lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 25-07-2015, 18:52   #161
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Am de gand sa trec la un Water Cooling serios in viitorul apropiat si sa scap de H100 (dupa ce reusesc sa imi schimb placa video cu un GTX980TI)

Acum dupa ce am schimbat pasta la CPU si la Video, am temperaturi mult mai mici, adica pe CPU max temp de 79 de grade vs 88.

Iar la video in gaming de la ~77 de grade la ~71.

Cu un aer conditionat rezolv si caldura din camera ), adica daca ma joc la PC circa 1 ora, nu prea mai poti sa stai in camera de caldura.
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697


Last edited by BygMen; 28-07-2015 at 10:12.
BygMen is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2015, 01:07   #162
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

PC-ului sa alaturat un nou companion.

Un GainWard nVidia GeForce GTX780ti Phantom.


Iar la PC-ul din sufragerie din GainWard nVidia GeForce GTX275 (bios modded) s-a transformat in PNY nVidia GTX470.

Diferentele sunt sesisabile la amanoua, dar mai mult la cel din semnatura decat la cel din sufragerie.
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697


Last edited by BygMen; 03-09-2015 at 10:21.
BygMen is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2015, 11:45   #163
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Am facut un mic test (un mic Benchmark cu PLA DirectX 11 & PhysX) la care.....totul ultra doar cu GTX780 Ti am scos pe FullHD un average de ~75 FPS si un maxim de 123 FPS, dupa care am adaugat un GTX470 PNY care l-am pus doar pentru PhysX, average-ul a crescut de la ~75 la ~120 FPS, iar maximul de la ~123 la ~230 FPS.


Oare o sa simt o imbunatatire si in jocuri adaugand un GTX 470 sau un GTX460 doar pentru PhysX? sau de ce nu un GTX570 (am vazut ca preturile de la 470 la 570 difera cu doar 30-40 maxim 50 de lei....).


Multumesc anticipat pentru sfaturi.
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697

BygMen is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2015, 10:14   #164
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,937
Mentioned: 172 Post(s)

PC-ul meu



Default

probabil o sa ai putin boost in aceste jocuri.lasa benchmark-ul si testeaza intr-un joc si vezi care este diferenta. asta m-ar interesa si pe mine am un gtx560 care sta degeaba (http://www.geforce.com/hardware/technology/physx/games )
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 07-09-2015, 12:40   #165
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

O sa ma lupt zilele astea cand am timp sa fac totusi o incercare mai amanuntita....
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697

BygMen is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2015, 12:31   #166
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Nu am mai scris pe forum de mult timp ).

M-am luptat putin cu ce am zis eu (o placa video pentru physx) si am ajuns la concluzia ca daca ai o placa video principala destul de puternica nu o sa faca cine stie ce mare diferenta a 2 placa decat in bench-uri... Deci nu va chinuiti degeaba .....



Si a mai aparut ceva micut in familie: Niste casti Shure SRH550DJ si un SSD de 64 GB pentru laptop (HP DV9700) la care sper cat de curand sa urmeze o placa de retea de 5 ghz.


Vreau sa-mi cumpar un router nou, ceva mai potent dar nici prea scump....(in jur de 200 maxim 300 de lei), deoarece routerul de la RDS (cel pentru fibra este o petarda ordinara, de cand am routerul de la ei nu mai pot folosii NAS-ul....) ma intereseaza sa stea binisor pe semnal Wi-Fi. Momentan am netul de 500 de la ei dar vreau sa trec pe cel de 1000 (pentru 10 lei mai mult eu zic ca merita....)


Ma gandeam la : http://www.mediadot.ro/routere-wirel...ink-tl-wdr4300
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697


Last edited by BygMen; 27-10-2015 at 12:39.
BygMen is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2015, 15:36   #167
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Nu stie nimeni nimic despre acel router?
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697

BygMen is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2015, 15:47   #168
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 3,937
Mentioned: 172 Post(s)

PC-ul meu



Default

eu am asa ceva si este foarte stabil. doar ca nu prea am cine stie ce viteza la net doar 50MB/s. pe 5ghz e slab la semnal prin 2 pereti.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 03-04-2016, 19:05   #169
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Nu am reusit sa schimb inca router-ul de la digi, dar am schimbat cablu cu ceva mult mai bun un Cat. 6 si sau rezolvat niste probleme cu net-ul.

