lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-01-2018, 12:43   #81
EXxx
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 400
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

Quote:
Originally Posted by war4peace View Post
Code:
PS C:\WINDOWS\system32> Install-Module SpeculationControl

NuGet provider is required to continue
PowerShellGet requires NuGet provider version '2.8.5.201' or newer to interact with NuGet-based repositories. The NuGet
 provider must be available in 'C:\Program Files\PackageManagement\ProviderAssemblies' or
'C:\Users\war\AppData\Local\PackageManagement\ProviderAssemblies'. You can also install the NuGet provider by running
'Install-PackageProvider -Name NuGet -MinimumVersion 2.8.5.201 -Force'. Do you want PowerShellGet to install and import
 the NuGet provider now?
[Y] Yes  [N] No  [S] Suspend  [?] Help (default is "Y"): Y
...şi acolo rămāne.
Am stat 20 de minute şi nimic.

LE: cu opţiunea "-verbose" face aşa:

Code:
PS C:\WINDOWS\system32> Install-PackageProvider -Name NuGet -MinimumVersion 2.8.5.201 -Force -verbose
VERBOSE: Using the provider 'Bootstrap' for searching packages.
VERBOSE: Finding the package 'Bootstrap::FindPackage' 'NuGet','','2.8.5.201','''.
VERBOSE: Cannot download link 'https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=627338&clcid=0x409', retrying for '2' more
times.
'tu-ţi Windowsu' mă-tii. Evident că link-ul merge din browser.
incearca sa instalezi nuget-ul pe care il vrea inainte, face figuri cu download + install de versiuni noi. Si mai dai o data dupa.
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 13:51   #82
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 6,615
Mentioned: 196 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Sunt praf la PowerShell. Cum instalez NuGet-ul dinainte?
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 13:58   #83
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,013
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu inteleg hype-ul asta cu fix-ul, pana acum a stat toata lumea asa si nu s-a plans nimeni de nimic apoi dintr-o data PANICA MAN!.
Pana la urma daca esti dupa un router bun cu firewall oke dont fix it ca pierzi perf.
Daca as putea nici nu as face update-ul asta.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 14:06   #84
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,684
Mentioned: 1008 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Pentru ca de fiecare data dracu' e mai negru decat zic astia, asta 1. Si 2: better be safe than sorry.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 14:23   #85
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,013
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vorbesc acum fix de desktop doar in regim de home.
Cum iti acceseaza tie cineva informatiile din afara daca ai firewallul up pe mikrotik ? Adica pe langa ce ai facut tu port fw and alte excepti impuse de user cand dupa ele ai DROP la tot ce vine spre WAN si invers? ofc UPnP off.

Nu ma intelege gresit, nu vorbesc de routere trenda, tplink etc low end consumer si nici de capitolul business unde acolo e must sa faci fix.

LE: Acum o dau in diverse DAR:
Situatia reala este ca a fost asa de la inceput si gandita sa fie flaw cu un scop si acum a iesit rahatul la suprafata toata lumea e CRAZY, acum o luam si invers, degeaba ai secute pc-ul daca conexiunea e si ea necriptata. Se stie de mult timp ca nu exista privacy. Daca nu iesea la suprafata NIMENI nu misca nimic si nu se considera FLAW :P

Mai ramane sa vedem noua generatie de CPU-uri care vor fi promovate ca fiind construite fara FLAW la un pret mai mare pt ca e mai greu de construit si bla bla... whait ...what ? Pai ca definitie procesorul nu trebuia sa aiba FLAW.

Last edited by agarici cu pedale; 09-01-2018 at 14:35.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 14:36   #86
EXxx
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: another dimension
Posts: 400
Mentioned: 19 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to EXxx
Default

incearca asa ceva :
Code:
$sourceNugetExe = "https://dist.nuget.org/win-x86-commandline/latest/nuget.exe"
$targetNugetExe = "$rootPath\nuget.exe"
Invoke-WebRequest $sourceNugetExe -OutFile $targetNugetExe
Set-Alias nuget $targetNugetExe -Scope Global -Verbose
EXxx is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 14:38   #87
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 21,684
Mentioned: 1008 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu cu laptopul ma plimb peste tot pe unde am nevoie. Si cu laptopul de serviciu si cu laptopul personal. Mai mult, cand se intampla ceva cu netul de acasa, ma conectez direct pe 3g/4g unde pauza firewall. Pe desktop nu ma agit foarte tare, dar pe laptop e un must.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad x260, T440p, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 16:14   #88
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Nu inteleg hype-ul asta cu fix-ul, pana acum a stat toata lumea asa si nu s-a plans nimeni de nimic apoi dintr-o data PANICA MAN!.
Pana la urma daca esti dupa un router bun cu firewall oke dont fix it ca pierzi perf.
Daca as putea nici nu as face update-ul asta.


