lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > IT&C - best of the rest > Notebooks & netbooks
Connect with Facebook


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-12-2014, 09:00   #1
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,431
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default Problema windows pe laptop Asus

Se da un laptop Asus model X451 MAV.
Este un laptop de 14" cu procesor dual core N2830 de 2.16 ghz, 2gb ram, placa video intel hd si un spatiu de stocare de 500 de gb de la western digital (5400 rpm).

Problema mea este: am pus pe el windows 8.1 pro x64, deoarece driverele pentru el sunt expres pe 64 biti si merge cam greu, in reluare.

Prima data am incercat cu windows 7 x86 doar ca nu mi-a gasit drivere decat pentru audio. Preferam windows 7 deoarece vazusem ca se misca bine.

Ma gandesc sa pun o varianta de 32 de biti (windows 8.1), insa ma gandesc ca nu imi va gasi iar drivere.

Orice sugestie, solutie este binevenita.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2014, 09:54   #2
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,689
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Inca 2 GB ram si va fi parfum.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2014, 10:14   #3
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,431
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu am decat un slot pentru ram. Nu vreau sa umblu in el si nici nu are rost sa mai dau bani pe ram. Ma enerveaza ca nu pot pune 7, nu au suport pentru 7.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2014, 10:19   #4
alexdoni
Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 50
Mentioned: 0 Post(s)


Default

si w7x64 nu iti merge? eu doar ce instalasem pe es1-512 w7x64.
alexdoni is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2014, 10:21   #5
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,431
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am scris mai sus, windows 7 merge, dar nu gaseste drivere pentru wireless, lan, vga, ci doar pentru sunet.
alexdoni ai gasit drivere?

Last edited by Miru; 15-12-2014 at 10:23.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2014, 14:18   #6
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,563
Mentioned: 531 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu merg alea de Vista?
Daca pui x64 s-ar putea sa ai batai de cap, ce-i drept.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2014, 14:29   #7
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Daca nu vei folosi internet prin stick (Orange, Vodafone, RDS, etc), atunci pot sa-ti dau un W7 ultimate Lite, care merge foarte bine. Cu drivere rezolvi prin DRP..
Da-mi pm daca vrei sa incerci windowsul asta lite (full functional, numai ca n-are suport pentru stickuri de internet).
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2014, 14:43   #8
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,431
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deci, am windows 7 original si pe 32 si pe 64. Problema este ca asus nu ofera suport pentru acest model de laptop decat pe windows 8 si 8.1. Oricat m-am dat cu capul de pereti nu am gasit nici un fel de driver pentru wind 7. Acest laptop cica merge expres cu wind 8.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2014, 15:06   #9
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,151
Mentioned: 53 Post(s)


Default

... deci asta e LITE, merge mai bine (chiar si pe ceva cu 512MB de ram) si folosesti keyul tau de Win7 original. Problema cu drivere rezolvi cu programul DRP.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2014, 23:02   #10
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,707
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

@white_tee:
Te duci in BIOS, la tabul EXIT ai optiunea de "load bios defaults" si sub el ai "load bios defaults for...". La "load bios defaults for" ai 2 optiuni: Win 8 x64 si Other. Selectezi Other, dupa care day load bios defaults. Te duci la boot si ai "boot priority". Te asiguri ca e "legacy only" sau "legacy support" sau "legacy compatible". Pornesti setupul de win7 daca pe ala il vrei, 32 su 64 bit, il instalezi si te duci pe site la intel si iei driverele pentru Intel NUC cu procesorul tau sau similar.

Succes. Daca ai probleme, contacteaza-ma.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2014, 10:56   #11
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,431
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

M-am uitat in bios si nu am ce mi-ai zis tu in post.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2014, 10:58   #12
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,707
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pune poze cu taburile de bios atunci sa vedem ce alegem.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2014, 11:42   #13
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,431
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Acum sunt la munca, cand ajung acasa pun.

Last edited by Miru; 16-12-2014 at 19:22.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2014, 19:23   #14
Miru
Ancient friend
 
Miru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,431
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Default

Intre timp am rezolvat cu driverul video, de acolo se misca totul aiurea. Mai testez si revin cu impresii.
Multumesc tuturor pentru ajutor si raspunsuri.
Miru is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2014, 18:44   #15
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,625
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Ca sa nu mai deschid alt topic cu fix acelasi nume, cu voia initiatorului imi expun si eu problema aici:

Se da un laptop Asus X55U, a carui configuratie pe scurt este: AMD Brazos C-60, dual core @ 1.0GHz, 2Gb RAM DDR3 1600MHz, grafica Radeon HD6290, nucleu Wrestler, SSD Kingston V300, 60Gb, din generatia cu sync nand, se misca foarte bine, nu se compara cu closeturile de 120Gb vindute de eMag cu ocazia BF.

Problema laptopului: sacadeaza grav in youtube, nu se poate viziona nimic peste 480p nici macar windowed, full screen e jale.

Ce am incercat pina acum?

