lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > International corner > Open discussions
Connect with Facebook

Open discussions Fell free to discuss anything you like, as long as we're keeping it decent


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-12-2019, 00:14   #1
ZerooCool
Senior Member
 
ZerooCool's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 334
Mentioned: 4 Post(s)


Send a message via Yahoo to ZerooCool Send a message via Skype™ to ZerooCool
Default SATA 2 cablu pe SSD ? viteza mica !?

Buna seara , recent mi-am cumparat un Patriot Burst 960 GB , dar am intampinat o problema de viteaza (cred eu ) , ssd-ul este conectat la un cablu vechi de sata2 si am ceva problema de viteza , tin sa va spun ca driverele sunt la zi , este pus pe port sata3 dar cu cablu sata2 , mai am un raid0 de intel care se misca foarte bine , practic am viteze asemanatoare unui hard disk normal sata3 ? Ce rezolvari ar fi ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	ssd problem speed.jpg
Views:	49
Size:	345.6 KB
ID:	67620  
ZerooCool is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 00:22   #2
bakhus
Senior Member
 
bakhus's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Bucuresti
Posts: 655
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to bakhus Send a message via Skype™ to bakhus
Default

Rezolvarea ar fi sa inlocuiesti cablul.
__________________
i9 9900k @5Ghz, Arctic Liquid Freezer II 280, Z390 Aorus Master, [email protected] TridentZ RGB, SF Leadex Gold 750w,GTX1080ti Gigabyte Aorus Extreme, Phanteks Eclipse P600S
bakhus is online now   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 00:26   #3
ZerooCool
Senior Member
 
ZerooCool's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 334
Mentioned: 4 Post(s)


Send a message via Yahoo to ZerooCool Send a message via Skype™ to ZerooCool
Default

Quote:
Originally Posted by bakhus View Post
Rezolvarea ar fi sa inlocuiesti cablul.
Am sa inlocuiesc cablu si vad ce rezultate ! Multumesc
ZerooCool is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 01:01   #4
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,607
Mentioned: 744 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cablurile SATA 2/3 sunt identice in interior. Nu cumva controllerul ala SATA 3 la care e legat e Marvell/AsMedia? La mine am viteze identice cu SSD-urile conectate la porturile SATA3 gestionate de controllerul Marvell. Pe porturile controlate de chipset (Intel) am full speed (~550MB/s).
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 01:16   #5
ZerooCool
Senior Member
 
ZerooCool's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bucuresti
Posts: 334
Mentioned: 4 Post(s)


Send a message via Yahoo to ZerooCool Send a message via Skype™ to ZerooCool
Default

Quote:
Originally Posted by Boggy View Post
Cablurile SATA 2/3 sunt identice in interior. Nu cumva controllerul ala SATA 3 la care e legat e Marvell/AsMedia? La mine am viteze identice cu SSD-urile conectate la porturile SATA3 gestionate de controllerul Marvell. Pe porturile controlate de chipset (Intel) am full speed (~550MB/s).
Am un z77 extreme si porturile sata3 sunt asmedia cipset , ce as putea sa fac sa remediez aceasta problema ?

Mentionez am un raid0 de la intel care merge superb dar rahatu asta nu vrea nici de al dracu !

Last edited by ZerooCool; 06-12-2019 at 01:22.
ZerooCool is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 02:10   #6
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,607
Mentioned: 744 Post(s)

PC-ul meu

Default

There's your problem. Chipseturile vechi AsMedia/Marvell sunt limitate rau de tot. O varianta ar fi chestia asta:

https://www.aliexpress.com/item/3295...chweb201603_53

Din ce-am gasit eu ar fi singura varianta ieftina care scoate full speed (vezi review-urile cu poze). Exista si mai ieftine, dar in principal bazate pe AsMedia 1061 care-s similare cu ce ai tu si limitate la 350-400MB/s.

L.E. Eu o comandasem de aici(best price yet), primul link l-am pus pentru review-uri.

https://www.aliexpress.com/item/4000...chweb201603_53
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.

Last edited by Boggy; 06-12-2019 at 02:14.
Boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Viteza mica de Write/Copy? Victor Memorii & stocare 15 18-07-2019 22:51
Ce viteza are conexiunea ta de internet? Monstru Zona libera 1398 10-02-2019 16:45
Limitare viteza dragosh_asb Periferice 18 04-12-2013 08:18
Splitter cablu alimentare SATA kaitracid Carcase si surse 2 25-10-2013 17:02
Viteza RAM GStrike19 Memorii & stocare 11 27-02-2013 03:01

 
Forum Stats
Members: 8,422
Threads: 22,039
Posts: 660,097
Total Online: 465

Newest Member: IsiahS058

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru
- by Brunch

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 01:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.