lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-11-2017, 07:15   #1
valor
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,764
Mentioned: 5 Post(s)


Default Problema PC

Salutare.
Ieri am adunat niste piese noi:
MSI B350 Mortar Arctic+Ryzen 5 1600

S-au adaugat ceea ce aveam: Sursa BeQuiet Dark Power Pro 11 650W, Nvidia 1080TI Fe, 32GB DDR4 Crucial, SSD, HDD.
Cele din urma au rulat pe un sistem Intel fara nici o problema timp de mai bine de 4-5 luni. 1080Ti a inlocuit un 980 HOF. Totul functional.

Dupa trecerea la AMD, am montat tot ce trebuia, insa se pare ca la pornire, Ryzen-ul nu pleaca. Se aude bip-ul de start la sursa insa nu pleaca nici ea. Repet, cu 1080Ti FE montata pe placa de baza. Nu pleaca nimic.
Am scos, am probat sursa pe alt calculator, totul ok. Ultimul bios de la MSI este prezent, ramii cate o buc, in sloturile indicate, ramii scosi, fara ssd, hdd, cu ele, cu ventilatoare scoase, etc. La fel nu pleaca. Ca si cand nu ar primi curent.
Scot 1080Ti, pleaca.
Montez 980 HOF, pleaca. La fel si cu o placa veche 730.
Montez 1080Ti, nimic. Nici un semn.
Am luat 1080Ti am pus-o pe alt sistem, functioneaza fara nici o problema.
Am aceleasi componente de ani de zile mai putin FE-ul care totusi dupa cum spuneam merge pe alt sistem si a mers si pe al meu pana duminica cand l-am scos din uz.
Ceva idei va rog?
Multumesc.

Last edited by valor; 09-11-2017 at 08:57.
valor is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 08:03   #2
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,721
Mentioned: 200 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Încearcă cu altă sursă pe sistemul nou.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 09:02   #3
valor
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,764
Mentioned: 5 Post(s)


Default

O sa caut o alta sursa sa vad...Dar totusi, sa nu fie suficienti cei 650W? Doar a mers pe Intel cu aceleasi componente.
valor is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 09:12   #4
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,721
Mentioned: 200 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

650W pot fi doar în teorie, depinde cât de veche e sursa şi ce se întâmplă pe rail-ul de 12V...
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 09:14   #5
valor
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,764
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Sursa nu are 2 ani de cand o am. Si doar 1080Ti de 4 luni a rulat cu Intel fara nici o problema. La fel si 980-ul. Nu inteleg...
Mi-ai dat o idee totusi si mai incerc ceva pana gasesc o alta sursa - Overclocking key allows switchover between quadruple independent 12V-rail mode and high-performance single-rail operation -
Sa vedem poate iese

Last edited by valor; 09-11-2017 at 09:34.
valor is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 10:53   #6
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,258
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Incearca single rail. Probabil la pornire pe unul dintre rail-uri este consum mai mare si declanseaza protectia.
Sau posibil ca placa de baza sa fie sensibila la debalansari de tensiune intre railuri.
De aia am preferat intotdeauna sursa single rail.
Acum multi ani, mi-a picat o sursa de 650W, doar un rail de 12V din cele 2, nu mai dadea tensiune. A "luat" cu ea si placa video o X1900XTPE.
Am desfacut-o si am gasit o lipitura rece la bobina de pe iesirea railul-ui respectiv.
Noroc ca placa video era in garantie, sursa am reparat-o imediat si am inlocuit-o cu o single rail de 44A/12V...

Mai poti verifica in bios, daca sint activate OVP/UVP sau anti-surge, dezactiveaza-le si daca pleaca, sigur trebuie single rail.
Ultima solutie sa nu cumva din graba sa uiti sa bagi alimentarea PCI-E. (se mai intimpla, si eu am patit)
Vezi daca cumva placa are vreo alimentare Molex pe ea pe linga placa video, bag-o si p-aia.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.

Last edited by DjLeco; 09-11-2017 at 11:06.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 10:58   #7
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,888
Mentioned: 502 Post(s)

PC-ul meu



Default

Problema este ca gasim din ce in ce mai greu surse single rail bune si decente ca pret.
__________________
Ne naștem pe rând și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2017, 11:02   #8
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,258
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Corsair TX 850W, tine fara probleme 2x 1080Ti la 2x3xx W consum (power limit +50% SI 40MHz OC) si i7 7700K la 5GHz, toate in full load.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2017, 07:31   #9
valor
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,764
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Nu merge...chiar nu inteleg de ce. Doar a mers fara probleme pe Intel, cu aceeasi sursa.
O sa incerc si cu alta sursa. Am dat de o Lepa G750 la cineva. Altceva nu am.
valor is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2017, 12:13   #10
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,258
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Update de bios?
Sau load default settings dupa ce ai scos bateria si cablul de alimentare pentru 20-30 minute, urmate de clear cmos.
Eventual incearca cu un singur dimm de memorie.
Daca nu si nu, la garantie cu mizeria de placa.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2017, 12:50   #11
valor
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,764
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Ultimul bios il avea venit cu ea. Am incercat si cu ramii scosi si doar cu un dimm. La fel. Nu pleaca nimic cu 1080Ti. Pun 980...totul merge struna.
La garantie o sa-mi spuna ca la ei merge. Cine stie ce video infig ei in ea...
valor is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2017, 13:09   #12
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,258
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

Le spui clar ce placa video ai ai ca este singura placa video cu care nu functioneaza, eventual le duci si placa video sa testeze cu ea.
Daca nu si nu, vino cu placa la mine (daca esti din buc) si o rezolvam. Detalii pe PM.
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2017, 13:20   #13
valor
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,764
Mentioned: 5 Post(s)


Default

BV...
valor is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2017, 13:39   #14
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,258
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu

Default

In cazul asta nu te pot ajuta...
__________________
GAMING gear™ Kaby Lake i7-7700K/4900Mhz/1,290V||Zalman Reserator Moded Watercooling GPU+CPU||Gigabyte GTX1080 Gaming Xtreme & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z170 fatal1ty K6+||2x8 Gb [email protected] CL14-1,35V||Samsung M2 SSD+8TB||Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Champion||Corsair TX850W||BenQ XL2720Z 3D LED 144Hz||Antec 1200 case, Win 8.1+Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2017, 16:12   #15
valor
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,764
Mentioned: 5 Post(s)


Default

Am testat cu alta sursa. Aceeasi problema. O sa ma incerc 1080Ti pe un alt AM4. Pe alt Intel, ca si pe vechiul meu sistem, functioneaza.
valor is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 17:43   #16
Gremlinsro
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 87
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Gremlinsro
Default

cu o alta placa video pleaca ?
daca da fa un update bios .
iti recomand in cazul in care functioneaza sa folosesti un singur dimm de memorie in timp ce faci update bios. .
Bafta !
Gremlinsro is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2017, 20:02   #17
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,058
Mentioned: 81 Post(s)

PC-ul meu



Default

citeste inainte de a posta pe fuga

e clar ca mobo-ul are o hiba si nu se stie care, pe gogu mai sunt oameni cu probleme dar nu cu hw asta.
agarici cu pedale is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 7,840
Threads: 19,100
Posts: 590,450
Total Online: 355

Newest Member: Miker

Latest Threads
- by mbc
- by Monstru
- by Kebab

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 11:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.