lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-11-2012, 20:03   #1
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default Montare PC noob questions

Salut,


Acum ca s-a terminat cu blackfriday sa ne bucuram de cadouri


Am mai montat calculatoare de pe vremea lui Celeron 300A pana pe vremea lui Athlon 4200. De atunci cam am facut pauza cu montatul. Dat fiind criza si blackfiday, m-am gandit ca e timpul sa-mi amintesc.
O sa pun intrebari numai cand manualul nu e clar, deci sper sa nu va dau multa bataie de cap
Sunt cu urmtoarele piese pe masa:

proc: 3770k
mb: asrock extreme4
ram:2*8GB corsair hyper X red kit la 1600mhz (nu overclockez memoriile)
cooler:noktua nhd4 (vreau sa duc procul fara batai de cap spre 4.5ghz)
video: palit 560ti 2gb (pe viitor o sa am doua placi)
carcasa: nox hummer (ca sa loc sa fie ventilez placile video cu aer din front)
sursa:sirtec 700br
harduri: 2 vechi Sata 2 WD

Calculatorul nu e pt gaming, ci pentru lucrat intr-un program de arhitectura care nu prea e optimizat multicore, de aceea, cu cat mai mare frecventa CPU, cu atat mai bine. Dar, ocazional randez, ca atare partea multicore si HT va fi de folos. Deasemenea, daca voi avea nevoie de randare pe CUDA, pun pe placa ce imi voi permite in viitor. Calculatorul e pt sotie. Upgrade de la un Q6600.

Prima intrebare de noob

1. Montez coolerul pe mobo direct pe masa si apoi pun totul in carcasa? Sau pun mobo in carcasa intai? Nu am mai lucrat cu coolere montruase in trecut. Nu stiu care ar fi cea mai smart ordine sa nu tensionez mechanic placa.
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2012, 20:10   #2
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,115
Mentioned: 84 Post(s)

PC-ul meu



Default

Cel mai bine ar fi sa il montezi pe masa pe punga antistatica cu care vine mobo-ul, apoi il montezi pe carcasa... mai sunt cazuri in care carcasele au decupate spatele de backplate incat poti monta direct pe carcasa dar iti trebuie 3 maini.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2012, 21:09   #3
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

la noktua pe brosura de instalare zice sa scot cauciucul central de la X-ul metalic de pe spatele placii de baza pentru LGA1366 si LGA1156 dar nu si pt LGA775. Eu avand LGA 1155 unde ma incadrez?
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2012, 21:21   #4
crristib
Senior Member
 
crristib's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 479
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Default

La 1156
crristib is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2012, 21:27   #5
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

mai zice asa.

Caution: On LGA1366 and LGA1156 the supplied backplate will install over mainboard`s stock backplate, so the mainboard`s backplate must not be taken off. Inteleg ca eu ma incadrez aici. Deci nu ma ating de ce are placa pe dos
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 02:28   #6
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ia uite aici, doar ca tu nu mai trebuie sa cureti procesorul cu alcool daca e nou/nu a avut pasta pe el.

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=Djki8c31Dqs[/yt]
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 11:36   #7
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

merci, am vazut filmul dupa ce s-a montat placa dar in mare cam asa am facut


doua poze

la prima: sper ca am pus pasta cat trebuie. in manual zice o picatura de 4-5 mm. Am pus rigla pe ea. cam atat era.

la poza 2 am pus ventilatoarele cu colturile de unde pleaca alimentarile in jos catre placile video. Nu m-am gandit inainte. Am tras cablurile pe sub cooler si le-am scos cum se vedee. Ma dandesc sa sstea prinse cu o clema ceva in pe acolo in afara. Desi nu prea cred ca e bine asa. Invart mai bine ventilatoarele 180 de grade si vine coltul in sus catre limita placii?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_9015.JPG
Views:	288
Size:	316.5 KB
ID:	31830   Click image for larger version

Name:	IMG_9018.JPG
Views:	298
Size:	352.4 KB
ID:	31831  
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 13:16   #8
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poti sa invarti ventilatoarele sa stea cablurile mai intinse, da' tot o sa atarne. Mai bine iei niste zip-ties/cravate (gasesti in Praktiker/Baumax etc) sa prinzi cablurile cu ele, si la fel si cu cablurile sursei sa nu atarne aiurea.
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 13:34   #9
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

ok. vad ce fac. momentan le-am invartit 180 de grade si pare mai ok.

Next question:

Sursa are uin ventilator mare pe latura patrata care latura pote fi orientata in sus sau in jos. Carcasa are jos o grila. Orientez deci ventilatorul sursei sa traga de sub carcasa? Sau ventilatorul sa traga de sus din carcasa?(nu prea pare smart versiunea 2 )

La cum e orientat scrisul pe lateralele sursei as deduce ca ventilatorul trebuie sa stea in sus sa traga din carcasa.....

Last edited by gaby424; 25-11-2012 at 13:36.
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 13:40   #10
quicksand
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 280
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Sursa trage aer rece de afara. Asta e logica prinvind constructia carcasei.
quicksand is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 14:47   #11
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Ok o pun cu ventilatorul in jos.

Am asezat placa in carcasa sa vad cum sta. E odios de mare carcasa pt placuta asta mica pentru doar doua eventuale placi video. Cred ca in viitor am sa pun sistemul meu in carcasa asta ca primeste 3 placi video (x79) si sistemul asta in actuala mea carcasa Zalman Z9 (middle tower). In fine...in momentul cand voi popula cu mai multe placi video daca o fi vreodata necesar.


