lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-10-2017, 22:07   #1
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,706
Mentioned: 573 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema placa de baza?

Ok, am belele mari. Am mult de munca si trebuie sa rezolv asta... Ieri.

Treaba sta in felul urmator:

Short story, in clipa asta apas pe power si nu se intampla nimic. Am testat si cu alta sursa si la fel face. Sa fi murit MoBo?

Long story: azi cand am pornit sistemul mi-a dat o eroare ciudata NET Framework si n-am mai avut audio devices. Am zis ca cine stie ce e, n-am avut stare de bibilit asa ca am dat repede restore cu Acronis de acum o saptamana. La boot, aceeasi problema.

Desfac unitatea, scot placa de sunet, ii refac conexiunile dupa ce dau cu spray contacte... A luat-o(se auzea iar releul mic din ea cum punea contact la boot). Dar n-am mai avut video. Mi s-a mai intamplat asa pana acum si se rezolva cu reasezat placa video in slot. Daca se aprindeau ledurile de pe ea era ok. Acum pana la urma s-au aprins, dar nu aveam video out, iar ledul de VGA(error) de pe mobo ramanea aprins.

Am zis ca probabil a murit placa video asa ca am scos-o(Gigabyte), am refacut sistemul de watercooling cu ocazia asta, si am pus-o pe cealalta(MSI).

M-am speriat cand n-a luat-o nici cu asta, asa ca m-am dus cu gandul ca problema ar fi din slotul PCI-E.

Am reasezat-o, a pornit... Dar Xonar-ul iar n-a luat-o.

M-am gandit ca poate s-a strans praf+umezeala+reziduuri de la spray contacte asa ca mi-am pus alcool izopropilic intr-un castron si am inceput sa curat mobo cu o pensula inmuiata in el.

Dupa ce-am dat tura asta am asteptat 5 min sa se evapore alcoolul si am incercat s-o pornesc. A pornit 1s apoi s-a stins. Am zis sa mai astept inca 10min ca poate poate ar mai fi fost alcool pe undeva... Iar cand am apasat pe Power n-a mai facut nimic. Niciun led, absolut nimic.

Am pus sursa InWin de 750W de rezerva repede conectata la mobo/gpu si am incercat si cu ea si degeaba. Am pornit-o separat cu scurt intre negru si verde si de pornit porneste, deci mai mult ca sigur nu e de la sursa.

Sa se fi phutut mobo? Ce sa mai incerc?

Are cineva o mobo cu socket 1155 de īmprumut sa testez daca de la ea e?

Ce parere aveti de asta?

https://www.olx.ro/oferta/placa-de-b...5-ID94MOH.html

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 22:11   #2
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,126
Mentioned: 222 Post(s)


Default

ai incercat sa pornesti cu placa video integrata ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 22:15   #3
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,706
Mentioned: 573 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat si fara placa video in slot, in clipa asta deconectez tot inafara de cpu sa vad daca are vreo reactie. Am masurat butonul de power si semnal(scurt) ajunge pe mobo la apasare. Am scos si bateria, am dat ClearCMOS.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 22:42   #4
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,324
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca e pc de lucru, i-ati gandul de la mobo. Probabil chipset-ul incepe sa-si arate sfarsitul. Iti va porni, pana la urma, dar vei experimenta mai des astfel de probleme.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 22:45   #5
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,407
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu



Default

Stai potol si ia un mobo nou sau macar de imprumut ca sa nu faci paguba mai mare.

E ondulata ? If yes probabil traseele se duc if not chipset/soket problem dar nu asta e problema, ideea e ca e pe duca si risti sa iei dupa mai multe.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2017, 23:20   #6
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,706
Mentioned: 573 Post(s)

PC-ul meu

Default

De 30 min nu i-am mai facut nimic, strangeam chestiile de pe langa. Acum 30 sec a pornit singura. Poate intrase in ceva scurt/protectie si abia acum si-a dat drumul? Acum o opresc, pun ramii/gpu si vedem ce face.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2017, 00:41   #7
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,407
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca porneste singura problema e mobo - sursa.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2017, 12:13   #8
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,706
Mentioned: 573 Post(s)

PC-ul meu

Default

Well... acum merge totul ok. Inclin tot mai mult pe ceva "scurt" cauzat de mazga de pe ea, curatata de alcoolul izopropilic de la final. Inainte folosisem un alt spray de contacte, mai uleios(nu mi-am dat seama initial ca o sa ramana depuneri). In timp ala a strans praf, iar praful la randul lui strange umezeala. Praf uleios + umezeala... nu m-ar fi mirat sa devina conductor electric.

