lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Placi de baza
Connect with Facebook

Placi de baza De la pico-ITX pana la extended-ATX


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 30-10-2010, 22:40   #1
xfire73
Member
 
xfire73's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Locul unde esti laudat daca esti prost gramada.
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)


Default Făcu poc... fumul ieși

Salutare,

Lăsānd la o parte nenumăratele probleme avute cu placa Asus P7P55D LE, acu ceva timp s-a mai adăugat una urātă. A pocnit, și a ieșit fum (cf. poză).

Ce-i treaba aia ? PC-ul funcționează bine-merci, dar aș vrea să cunosc riscurile, și dacă pot urca din nou CPU-ul la 4GHz.

Danke schoon.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC02744.JPG
Views:	451
Size:	446.7 KB
ID:	12658  
__________________
"Manelele are niște linii melodice melodioase" - Nikolay Guțănștein
xfire73 is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2010, 23:01   #2
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,867
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Nu vad prea bine ce e acolo dar probabil ca e un circutul de alimentare pentru ventilator, poti folosi linistit placa.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2010, 23:05   #3
xfire73
Member
 
xfire73's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Locul unde esti laudat daca esti prost gramada.
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Problema e care ventilator? Pentru ca la CPU_FAN e conectata pompa, si nu vreau surprize.



Treaba asta te ajuta ?
__________________
"Manelele are niște linii melodice melodioase" - Nikolay Guțănștein
xfire73 is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2010, 23:18   #4
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,867
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Masoara tensiunea la ambele mufe, din ce vad sunt alimentate din acelasi circuit, din care numai un mosfet e dus.

Cel mai sigur e sa alimentezi pompa din molex.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2010, 23:47   #5
xfire73
Member
 
xfire73's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Locul unde esti laudat daca esti prost gramada.
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Vad ca temperaturile la 4GHz raman neschimbate. Nu am mufa molex pentru pompa, insa mai am ceva conectori pe placa de baza.
__________________
"Manelele are niște linii melodice melodioase" - Nikolay Guțănștein
xfire73 is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2010, 23:52   #6
poparamiro
offline
 
poparamiro's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,867
Mentioned: 25 Post(s)




Default

Mosfetul a pocnit din cauza consumului mare al pompei, pui un adaptor si o conectezi la molex sa nu ai si alte surprize.
poparamiro is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2010, 23:52   #7
yo_cristi
Senior Member
 
yo_cristi's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Giurgiu City
Posts: 2,130
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to yo_cristi Send a message via AIM to yo_cristi Send a message via MSN to yo_cristi Send a message via Yahoo to yo_cristi Send a message via Skype™ to yo_cristi
Default

Iti trebuie minunea asta
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	247356669-4809149-700_700.jpg
Views:	193
Size:	24.8 KB
ID:	12659  
yo_cristi is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 00:05   #8
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

Este corect cea spus poparamiro, alimenteaza pompa direct din sursa.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 01:32   #9
xfire73
Member
 
xfire73's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Locul unde esti laudat daca esti prost gramada.
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Defapt, e vina mea.

După un clear CMOS īn īntuneric (ca deh, lumina e scumpa), am pus jumper-ul pe un conector FAN. Restul e Cancan.

Săptămīna viitoare o bag īn garanție, să-mi recuperez banii.
__________________
"Manelele are niște linii melodice melodioase" - Nikolay Guțănștein
xfire73 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 08:10   #10
Jocker
Ancient friend
 
Jocker's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 5,238
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu

Default

In mod normal la majoritatea vanzatorilor garantia nu este acoperita daca un cip este defect fizic, adica explodat, asa ca multa bafta.
__________________
Viata nu se masoara īn numarul de respiratii pe care le-ai avut, ci in momentele care iti taie rasuflarea.
Jocker is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 10:10   #11
yo_cristi
Senior Member
 
yo_cristi's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Giurgiu City
Posts: 2,130
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via ICQ to yo_cristi Send a message via AIM to yo_cristi Send a message via MSN to yo_cristi Send a message via Yahoo to yo_cristi Send a message via Skype™ to yo_cristi
Default

Ce defect o sa le spui ca are placa de baza la garantie ?
yo_cristi is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 11:00   #12
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,403
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce titlu poetic...
De ce sa nu poate merge la garantie? Nu e ceva ars in legatura cu vrm-ul de la procesor, cu memoriile sau cu slotul PCIE, deci nu cred ca se intelege in nici un fel, ca problema, chipul ala de la fan s-ar fi ars de la cine stie ce overclocking...
Dom'le brusc mi s-a oprit un ventilator si am vazut un fum subtire iesind din carcasa...
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 11:48   #13
xfire73
Member
 
xfire73's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Locul unde esti laudat daca esti prost gramada.
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Nu, nu. De 2 săptămāni a murit și un slot RAM, fără să fac nimic. Defapt problemele au īnceput după la ultimul BIOS upgrade (īmi arăta imaginea din BIOS un minut și ceva după care zice keyboard not detected) pīnă cīnd am observat ca numai 2Gb ram mai am. In single channel vede 4.