Pentru că acum totul a fost dat pe față, deci toți hecării de duminică or să se spargă-n figuri şi nu vrei să ajungi chiar tu să fii afectat de asta.

Oricum pute oribil faptul că īn decembrie un inginer de la AMD a publicat un fix pentru Linux care avea documentate problemele - de unde a şi plecat de fapt nebunia cu investigațiile independente care au dus la expunerea bugurilor īnainte că fixurile să fie gata.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 16:44   #89
sleepy_j
Senior Member
 
sleepy_j's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 1,061
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se pare ca poti sa dai disable la fix foarte usor din registri. Daca cineva e capabil sa faca un program care poate exploata bug-ul asta, ma gandesc ca nu e foarte greu sa ruleze inca o comanda ca sa-i dea disable la patch, caz in care ma intreb pentru ce mama dracu l-au mai scos ???

Pentru disable:
Quote:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 3 /f

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 3 /f
Pentru enable:
Quote:
reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 0 /f

reg add "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 3 /f
sleepy_j is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 17:14   #90
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 15,768
Mentioned: 496 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Ah....ok then. Ia sa investighez eu oleaca
Nu stiu daca are rost, tinand cont ca cele mai afectate sunt serverele.
Pe home use nu se va simti scaderea de performanta.

PS:
Si la mine sunt toate verzi.
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 18:25   #91
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

La mine scriptul zice ca:


Nu uitati ca mi-am modat biosul anilihand ME firmware folosind me_cleaner.

Dupa ce mi-am facut update cu microcode 23 arata asa:

__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:

Last edited by Bennedict; 09-01-2018 at 19:18.
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 20:01   #92
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,013
Mentioned: 79 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Neo View Post
Pentru că acum totul a fost dat pe față, deci toți hecării de duminică or să se spargă-n figuri şi nu vrei să ajungi chiar tu să fii afectat de asta.

Oricum pute oribil faptul că īn decembrie un inginer de la AMD a publicat un fix pentru Linux care avea documentate problemele - de unde a şi plecat de fapt nebunia cu investigațiile independente care au dus la expunerea bugurilor īnainte că fixurile să fie gata.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Treaba pute oricum si nu-mi pasa cine ce si cum.
My point e ca daca ai o securitate decenta acasa te doare la banana ca ai sau nu patch pe OS si bios, acum depinde daca vrei sa pierzi performanta sau nu.

Nu am stat sa investighez in ce consta FLAW_ul exact dar probabil are legatura cu faptul ca procesorul poate accesa memoria direct si se pot extrage informatii indiferent de state-ul pc-ului, chiar si daca e oprit.

Faptul ca apare cu verde dupa patch nu ma incalzeste cu nimic, decat cu faptul ca ma doare pierderea de performanta.

Daca administrezi routerul cum trebuie si la randul lui routerul e profi nu vad cum pot iesi acele informatii din pc-ul tau. Ca exista metode third party aia e altceva dar eu pur si simplu nu inteleg cum se poate acest lucru, poate ma lamureste cineva.

Last edited by agarici cu pedale; 09-01-2018 at 20:06.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 20:20   #93
bmf
Senior Member
 
bmf's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Arad
Posts: 1,481
Mentioned: 30 Post(s)




Default

win 10 de kkt
isi face update la creators fall edition

dau test din nou si ii mai rau

mama lor
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2018-01-09.png
Views:	76
Size:	38.4 KB
ID:	61343  
bmf is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 20:38   #94
cristi_io
Senior Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Bucharestina
Posts: 2,081
Mentioned: 16 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bun update:
Microsoft Halts Meltdown-Spectre Patches to AMD PCs as Some Turn Unbootable

Quote:
Microsoft late-Monday halted Meltdown and Spectre security patches to machines running AMD processors, as complaints of machines turning unbootable piled up. Apparently the latest KB4056892 (2018-01) Cumulative Update causes machines with AMD processors (well, chipsets) to refuse to boot. Microsoft has halted distributing patches to PCs running AMD processors, and issued a statement on the matter. In this statement, Microsoft blames AMD for not supplying its engineers with the right documentation to develop their patches (while absolving itself of any blame for not testing its patches on actual AMD-powered machines before releasing them).

"Microsoft has reports of customers with some AMD devices getting into an unbootable state after installing recent Windows operating system security updates," said Microsoft in its statement. "After investigating, Microsoft has determined that some AMD chipsets do not conform to the documentation previously provided to Microsoft to develop the Windows operating system mitigations to protect against the chipset vulnerabilities known as Spectre and Meltdown," it added. Microsoft is working with AMD to re-develop, test, and release security updates, on the double.
__________________
Through quiet reflection and great dedication Master the art of karate,
Lo, we shall rise up And then we'll make the bugger's eyes water
cristi_io is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 20:52   #95
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 772
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Parca era vorba ca doar procesoarele Intel sunt vulnerabile, acum sunt si cele AMD ?
Danos is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 20:56   #96
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default Meltdown si Spectre - efecte asupra procesoarelor Intel si AMD, patch-uri si noutati

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Parca era vorba ca doar procesoarele Intel sunt vulnerabile, acum sunt si cele AMD ?


