lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-03-2018, 10:55   #54121
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,374
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

O gramada de cunostiinte de-a mele am la care le-au picat surse Corsair ...in garantie...
In schimb dintre toate cunostiintele cu seasonic...nici unul...
Dimpotriva , toti imi multumesc ca asta le-am recomandat...
Eu am un Enermax vechi da bun ...nu-i problema ...Urmatoarea si mie clar Seasonic va fi...daca o sa fie...

Inteleg ca nu are garantie...dar cum s-o vinzi asa? Sursa aia e dusa ...
Te convingi in cateva min daca pui alta sursa ...

Last edited by dorubm; 11-03-2018 at 10:59.
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 11:05   #54122
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am garantie 7 ani, ma rog, fara 2 luni. Se rezolva, daca e ea si aproape sigur, este ea. Ti-am zis, nu e problema, se rezolva. Vand dupa reparatie sau schimbare.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 11:16   #54123
dorubm
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,374
Mentioned: 13 Post(s)

PC-ul meu

Default

Asa e alceva ...Mai ales daca o vinzi sigilata ...
dorubm is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 11:21   #54124
viasat
Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 47
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Toata treaba nu are nici o legatura cu Corsair.Conteaza cu cine are contract sa ii produca electronica la momentul respectiv.
Acum cred ca 10 ani,am avut Corsair seria HX produsa de Seasonic.Sursa merge si in ziua de azi cu un core2duo,la tara unde se ia curentul de 10ori pe zi.
Acum am seria HXi produsa de CWT,la care efectiv s-a topit invelisul la un cablu sata.
AXi din exemplul tau e produsade Flextronics.
RMx din ce tin minte sunt SuperFlower.
Asa ca pana la urma este vorba de norocul fiecaruia cu producatorul OEM.
Oricum,bafta la garantie.
Cheers
viasat is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 11:25   #54125
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,208
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Mai, clickul ala e un releu care se actioneaza cand se inchide computerul. Si daca e placa de baza defecta si daca e procesorul defect, cand se opreste computerul se aude releul din sursa. Eu unul nu cred ca sursa e defecta, cel putin nu pe informatiile date.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 12:03   #54126
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dar placa de baza merge, teoretic. I-am facut si update de bios si alte setari. Ieri am zis ca poate e ea, am scos bateria 20 minute si refacut tot pe acolo, nu a ajutat. Si am 2 surse, e rigul de minat, iar placile video cand face releul ala on off, se aprind 3 si 3, nu tandem, se opresc 3 si 3. D-asta iarasi, tot sursa cred ca este... Inainte porneau in tandem, toate 6 placile video, in acelasi timp, frumos, elegant. Acum 3 dupa 1 secunde alte 3 si la oprire la fel.

Last edited by DeDeRa; 11-03-2018 at 12:05.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 12:12   #54127
walkman
Senior Member
 
walkman's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,612
Mentioned: 46 Post(s)

PC-ul meu



Default

@mbc, luasei un incarcator anker cu mai multe porturi, ce model este?
walkman is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 13:06   #54128
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,601
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

@DeDeRa - comportamentul e suspect si sunt cam 2 cazuri in principal:
1. mobo-ul sau chiar bios-ul ei... baga sursa in protectie, lucru bun fiindca altfel ardea ceva.
2. sursa are un defect din fabrica care duce la comportamentul ciudat (se intampla) dar ca sa nu se arda taie macaroana si intra in protectie.

ce nu e logic, bootloop-ul... lucru care ma duce cu gandul spre punctul 1 dar asta nu e o regula clara, poate sa faca bootloop si de la sursa daca nu mai poate da destula putere (ceva defect fizic in ea)

Fa diagnostic pe rand altfel nu ai cum sa-ti dai seama clar care e problema, scos tot din rig, lasi o placa de ram, procu si integrata si HDD-ul si dai prime si memtest, if all good incepi si legi pe rand gpu-rile si dai test si tot asa. Daca ai OS-ul pe stick sau alte artificii, folosestete de un HDD pentru teste. Nu e necesar OS curat dar daca vrei sa fi sigur baga si un OS clean doar cu scop de test.

Last edited by agarici cu pedale; 11-03-2018 at 13:12.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 13:13   #54129
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

O sa las doar cu 3 gpu de pe o sursa si vad daca merge. Ca sa exclud sursa nr. 2. Daca tot se blocheaza, am sursa de rezerva, pun pe aia, daca tot nu merge, am procesor de rezerva, pun pe ala... daca nici macar asta nu e, ramane doar placa de baza. Man, isi da restart stand afk in Windows, fara nici un program pornit.
LE: Este teoretic, dar mai ales practic imposibil sa fie problema software, indiferent ca e driver, Windows, etc. Nu e nici o sansa. E hardware, problema ramane sa imi dau seama care componenta si s-o trimit la garantie, caci toate au garantie. Eu sper sa fie sursa, ca am una de rezerva si rezolv rapid...

Last edited by DeDeRa; 11-03-2018 at 13:18.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 13:20   #54130
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,018
Mentioned: 122 Post(s)

PC-ul meu

Default

Comportamentul acesta e mai degraba legat de mobo. Pot sa zic ca am o placa mai veche careia nu-i plac placile video cu alimentare suplimentara sau sursele no-name, cu eficienta slaba, care probabil au si riplu mare.

