lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-07-2014, 21:35   #1821
andryi
Member
 
andryi's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Suceava
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)


Default

S-a dovedit problema a fi modulul de RAM. Am luat astazi un altul si totul merge ok. La garantie cu ala si schimbat pe marca mai ok. Multam mult baieti!
andryi is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2014, 10:24   #1822
vladvah77
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stie cineva cum se reseteaza CORECT BIOSul pentru o placa de baza DFI LanParty UT NF4 SLI-DR Expert?NU pot intra in setupul de la BIOS deloc folosind tasta uzuala pentru Award-Phoenix adica Del (desi dupa ce booteaza corect in Windows toate tastele merg fara probleme , si mentionez ca am schimbat si bateria cu una luata noua - expira in 2017 si am incercat cu tastaturi conectate atit pe PS2 cit si pe USB).
vladvah77 is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2014, 10:46   #1823
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,532
Mentioned: 1047 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Incearca DEL, F1, F2, F8 , F9, F10, ESC, ENTER - pe rand, nu toate deodata.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2014, 13:44   #1824
pishky
Senior Member
 
pishky's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: constanta
Posts: 1,079
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Default

salut,

de cateva zile experimentez si eu o dilema cu sisemul din semnatura (nu pot sa corelez problema decat cu miscarea sistemului de pe pozitie - 10 - 15 cm in fata in spate, cu tot cu carcasa, deci fara sa umblu in el)

la pornire: apas pe boton, da sa porneasca, nu aprinde monitorul, se stinge, iar da sa porneasca, nu aprinde monitorul, se stinge, da sa porneasca si o ia si merge negresit )a treia oara de fiecare data, face asa din weekend).
colegii de munca de la IT mi-au sugerat sa verific sursa, dar voltajele pe 3,3 V, 5V, 12V - sunt ok, deci ...as cam exclude sursa.
racirea iarasi nu e o problema - apa nu prea sare de 40 - 45 de grade.
in interiorul carcasei nu am umblat.

daca aveti ceva idei?
pishky is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2014, 13:46   #1825
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,532
Mentioned: 1047 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu zic sa verifici RAM-ul. Si placa de baza + placa video sa nu ai un condensator piuscat / umflat sau ceva.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2014, 19:36   #1826
vladvah77
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Menţionez că BIOSul plăcii DFI LP UT NF4 SLI+DR Expert este Award - Genie BIOS , iar pe chipul de pe motherboard scrie asta: PMC 0551 Pm49FL004T-33JCE şi e pus īntr-un socket de plastic cu 32 de contacte.
vladvah77 is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2014, 19:43   #1827
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,532
Mentioned: 1047 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

bun, dar ai incercat ce ti-am zis?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2014, 20:45   #1828
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,316
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vladvah77 View Post
Stie cineva cum se reseteaza CORECT BIOSul pentru o placa de baza DFI LanParty UT NF4 SLI-DR Expert?NU pot intra in setupul de la BIOS deloc folosind tasta uzuala pentru Award-Phoenix adica Del (desi dupa ce booteaza corect in Windows toate tastele merg fara probleme , si mentionez ca am schimbat si bateria cu una luata noua - expira in 2017 si am incercat cu tastaturi conectate atit pe PS2 cit si pe USB).
Īncearcă să ții apăsat Insert pe tastatură* cānd apeși butonul de pornire, vezi ce se īntāmplă.


*Pānă apare textul de la POST.
__________________
Nevermind.

Last edited by Neo; 30-07-2014 at 21:05.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 31-07-2014, 11:30   #1829
vladvah77
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Va multumesc amindurora mbc si Neo , voi proceda in consecinta.
vladvah77 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 09:21   #1830
vladvah77
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cu tastele Insert , sau cu Del apasate la bootare nu-mi intra in setupul BIOS de nicio forma si in plus am observat faptul ca daca le apas prea mult/repede ramane monitorul negru cu o liniuta alba in coltul din stinga sus ; dar daca apas la bootare tasta Esc pot intra in meniul de selectie pentru boot devices.Chestia ciudata este ca daca NU apas nicio tasta de nicio forma computerul imi booteaza linistit si intra in Windows ( chiar acum scriu acest mesaj de pe respectiva masina )...deci se vede ca BIOSul isi face treaba corespunzator eu NU cred ca e corupt ori defect cumva...Alte solutii?
vladvah77 is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 10:02   #1831
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,666
Mentioned: 24 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by mbc View Post
Incearca DEL, F1, F2, F8 , F9, F10, ESC, ENTER - pe rand, nu toate deodata.
THIS ai incercat ... Unele placi de baza au F1, F2 ce am mai vazut, dar poti incerca si restul de combinatii ...
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 10:10   #1832
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,532
Mentioned: 1047 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Aduc o completare la ce am zis mai devreme:

