lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-01-2019, 15:50   #1
Kebab
Senior Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharesti
Posts: 286
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default Imi recomanda cineva un router pentru retea pe fir?

Salut,

Am nevoie sa tin 5-6 pc-uri pe o retea pe fir + 1-2 imprimante, tot pe fir.

Momentan am un router (cel alb de la rds) plus un switch 10 porturi gigabit.

Treaba e ca nu prea face fata. Presupun ca e din cauza faptului ca router-ul casnic de la RDS e pus sa faca treaba.

Ma gandesc sa cumpar un router separat, in el sa trag doar internetul din router-ul RDS. Poate din acel router, daca nu gasesc ceva ieftin cu 4+ port-uri, sa conectez si acel switch.

Ceva recomandari dar nu la cateva mii de lei.. ?

Mersi!
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2019, 15:57   #2
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,362
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce probleme de retea ai ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2019, 16:20   #3
Kebab
Senior Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharesti
Posts: 286
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Spre exemplu:

Cand doua persoane utilizeaza un program share-uit "Saga" merge perfect.
Cand incepe si al 3-lea, la nimereala, se mai blocheaza programul unora din ei.

Uneori viteza de browsing ajunge foarte foarte proasta in retea.

Si chestii de genul.
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2019, 16:28   #4
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4,286
Mentioned: 183 Post(s)

PC-ul meu



Default

RB3011UiAS-RM
https://mikrotik.com/product/RB3011UiAS-RM
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2019, 16:49   #5
Kebab
Senior Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharesti
Posts: 286
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Te salut. Si e implu de instalat? La modul are port wan si X lan-uri, il bag in priza si gata?
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2019, 16:56   #6
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,362
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu



Default

Problema nu e ONT_ul lor.
Tu nu ai control pe retea.
Lipsa QoS-ului pentru prioretizare trafic.
Controlul si filtrarea pe banda de net sigur nu ai si toti stau cu YT/FB deschise si alte site-uri de genul care sug banda mai ales daca banda e mica.
Daca saga-ul nu e local e normal sa pice fiindca nu ii ajunge banda de net fie de la voi fie din locatia serverului. Daca e local atunci ai o problema de infrastructura si QoS mai grava si trebuie sa o gasesti.

Daca vrei sa faci ceva interesant si cheap ia un FortiGate care sa stie sa faca inclusiv filtering pe site-uri, asta ca all in one sollution.
Din ce-mi dau seama nu prea ai habar asa ca iti recomand sa vorbeste cu provider-ul sa iti puna un fortigate dupa ONT-ul lor (multi deja ofera asta contracost si ti-l si administreaza)
Solutii sunt destule, bani si chef sa faci iti trebuie.

Nimic nu e de natura autoconfigurarii pe principiul il bag in priza si merge mai ales cand ai probleme de genul.
Daca schimbi doar echipamentele cu unele mai bune asta nu garanteaza ca rezolva problema, dar cu siguranta un swich business e mai bun decat o panarama de 100RON.

Last edited by agarici cu pedale; 13-01-2019 at 17:01.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2019, 17:15   #7
Kebab
Senior Member
 
Kebab's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharesti
Posts: 286
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

In cazul asta, pentru inceput, voi incerca sa aduc de acasa un router casnic (Archer C7) cu hardware NAT si la el sa pun acel switch. Sa vedem daca se inbunatateste ceva. In caz negativ voi continua investigarea.

Am uitat sa mentionez ca PC-ul pe care este share-uit acel SAGA, este de asemenea folosit tot pentru SAGA in acelasi timp.

O sa pun un PC separat doar pentru functia de Share + acel C7 + switch 10 porturi.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
__________________
Contact: https://pastebin.com/yqFtSvq7 Trade CG: https://imgur.com/a/AqSLGdg
Cine iti mentine forma? Doar Kebabul si Shaorma!
Kebab is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2019, 17:26   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,362
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu poti renunta in totalitate la router-ul RDS, poti pune doar in mod bridge dar problema nu e acel echipament mai ales daca cablul de net e in portul 1 si negociaza cu el pe gigabit ci mai repede echipamentul dupa el si zgomotul de retea.