Last edited by kobro; 11-03-2018 at 13:36.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 13:22   #54131
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Aia n-am cum s-o testez. Cert e ca pot intra in bios, pot face setari, inclusiv OC, downclock, umblu la voltaje, inchid placa de sunet, update de bios, tot. O sa iau cum am zis, sursa 2 inchisa s-o exclud, tot nu merge, schimb sursa 1 cu alta si incerc iar, tot nu merge, am un alt procesor. Si ramane cu mobo, daca tot pana acum n-a ajutat si tot nu merge, trimit placa de baza la garantie si asta e... Ma oftica rau totusi. Indiferent ce e, am garantie, asta e singura consolare.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 13:30   #54132
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,601
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

Explica-mi exact cum se blocheaza, freeze, freeze cu sunetul repetitiv, black screen, BSOD, restart ca si cand e fluctuatie de curent sau shutdown si pornire dupa ? Orice detaliu conteaza.


Poate sa fie si software, dar extrem de rar, ceva de fute kernelul sau un power state setat prost din bios, un voltaj care sare scade aiurea fiindca e bios-ul prost etc, la tine nu cred ca e cazul ci doar spuneam ca poate sa fie.

Last edited by agarici cu pedale; 11-03-2018 at 13:32.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 13:30   #54133
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,208
Mentioned: 1177 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by walkman View Post
@mbc, luasei un incarcator anker cu mai multe porturi, ce model este?
Eu nu am incarcator de camera Anker multi port. Am unul Delock 62950 care are un USB Type C PD cu 60w si 3 USB-uri tip A.

Sau, daca te referi la incarcator de masina, il am pe asta de la Anker.

PS: Am si un incarcator Lumsing din asta dar ti-as recomanda sa nu il cumperi pentru ca negociaza aiurea incarcarea. Exemplu concret: power bankul meu se incarca la 12wh pe Lumsing si la 22wh pe Navilock prin USB type C PD.

De la Anker ai multiport varianta asta dar e aproape la fel de scump ca si Navilockul meu si ofera doar 30w pe USB C PD, insuficient pentru un laptop in timp ce merge.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Logan Partener 1.6 16v 2008, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.

Last edited by mbc; 11-03-2018 at 13:34.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 13:32   #54134
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,085
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pur si simplu se inchide. Fara sa faci nimic. L-am pornit, m-am dus la baie, cand m-am intors, era restartat, asta o data. Dar de obicei sta in bootloop cu click in surse, in amandoua. Priza imi arata 0.5w dupa ce fac click sta la 120-140w 2 secunde, nu apare nimic pe ecran, iar click si din nou 0.5w, sta si acum tot 2 secunde si clickul apare iar, 120-140w si tot asa. Face uneori 2 minute asa, alteori a facut si 2 ore. M-am uitat in logs la Windows, nu e bsod, nu e nimic. E hardware.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 13:36   #54135
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,601
Mentioned: 100 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dap, e harware clar. Fa focus pe testing surse initial.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 13:43   #54136
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,430
Mentioned: 266 Post(s)


Default

De ce nu luati blitzwolf ? cica-s foarte misto
uite, au si reversible usb A https://www.banggood.com/CB2-2_1A-US...r_warehouse=CN 3.77A not bad
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.

Last edited by Drazzy; 11-03-2018 at 13:58.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 14:26   #54137
Otman
Senior Member
 
Otman's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 3,379
Mentioned: 64 Post(s)

PC-ul meu

Default

Guys, mi-am luat o pereche de Fiio F5 https://www.avstore.ro/casti/fiio-f5/

Nu-mi merge volumul cuplat la un HTC 10 daca e inchis ecranu. Play/pause, forward/back functioneaza.
Daca telu e deschis si volumul merge perfect.

M-am bagat prin settings dar nu am gasit nimic sa le fac sa mearga.
Aveti vreo idee?
__________________
"I am wrath, I am steel, I am the mercy of angels"
SPOILER:
Otman is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 14:27   #54138
Boggy
Ancient friend
 
Boggy's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 12,289
Mentioned: 726 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
De ce nu luati blitzwolf ? cica-s foarte misto
uite, au si reversible usb A https://www.banggood.com/CB2-2_1A-US...r_warehouse=CN 3.77A not bad
La 20cm poate evident sa bage si cu atat chiar daca are doar 24AWG pe power inauntru. Ba chiar ar putea cu 7A.
__________________
Boggy doesn't have a computer.
Just a basement full of Asian kids that memorize numbers.
Boggy is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 14:58   #54139
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,430
Mentioned: 266 Post(s)


Default

Ce voiam sa spun e ca nu mufa e impedimentul
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2018, 15:15   #54140
codpin
Senior Member
 
codpin's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 869
Mentioned: 6 Post(s)

PC-ul meu

Default

Are cineva ramas prin casa vreun receiver wireless pentru controller de xbox 360? Am atasat o poza pentru referinta. Al meu s-a stricat stand degeaba intr-o cutie.

Dau bani pe el, nu vreau pomana, doar ca nu sunt dispus sa dau cat cer unii pe OLX, aproape cat un controller + dongle nou din magazin.

Thanks!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Microsoft-Xbox_360_Wireless_Receiver.png
Views:	72
Size:	363.0 KB
ID:	62027  
codpin is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,340
Threads: 21,579
Posts: 648,002
Total Online: 510

Newest Member: libelula_alba

Latest Threads
- by RAYNOR
- by Steve-o
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.