DEL - majoritatea covarsitoare a placilor de baza
F1 - majoritatea Lenovo
F2 - toate Intel, toate Dell si unele Asus, Asrock etc
F8 - unele placi Asus si Asrock mai vechi (pe cele mai noi este Boot menu)
F9 - nu mai tin minte care
F10 - HP
ESC - unele HP
ENTER - unele Lenovo - intri intr-un meniu prin care intri in BIOS. Nu merge F1 direct
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2014, 14:24   #1833
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,316
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by vladvah77 View Post
Cu tastele Insert , sau cu Del apasate la bootare nu-mi intra in setupul BIOS de nicio forma si in plus am observat faptul ca daca le apas prea mult/repede ramane monitorul negru cu o liniuta alba in coltul din stinga sus ; dar daca apas la bootare tasta Esc pot intra in meniul de selectie pentru boot devices.Chestia ciudata este ca daca NU apas nicio tasta de nicio forma computerul imi booteaza linistit si intra in Windows ( chiar acum scriu acest mesaj de pe respectiva masina )...deci se vede ca BIOSul isi face treaba corespunzator eu NU cred ca e corupt ori defect cumva...Alte solutii?
Cānd ții apăsat insert, placa pleacă cu setările ei default. Schimbă RAMul și vezi ce se īntāmplă.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 10:26   #1834
fane079
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Salut !

Este a doua zi de cand PC-ul da rateuri dimineata cand il pornesc. Se intampla de 5-6 ori sa se opreasca apoi sa porneasca. In ultima perioada am ,,experimentat,, si niste BOSD-uri. . Nici o componenta nu este mai veche de 3 ani iar sursa este un Cougar de 700 w.
fane079 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 10:48   #1835
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,405
Mentioned: 204 Post(s)

PC-ul meu



Default

Īncearcă să-l pornești fără placa video instalată, apoi īncearcă și cu altă sursă.
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 16:01   #1836
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,193
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

1. Ce coduri au bsod-urile ?
2. Da mai multe detalii despre cum se opreste si reporneste.
3. BSOD-urile apar random sau doar in load ?
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 16:47   #1837
fane079
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bosd apareau random (coduri diverse, nu le mai retin). Acum am reinstalat Windows-ul si voi vedea daca mai apar. Pai efectiv se aprind pentru cateva secunde ledurile, ventilatoarele.... si se opresc, apoi tot asa de cateva ori. Chestia este ca dupa ce a pornit nu mai face probleme, adica chiar dac il opresc si dupa cateva minute il pornesc..merge din prima. Parca este vechea dacie pe timp de iarna (nu porneste la rece)
fane079 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 19:52   #1838
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,193
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

La prima vedere pare a fi sursa, probabil condensatorii nu mai au putere destula sa porneasca pc-ul din prima (poti arunca un ochi in ea daca nu mai ai garantie), OS-ul nu are treaba fiindca problema se manifesta in zona de boot/start a pc-ului, deci e problema hardware cel mai probabil sau bios corupt dar ma indoiesc, poti incerca si o rescriere din nou a ultimei versiuni de bios.

1.Da sistemul default, scoate OC-ul si vezi ce si cum.
2.Testeaza cu alta sursa daca ai la indemana... sau gaseste una de imprumut...
3.La a doua strigare poate fi ramul sau mobo-ul... de obicei e ramul, incearca pt inceput sa pui ramii in alte sloturi daca ai 4 dar sa fie tot dual channel, vezi cartea placii de baza... pe un stick pui memtest bootabil si sa il lasi 8 pasi minim, daca nu apar errori e oke.


PS: Fix aceasi problema am avut cu vechea configuratie, fosta mobo un asrock AMD 7xx imi facea acelasi rahat cu sursa la pornire (seasonic 620W), la un momentdat cu alta sursa mergea perfect dar problema aparea dupa un anumit timp aka o saptamana, probabil imi distrugea placa de baza si a doua sursa)...
Am bagat si sursa si mobo-ul in garantie dupa o gramada de teste si am primit altele noi.

LE: cand mai primesti bsod te rog sa notezi/pozezi codul pt a vedea de la ce e, si eventual sa uploadezi dump-urile.

Last edited by agarici cu pedale; 07-08-2014 at 20:27.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 23:00   #1839
fane079
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hmmmm....am rulat memtest cam 2 ore sii.....am o eroare.
Asta sa fie cauza ?
fane079 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2014, 02:23   #1840
andryi
Member
 
andryi's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Suceava
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Probabil. Incearca momentan sa utilizezi pc-ul fara modulul cu probleme. Si observa daca totul e in regula. Daca da, scapa de memoria aia, la garantie daca ai, daca nu, bibelou.
andryi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,002
Threads: 19,662
Posts: 604,198
Total Online: 441

Newest Member: gigel1337

Latest Threads
- by korby
- by vibeup

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 16:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.