- Win 7 x86 Home SP1, ultimele drivere AMD, ultimul bios la laptop, YT sacadeaza.
- Win 8.1 x86, de asemenea ultimele drivere, YT sacadeaza.
- Linux Cinnamon Mint 17.1 (Rebecca), overall se misca foarte bine, YT sacadeaza.
- Linux Cinnamon Mint Mate 17.1, mult mai "light" decit Mint, consuma mult mai putine resurse, foarte putin eyecandy, YT sacadeaza.

Ma cam apropii de limitele rabdarii si iau in calcul din ce in ce mai des alt laptop. Este al mamei mele, care nu face altceva decit Messenger, Skype, Facebook si Youtube. Atit.
Am gasit o setare in FireFox, am dat disable la Use hardware acceleration when available in Browsing, s-a imbunatatit putin situatia dar nu destul de mult.
Nu cred sa fie problema de resurse, dual core fie el si la 1Ghz e destul de okish, grafica dedicata, ssd si 2 gb ram ar trebui sa fie ok, laotopul se misca absolut decent in toate OS-urile probate, face fata cu brio la tot felul, mai putin YT.
Am incercat si OC cu BrazosTweaker, dar by default sta in 65șC, deci OC pica. Am mai avut HD 6290 pe Zacate E-350 dar era la 1.6GHz si rula decent YT 1080p.
Nu stiu ce sa ma mai fac cu laptopul asta, vreau sa iau de la PC Garage modelul asta, in ultima instanta.

Orice idee/sugestie este binevenita.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Untitled 1.jpg
Views:	344
Size:	226.0 KB
ID:	46940   Click image for larger version

Name:	Untitled 2.jpg
Views:	337
Size:	158.1 KB
ID:	46941  
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2014, 18:59   #16
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,634
Mentioned: 483 Post(s)

PC-ul meu



Default

BrazosTweaker te lasă să faci UV și underclock, nu poți overclocka cu el, ai multiplicatorul maxim blocat.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2014, 19:39   #17
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,707
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu am avut AMD E2-1800 si nu a rulat niciodata calumea youtube 720p, ce sa mai zic de 1080p, nu stiu cum tie ti-a mers pe E-350 1080p. Eu am schimbat laptopul. Nu e grafica dedicata, e grafica integrata in procesor si si aia e low power.

Daca iei alt laptop, ia cu ceva cu Celeron 1005 sau asemanator. Din acela (Lenovo G500 cu Celeron 1005 si 4 GB Ram) are mama mea si merge extraordinar. Nu are rost combinatii gen Baytrail + video dedicat. Daca nu ai accelerare grafica si daca nu se aliniaza planetele, oricum nu o sa-ti mearga bine.

Asta ti-l recomand:
http://www.pcgarage.ro/notebook-lapt...freedos-black/

sau, pentru 2 lei in plus, ceva cu i3:
http://www.pcgarage.ro/notebook-lapt...hd-4400-black/

Poti sa iei alt producator atata timp cat pastrezi procesorul. Merge ok si cu 2 GB RAM, dar eu zic sa iei cu 4.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2014, 20:04   #18
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,625
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

E tentant acest Lenovo cu i3, insa nu are lan gigabit si tastatura are layout uk. Daca peste a doua pot sa trec, peste prima am dificultati in a inchide ochii, chiar daca are wifi draft ac.
Oricum, multumesc pentru sugestie.
Si de ce crezi ca celly quad Baytrail la 1.9GHz cu nVidia 820M dedicat nu o sa ruleze 1080p?

L.E. - Kabini la 2GHz e mai ok?
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!

Last edited by Hemisphere; 22-12-2014 at 20:13.
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2014, 21:51   #19
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,707
Mentioned: 1060 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ia laptop cu procesor de laptop, nu laptop cu procesor de telefon. E mare diferenta, maiales ca Google poate schimba iarasi bitrate-ul la youtube fara nici un stres si iar o sa ai probleme daca esti la limita. Cu un core 2 duo (laptop) si acum poti viziona youtube 720p, ca sa punem lucrurile in perspectiva. Cu un Atom, nu.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2014, 22:55   #20
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,625
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Ia laptop cu procesor de laptop, nu laptop cu procesor de telefon. Cu un core 2 duo (laptop) si acum poti viziona youtube 720p, ca sa punem lucrurile in perspectiva. Cu un Atom, nu.
Din orice unghi privesc, cam ai dreptate, iar concluzia e destul de sumbra. As prefera un i3 mobile in locul acestor ULV, sau cum le zici tu, procesoare de telefon. Iar ajung la 1800 cu un laptop despre care mi-am propus sa nu depaseasca 1200, ca sa-l iau in 12 rate fara dobinda si sa dau 100/luna...
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problema instalare windows XP !!! elmysterio Periferice 6 29-09-2014 04:10
Problema Windows TokyoMode Procesoare si chipseturi 5 05-05-2014 16:53
Problema windows 8 scorpion4steaua Zona libera 0 06-06-2013 13:54
Problema windows 8 scorpion4steaua Open discussions 0 06-06-2013 13:45
Problema instalare Windows kytionut Software 4 08-12-2011 09:44

 
Forum Stats
Members: 8,053
Threads: 19,871
Posts: 608,629
Total Online: 411

Newest Member: matzero

Latest Threads
- by brhams
- by Kspic
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 08:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.