lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-05-2019, 10:50   #1
vincentiu2002_cg
Member
 
vincentiu2002_cg's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 133
Mentioned: 3 Post(s)


Default Placi baza AMD X370 dupa update BIOS (2700X) da eroare la instalare Win 10

Salutare,


Am doua placi de baza socket AM4 model X370 si am facut update de BIOS la ultima versiune de pe site-ul producatorului pentru a recunoaste procesorul Ryzen 7 2700X. Este vorba de placile:
AsRock Taichi X370 si Gigabyte AORUS AX370-Gaming 5

Dupa update de BIOS (facut cu un A6-9500), ambele recunosc procesorul 2700X dar la inceperea instalarii Windows 7, imediat dupa ce apar culorile care se rotesc, sistemele se reseteaza.

Identic se manifesta si cu Windows 10 (kit downladat de pe site Microsoft).

Am probat mai multe surse, placi video, memorii si scenariul se repeta.

Avand in vedere ca sunt doua placi diferite, inclin sa cred ca este o problema cu ultima versiune de BIOS. La Gigabyte am facut downgrade la versiunea penultima (F30); la Taichi nu poti sa pui o versiune mai veche.

Vreo idee?

Va multumesc anticipat.

Last edited by vincentiu2002_cg; 12-05-2019 at 11:26.
vincentiu2002_cg is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 11:34   #2
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 132
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Demult am patit asa cu un kit p55.pana la urma un stick de ram era busit.un live cd cred ca te-ar ajuta.
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 11:59   #3
vincentiu2002_cg
Member
 
vincentiu2002_cg's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 133
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Buna ideea cu un LiveCD.

Am probat cu 3 kit-uri de memorie (2x 8 GB 3000 MHz si 2x 4 GB 3000 MHz - atat la frecventa stock 2133 MHz, cat si XMP), dar si cu cate un singur modul de memorie din aceste kit-uri.
Am probat si cu un modul de memorie 4 GB 2133 MHz.

Rezultatul identic. Acelasi comportament: REPORNIRE.
vincentiu2002_cg is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 12:10   #4
s1lviu
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 192
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to s1lviu
Default

Incearca un mail la Asrock support.
s1lviu is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 13:25   #5
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,669
Mentioned: 66 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca tutorialul de aici si vezi daca poti face downgrade.
E pt Intel, vezi daca au si AMD un utilitar de genul.

https://www.tonymacx86.com/threads/h...reedos.239592/
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is online now   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 16:28   #6
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 132
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu stiu daca are vreo relevanta dar vad ca gigabyte numara sloturile de ram din dreapta in stanga,deci in cazul unei singur stick ar trebui pus in primul slot din dreapta.Eu as incerca si cu cel mai mic multiplicator la procesor,poate cei 105 w nu sant pe placul oricarui vrm . Vad ca ambele placi au si sata controlate de un chipset separat...adica sa nu aibe procesorul vreo buba .
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2019, 00:30   #7
vincentiu2002_cg
Member
 
vincentiu2002_cg's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 133
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Va multumesc celor care mi-ati oferit sfaturi. Am probat procesorul si pe o a 3-a placa de baza chipset B350 si am intalnit acelasi comportament.
Tinand cont de diversitatea platformelor pe care mi-a dat eroare, am concluzionat ca problema este de la procesor si am facut retur procesorului (Mag),

Va multumesc inca odata pentru sugestii.
vincentiu2002_cg is offline   Reply With Quote
Old 13-05-2019, 16:56   #8
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,250
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am avut o problema similara cu un core i3-6100.


Boota, totul perfect insa nu mai "inghitea" windows-ul (deja instalat pe SSD).

Suspectasem initial windows corupt.

Apoi SSD cu probleme (dupa ce am reinstalat win pe curat).

Nimic, cum plecau cerculetelele, BSOD.

Din intimplare l-am inlocuit cu un Pentium G 4560 si totul ok.
Apoi am pus procul pe alta placa de baza in care totul era perfect functional si culmea, BSOD...

