lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-09-2016, 14:50   #1
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,264
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default "Mac Mini"

De ceva timp tot vreau sa-mi cumpar un mac mini iar modul in care l-a castrat Apple in ultimii ani ma lasa din ce in ce mai rece. Mai mult, pretul unui astfel de aparat cu specificatii decente (pentru ca nu nu il mai poti upgrada singur) este undeva la nivelul unui sistem de gaming. Pentru ca nu sunt interesat de hardware neaparat ci vreau doar sa raman familiarizat cu OS-ul in sine, am luat din nou calea zgarcitului si o sa-mi fac un Hackintosh. Hackintosh Mini. Hack Mini.

Avand in vedere ca au trecut vreo 4 ani de la ultimul facut, voi posta aici toti pasii necesari. In acest moment nu sunt sigur cum voi face anumite chestii (nu am mac os deloc pentru a-mi crea stickul de instalare) dar le voi rezolva pe parcurs.

Voi posta pe masura ce fac progrese. Astazi, mai tarziu, incep cu hardware-ul.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2016, 15:24   #2
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,085
Mentioned: 176 Post(s)

PC-ul meu



Default

sunt interesat si eu sa fac asa ceva pentru a ma familiariza cu mac os-ul. Mai toti vor experienta pe mac os...
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 29-09-2016, 19:57   #3
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,264
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Mno bun, hai acum sa vedem animalul. E un Brix Projector, pe numele lui adevarat GB-BXPi3-4010 care este un computer de mici dimensiuni cu un procesor Core i3 4010U, la care am adaugat cred 8 GB RAM (inca nu l-am pornit) si un SSD mSATA Micron de 128 GB. Are placa de retea wireless de 2.4 Ghz si bluetooth, 4 USB-uri 3.0 si BIOS Gigabyte, ceea ce o sa ajute. Sa vedem daca wireless-ul o sa fie util la ceva sau va trebui sa il schimbam.

Poze:
SPOILER:







Pentru a instala totul, vom urma instructiunile disponibile pe Tonymacx86.
UniBeast: Install macOS Sierra on Any Supported Intel-based PC
Pasul1:
Step 1: Download macOS Sierra
Deja dam de o problema. Pentru a instala mac os ai nevoie de un computer cu MacOS. Super.

Daca are cineva mac pe aici si doreste sa ma ajute, i-as multumi frumos. Pe scurt, downloadeaza Sierra, foloseste Unibeast pentru a crea un stick bootabil si, dupa ce e creat stickul, face o imagine a stickului cu Win32Diskimager pe care mi-o pune pe dropbox sau google drive, o downloadez si o aplic pe un stick de al meu.

Merci de ajutor. Voi continua povestea dupa ce am stickul.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2016, 20:33   #4
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,085
Mentioned: 176 Post(s)

PC-ul meu



Default

eu am incercat cu asa ceva pe un gigabyte H61M-D2-B3 dar fara prea mult noroc. http://cvad-mac.narod.ru/index/bootdiskutility_exe/0-5
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 10:48   #5
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 332
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post

Daca are cineva mac pe aici si doreste sa ma ajute, i-as multumi frumos. Pe scurt, downloadeaza Sierra, foloseste Unibeast pentru a crea un stick bootabil si, dupa ce e creat stickul, face o imagine a stickului cu Win32Diskimager pe care mi-o pune pe dropbox sau google drive, o downloadez si o aplic pe un stick de al meu.

Merci de ajutor. Voi continua povestea dupa ce am stickul.
Am avut si eu nevoie in trecut de unibeast, si am folosit o imagine de masina virtuala descarcata de pe pirate bay.
Cred ca asa e cel mai simplu.
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 13:15   #6
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,347
Mentioned: 469 Post(s)

PC-ul meu



Default

@mbc, ai nevoie de o imagine vmware cu orice OS recent, doar să să aduci imaginea cu sierra de la ei.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 17:08   #7
Ncmihai
Ancient friend
 
Ncmihai's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Daia, la 60 de km in sud de la Bucuresti
Posts: 1,431
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu am botat un hard virtual (descarcat de pe net) in vmware si dupa am facut un stick, foarte easy.
LE: sau incerca sa faci o masina virtuala, si instalezi totul de la capat, si dupa pui pe stick, cred ca ai mai facut masini virtuale
__________________
Steam profile
Origin: Ncmihai230
My facebook and my twitter

Last edited by Ncmihai; 30-09-2016 at 17:11.
Ncmihai is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 17:15   #8
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,264
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Dap. Dar trebuia sa ajung si eu acasa, nu?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 21:40   #9
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,401
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

