lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 28-03-2019, 10:25   #21
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 438
Mentioned: 12 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu cred ca trebuie curatate contactele de la procesor si memorii si reasezate pe pozitie.
axxel4you is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2019, 12:11   #22
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 357
Mentioned: 17 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Jim Beam View Post
Dar un linux live ce zice?
Imi poti recomanda o distributie live buna? Mai demult (demult de tot, prin 98-99) ma jucam cu Slackware, recent n-am mai avut experiente cu Linux, in afara de cand am fost obligat (Raspberry Pi-uri).

Quote:
Originally Posted by axxel4you View Post
Eu cred ca trebuie curatate contactele de la procesor si memorii si reasezate pe pozitie.
Fac tot posibilul sa dau jos coolerul si sa ma uit atent la tot in seara asta. Desi inca sunt sceptic, logica imi spune ca nu prea are cum sa fie asta, intelegeam daca se intampla cand am montat procesorul sau memoriile, dar asa... Insa nu strica sa examinez, poate s-o fi uscat pasta (ceramique2), poate o fi intrat praful pe acolo.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2019, 12:14   #23
Jim Beam
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Brasov
Posts: 344
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Sincer, orice live e OK pentru ce iti trebuie tie. Ideea e sa vezi daca iti arunca vreun kernel panic sau erori ciudate prin dmesg&/var/log/messages. Poti merge linistit pe un ubuntu lts.
Jim Beam is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2019, 12:17   #24
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,663
Mentioned: 147 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by RaverX View Post
Posibil, nu zic, dar atunci de ce memtest merge fara probleme si, la fel, in rest totul merge brici daca disablez 2 core-uri. Chiar acum sunt pe sistemul cu belele, m-am uitat pe youtube nitel, am bagat cateva ture de warcraft 3, totul merge perfect. Cu toate core-urile active nici macar nu intra in windows. Niciodata, daca restartez de 10 ori, de 10 ori moare.



Evident, e ceva ce iau in considerare, s-a mai zis deja. O sa verific, dar probabil numai saptamana viitoare, mi-e groaza da dau coolerul jos acum, iar in weekend o sa fiu plecat.

Insa, din nou, cum naiba s-a scurs brusc pasta peste pini. Adica procul e acolo de ani de zile deja si brusc pasta s-a scurs de pe proc si a intrat sub el, in timp ce e montat. Cam care ar fi sansele?



Am zis deja, e complet random, am primit de toate, la cateva am facut poza cu telefonul, o sa atasez.

Eu zic sa iti cauti alt procesor, e posibil sa fie defect, am vazut procesoare care aveau belele cu ht activat, procesoare cu core-defecte, procesoare ce nu porneau decat cu voltaje babane( ln2 mode).

Memtest nu face figuri, procesorul merge bine mersi cand dezactivezi din core, eu in locul tau as verifica cu alt procesor/alta placa de baza. In ordinea asta.
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2019, 14:29   #25
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 185
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Posibil sa vorbesc prostii: exista posibilitatea sa nu mai faca fata VRM-ul placii de baza cu i7 980 (TDP 130Watt) dar ar face fata la un procesor cu TDP mai mic? Poate atunci cand dezactivezi 2 nuclee ii scade consumul si intra intr-o plaja de consum suportata de starea VRM-ului actual.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2019, 22:36   #26
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 357
Mentioned: 17 Post(s)


Default

dic1, ce zici tu are logica, probabil e busita placa, desi Iubitel spune c-a vazut procesoare defecte (si il cred), eu ma gandesc ca tot mai usor crapa placa. Probabil procesoarele alea au fost chinuite in ultimul hal, la mine nu e cazul, n-a vazut OC nici macar 1 MHz, voltaj standard, totul stock

Ieri seara (mai bine zis noapte) am dat jos procul, totul era perfect, pinii din socket stau perfect, procul arata ca nou (dupa ce l-am curatat cu alcool), placa de baza nu are nimic suspect (vizual), in afara de cateva firicele de praf.