Intel RMA, n-au mai avut pe stoc si mi-au trimis banii in cont.

Am completat ceva hirtogaraie online, dar a meritat.

Deci se pare ca nu mai este exclus sa moara CPU din senin, culmea stock.

La mine s-a manifestat dupa ce pe un sistem neimportant (player de muzica si filme), intepennise mouse-ul, era sistem blocat, nici macar tasta de reset nu avea influenta.

Am tinut power button apasat pina s-a oprit, am repornit si, aliluia, cerculete asociate cu BSOD...
__________________
GAMING gearô i9-9900K/5100MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10 Pro.

Last edited by DjLeco; 13-05-2019 at 16:58.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2019, 10:09   #9
torque49
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Aiud-Alba
Posts: 755
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by DjLeco View Post
Eu am avut o problema similara cu un core i3-6100.


Boota, totul perfect insa nu mai "inghitea" windows-ul (deja instalat pe SSD).

Suspectasem initial windows corupt.

Apoi SSD cu probleme (dupa ce am reinstalat win pe curat).

Nimic, cum plecau cerculetelele, BSOD.

Din intimplare l-am inlocuit cu un Pentium G 4560 si totul ok.
Apoi am pus procul pe alta placa de baza in care totul era perfect functional si culmea, BSOD...

Intel RMA, n-au mai avut pe stoc si mi-au trimis banii in cont.

Am completat ceva hirtogaraie online, dar a meritat.

Deci se pare ca nu mai este exclus sa moara CPU din senin, culmea stock.

La mine s-a manifestat dupa ce pe un sistem neimportant (player de muzica si filme), intepennise mouse-ul, era sistem blocat, nici macar tasta de reset nu avea influenta.

Am tinut power button apasat pina s-a oprit, am repornit si, aliluia, cerculete asociate cu BSOD...
Ai mai avut factura de la procesor?
torque49 is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2019, 12:02   #10
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,250
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu, era luat SH de pe fostul CG.

Am facut o poza de la o alta factura de la altcineva, evident pe care era trecut un i3-6100, si am dat-o.
Au acceptat-o fara nicio problema.
__________________
GAMING gearô i9-9900K/5100MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10 Pro.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2019, 13:14   #11
torque49
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Aiud-Alba
Posts: 755
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Asa am patit si eu cu un g4400 ,aveam factura de la alt procesor dar cred ca a durat cam o luna toata povestea un car de intrebari si am primit 63$ din care 2$ comision Western + ca a trebuit sa imi deschida si cont in dolari.Am schimbat i7 ,i5 mai multe la ei dar fara prea multe intrebari,aici nu aveau pe stock ,si au zis ca contacteaza magazinul sa vada daca e adevarata factura
Cred ca am un i3 4170 defect aceleasi simptome ca al tau ,mai are 1 luna garantie,,nu trece de cerculete ,daca are careva vreo poza de factura de i3 4170 mi-ar fi de folos
torque49 is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2019, 14:07   #12
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 4,250
Mentioned: 141 Post(s)

PC-ul meu

Default

Tu fa RMA-ul si vezi dupa aia, daca il au pe stoc iti trimit altul nou.
__________________
GAMING gearô i9-9900K/5100MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,365V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Seasonic Gold 850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10 Pro.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
am4 x370 ryzen

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OC/Onboard graphics, duse dupa update de bios+reset setari Kebab Placi de baza 2 13-02-2019 11:05
Computex 2017 ? Placi de baza X299 si X370 de la MSI LAB501 Stiri 0 01-06-2017 12:30
Laptop Asus N73SV nu mai porneste dupa update BIOS ionut82 Notebooks & netbooks 20 20-04-2015 21:45

 
Forum Stats
Members: 8,316
Threads: 21,453
Posts: 644,580
Total Online: 322

Newest Member: Doberman

Latest Threads
- by matose
- by mbc
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.