Poti renunta partial la partea de rootare pe ONT daca-l treci in mod bridge prin apel la RDS si configurare PPPOE router nou si folosit ca primary dar nu cred ca aici e problema ta.

Saga-ul e local dar daca acel pc stie doar la 10/100 atunci e nasol dar tot nu ar trebui sa afecteze asa rau situatia, mai repece cred ca are impact HDD_ul de pe el, ar trebui sa fie un SSD. Verifica cand apar problemele de folosire saga ca sa-ti dai seama de problema.

Credeam ca se lucreaza remote pe Serverul de Saga, nicidecum ca se lucreaza fizic pe un SHARE, probabil de aici si problema, trebuie sa sapi sau sa suni la saga sa vezi ce zic despre situatia ta, nu stiu limitarile lui exacte dar parca trebuie sa ai un server pe care se lucreaza ori remote ori la nivel de client pe statia fiecaruia cu conexiune directa la server.

Last edited by agarici cu pedale; 13-01-2019 at 17:29.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2019, 19:28   #9
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș
Posts: 9,188
Mentioned: 261 Post(s)


Default

Asa se lucreaza pe SAGA cu share, solutia cu server-client e mai scumpa, trebuie sa cumperi licente pt fiecare pc.
Totusi, eu zic ca nu e de la SAGA problema, stiu pe cineva care are 3 contabili ce lucreaza pe share si nu au nici o problema, au routere consumer ba chiar severul cablat la un router conectat in mod client prin wi-fi la routerul principal unde sunt celelalte 3 pc-uri.

Nu ai spus daca toate echipamentele sunt conectate la switch, sau unele sunt direct la router.
Ai setat ipurile manual ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 13-01-2019 at 19:48.
Drazzy is online now   Reply With Quote
Old 14-01-2019, 14:10   #10
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,724
Mentioned: 534 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Kebab View Post
Te salut. Si e implu de instalat? La modul are port wan si X lan-uri, il bag in priza si gata?
Nu e chiar asa simplu din pacate.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is online now   Reply With Quote
Old 14-01-2019, 14:18   #11
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,362
Mentioned: 92 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
Asa se lucreaza pe SAGA cu share, solutia cu server-client e mai scumpa, trebuie sa cumperi licente pt fiecare pc.
Totusi, eu zic ca nu e de la SAGA problema, stiu pe cineva care are 3 contabili ce lucreaza pe share si nu au nici o problema, au routere consumer ba chiar severul cablat la un router conectat in mod client prin wi-fi la routerul principal unde sunt celelalte 3 pc-uri.

Nu ai spus daca toate echipamentele sunt conectate la switch, sau unele sunt direct la router.
Ai setat ipurile manual ?
Zgarceala aduce probleme, cand aduce renunti la zgarceala.
Din ce zicea am dedus ca toate sunt in swich si probabil pe IP manual (asa ar trebui logic ) if not pune-le pe manual si cu rezervare si dezactiveaza IPv6 din fiecare placa de retea ca sa mai reduci traficul care nu e necesar pe retea.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cineva s-a folosit de nr meu de telefon pentru conturi false DjLeco Zona libera 53 12-06-2018 00:54
Vrea cineva o trilogie Assassin?s Creed 2.5D? Pentru ca tocmai primim una. LAB501 Nivelul2 0 01-04-2015 20:00
Sfat Modem/Router pentru VDSL2 err0r Periferice 0 17-04-2012 12:04
Placa de retea wireless pentru desktop aFter Periferice 2 15-06-2011 16:59

 
Forum Stats
Members: 8,100
Threads: 20,104
Posts: 613,879
Total Online: 370

Newest Member: etichete

Latest Threads
- by vibeup
- by ibm390s
- by Firefox
- by Kimi

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.