Credeți că le zic ceva de pocnit ? Șterg fain-frumos placa și le-o trimit.
__________________
"Manelele are niște linii melodice melodioase" - Nikolay Guțănștein
xfire73 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 14:53   #14
crysty95
Member
 
crysty95's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 175
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu sunt de parere sa o cureti frumos, mai ales locul cu problema si sa le-o trimiti inapoi, spunandu-le doar de slotul de RAM. Garantia nu acopera ceea ce ai patit cu placa din pacate. Tin minte ca au fost enshpe cazuri cu vechile HD4870 la care mai crapa un condensator sau orice altceva micut de pe PCB si li se dadea cu flit cumparatorilor doar pentru ca spuneau acest motiv. Si nu prea cred ca in doi ani s-au schimbat acele reguli
Oricum, mult succes si sper sa primesti una noua.
__________________
crysty95 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 16:35   #15
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,403
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Incearca sa vezi daca ti-ar da asta in loc, are tot 8+2 faze da cu radiatoare pe VRM, e cu vreo 20 lei mai scumpa... si are si USB 3.0.

http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asus/p7h55d-m-evo/
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2010, 16:56   #16
xfire73
Member
 
xfire73's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Locul unde esti laudat daca esti prost gramada.
Posts: 15
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Nu, xdan, trec din nou pe Gigabyte. Mai exact P55-UD6, ce-mi permite si un eventual sli GTX295
__________________
"Manelele are niște linii melodice melodioase" - Nikolay Guțănștein
xfire73 is offline   Reply With Quote
Old 20-11-2010, 20:59   #17
TheDogg
Ancient friend
 
TheDogg's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Craiova
Posts: 1,450
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to TheDogg
Default

Daca acel regulator de tensiune a crapat cand ai pus jumperul gresit pe CHA_FAN2 (ca acesta este langa reset de bios) inseamna ca CPU_FAn nu a patit nimic ci doar regulatorul de la CHA_FAN1-2. Pt a te convinge poti incerca cu un ventilator in CHA_FAN1-2 si vezi daca mai merge. Chiar daca merge nu iti recomand sa-l lasi mergand inntr-unul din porturile respective.
__________________
didicordon: fac schimburi doar daca este in avantajul meu!
TheDogg is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2010, 22:28   #18
ferike
VIP
 
ferike's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: next to some ASUS Motherboards, VGAs, Notebooks, LCDs and other nice stuff
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to ferike
Default

citat pt urechile care trebuie sa auda, sursa aici:
http://hwbot.org/article/news/hardwa...g_nostra_culpa

Quote:
This should be a non-issue. If you cook hardware via overclocking, you should eat it, not RMA it, otherwise it is considered fraud. I know you wouldn't want to promote that now, would you? As it is now, most respectable forums consider any discussion of RMA fraud taboo and a ban-able offense.
ferike is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2010, 23:20   #19
Micutzu
Oenolog
 
Micutzu's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,207
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Micutzu
Default

E plin internetul de pareri .

Opinia noastra, de exemplu, e ca atat timp cat producatorul isi marketeaza produsele prin performantele sau posibilitatile de overclocking, e de bun simt sa acopere si daunele cauzate de aceste practici. Adica, e plina de stickere cu "Xtreme" si "Turbo" dar crapa la 4Ghz daily use ? Nu e cinstit fata de utilizator.

Bineinteles, nu vorbesc de defectarea mosfet-ului datorata instalarii gresite a jumperului, asta e vina completa a utilizatorului, pe de alta parte asta se poate rezolva cu 20-30 RON la orice service are instalatie cu aer cald ca sa il schimbe.
Micutzu is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2010, 23:59   #20
ferike
VIP
 
ferike's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: next to some ASUS Motherboards, VGAs, Notebooks, LCDs and other nice stuff
Posts: 145
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to ferike
Default

daca vei cumpara o arma (legal, de exemplu in State), acopera producatorul armei oare "posibilele accidente"? Ca doar e facuta sa faca "poc-poc", nu?

Daca pe ceva scrie Turbo sau Xtreme, asta nu inseamna ca daca bagi 2v in ea ai o scuza. Sau o surubelnita. Sau un topor )

Tu stii Micutzu foarte bine, este o problema discutata si ras-discutata asta cu overclocking-ul, nu trebuie sa vin eu aici sa fac teoria chibritului... ce am vrut sa spun ca nu mi se pare foarte hilar sa vina un user, sa zica tare si raspicat aici ce destept a fost, apoi sa se astepte sa fie si laudat pentru fapta sa, voi sa inchideti ochii sau mai bine, sa va distrati, apoi omul se duce frumos ca romanul, la service, sa-i "testeze" si daca nu-i iese, ii reclama la OPC sau mai stiu eu ce...

as vrea sa lasam "romanismele" cand intram pe un forum mai select, cum imi place mie sa spun (si sa cred) si sa nu promovam astfel de comportamente! Atata tot, restul e cancan, nu discutam cat de grava sau nu e problema. Principiile sunt principii, Micutzu.
ferike is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,450
Threads: 22,176
Posts: 663,260
Total Online: 583

Newest Member: Marcel.Danciu

Latest Threads
- by Boggy
- by Kspic
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.