Chestia e ca nu e deloc un mobo "stresat" sa se bombeze si sa fie probleme in PCB. N-am cooler de 1kg pe CPU, pana si placile video sunt cat se poate de "slim" fiind pe apa.

Ba chiar, Gigabyte-ul care initial credeam ca e problematic era bombat rau in zona GPU din cauza presiunii de strangere a waterblock-ului, si din cauza faptului ca n-avea backplate pentru asa ceva. Dar ete ca n-a fost el de vina. Ba chiar l-am bagat si la cuptor imediat cum l-am dat jos... Acum regret, nu l-am probat sa vad daca mai merge inca.

In fine, daca e sa mai faca figuri dau mobo jos complet si-i fac baie cu dusul apoi inmuiata in alcool izopropilic vreo 30min sa se duca tot tot de pe ea si sa inlature toata apa.

Sper ca n-o sa fie cazul insa.

Care e ultima platforma Intel care merge pe DDR3? Ma gandesc ca in caz de probleme pe viitor si sa trebuiasca schimbata mobo sa iau kit mobo+cpu mai bune, nu doar mobo. Speranta insa e sa ma tina asa pana la Threadripper v2 cand planuiesc upgrade masiv.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2017, 12:38   #9
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tīrgu Mureş
Posts: 8,126
Mentioned: 222 Post(s)


Default

sunt placi pe skt 1151 cu ddr3
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2017, 12:41   #10
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,706
Mentioned: 573 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ma uitam fix la asta acum cautand cam ce-ar fi "the best", si din cate vad 4790k ar fi. Din pacate un kit mobo + 4790k ajunge pe la 1200-1500 Ron (vs 300-400 cat e doar o mobo SH pe 1155 pentru 3700k-ul meu). Mai pe scurt, mai bine iau doar mobo si ma strofoc putin sa-l duc la 5Ghz daca vreau ceva performanta in plus.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2017, 14:12   #11
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,407
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu



Default

daca ai si un exemplar decent e oke, nu cred ca face 5ghz dar 4.5-4.7 poate merge si e suficient dar trebuie un mobo bun.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 14-10-2017, 14:25   #12
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,324
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Decit upgrade la 1150 daca n-ai placa deja sau sh mobo de top - z77 pt cpu-ul tau, mai bine treci direct la un AMD actual.
Iti garantez ca nu te va durea capul daca pica placa peste 6 luni.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 01:40   #13
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,706
Mentioned: 573 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
daca ai si un exemplar decent e oke, nu cred ca face 5ghz dar 4.5-4.7 poate merge si e suficient dar trebuie un mobo bun.
La 4.5Ghz sunt acum cu 1.18v. Pe net vad ca lumea la 4.8-5 Ghz se duce spre 1.45v. De putut sunt 95% sigur ca poate 5ghz. Dar la ce voltaj mic are la 4.5Ghz am considerat ca e un sweet-spot fain aici.

Quote:
Originally Posted by kobro View Post
Decit upgrade la 1150 daca n-ai placa deja sau sh mobo de top - z77 pt cpu-ul tau, mai bine treci direct la un AMD actual.
Iti garantez ca nu te va durea capul daca pica placa peste 6 luni.
Ai si tu dreptate. Pana la urma as lua ceva Ryzen + Mobo + DDR4, urmand ca la un eventual upgrade sa vand Mobo+CPU, DDR4 folosindu-l mai departe.

Din pacate am nevoie de minim 32gb de RAM iar pretul la DDR4 fain e f mare momentan.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-10-2017, 02:04   #14
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 8,407
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu



Default

Depinde cum scaleaza cu voltajul peste 4.5-4.7...
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2017, 20:04   #15
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,706
Mentioned: 573 Post(s)

PC-ul meu

Default

N-am mai avut probleme de cand mutasem placa video in PCI-E 2. Testasem cu DELL H310 pus in PCI-E 1(unde ar trebui sa stea placa video) si am observat ca placa pornea doar la restart. Nu dupa shut down, ci dupa restart. Asa ca ma gandesc ca slotul ala e cu probleme.

