lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 27-02-2016, 23:51   #1
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default Gaming Capture

Salutări tuturor,

Mă bate gāndul să trec la nivelul următor īn materie de gameplay recording.
După ceva investigaţii, am găsit două produse:

Avermedia Live Gamer HD;
Avermedia Game Capture HD II.

Diferenţele īntre ele sunt destule, dar să mă bată de ştiu ce să aleg. Mă tentează Game Capture HD II pentru că pot pune un SSD direct īn el, īl pot conecta la LAN, etc.

Aştept sfaturi, păreri, opinii...
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2016, 23:10   #2
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Aparent niciuna dintre astea nu face captură la 1080p/60fps.
Trebuie să sap după ceva ce capturează 1080p/60 frames.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 28-02-2016, 23:30   #3
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,105
Mentioned: 598 Post(s)

PC-ul meu



Default

La ce ai nevoie de 60 FPS?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 00:39   #4
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 9,866
Mentioned: 244 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Enz0 Send a message via Skype™ to Enz0
Default


Aici ai tutorial cum sa pui placa integrată intel la treabă ca să nu soliciti prea mult cea dedicată.

https://obsproject.com/forum/resourc...ony-vegas.137/
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 03:22   #5
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

@Arise: Youtube publishing. @Enz0: o să īncerc şi metoda asta, chiar nu mi-a trecut prin cap
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 08:30   #6
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,105
Mentioned: 598 Post(s)

PC-ul meu



Default Gaming Capture

Pai si care e faza cu FPS-ul respectiv? Nu se poate urmari ok si in 30fps?
Baga si un link la un filmulet sa vad cum arata in 60 fps.

Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 09:35   #7
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,262
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu

Default

Captura īn 60fps ajută ulterior la editare, un exemplu ar fi efectul de slow motion care iese mult mai smooth īn Sony Vegas.
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 09:56   #8
madalin
Senior Member
 
madalin's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Cluj-Napoca
Posts: 2,430
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to madalin
Default

Poate pare o īntrebare stupidă, dar ShadowPlay nu face o treabă destul de bună? :-s
__________________
Quote:
Originally Posted by ionutzu71 View Post
..apa calda a fost inventata deja, dar mersul pe jos cu viteza DX11 este greu ajuns... Leru-i ler!!!! .
madalin is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 10:04   #9
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,262
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ba face o treabă excelentă după parerea mea. Și exact ce vrea el, 1080p @60fps.
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 10:08   #10
Ncmihai
Ancient friend
 
Ncmihai's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Daia, la 60 de km in sud de la Bucuresti
Posts: 1,453
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu

Default

Recomand ShadowPlay, dar sony vegas imi face calitatea praf la rendare.
Ncmihai is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 10:11   #11
Rob’
Ancient friend
 
Rob’'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,262
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu e Vegas de vină. Nu ai configurat cum trebuie profilul pe care randezi.
Randez 1080p/ 60fps și iese perfect.
__________________
Something happened
Something happened
Rob’ is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 10:31   #12
Ncmihai
Ancient friend
 
Ncmihai's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Daia, la 60 de km in sud de la Bucuresti
Posts: 1,453
Mentioned: 45 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am vazut ca multi gameri folosesc OBS, gen TheMaxInfinite, PisicaMiauMiau, Codrin Bradea, Ihatepink. Dar am vazut la unii din afara ca folosesc placi de captura.

Last edited by Ncmihai; 29-02-2016 at 10:37.
Ncmihai is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 11:36   #13
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,475
Mentioned: 44 Post(s)

PC-ul meu



Default

In legatura cu Avermedia Live Gamer HD, e ok placa pentru 1080p 30fps dar acum trendul e 60fps.

Doar pentru inregistrare, ajunge o aplicatie gen shadowplay, OBS, Dxtory, etc.
O placa de captura ajuta daca ai un al doilea comp pentru intregistrari si streaming. Alt motiv ar fii spatiul de stocare limitat. Placile de captura au de obicei hardware encoder integrat, asa ca poti face compresie automata.

Personal am folosit Avermedia Live Gamer HD + OBS. Stocarea se face pe un HDD dedicat.

@Ncmihai - pentru sony vegas cauti profilul 1080p, render quality pui best, scoti variable bit rate si pui o valoare fixa, gen 10.000.000 bps. Sunt zeci de tutoriale pe youtube, dar in cele din urma testezi si vezi care rezultat e ok.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Mellanox ConnectX-2 10Gb, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.7
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 29-02-2016, 15:32   #14
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

[
Quote:
Originally Posted by Arise View Post
Pai si care e faza cu FPS-ul respectiv? Nu se poate urmari ok si in 30fps?
Baga si un link la un filmulet sa vad cum arata in 60 fps.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Quote:
Originally Posted by rob View Post
Captura īn 60fps ajută ulterior la editare, un exemplu ar fi efectul de slow motion care iese mult mai smooth īn Sony Vegas.
Şi asta, dar pur şi simplu lumea se aşteaptă la 60fps gameplay footage. Dacă Vasile capturează joc la 30fps şi Gheorghe capturează acelaşi joc la 60fps, lumea se va uita la filmuleţe lui Gheorghe. E vorba de feature set.