Toate sunt vulnerabile de la AMD, ARM pan la intel doar ca la intel e cel mai nasol ca problema nu e doar software ci si hardware.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 21:09   #97
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Parca era vorba ca doar procesoarele Intel sunt vulnerabile, acum sunt si cele AMD ?
Intel sunt vulnerabile la Spectre și la Meltdown.

Absolut toate procesoarele care fac speculative exec sunt vulnerabile la Spectre (inclusiv AMD), dar exploits sunt mult mai dificile.
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 21:15   #98
Neo
Ancient friend
 
Neo's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: event horizon
Posts: 8,309
Mentioned: 251 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Treaba pute oricum si nu-mi pasa cine ce si cum.
My point e ca daca ai o securitate decenta acasa te doare la banana ca ai sau nu patch pe OS si bios, acum depinde daca vrei sa pierzi performanta sau nu.

Nu am stat sa investighez in ce consta FLAW_ul exact dar probabil are legatura cu faptul ca procesorul poate accesa memoria direct si se pot extrage informatii indiferent de state-ul pc-ului, chiar si daca e oprit.

Faptul ca apare cu verde dupa patch nu ma incalzeste cu nimic, decat cu faptul ca ma doare pierderea de performanta.

Daca administrezi routerul cum trebuie si la randul lui routerul e profi nu vad cum pot iesi acele informatii din pc-ul tau. Ca exista metode third party aia e altceva dar eu pur si simplu nu inteleg cum se poate acest lucru, poate ma lamureste cineva.
Păi poate ai dori să citești īnainte să arunci cuvinte, că oricine poate da din gură fără nicio treabă cu situația.

Vulnerabilitatea constă īn faptul că procesoarele fac ceea ce se numește speculative execution, execută fire la bifurcațiile if/then apoi dau discard la ceea ce nu trebuie executat. Problema este că ce a fost executat rămāne īn cache/RAM și poate fi accesat. Aici n-ar fi nicio problemă dacă kernelul n-ar īmpărți spațiul cu user space. Prin urmare, ce a fost executat de user poate citi spațiul dedicat kernelului, și aici ai diverse chestii importante cum ar fi user names, parole șamd.

Problema nu este musai la single user - deși este o problemă pentru că poate fi exploatat via javascript, deci īncarci o pagină īn browser și un script īți citește parolele și usernames și alte informații stocate īn memoria dedicată kernelului - nu, nu vrei asta. Dar cea mai nasoală situație este la virtualizare, unde există posibilitatea ca o persoană care rulează o mașină virtuală pe aceeași mașină fizică cu tine să-ți citească informațiile tale (CPU/RAM comune) sau chiar să acceseze/exploateze mașina host/hypervisor-ul. De-aia Azure/AWS sunt foutues grav fără patches.

Toate astea nu au treabă cu routere și alte layers de securitate software pentru că dacă folosești javascript īn browser ești expus punct (fără patch).

Sper că te-ai lămurit oarecum?
__________________
Nevermind.
Neo is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 21:49   #99
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 772
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu m-am lamurit destul, foarte bine a explicat Neo, deci e destul de grav ce se poate intampla, sper sa nu ma trezesc cu conturile din banca golite

Pe Android si IOS sunt aceleasi vulnerabilitati ?
Danos is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 22:03   #100
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,341
Mentioned: 47 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Danos View Post
Eu m-am lamurit destul, foarte bine a explicat Neo, deci e destul de grav ce se poate intampla, sper sa nu ma trezesc cu conturile din banca golite



Pe Android si IOS sunt aceleasi vulnerabilitati ?


Da, si alea tot procesoare arm folosesc, chestia asta e independenta de cam orice OS.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noutati despre procesoare Intel Monstru Procesoare si chipseturi 4333 17-07-2018 15:25
Efecte si motoare grafice poparamiro Placi video 22 12-09-2017 23:21
Comportamentul procesoarelor in jocuri poparamiro Procesoare si chipseturi 42 21-10-2009 21:58
Noutati de la INTEL DEVELOPER FORUM Micutzu Stiri 0 24-09-2009 08:11
Monitorizarea temperaturii procesoarelor Intel Core i7 si programe pentru testarea st Micutzu Articole 6 05-08-2009 14:06

 
Forum Stats
Members: 7,768
Threads: 18,947
Posts: 586,556
Total Online: 546

Newest Member: Dvl21

Latest Threads
- by LAB501
- by Monstru
- by Boggy
- by Boggy

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 03:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.