lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > International corner > Open discussions
Connect with Facebook

Open discussions Fell free to discuss anything you like, as long as we're keeping it decent


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-08-2016, 16:49   #1
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,305
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu



Default TP-Link TL-WR1043ND v2.1 + OpenWRT = drop speed LAN

Se da o casa cu garaj + mansarda cu pereti de caramida Porotherm - cei din interior au 30 cm grosime cei exteriori 45 cm (30+izolatie). Dimensiuni aproximative casa - 13m x 8m

Routerul este pus la mansarda aproximativ pe mijlocul casei.

Am Digi Net Fiberlink 300 +TP-Link TL-WR1043ND v2.1 la care i-am pus astazi OpenWRT Chaos Calmer 15.05.1 cu interfata LuCi

Inainte de a pune OpenWRT aveam zone in curte ( in special in partea de dupa garaj unde semnalul trece prin 3 pereti + placa ) unde abia aveam semnal WiFi, acum dupa update , am semnal decent, utilizabil.

Sunt f multumit de semnalul WiFi de acum ... pe LAN cand dau speed test am latenta 2ms si download de pana la 240 Mbps ... inainte cu factory fw aveam 1ms si 290>300 Mbps...

Problema este alta ca la download de pe torente ... am un spike de 14>15 mb/s ... dupa care se stabilizeaza la 8>9 mb/s .... iar inainte aveam constant peste 25 mb/s (testat cu acelasi setari/client/torent)

Aceeasi problema o am si cand scriu ceva pe NAS WD MyCloud ... am un spike de 14>15 mb/s ... dupa care se stabilizeaza la 8>9 mb/s

Ma poate ajuta cineva cu ceva Settings, Tips, Tricks, Tweaks pt a readuce performanta pe LAN ? pentru ca imi place cum merge acum pe WiFI
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 Corsair, ASUS RX 560 Strix 4GB, Plextor 128GB S3G, Toshiba 2 TB, Corsair CX600, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD4400, Samsung 850 Evo 250 GB, Gobi 4G Modem
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2016, 17:34   #2
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,787
Mentioned: 496 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vezi sa nu cumva sa pierzi hardare NAT-ul. Multe fw-uri fac asta, in special la routerele asux.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2016, 19:26   #3
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 11,164
Mentioned: 461 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am impresia că multe routere nu au antene potrivite. Din ce am vazut la drone, antenele dipol sunt mai mici decat ar trebui.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2016, 20:30   #4
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,787
Mentioned: 496 Post(s)

PC-ul meu



Default

El se referea la LAN, nu la farafir
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2016, 21:30   #5
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,907
Mentioned: 168 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sigur ai 1Gbps? Eu nu intelegeam cum de imi merge wd cloud-ul la 10-30mb/s si cand obeserv ca aveam 100Mbps conexiune din cauza la driverului din w10 la placa de retea killer E2200
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 07-08-2016, 21:37   #6
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,305
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu



Default

da pe LAN am probleme .... vad ca pe transfer pe NAS si-a revenit am scris un mkv pe el cu 70.4 mb/s , dar de pe torente gen Filelist/scenefz trag mkv de 5>6 gb cu viteze ce variaza brusc cu diferente mari ... gen acum am 6 peste 1 sec am 12 peste alta sec am 5 mb/s .... iar dupa 2>3 minute se miscoreaza diferenta intre variatii .. dar ramane pe la 8>10 mb/s

Totusi e ceva ciudat .... pe speedtest.net imi da 260 mbps , si scriu pe NAS cu 70 mb/s .... doar la torente merge mai prost ...