Am pus alt cooler, sa experimentez mai usor, un cooler stock de 980x, acelasi rezultat
Am incercat si cu un singur modul de memorie, degeaba, fix la fel crapa.
Daca mai e valabila oferta ta o sa incerc si cu procesorul ala si apoi, cine stie, poate pun mana in viitor pe o alta placa de baza si sa vad si ce-i cu procesorul, momentan vad ca astia tot atat cer pe placile 1366, sub 400 lei n-am vazut, si alea cam cele mai slabe
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2019, 00:41   #27
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 185
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mai e valabila oferta, iti trimit procesorul. Ne auzim pe privat.

LE: prin 2008 mi-am facut upgrade de la un Athlon x2 TDP 65Watt la Phenom 9770 TDP 95 Watt pe o placa de baza Asus AM2 entry-level. Pe vremea aia bagam la greu boinc (24/24h 7/7 zile CPU in 100%). Dupa cateva luni sistemul a devenit instabil. In februarie 2009 am infipt un Athlon x2 TDP 45Watt in placa aia de baza si am facut un desktop pentru parinti. Desi au un sistem nou pe Ryzen din iarna asta, tata inca mai foloseste acel desktop vechi la nu stiu ce contabilitate in excel. Banuiala mea este ca a fost copt putin VRM-ul alea 6 luni cu procesor TDP 95Watt, dar a rezistat de peste 10 ani cu procesor mai putin gurmand. Este singura experienta intalnita, nu stiu daca e general valabila si daca VRM obosit este root cause, dar poate fi o problema similara. Sper sa te tina fara probleme cu un procesor cu TDP 95Watt.

Last edited by dic1; 30-03-2019 at 00:52.
dic1 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2019, 12:08   #28
Gremlinsro
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 113
Mentioned: 2 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to Gremlinsro
Default

Testează cu alta placa de baza și alta sursa de alimentare...
Gremlinsro is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2019, 21:50   #29
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 357
Mentioned: 17 Post(s)


Default

Usor de zis, cu alta sursa nu-i problema, dar placile X58 nu-s chiar asa raspandite, iar alea puse la vanzare au niste preturi de parca-r fi facute din aur si diamante... Eu inteleg ca au fost scumpe, ca au fost bune, etc, dar e tehnologie din 2008, da-o incolo de treaba, au deja 11 ani. In fine, maine sper sa testez cu un xeon, daca merge bine, daca nu, nu.

Daca o sa prind vreodata o placa X58 la pret decent o sa testez atunci. Momentan e mai mult o curiozitate, sa vad care-i buba, sunt 99% ca placa de baza e vinovata, inca refuz sa cred ca s-a busit un proc intel din senin, fara overclocking, fara extra voltaj, tinut default si cu racire buna.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2019, 09:09   #30
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 237
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

care e verdictul pana la urma?
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2019, 14:10   #31
RaverX
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 357
Mentioned: 17 Post(s)


Default

Nu exista un verdict definitiv, dar 99% e placa de baza. dic1 mi-a dat un xeon six core cu care se comporta la fel. Cand (si daca) o sa prind o placa de baza la pret bun o sa verific si cu aia.
RaverX is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2019, 01:00   #32
dic1
Member
 
dic1's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 185
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ha, au aparut la chinezi placi de baza cu socket 1366. Sunt cateva modele single socket 1366 cu dotari minime la sub 50Eu/bucata:
modelul 1, socket 1366 (4 RAM, 2 SATA, PCIe 16x, PCI, sta prost la alimentare procesor)
modelul 2, socket 1366 (2 RAM, 4 SATA, PCIe 16x, PCIe 1x, PCI, sta mai bine la alimentare procesor)

Ar mai fi ASUS Z8NA-D6 dual-socket 1366, SH la 90Eu

Probabil ca se plateste ceva TVA la astea.
dic1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSD OCZ VERTEX 450 - 128 Gb - Defect ? Bobby Memorii & stocare 10 25-07-2018 17:38
Nexus 4 defect bmf Telefoane mobile si alte gadgeturi 3 28-12-2014 13:20
HDD defect dracu' gol Memorii & stocare 1 11-12-2014 22:30
Defect 8800 GTS Augustin Placi video 1 23-09-2012 20:17
HDD Defect, DA sau NU ? CyberCSX Memorii & stocare 9 02-06-2012 22:53

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,555
Posts: 647,189
Total Online: 338

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by Brunch
- by dev

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 06:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.