Pun si eu niste poze mai noi despre setup-ul meu,( vor mai venii niste poze si cu interiorul PC-ului ) astept critici .


http://i.imgur.com/TS6Dt0t.jpg

http://i.imgur.com/c44mkOo.jpg

http://i.imgur.com/gAL22TC.jpg

http://i.imgur.com/51tSkDL.jpg


Sistemul audio 5.1 Genius 5000 este pozitionat in 5.1 cum trebuie, dar nu am facut poza.
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697


Last edited by BygMen; 03-04-2016 at 19:25.
BygMen is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2018, 14:03   #170
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Buna ziua colegi si La Multi Ani !; m-am gandit sa mai invii putin acest tread cu niste mici schimbari care s-au petrecut intre timp.

La pc-ul tatalui meu am reusit sa il mai readuc putin la viata o mica perioada de timp (circa 2 luni) :
CPU-ul din Q6600 s-a transformat intr-un Q9650 (gratis),
RAM-ul sa dublat de la 4 Gb la 8 Gb acelasi model de GEIL (gratis),
Placa video din GTX470 s-a transformat in (fostul meu) GTX580 3 Gb Phantom edition (100 de lei),
A da si era sa uit SSD-ul Kingston din 120 Gb s-a transformat SSD Kingston de 256 Gb (cred ca circa 180-200 de lei nu mai tin minte) + un HDD WD BLUE de 640 Gb (care la inlocuit pe cel de 320 Gb) + inca un HDD WD enterprize edition de 2 Tb.

Am o oportunitate destul de buna sa pun mana pe niste piese ceva mai bune, iar fostul meu PC va ajunge la tatal meu inlocuind vechea platforma LGA 775 (fiind ulterior transferata la tara).

Oportunitatea consta in un CPU Intel Xeon E5-2690 V2 (sau celelalte posibilitati un I7 4930k sau Intel Xeon E5-2697 V2) + Asus P9X79-WS si 32 Gb de ram (1866 MHz) sau 64 Gb de ram (1600 MHz) de memorii ECC, la un pret mai mult decat rezonabil.

Plus ca la aceasta noua configuratie se mai alatura un SSD Samsung de 1 TB + un SSD DELL IoDrive de 640 de Gb (si dupa ce totul este asamblat o sa mai apara un SSD NVME de 256 GB pentru WINDOWS plus un GTX 1080TI) + un Blu Ray Player (gasit).

Restul de componente (carcasa, sursa, CPU Cooler) provin din vechea configuratie.


Am o mica dilema, pentru uz normal filme muzica internet si jocuri (nu hard core cu xxxxx FPS), am ocazia sa iau intel Xeon E5 2690 V2 sau Intel Xeon E5 2697 V2 sau Intel I7 4930k (defapt cred ca am mai multe sanse la deca si six core decat la cel cu 12 nuclee, oricum ar fii O sa fie imperecheat cu un GTX1080ti, presupun ca cel mai bine I7-ele se va impaca cu placa video sa nu fie un bottleneck, celelelate CPU chiar daca au 10 respectiv 12 nuclee au frecventa mai mica sau ma insel si oricare va putea duce placa video fara probleme?

Revin sa spun ca am incercat putin O.C. pe cele 2 xeoane....pe cel de 12 nuclee mai mult de 3.3 GHz nu prea am reusit sa il duc (cu totul activat), dar cel de 10 am reusit un 3,7 GHz cu totul activat (recunosc nu foarte stabil deoarece nu prea am timp acum, dar cand o sa fie in posesia mea definitiv o sa ma joc cu el....)
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697


Last edited by BygMen; 04-01-2018 at 14:59.
BygMen is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2018, 18:38   #171
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Am uitat sa precizes ca familiei sa mai alaturat si un MIC companion (la care am o foarte mica problema).

Este vorba de un HP ProDesk 400 G1 Mini Business PC, care nu stiu exact ce SSD-uri pe M.2 suporta.... Am un SSD Miron M600 M.2 NGFF care pe o alta masinarie HP merge, dar pe el nu.... este un Micron Sata nu PCI-e sau NVME....


Pareri ceva? Pe Site-ul HP nu am nici un fel de detaliu in afara de "128 GB M.2 PCI SSD" si ATAT.
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697


Last edited by BygMen; 18-01-2018 at 18:45.
BygMen is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2018, 11:47   #172
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Absolut nimeni nu stie ceva in legatura cu problema mea?
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697

BygMen is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2018, 12:43   #173
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,868
Mentioned: 1012 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pai daca el vine echipat cu PCI SSD, nu e clar? Trebuie sa ai un SSD PCI Express. Nu cred ca foarte multi au modelul ala ca sa testeze.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 23-01-2018, 14:15   #174
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

@mbc iti multumesc ca ai raspuns (incepusem sa ma simt singur pe thread-ul asta), dar stai putin sa iti elaborez problema si sa imi clarific eu niste lucruri ca poate gresesc si eu....