Quote:
Originally Posted by vibeup View Post
Sigur ai 1Gbps? Eu nu intelegeam cum de imi merge wd cloud-ul la 10-30mb/s si cand obeserv ca aveam 100Mbps conexiune din cauza la driverului din w10 la placa de retea killer E2200

da am Gigabit pe placa de baza , dupa cum spuneam mai sus .. inainte de a pune custom FW pe router descarcam constant cu peste 20 mb/s


In interfata de la OpenWRT , am la setari : Download and install package ...

se pot instala suplimentar pachete specifice pt anumite operatiuni ... romul nefiind plin ... mai am 4.22mb liberi .... faza e ca nu prea ma price la ce si cum ar trebui ... si nici pe forum nu prea gasesc prea multe detalii
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	wrt.jpg
Views:	256
Size:	227.3 KB
ID:	54921  
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 Corsair, ASUS RX 560 Strix 4GB, Plextor 128GB S3G, Toshiba 2 TB, Corsair CX600, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD4400, Samsung 850 Evo 250 GB, Gobi 4G Modem

Last edited by [Wanted]; 07-08-2016 at 21:53.
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2016, 22:22   #7
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,624
Mentioned: 197 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Aşa am avut şi eu la WR3600, cu OpenWRT nu mai foloseşte hardware-ul dedicat, ci foloseşte software. Īmi scăzuse viteza de transfer la 200 Mbit/s, de la 700-800.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2016, 09:19   #8
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,787
Mentioned: 496 Post(s)

PC-ul meu



Default

Deci hardare NAT-ul a ramas o problema la fw-uri astea aftermarket
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2016, 10:27   #9
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,092
Mentioned: 109 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am acelasi router cu firmware stock, aceeași conexiune RDS și trag constant de pe FL cu 35MB. Probabil ai ceva setare incorectă īn OpenWRT?!

Eu sunt foarte mulțumit de router-ul ăsta așa stock, chiar și pe wifi, am semnal īn fața blocului și stau la etajul 5.
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2016, 13:36   #10
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,305
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Robison View Post
Am acelasi router cu firmware stock, aceeași conexiune RDS și trag constant de pe FL cu 35MB. Probabil ai ceva setare incorectă īn OpenWRT?!

Eu sunt foarte mulțumit de router-ul ăsta așa stock, chiar și pe wifi, am semnal īn fața blocului și stau la etajul 5.

Daca stau perpendicular pe camera unde am routerul ( adica semnalul sa treaca doar prin zidul de 45cm) am semnal WiFi utilizabil pana la 25m , dar cand semnalul trece prin 3 ziduri (105cm) si o placa de beton de 20 cm abia am semnal la 13m de router (semnal utilizabil pe la 10m)
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 Corsair, ASUS RX 560 Strix 4GB, Plextor 128GB S3G, Toshiba 2 TB, Corsair CX600, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD4400, Samsung 850 Evo 250 GB, Gobi 4G Modem
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2016, 08:56   #11
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,612
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Am si eu routerul respectiv, tot cu FW stock si sunt nemultumit de viteza de transfer pe wireless. Am linie de 300 Mbps de la RDS (fibra si gpon), de pe FL descarc cu 35 Mb/s constant, prin cablu, pe wifi niciun device nu depaseste 5Mb/s download (40 Mbps).
Routerul asta e de backup, routerul principal e un Asus RT-N16 care duce 8 Mb/s pe wifi, dar se plafoneaza acolo. Ca sa trec de vitezele astea pe wifi, am nevoie neaparat de router cu AC draft? Laptopul are AC, telefonul are AC, ambele routere au N 300 Mbps.
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2016, 09:27   #12
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,009
Mentioned: 187 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Pai daca tot ai device-uri AC, de ce nu iei un router AC ?
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2016, 09:51   #13
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,612
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Am un router AC dar nu e gigabit. Edimax, BR-6208AC. Plm, am 3 routere, dar niciunul vrednic. Si momentan n-am nici buget pentru un router okish. Sa vand astea 3, dureaza si nu iau pe ele nici bani de router AC gigabit nou. As putea face o tiganie, sa ies cu LAN din Asus si sa intru in Edimax, dar repet, e tiganie. Probabil ar trebui sa fac un test sa vad cum merge Edimax-ul pe wifi, daca trece de cei 8 Mb/s ai Asus-ului. Sa stiu o treaba.
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2016, 11:36   #14
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,305
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu pana la urma am pus fw stock pe 1043nd si pentru ca am cablu utp tras prin pereti jos am mai pus un 740n in ultima camera ... si am rezolvat problema ....

