ia pus diagnosticul la TV.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.

Last edited by Jocker; 19-07-2017 at 18:04.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 19-07-2017, 18:28   #8
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,496
Mentioned: 153 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cand eram mic si uitam cablu de la terminator sa-l legam la tv foloseam o sarma si megea super bine ) asta poate folosi si el... dar grija mare cu tv-urile vechi ca pot curenta rau de tot.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 20-07-2017, 01:16   #9
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,386
Mentioned: 60 Post(s)

PC-ul meu



Default

+1 la ce zice jocker - in functie de ce intrare are pe tv si calitatea ecranului.

din ce=mi dau seama probabil tv-ul e pe tub si are RCA si Scart dar daca e la mama dracu si nu livreaza nimeni pana acolo probabil il costa mai mult transportul
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 21-07-2017, 14:56   #10
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 14,053
Mentioned: 397 Post(s)

PC-ul meu



Default

Omul zice ca are cablu. Deci sigur nu va vedea pe terestru toate canalele care-i vin de la cablagiu. Iar vremea in care prindeam bulgarii cu furculita de aluminiu montata in pos s-a dus.
Mai mult, numeri pe degete canalele pe care le prinzi pe DVB-T in Ro.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 21-07-2017, 17:44   #11
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,386
Mentioned: 60 Post(s)

PC-ul meu



Default

Din cate stiu digi cu antena (dish) care e afectat de vreme prinde cam in orice locatie.
Varianta ieftina e sa ia de la DIGI/Orange/Telecom si care basca mea mai sunt abonament si sa renunte la cel din sat fiindca diferenta de cost vs cate programe prinde la "cei enumerati mai sus" cred ca merita iar echipamentele sa fie inchiriate de la ei de obicei e cea mai cheap metoda.

La digi Reciver-ul cu cartela sigur e gratis primul, al doilea e platit, iar antena si LNB-ul simplu nu sunt 100% sigur ca sunt gratis sau se achizitioneaza separat, trebuie interesat.

Faza mai putin haioasa e ca daca s-a ars intrarea de antena si a fost constatat corect defectul atunci cu siguranta se va mai arde din nou si din nou la urmatoarele ploi fiindca nu au protectie pe echipamente si descarcarea se duce pe cablu direct in tv, tv-ul neavand impamantare fac trosc, sau echipamentul in care intra cablu tv.

De obicei TV-urile mai noi au ceva protectie inside dar nu stiu cat de bune sunt cand vine traznetul FUS RO DAH!!! ce cablu

Last edited by agarici cu pedale; 21-07-2017 at 17:49.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Conectare cablu antena clasic la RF TV Tuner bakhus Placi video 6 19-04-2015 15:42
Gigabyte GeForce GTX 660 WindForce OC 2GB Moarta ?? dupa flash cu bios deblocat [Wanted] Placi video 12 02-01-2015 22:19
Antena wifi alfa crissQ6700 Zona libera 2 15-07-2014 10:17
Mesaj windows la intrare in jocuri planetfun Placi video 5 23-03-2013 18:06
iZ 3D - Alternative pentru ATI tphase Placi video 0 20-11-2012 11:20

 
Forum Stats
Members: 7,061
Threads: 17,916
Posts: 556,972
Total Online: 314

Newest Member: Rickyfunny

Latest Threads
- by Iubitel
- by Kspic
- by Keyon
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 16:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.