Din cate vad carcasa are doua potentiometre care cred ca regleaza ventilatoare ceva. E vorba de alea de pe carcasa banuiesc. Nu scrie clar. Vad eu acush
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_9040.JPG
Views:	317
Size:	253.9 KB
ID:	31838   Click image for larger version

Name:	IMG_9042.JPG
Views:	324
Size:	216.1 KB
ID:	31839   Click image for larger version

Name:	IMG_9043.JPG
Views:	327
Size:	258.6 KB
ID:	31840  
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 14:56   #12
Bogd4n
Ancient friend
 
Bogd4n's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: West Side....Oradea
Posts: 5,097
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Default

Te rog io mult fa si niste poze mai "normale". Sa nu-mi sucesc gatul cand ma uit la poza.
Sursa aia asa vine din fabrica? Doar cu cablul de 24 pini sleev-uit?

Spor la treba in continuare, sunt curios sa vad cum iese la sfarsit cu totul montat si functional.
__________________
Desktop / Bench: Maximus V Formula + EP45T-UD3P / sk775 addicted /
Cod reducere 1% PC Garage: Z14AXMG1
Despre ce inseamna sa fii extreme overclocker: "Intr-o tara unde ai salariu 12 mil, sa dai 12-15 mil pe hardware intr-o luna, imi pare destul de extrem in plm." by Darco.
Bogd4n is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 15:16   #13
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Sursa are cablurile din poza atasata. Aia e tot.
Si o poza normala cu carcasa momentan.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_9047.JPG
Views:	290
Size:	90.5 KB
ID:	31843   Click image for larger version

Name:	IMG_9045.JPG
Views:	295
Size:	196.3 KB
ID:	31844  
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 17:22   #14
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

deci pe mobo am

CPU_FAN 1 (4pini) -l-am ocupat cu fanul noctua din mijloc
CPU_FAN 2 (3pini) -l-am ocupat cu fanul noctua din lateral
PWR_FAN1 (3pini) -ce bag aici?

CHA_FAN 1 (3pini)
CHA_FAN 2 (3pini)
CHA_FAN 3 (3pini)

Pe carcasa am 6 cabluri de FAN (A1,A2,A3 si B1,B2,B3...banuiesc ca A-urile sunt pe un potentiometru si B-urile pe celalalt). Cumva imi trebuie 3 Y-uri sa le pup cu cele 3 intrari dedicate din mobo?(alea cu CHA).

Eu am doar un Y de la Noctua care sta degeaba. Tre` sa ies la shoping?
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 17:54   #15
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

cred ca m-am prins
cablurile de FAN alea 6 care vin de la carcasa sunt mufe mama.
Fanurile propiuzise le conectez in acele mufe mama..nu in mobo
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 21:32   #16
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Sistemul e montat dar nu pleca monitoarele
Nici ledurile de pe placa de baza cu cifre nu se aprind ca la celalalt calculator care are tot un asrock.

Ventilatorul lateral de la noctua e conectat la cpu-fan2 care probabil e inchis din bios.

Fanul din tavan al doilea uitasem sa-l conectez.


Deci cand il pornesc pleaca ventilatoarele si hardiskurile caraie normal. Insa nimic pe monitor sau vreun sunet beep ceva (parca la celalalt pc nu aud beep niciodata).

Ce e de facut? Memorii scoase si bagate? e greu de umblat la ele.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_9057.JPG
Views:	304
Size:	613.2 KB
ID:	31855  
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 21:44   #17
ZeX
Senior Member
 
ZeX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 561
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ZeX Send a message via Skype™ to ZeX
Default

Alimentarea cpu 12v? E pusa?
__________________
Too stupid to understand science? Try religion!
ZeX is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 22:02   #18
gaby424
Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 146
Mentioned: 0 Post(s)


Default

ups nu cred ca fac distinctia
am alimentat mobo cu chestia aia lunga cu 24 de pini sau cat are(era din doua mufe formata). Mai era si altceva intre sursa si mobo?
gaby424 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 22:03   #19
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,237
Mentioned: 90 Post(s)




Default

Yeap,mai e un cablu cu 8 pini,uita-te la placa de baza dupa o mufa,e situata mai sus de socket-ul procesorului...
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2012, 22:07   #20
ZeX
Senior Member
 
ZeX's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 561
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ZeX Send a message via Skype™ to ZeX
Default

Aici trebuie sa intre:

Click image for larger version

Name:	z77-extreme4-a8d88f29fdc6f4509de41cd6b9a5fef4.jpg
Views:	243
Size:	138.7 KB
ID:	31856

Si asa trebuie sa arate:

Click image for larger version

Name:	8pin_extension_cable.jpg
Views:	205
Size:	19.9 KB
ID:	31858

Tu nu ai alimentat procesorul. Din cauza asta nu ai semnal video pe monitor.
__________________
Too stupid to understand science? Try religion!

Last edited by ZeX; 25-11-2012 at 22:16.
ZeX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vitual Box - questions, problems Bogd4n Software 11 22-03-2012 15:52
probleme montare cooler - noctua/dfi pablo Racire 4 03-04-2010 14:26

 
Forum Stats
Members: 7,908
Threads: 19,310
Posts: 595,296
Total Online: 380

Newest Member: kalexu

Latest Threads
- by Micutzu
- by mbc
- by Kebab
- by LAB501

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 17:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.