Pe modelul asta exista 2 sloturi m.2 unu pentru SSD unu pentru Wi-Fi, buuun pana aici totul clar si frumos, din fabrica nu vine echipat cu nici un SSD pe m.2. In schimb fratele lui mai puternic (800 g1 (mai multe iesiri video si mai multe USB-uri 3.0 si cam atat e diferenta)) vine din fabrioca cu produsul 757990-001 (cautat pe net este un Samsung XP941(care este pe PCI-e 2.0 4x AHCI)), acum nu sunt nebun sa dau peste 300 de euro pe o piesa ca asta....cand am gasit Samsung SM951 si pe AHCI si pe NVME problema este ca nu gasesc nicaieri detalii exacte despre Samsung SM951 care este AHCI si care este NVME si daca HP 400 G1 suporta NVME.....amandoua sunt pe PCI-e 4x dar sunt protocoale diferite.....


Din P/N nu stiu la ce sa ma uit sa vad daca este NVMe sau AHCI....
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697


Last edited by BygMen; 23-01-2018 at 14:18.
BygMen is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2018, 14:36   #175
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,868
Mentioned: 1012 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca este PCI Express, chiar daca SSD-ul initial era AHCI, tu poti pune NVMe presupunand ca BIOS-ul suporta drive NVMe. Daca nu suporta drive NVMe, nu poti boota de pe el.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 23-01-2018, 14:49   #176
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Si cum imi pot da seama de BIOS? (are tipul de bios vechi....nu cel nou (UEFI sau cum se numeste) cel cu mouse si user friendly)

Iar cum am spus mai devreme am un SSD m.2 pe s-ATA (MICRON M600) si nu il vede in BIOS.

PC-ul are a 4 generatie de Core I (este un I3 4160T)
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697

BygMen is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2018, 14:57   #177
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,868
Mentioned: 1012 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Nu conteaza daca UEFI-ul este text sau grafic, tot UEFI este la Core i3 generatia 4. Eu stiu ca suporta boot NVMe, cel putin Z97 meu suporta dupa update de bios.

Eu zic sa te uiti in BIOS daca ai la boot optiunea "ceva NVME".
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is online now   Reply With Quote
Old 23-01-2018, 15:13   #178
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

Nu am nimic in legatura cu asta iar BIOS-ul e destul de sarac (ca la un laptop).


Ce am gasit pe net zica ca ar fii UEFI 2.3.1, iar cipsetul ar fii Intel 8 Seriers H81 Express.
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697


Last edited by BygMen; 23-01-2018 at 15:49.
BygMen is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2018, 09:32   #179
viasat
Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 47
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am un Hp Elitedesk 800 G2 deskmini 35w,si am patit acelasi lucru.
Am avut un 850evo m.2 sata,care nu a fost recunoscut sub nici o forma in slotul m.2.Ulterior am achizitionat un 960evo,care merge fara probleme si in momentul de fata in HP.
Ar fi bine sa actualizezi biosul si ME firmware la ultimele versiuni.
L.E Ar fi bine totusi daca ai avea de unde sa imprumuti unul pentru teste,e cam riscant sa il cumperi,si pe urma sa constati ca nu e compatibil,sau sa nu poti boot-a de pe el.
Cheers

Last edited by viasat; 24-01-2018 at 13:11.
viasat is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2018, 08:49   #180
BygMen
Member
 
BygMen's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucharest
Posts: 246
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to BygMen
Default

@viasat am facut asta cu micron-ul (cumparat si nu e compatibil) am gasit in mare parte ce suporta...dar pe ebay costa ~300 de lire ssd-ul suportat(cam aproape de 10 ori mai mult decat am dat pe unitate....

Update la bios am facut...dar sunt atat de prosti astia de la HP incat a sters nu stiu ce din bios (sku sau asa ceva) si acum imi da eroare (trebuie sa apas pe f1 pentru a trece mai departe si nici nu pot sa modific in bios nimic in legatura cu asta, trebuie sa reflash-uesc acum biosul cu alt utilitar sa ii bag detaliile manual....

Aici e problema ca originalul (Samsung xp941) e PCI-e AHCI...si sunt destul de rare sa zic asa, majoritatea sunt nvme...
__________________
Voucher PcGarage: 9M1QX7FX .
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2788697


Last edited by BygMen; 25-01-2018 at 09:34.
BygMen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Black Box Otman Cutia de sub birou 13 14-10-2011 00:34
COD Black Ops i860 Gaming 216 03-04-2011 18:37
Black Box luckas Cutia de sub birou 17 29-10-2010 21:00

 
Forum Stats
Members: 7,840
Threads: 19,106
Posts: 590,514
Total Online: 367

Newest Member: Miker

Latest Threads
- by Steve-o
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.