lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-07-2014, 23:16   #1801
Dimy
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Acum ca ma gandesc mai bine, pe o margine a procesorului pe partea cu pinii sunt niste urma de pasta termoconductoare, mai mult ca sigur de la aia e. O sa ma gandesc cum o sa o curat de acolo, dar asta maine, revin dupa.
Dimy is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2014, 23:22   #1802
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,558
Mentioned: 1052 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Cu alcool izopropilic. Asa e sigur.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2014, 23:24   #1803
Dimy
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Problema e cum sa curat exact printre pinii, nu de alta dar e deja devine un sport indoitul piniilor la procesoarele AMD... Cred ca o bucatica mica de vata si o scobitoare.

//Am revenit, am scos procesorul din soclu si pe partea cu pinii am dat cu o periuta, ca sa ma asigur ca nu mai e pasta pe acolo, si acum merge. Multumesc mult!

Last edited by Dimy; 14-07-2014 at 14:34.
Dimy is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2014, 20:41   #1804
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,360
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Recent am luat un evga gtx 275 cand joc LoL pur si simplu se stinge PC-ul. Sistemul de operare este proaspat instalat cu toate updaturile la zi. Vina este a sursei sau pur si simplu instabilitate in 3D? Mai am o sursa Mstech de 650w voi incerca si cu aceea sau iau o sursa nou.
__________________
1.Brahypelma Smithi - Arya
2.Pelinobius muticus - Adana
AquaTerra
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 17-07-2014, 20:42   #1805
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,558
Mentioned: 1052 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Incearca cu o sursa adevarata de vreo 600.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 18-07-2014, 11:59   #1806
blackiller
Senior Member
 
blackiller's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucuresti
Posts: 1,360
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Incearca cu o sursa adevarata de vreo 600.
Ms. Am pus un Mstech 650w si problema a disparut.
__________________
1.Brahypelma Smithi - Arya
2.Pelinobius muticus - Adana
AquaTerra
blackiller is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2014, 15:19   #1807
andryi
Member
 
andryi's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Suceava
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Nu am mai avut de mult probleme pe care sa nu le pot rezolva fara a cere ajutor, insa de acum deja ma depaseste.
De miercuri de cand am unit noile componente (CPU, placa de baza, memorii - pc specs) nu reusesc sa fac sistemul sa functioneze normal, ba chiar in incercarea de a depista daca problema e de la sursa, mi-am ars si SSD-ul. Problema(ele) intalnita(e) este/sunt urmatoarea/urmatoarele: imi reinstalez os-ul odata cu noile componente, insa orice browser pe care il folosesc da crash, aproape continuu. De asemenea, uneori primesc bsod (diverse) in timpul functionarii sau chiar in timpul instalarii os-ului (am ajuns la a 10-a incercare de instalare a sistemului, printre care W7, W8). Aceleasi simptome de fiecare data, crash-uri la toate browserele si bsod-uri. Inainte de a schimba componentele, calculatorul mergea normal. Am luat la verificat toate componentele in parte, sunt instalate corect, am folosit memtest+, furmark, prime95, hdtune, toate in scopul de a verifica fiecare componenta in parte de probleme. Nicio problema depistata. Am incercat toate sfaturile gasite pe internet referitor la crashurile primite si bsod-uri. Nimic din toate nu ajuta. Sunt in pana de idei, asa ca sper sa aveti si voi o idee. Mersi.
andryi is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2014, 15:32   #1808
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,558
Mentioned: 1052 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ai placa de baza Gigabyte si memorii Geil cumva? Ca idee, nu ai nimic in pc specs si nici nu ne-ai zis lista de componente.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-07-2014, 15:45   #1809
andryi
Member
 
andryi's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Suceava
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ma gandeam ca apar componentele, ca in profil sunt completate:
Procesor: AMD Athlon X2 340
Placa de baza: Biostar A58ML
Memorie: Zeppelin 2GB DDR3 1333MHz
SSD: Kingston svp200 120 GB - dead
HDD: WD 640AAKS
Placa(i) video: Manli 9600GT 512 DDR3
Periferice gaming: PS3 Controller
Drive optic: DVD-+RW DL
Sursa: Corsair VX550
Cooler CPU: Arctic Cooling Freezer Pro
Ventilatoare: 2*12cm
Carcasa: TT WingRS 100
Tastatura: Genius SlimStar i220
Mouse: Enzatec Team Scorpion X-LUCA V2 Black
Mouse pad: Roccat Taito mini
Monitor: Philips 21.5” FullHD
Sistem de operare: W7 x86
andryi is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2014, 11:30   #1810
andryi
Member
 
