lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-12-2018, 22:21   #21
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Nu cumpara nimic pana nu e clar ca placa ta e defecta. Nu ar trebui sa mearga la 100 Mbps, cel mai probabil cablul de retea e de proasta calitate sau ai pus cablul intr-un port de 100 Mbps in mediabox.
Te referi la cablul optic care vine de la stalp in router? sau la cablul de net de la router la pc?, cablul de la router la pc e bagat in Lan 1.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 22:38   #22
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,925
Mentioned: 760 Post(s)

PC-ul meu

Default

De la "router" la PC. "Router" pentru ca e un convertor din analog in digital (din semnal optic luminos in date). Vezi in network connections cum ti-a zis Pirat la ce viteza merge legatura ta.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 22:53   #23
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
De la "router" la PC. "Router" pentru ca e un convertor din analog in digital (din semnal optic luminos in date). Vezi in network connections cum ti-a zis Pirat la ce viteza merge legatura ta.
Merge la 100.0 Mbps (daca la asta te referi)
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 22:58   #24
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 18,903
Mentioned: 619 Post(s)

PC-ul meu



Default

Bingo.
Ori e setata ea asa, ori e din driver, ori ai ceva buba la portul din router sau la cablu.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 23:23   #25
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by kretzu77 View Post
Bingo.
Ori e setata ea asa, ori e din driver, ori ai ceva buba la portul din router sau la cablu.
Asa mi-a mers de cand am primit routerul de la RDS, cablul l-am cumparat, nu am instalat niciodata un driver pentru placa de retea.

Cand ma uit la router pe contul de RDS, imi zice ca am router gigabit....
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 23:43   #26
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,925
Mentioned: 760 Post(s)

PC-ul meu

Default

RDS > Router e gigabit.

Router > PC (fie ca e software, fie ca e cablu prost, ori altceva), limiteaza la 100mbps.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 23:44   #27
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,740
Mentioned: 231 Post(s)

PC-ul meu



Default

Daca zici ca ai laptop in casa.. conecteaza cablul din pc si vezi ce viteza ai. Vezi laptopul sa stie gigabit.
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 23:48   #28
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Daca zici ca ai laptop in casa.. conecteaza cablul din pc si vezi ce viteza ai. Vezi laptopul sa stie gigabit.
Am PC si este singurul device care este bagat in router, restul sunt telefoane prin wireless.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 23:51   #29
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
RDS > Router e gigabit.

Router > PC (fie ca e software, fie ca e cablu prost, ori altceva), limiteaza la 100mbps.
Un sfat? sa cumpar ce mi-am propus in primul post sau altceva?

Sunt compatibile piesele din primul post?
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 23:55   #30
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,740
Mentioned: 231 Post(s)

PC-ul meu



Default

Boss esti sigur ca poti face operatiunea aia? Daca este problema la cablu sau portul din router si cumperi degeaba?
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 00:17   #31
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Boss esti sigur ca poti face operatiunea aia? Daca este problema la cablu sau portul din router si cumperi degeaba?
Cablul l-am schimbat de doua sau trei ori anul asta iar la port nu stiu sa fac operariunea fara un tutorial.

Oricum echipamentul trebuie schimbat pentru ca nu am aces la firmware update si alte setari

Last edited by OwlOfChaos; 03-12-2018 at 00:28.
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 01:22   #32
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 832
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

Echipamentul de la digi nu ai cum sa il schimbi, cel mult ii rogi sa il puna in mod bridge si iti pui tu un router al tau.

Echipamentele de la digi au de obicei 2 porturi LAN, unul FastEthernet (FE) si unul GigabitEthernet (GE), esti sigur ca tu ai cablul care duce in pc infipt in portul GE?

In caz ca nu sunt notate cum am scris mai sus, ai incercat si ‘celalalt’ port?

Cati metri de cablu ai intre pc si echipament?

Ai windows clean cu drivere up to date?

Ai vreun antivirus/firewall instalat?




Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 11:42   #33
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
Echipamentul de la digi nu ai cum sa il schimbi, cel mult ii rogi sa il puna in mod bridge si iti pui tu un router al tau.

Echipamentele de la digi au de obicei 2 porturi LAN, unul FastEthernet (FE) si unul GigabitEthernet (GE), esti sigur ca tu ai cablul care duce in pc infipt in portul GE?

In caz ca nu sunt notate cum am scris mai sus, ai incercat si ‘celalalt’ port?

Cati metri de cablu ai intre pc si echipament?

Ai windows clean cu drivere up to date?

Ai vreun antivirus/firewall instalat?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Am 4 porturi LAN notate 1,2,3,4

Am 10 metri de cablu

Da, am windows clean cu toate driverele up to date

Windows defender, basic-ul de la windows.

Din cate stiu echipamentele DIGI nu au doar 2 porturi si nu au avut niciodata si in nici-un caz notate cu Fastethernet sau Gigaethernet
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 11:47   #34
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,148
Mentioned: 1256 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Da-mi modelul echipamentului sa vad daca e gigabit sau nu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 12:13   #35
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by OwlOfChaos View Post
Din cate stiu echipamentele DIGI nu au doar 2 porturi si nu au avut niciodata si in nici-un caz notate cu Fastethernet sau Gigaethernet
Știi greșit.



BTW acest echipament e o mizerie sinistră.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 12:16   #36
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Da-mi modelul echipamentului sa vad daca e gigabit sau nu.
Huawei HG8247H (se prea poate sa fie echolife)
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 12:17   #37
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Știi greșit.



BTW acest echipament e o mizerie sinistră.
Nu am porturile acelea la al meu
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 14:14   #38
allexb
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Manchester UK
Posts: 832
Mentioned: 24 Post(s)

PC-ul meu

Default

In primul rand incerc sa te ajut, nu are sens sa ma contrazici, war4peace ti-a demonstrat!

Echipamentul tau are toate porturile gigabit, dar, nu se stie ce mizerie de configurare a facut digi prin el, deci, incearca toate porturile pe rand, vezi daca pe toate ai link speed 100Mbps.


Sent from my iPhone using Tapatalk
allexb is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 14:20   #39
OwlOfChaos
Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 178
Mentioned: 6 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by allexb View Post
In primul rand incerc sa te ajut, nu are sens sa ma contrazici, war4peace ti-a demonstrat!

Echipamentul tau are toate porturile gigabit, dar, nu se stie ce mizerie de configurare a facut digi prin el, deci, incearca toate porturile pe rand, vezi daca pe toate ai link speed 100Mbps.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Am incercat, pe toate am 100Mbps
OwlOfChaos is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2018, 14:27   #40
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,740
Mentioned: 231 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cumpara o placa pe usb 3.0 vezi daca merge... daca nu vrea retur. Ai incercat sa vorbesti la rds support poate este setat aiurea?
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recomandare soft retea blue34 Periferice 1 19-05-2015 16:19
Recomandare placa de retea wireless blue34 Zona libera 11 17-05-2015 00:14
Zgomot retea (tiuit) periferice alex17 GTX Periferice 7 01-03-2014 10:19
Recomandare placa de retea wireless alinescoo Periferice 22 18-01-2013 14:44
Ajutor sharee conexiune intrernet prin al 2 lea port de retea Seatpower Periferice 7 11-02-2011 00:15

 
Forum Stats
Members: 8,654
Threads: 22,635
Posts: 677,592
Total Online: 746

Newest Member: Paul231

Latest Threads
- by Monstru
- by Bogd4n

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 22:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.