lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 15-07-2020, 07:02   #1
PSS
Ancient friend
 
PSS's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,644
Mentioned: 38 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to PSS
Default nu ramane OC pe Aorus Z490 Elite AC

cu 2 biosuri am aceeasi problema F4 si F5c
in bios am CPU ratio la 5.2ghz iar in windows am 4.8ghz in task manager si in hwinfo64
la primul boot intra la 5.2ghz fara bsod sau alte anomalii dar la restart cu aceleasi setari in bios intra la 4.8ghz
cpu ratio 52 1.32v cache 44 xmp profile 1, eist off, cstate off
PSS is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2020, 10:00   #2
andreea
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 689
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Posibil sa nu fie tocmai stabil la 5.2 iar dupa restart trece pe celalalt bios la 4.8 si tot asa. Se leaga putin cu afirmatiile lui buildzoid referitoare la dual-bios gigabyte..
andreea is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2020, 10:55   #3
Iubitel
VIP
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 9,543
Mentioned: 230 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by andreea View Post
Posibil sa nu fie tocmai stabil la 5.2 iar dupa restart trece pe celalalt bios la 4.8 si tot asa. Se leaga putin cu afirmatiile lui buildzoid referitoare la dual-bios gigabyte..
buildzoid ala e mai sarac cu duhul, el stie ceva dar nu prea bine, gigi-bulan face figuri cand impingi ramul prea sus, atunci trece de la un bios la altul. Pentru procesor nu face asta dintr-un motiv destul de simplu, pana sa intri in OS nu ai turbo deci procesorul merge in base-clock, in cazul de fata 3800 mhz, indiferent ce setezi tu, aia se aplica cand intra in OS.

PSS, cum ai setat in bios, all-core oc sau manual in functie de load per nr de core?
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2020, 11:57   #4
kagula323
Senior Member
 
kagula323's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,256
Mentioned: 8 Post(s)




Default

AVX offset cum e setat?
kagula323 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Review ? Intel Core i5 10400 + MSI MEG Z490 Ace LAB501 Articole 0 24-06-2020 01:10
Prezentare ? MSI MPG Z490 Gaming Carbon WiFi & MSI MAG Z490 Tomahawk LAB501 Articole 0 30-04-2020 21:50
Nu pot ramane logat..Lab501 Secttor lab501 19 23-08-2016 11:52

 
Forum Stats
Members: 8,755
Threads: 23,185
Posts: 692,931
Total Online: 1813

Newest Member: Burebistan

Latest Threads
- by Bogd4n
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.