andryi's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Suceava
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Any ideas?
andryi is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2014, 11:49   #1811
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,411
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai încercat un memtest? Ai încercat cu alt modul de RAM?
Scoate placa de bază din carcasă și vezi dacă problema persistă.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 22-07-2014, 12:13   #1812
andryi
Member
 
andryi's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Suceava
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Am rulat memtest si nu a detectat probleme la RAM. Nu am alt modul de memorie, asta e singurul. Am testat si cu tot sistemul in afara carcasei, same thing.
andryi is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2014, 21:22   #1813
andryi
Member
 
andryi's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Suceava
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Am testat astazi de cateva ori in Prime95 Blend si large FFT's. La ambele da erori la cateva minute dupa. Sa fie de la ddram problema? La Small FFTs pt procesor totul e in regula. Temperaturile sunt ok la toate, fara OC, toate voltajele stock. Ciudat ca in memtest+ nu a gasit probleme.
andryi is offline   Reply With Quote
Old 22-07-2014, 23:32   #1814
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,411
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default

Incerca cu alt modul de RAM, consider ca RAM-ul are probleme.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 23-07-2014, 00:02   #1815
reflavius
Senior Member
 
reflavius's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,836
Mentioned: 58 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by andryi View Post
Am rulat memtest si nu a detectat probleme la RAM. Nu am alt modul de memorie, asta e singurul. Am testat si cu tot sistemul in afara carcasei, same thing.
fara 7/8 pasi nu ai facut nimic consistent in privinta memoriilor, cele mai ciufute, au erori dupa 5, 6 cicluri.. si comportamentul respectivului sistem era bizar: aleator ingheta, uneori dupa 3h, alteori la un restart
..fa testul calumea, pe dim individual / single cu 8 pasi minim, da-le in freza, sa stii o treaba !
spor

Sent for my Mototola XT1033 using Tapatalk 2
reflavius is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2014, 00:09   #1816
cipriand
Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 45
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Poate ar fi bine s-o faci babeste. Imprumuti o memorie de la un prieten, o folosesti 2-3 zile si vezi ce si cum. Daca se rezolva, stii de unde. Daca nu, macar ai eliminat o variabila, move on, imprumuti o sursa de la alt prieten, same story. Placa video, etc. Pana ramai doar cu placa de baza. Si fara prieteni
cipriand is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2014, 00:14   #1817
wntd
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 41
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Zice in primul post ca da ,citez : " am folosit memtest+, furmark, prime95, hdtune, toate in scopul de a verifica fiecare componenta in parte de probleme. Nicio problema depistata. "

Ai testat tot ce s-a putut testa si a iesit bine,n-au aparut pb la testarea componentelor,insa totodata pb persista .
Vezi codurile alea de la Bsoduri (pe win7 ,ca pe 8 mie imi pare mai dificil..) ,caci din ce spui fie e pb software (drivere/programe) ,fie o pb de alimentare (ce intervine mai mult in idle , decat in load - pt ca-ti trece testele).
Zic sa fii atent la codurile alea ca sa stii pe ce te axezi mai mult in depistarea pb .
Poti incerca de asemenea si un update de bios la placa de baza ...
Sugestiile/ideile au ca si baza testele facute de tine,daca intr-adevar s-au testat indeajuns a.i. sa fii sigur ca pb nu este de la componenta testata .

Last edited by wntd; 23-07-2014 at 00:17.
wntd is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2014, 00:18   #1818
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

BSOD-ul din timpul instalarii ce cod are?
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2014, 14:30   #1819
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,207
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

hd tune pro si vezi ce errori ai... pune o poza aici... e posibil sa fie cablul s-ata sau ramii cum zic si colegii.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2014, 15:15   #1820
andryi
Member
 
andryi's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Suceava
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Acum nu mai da bsdod-uri ca inainte, interesant. Insa uitati ce rezulta in Prime95 si OCCT. Hd tune, error scan nu gaseste nimic. Maine o sa fac rost de o memorie si testez din nou.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	occt.jpg
Views:	162
Size:	343.9 KB
ID:	44676   Click image for larger version

Name:	error.jpg
Views:	167
Size:	337.4 KB
ID:	44677  
andryi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,007
Threads: 19,691
Posts: 604,778
Total Online: 309

Newest Member: Kingragnar

Latest Threads
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.