Quote:
Originally Posted by madalin View Post
Poate pare o īntrebare stupidă, dar ShadowPlay nu face o treabă destul de bună? :-s
Măi, face şi nu prea.
NVEnc are probleme mari la captura de imagini foarte dinamice, scenele rapide apar pixelate. Pentru uz personal sau pus video-uri ocazional pe Youtube, e suficient. Pentru ceva mai "profi", nu mai e suficient.

Am folosit multă vreme MSI Afterburner cu MJPEG, captura uncompressed nu ajută pentru sesiuni mai lungi (calculaţi cāt ia o oră de gameplay la 1920x1080x60fps uncompressed, ca să nu mai vorbim de throughput), MJPEG e OK dar calitatea lasă de dorit īn anumite scene. Mai trebuie să rezolv problemele audio (microfonul peste game sound se aude foarte slab, 'mi-aş pla īn el Logitech Gaming Software), deocamdată caut ceva metodă de captură video īnaltă calitativ şi care să nu ocupe 2 GB pe minut. Mă gāndesc că un encoder hardware ar ajuta.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 11:57   #15
Alejandro
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 276
Mentioned: 1 Post(s)


Default

Tin sa te contrazic in privinta shadowplay-ului. La imaginile foarte dinamice, cu multa vegetatie sa zicem, ii poti pune in editare un sharpen si se vede ok si pe encodare. Eu unul shadowplay folosesc de cand a aparut, n-am avut probleme cu el.

Daca totusi vrei sa iti iei ceva separat, poti face cum spune Pirat, placa de captura [este una de la chinezi de stie si 4k, daca vrei caut si iti las link] - hdd separat, poate chiar pc separat, desi mi se pare cam overkill daca nu traiesti din asta
Alejandro is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 13:43   #16
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Pānă una-alta, am īncercat şi OBS cu X.264, 1920x1080, 60fps, 10K bitrate. După vreo 2 ore de gameplay, am oprit captura, s-a oprit, am dat să īnchid OBS, mi-a zis că īncă se procesează şi că ar fi bine să aştept 15 secunde pānă termină. Am aşteptat, s-a īnchis şi acum mă uit la un fişier de 7.1 GB care nu poate fi deschis cu niciun player video.

1080p la 30fps a mers, am un fişier de vreo 3.1 GB care merge şi se vede bine, aceleaşi setări ca mai sus, singura diferenţă fiind framerate-ul.

O să mai īncerc la 60fps, n-am apucat să testez şi QuickSync.

Chiar īmi pare rău de fişierul corupt, prinsesem īn el cāteva scene bune, am făcut taming la un quetzal, am prins cāteva bug-uri din joc, etc. Oare de ce a ajuns aşa buşit? N-am făcut nimic ciudat, am apăsat shortcut-ul de stop capture şi gata. Am găsit chestia asta online, cam ciudat. Eu nu fac streaming live prin OBS (doar prin Steam).
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 13:51   #17
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,105
Mentioned: 598 Post(s)

PC-ul meu



Default

Fișierul ăla nu cred că este fubar, probabil nu are ceva headere cum trebuie setate, sau este containerul bușit, un program de reparat ar putea să te ajute.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 14:17   #18
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Corect; am īncercat ceva tool online şi... date sunt acolo. Dar nu dau 39 de parai pe rescrierea unor header-e
Ce program de recuperare aş putea folosi?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 14:47   #19
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,105
Mentioned: 598 Post(s)

PC-ul meu



Default

Sincer habar nu am, am mai folosit diverse programe īn trecut și au mers relativ ok. Īncepi cu cele free.
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2016, 18:17   #20
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Um, da, am īntrebat după ce cāteva programe free s-au blocat fără drept de apel īncercānd să citească fişierul.
Oh well, o să le iau la rānd, că sunt vagoane şi toate se laudă că-s "cel mai bun".
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Review ? GIGABYTE GTX 980 Ti G1 Gaming ? GV-N98TG1 GAMING-6GD LAB501 Articole 0 02-09-2015 16:00
Computex 2015 ? GIGABYTE arata Z170X-Gaming G1 si Z170X-Gaming 7 LAB501 Stiri 0 03-06-2015 15:50
MSI arata X99A Godlike Gaming si Z170A-G45 Gaming LAB501 Stiri 0 03-06-2015 09:40
CeBIT 2013 - MSI arata Z77 Gaming si N660Ti PE Gaming Edition LAB501 Stiri 0 05-03-2013 11:40

 
Forum Stats
Members: 8,413
Threads: 22,006
Posts: 659,248
Total Online: 449

Newest Member: alexandruj91

Latest Threads
- by Kspic
- by Gotul
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.