@mbc. Aline, cauta-ma pe skype ca te lamuresc cu tot ce tine. simplu si rapid.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 22:55   #10
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,264
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca vor fi necesare lamuriri, te voi contacta.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 23:06   #11
FATHER
Ancient friend
 
FATHER's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Satu Mare
Posts: 582
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Bennedict View Post
te lamuresc cu tot ce tine. simplu si rapid.
I might need your help...
__________________
”În viață trebuie să știi când să pierzi, că de câștigat știe orice prost” (Marian Vanghelie)
". . ." (Klaus iOhannis)
FATHER is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 23:10   #12
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,401
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu BRIX-ul deja e nasol, ca are HD4400 mobile si o sa ai nevoie de kext-uri ca sa "pacalesti" sistemul si sa obtii accelerare grafica. (aka QuartzExtreme si Core Image).
O varianta mai comoda era sa faci un system Z87/97 ITX cu mini carcasa si ceva i3 cu HD4600 integrat, merge ceas si instalat nativ cu ozmosis Platform Driver module, direct in BIOS-ul EFI.
Practic faci imaginea bootabila pe un stick si o instalezi ca pe un mac real, fara Clover si o gramada de tweak-uri.
Nu zic ca nu e bun Clover, e ceva mai flexibil decat Ozmosis dar da putine batai de cap, mai ales daca faci pentru prima data asta.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 23:32   #13
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,085
Mentioned: 176 Post(s)

PC-ul meu



Default

eu am un H61-D2-B3 gigabyte cu un i5 3470, o placa video gtx560 si un ssd intel 520 de 180 gb sau un samsung 830 de 64gb. Crezi ca am sanse sa fac sa mearga cu placa video?
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22

Last edited by vibeup; 30-09-2016 at 23:38.
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 30-09-2016, 23:38   #14
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,401
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Da, fara probleme. Sunt driveri atat oficiali facuti de Apple cat si custom de nvidia.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2016, 00:05   #15
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,264
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Treaba e rezolvata, e instalat, nu merg urmatoarele:
-sunet (mergea dar l-am stricat cumva)
-accelerarea video pentru ca e HD4400 (am inteles ca problema e rezolvata, dar trebuie sa pescuiesc un kext)
-LAN-ul (ar trebui sa mearga pana la urma)
-Wi-FI (wi-fi si bt sunt pe o singura placa)
-Bluetooth.

Am avut un pic de lucru si nu am apucat sa pun pozele si povestea
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2016, 00:12   #16
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,401
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sunet: https://github.com/vit9696/AppleALC/releases / Copiat in partitia EFI Clover kexts Other
LAN: https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-...work/downloads kext copiat fix in aceeasi cale ca si cel de sunet.
GPU: FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext+
FakePCIID.kext copiate tot acolo dupa care in clover config.plist adaugi asta.
Pentru Wifi si bluetooth trebuie sa fie musai un anumit chip Broadcom care si ala merge in anumite situatii si trebuie sa stiu care e. @mbc Pentru BRIX vezi ca e support audio in ultimul Multibeast pt macOS Sierra.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 01-10-2016 at 00:37.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2016, 01:12   #17
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,264
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Dupa cum ziceam, in cazul in care am nevoie de ajutor, il cer. Nu e cazul inca. Am rezolvat video si lanul. Maine incerc si sunetul si plecam mai departe.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2016, 01:23   #18
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,264
Mentioned: 1032 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Am rezolvat si sunetul, atat pe HDMI cat si boxa integrata in computer si jackul audio.

Maine incerc, in ordinea urmatoare:
-TRIM pe SSD.
-Cautam o placa wi-fi + BT compatibila.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2016, 01:39   #19
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,401
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Trimul se face astfel si nativ: deschizi terminal si scrii sudo trimforce enable.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2016, 01:41   #20
mirciusx
Senior Member
 
mirciusx's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,571
Mentioned: 273 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Am avut un pic de lucru si nu am apucat sa pun pozele si povestea
Le pui la sfarsit, cand termini treaba, doar sa mai faci catre un shot/screen cu ce ai facut, daca e cazul si trebuie. Spor!
__________________
The human foot is a masterpiece of engineering and a work of art. -DaVinci
mirciusx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vreau sa "trimit"un telefon in garantie,"cum fac"... kppus Telefoane mobile si alte gadgeturi 17 23-07-2015 22:20
[Review]Western Digital WD5000AADS sau "cel mai verde dintre verzi" iulli User test & review 12 29-11-2010 13:16
[OCClub.ru] Video "AMD Phenom II 1090T hits 6,3GHz" slamms Overclockers unite 12 10-05-2010 15:47

 
Forum Stats
Members: 7,951
Threads: 19,490
Posts: 599,393
Total Online: 244

Newest Member: m.pech

Latest Threads
- by Steve-o
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.