lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-05-2020, 13:31   #901
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,422
Mentioned: 123 Post(s)

PC-ul meu



Default

Atunci e nasput, credeam ca e modabil, ar fi fost chiar interesant daca puteai sa-ti bagi laba pe acolo
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 00:49   #902
sleepy_j
Senior Member
 
sleepy_j's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 1,153
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

AMD to Support Zen 3 and Ryzen 4000 CPUs on B450 and X470 Motherboards
sleepy_j is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 09:47   #903
Dashu
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 807
Mentioned: 38 Post(s)




Default

Aaaa deci se poate, numai sa sara cumparatoru de cur in sus si, se poate. De parca-si cumpara careva B450 sa puna Excavatoru pe ea.
Dashu is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 09:49   #904
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,148
Mentioned: 1256 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Se poate, dar cu ce pret?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 10:27   #905
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,102
Mentioned: 275 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Daca esti chitit sa pui un ryzen 4000 pe o b450, pierzi compatibilitate cel mai probabil cu zen si zen+. Nu mi se pare cine stie ce pret.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 11:33   #906
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,148
Mentioned: 1256 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pentru tine nu, dar cand cumperi o placa b450 2nd hand, si ai un procesor ryzen 1600, de unde stii daca merge sau nu? Sunt multe probleme care iesi de aici.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 12:01   #907
augustus
Ancient friend
 
augustus's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Bucuresti
Posts: 7,102
Mentioned: 275 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to augustus Send a message via Skype™ to augustus
Default

Pai ceri un screenshot din cpu-z cu versiune bios placa de baza. Daca apare versiune noua, nu functioneaza. Sau ceri sa bagi procesorul in ea inainte de cumparare. Sau iei b350/x370.
__________________
O carte citita este un gratar pierdut.
augustus is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 12:01   #908
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 25,148
Mentioned: 1256 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

In alta ordine de idei, exista o placa X570 cu 3 M.2 PCI-Express la aprox 1000 lei? Toate pe care le-am gasit erau in zona de 1500 lei. Sau poate fi cu 2 M.2 daca are 3 PCi-Express x16 (chiar daca merg in x8 sau x4).
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad X250, T410, T480, T560, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 12:55   #909
poker_x
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 590
Mentioned: 7 Post(s)


Default

ar fi cea de mai jos, dar nu prea e pe stoc
https://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/biostar/x570gt8/
poker_x is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 20:00   #910
faraverete
Senior Member
 
faraverete's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Cluj-Napoca
Posts: 515
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sunt foarte noob intr'ale OC'ului, dar m'am jucat putin cu offsetul pe placa de baza (sistemul e cel din semnatura)

Am dat drumu la prime95 small fft. Eu ce naiba de tool sa cred ca'mi afiseaza corect? (cu rosu am incercuit temperaturile, cu albastru voltajul)

Idle la fel
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	67
Size:	485.6 KB
ID:	69313   Click image for larger version

Name:	Capture1.JPG
Views:	45
Size:	418.7 KB
ID:	69314  
__________________
The only limit is your own imagination

Last edited by faraverete; 20-05-2020 at 20:18.
faraverete is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2020, 23:55   #911
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,929
Mentioned: 760 Post(s)

PC-ul meu

Default

CPU-Z installer (exe) parca-ti arata VCore (adica cat ai tu setat, fara vDrop), iar varianta zip(scapa de niste restrictii) si-ti arata VID(cat are masurat in el). La mine RealTemp imi arata atat VID (cat are procul in el atunci), cat si temperatura corecta. Worth a try si in cazul tau.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	vid.JPG
Views:	47
Size:	179.2 KB
ID:	69316  
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2020, 10:34   #912
faraverete
Senior Member
 
faraverete's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Cluj-Napoca
Posts: 515
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

O sa'l incerc deseara cand reusesc sa ajung la PC.

Curios totusi ca pana acum pentru ryzen am vazut lumea laudand ryzen master si/sau HWMonitor.. nu stiu daca poate fi ceva problematic la mobo'ul meu sau nu..
__________________
The only limit is your own imagination
faraverete is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2020, 03:31   #913
coldfear
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 7
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by DavidMMM View Post
3800X la 4,4GHz all cores pe aer cu FZ120 si cu 4x16GB [email protected], in sfarsit platforma AM4 a ajuns la maturitate:
a) o sa incerc sa vad daca merge 4,5GHz si ce voltaj cere all cores;
b) microanele de pe Crucial Ballistix isi merita toti banii, e 350 lei un modul de 16GB, fata de acum trei ani, doi ani sau chiar un an e bine - e bine fata de Samsung-uri care-s dublu ca pret;
c) oare si platforma TRx se comporta la fel ca X570 cu RAM-ul? - adica microanele merg la fel de sus pe TRx asa cum merg pe o placa decenta cu X570?
Cand spui FZ120 spui ZEROtherm FZ120? Daca da, cum l-ai montat pe AM4? Am unul identic.
coldfear is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 00:34   #914
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,154
Mentioned: 604 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

DDR4 5000 1000% MemTest stable - va pupa tata Monstru
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 00:45   #915
billytwinner
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 188
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bravo Monstrule! Ce zici e ok 1.6 v la utilizare zilnica?
billytwinner is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 00:49   #916
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,154
Mentioned: 604 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Pentru Microane, cu ventilatore corespunzatoare in carcasa da. Dar fie e ventilata bine carcasa, fie pui ventilator pe ele.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 00:53   #917
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,742
Mentioned: 231 Post(s)

PC-ul meu



Default

5k nice!
__________________
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 11:41   #918
Lowlife
Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce parere aveti despre cifrele astea pentru un 3700x? in bios (MSI B450 carbon ac) sunt 1000 optiuni de voltaje si auto OC. E safe sa-l las asa?

In cinebench a scos cu 200 puncte mai putin decat aici: https://www.cgdirector.com/cinebench...dated-results/

In idle nu coboara sunt 3.523
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	oc2.png
Views:	55
Size:	56.0 KB
ID:	69367   Click image for larger version

Name:	oc3.png
Views:	50
Size:	38.8 KB
ID:	69368   Click image for larger version

Name:	oc.png
Views:	49
Size:	373.7 KB
ID:	69369  
Lowlife is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 12:07   #919
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 19,154
Mentioned: 604 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Cum ai ram-ul configurat?
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2020, 17:40   #920
Lowlife
Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 93
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am pornit XMP si dupa reboot s-a configurat singur asa:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	xmp.png
Views:	66
Size:	20.1 KB
ID:	69373  
Lowlife is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 13:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 22:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 14:35

 
Forum Stats
Members: 8,656
Threads: 22,640
Posts: 677,738
Total Online: 636

Newest Member: noname00

Latest Threads
- by Monstru
- by Monstru
- by Arise
- by Tile
- by Kspic

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.