Maine iau un GTX670 ca nu mai pot sa stau dupa oferte de altceva, si cu ocazia asta poate mai trag pana la Volta care trebuie sa iasa in Q1.

Ma uitam totusi pe OLX dupa alte placi de baza si poate a avut careva experiente cu ele. M-am uitat in principal dupa ceva cu Z77 insa n-am gasit nimic sa ma satisfaca. Am gasit insa un Asus P8Z68-V Pro Gen3 la 400 Ron. Ma uita si la faptul ca are 4xSata 3/4x Sata 2. Majoritatea celorlalte au 2xSata 3.

Are cineva experiente cu ea? Din review-uri vad ca e acceptabila.

L.E. Am gasit si un AsRock Z77 Extreme 4 pe la acelasi pret.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 29-10-2017 at 20:09.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2017, 20:30   #16
fullrespect
Ancient friend
 
fullrespect's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ploieşti, Romānia
Posts: 2,713
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am Asus P8Z68-V PRO ce ruleaza īn regim server 24/7 de ani de zile, fara nicio problemă cu OC la 3770K 4.7GHz la 1.23-1.24V.

Sunt mai mult decat multumit de ea, am luat-o ca o soluţie temporară, dar avānd īn vedere că a īndeplinit toate cerinţele necesare de features şi stabilitate, am rămas cu ea.

P.S. Avem 3770k-uri fraţi - şi al meu merge tot 4.5 cu 1.18 După 4.7 īnsă scalează greu cu voltajul.
__________________
Quote:
Originally Posted by MazuX
sa tii o relatie de lunga durata nu e greu dar nici usor e ca si cum ai incerca sa gasesti un "oc stabil"
fullrespect is online now   Reply With Quote
Old 29-10-2017, 20:33   #17
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 9,706
Mentioned: 573 Post(s)

PC-ul meu

Default

P8Z68V-ul ala e din Botosani, ar trebui sa risc un pic la cumparare. Z77 Extreme4 e din Pitesti, la nevoie trag o fuga rapida pana acolo si mai dau 50Ron pe motorina.

E bine de stiut ca e ok Asus-ul ala, dar dintre toate parca tot AsRock-ul mi se pare mai faina ca specs. Sa vad, dupa ce iau GTX670 fac niste teste cu slotul ala sa vad ce si cum, si daca tot face figuri vad spre care ma intrept. Multam.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2017, 20:36   #18
fullrespect
Ancient friend
 
fullrespect's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Ploieşti, Romānia
Posts: 2,713
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dacă ai Extreme4 aşa aproape, n-are rost imo să rişti cu Asus.

Oricum Extreme4 e puţin peste overall.
__________________
Quote:
Originally Posted by MazuX
sa tii o relatie de lunga durata nu e greu dar nici usor e ca si cum ai incerca sa gasesti un "oc stabil"
fullrespect is online now   Reply With Quote
Old 29-10-2017, 21:00   #19
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,101
Mentioned: 93 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tot pentru AsRock sunt si eu, este foarte ok placa aia.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2017, 18:53   #20
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,324
Mentioned: 58 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daca crezi ca GIGABYTE GA-Z77MX-D3H TH poate fi o ocazie buna la 350lei, iti dau persoana de contact .
kobro is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problema placa de baza? Ram Placi de baza 2 13-10-2013 22:57
Problema placa de baza 775 usr1 Placi de baza 11 24-01-2013 23:54
Problema cu placa de sunet high end si/sau placa de baza eugenius Cutia de sub birou 0 29-12-2012 16:22
Problema cu placa de baza thekman Placi de baza 5 16-11-2011 20:30
Problema Conectori Placa de Baza adymaster Placi de baza 2 12-03-2011 00:11

 
Forum Stats
Members: 7,063
Threads: 17,931
Posts: 557,309
Total Online: 379

Newest Member: VivienKall

Latest Threads
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.