Si eu doream 1 singur router pt toata casa ... dar se pare ca peretii prea grosi nu imi permit
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 Corsair, ASUS RX 560 Strix 4GB, Plextor 128GB S3G, Toshiba 2 TB, Corsair CX600, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD4400, Samsung 850 Evo 250 GB, Gobi 4G Modem
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2016, 13:12   #15
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,612
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Ce viteza de transfer ai pe wifi la 1043ND?
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2016, 20:15   #16
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,305
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Ce viteza de transfer ai pe wifi la 1043ND?
pe speedtes.net la laptop cu N am 70 mbps donw si 40>50 up pe tel One Plus X am 50 cu 50
__________________
1: AMD R7 1700 3.8 Ghz, Asus Crosshair 6 Hero, 16 GB DDR4 Corsair, ASUS RX 560 Strix 4GB, Plextor 128GB S3G, Toshiba 2 TB, Corsair CX600, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD4400, Samsung 850 Evo 250 GB, Gobi 4G Modem
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2016, 23:00   #17
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,342
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Un R7000 pus unde trebe, iti permite, asa am zis si eu care nu am posibilitatea sa mai sparg peretii casei ) deci a trebuit sa las routerul teapan intr-o pozitie nu tocmai inspirata avand cablul prin pereti, a ramas intr-un colt si am acoperire in mai toata casa, ceva mai slaba in unghiurile moarte, plus afara in curte in linie dreapta. Interferente, nu prea am.
Pe 2.4 ghz stau pe canalul 11 cu 40mhz
Pe 5 Ghz stau pe 80 mhz cu 159 canal.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2016, 09:05   #18
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,713
Mentioned: 1009 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Plm, am 3 routere
Toate in functiune? Daca da, aici e problema. Spectrul de 2.4 Ghz e destul de limitat, practic ai 3 canale 100% diferite, e clar ca si vecinul are wireless si celalalt iar daca doar tu ai 3, probabil ca ai multe interferente, motiv pentru care wi-fi iti merge cum iti merge. Fa o scanare cu telefonul, folosind wi-fi analyzer si posteaza aici. Trebuie sa arate ceva de genul pozei de mai jos - bine, ceva mai populata. Eu aici sunt in mijlocul nimanuiului.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2016-09-09 06.03.12.png
Views:	203
Size:	226.9 KB
ID:	55179  
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2016, 13:59   #19
Hemisphere
Senior Member
 
Hemisphere's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sebes-Alba
Posts: 3,612
Mentioned: 52 Post(s)


Send a message via Yahoo to Hemisphere Send a message via Skype™ to Hemisphere
Default

Doar Asus RT-N16 e in functiune, TP-Link-ul l-am luat de backup pentru ca a fost o ocazie pe care n-am putut-o refuza iar D-Link-ul e de la job. Stau la casa, vecinul are wireless, dar sintem pe canale diferite, el pe 1 eu pe 13. Nu e aglomeratie.
Ce router ar fi ok, gigabit si AC, la bani putini? Archer C2 e ok?
Mda, citesc comments naspa despre C2.
__________________
Sarcasmul este cea mai joasa forma de inteligenta.
I am not discriminating anybody! I hate everyone equally!

Last edited by Hemisphere; 13-09-2016 at 14:08.
Hemisphere is offline   Reply With Quote
Old 13-09-2016, 14:21   #20
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,342
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Netgear R6220 daca il gasesti la un pret bun, sh, merita la banii lui.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
firmware OpenWrt - router TP-Link TL-WR1043ND attlantis Software 16 25-06-2014 00:53
TP-Link 1043ND with openWrt to stock fw FeierFlorin Periferice 8 16-06-2013 11:48

 
Forum Stats
Members: 7,774
Threads: 18,964
Posts: 587,038
Total Online: 660

Newest Member: diabolic53

Latest Threads
- by Bogd4n
- by Stepan
- by MazuX
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 14:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.