lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 17-03-2017, 23:19   #5401
carcozep
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,385
Mentioned: 32 Post(s)


Default

@cristi_io: Cele mai graitoare imagini din testul celor de la TechpowerUP! mi se par a fi acestea:





Jocurile care nu-s deloc optimizate pentru mai multe nuclee...nu misca un deget nici macar atunci cand procesorul primeste OC. Come on game developers, do us a good deed and properly use all cores plox?
carcozep is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2017, 19:20   #5402
Firefox
Ancient friend
 
Firefox's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucharest
Posts: 7,090
Mentioned: 27 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Firefox
Default

Firefox is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 09:48   #5403
rage fuury
Senior Member
 
rage fuury's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2,794
Mentioned: 31 Post(s)


Default New AMD AGESA Microcode in the Wild & New UEFI

I am getting back information this morning from motherboard builders that new AMD AGESA microcode has been released and we are now seeing UEFI/BIOS files appearing on manufacturers' websites. So if you are a Ryzen owner, I would highly suggest checking for new UEFI today and getting that flashed appropriately. Hopefully this will address some of the RAM compatibility issues we have seen. And as always, we suggest flashing the UEFI from inside the UEFI, not inside your OS. Also keep in mind that these newer UEFI do not always flash like older BIOS. I suggest flashing UEFI from a USB flash drive. Leave the flash drive in the system and leave it alone until you see the system back to the desktop, or back in the UEFI with instructions on what to do. The trick here is to NOT remove the new UEFI files until you are 100% sure the system is finished with the files. It is not unusual for this to take a "long time" with these newer UEFI systems, and it is very likely that you will encounter some reboots during this process. I mention this as I know many of you have been putting off new system builds for quite some time, and while UEFI is certainly more robust than the old-time BIOS, it does things a bit differently than you might be used to.

I would clear the CMOS, reboot, set optimized defaults, and then reboot again. Full power down, and then flash your UEFI. Good luck!


https://www.hardocp.com/news/2017/03...e_in_wild_uefi
__________________
Retro Vizion:"Jignesti ceilalti membrii gandind astfel"

Last edited by rage fuury; 21-03-2017 at 09:51. Reason: New AMD AGESA Microcode in the Wild & New UEFI
rage fuury is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 10:32   #5404
doru
Senior Member
 
doru's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Bucuresti
Posts: 949
Mentioned: 30 Post(s)

PC-ul meu

Default

Dota 2 Receives Optimization For AMD Ryzen CPUs
http://www.phoronix.com/scan.php?pag...-Optimizations
doru is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 12:56   #5405
burtal
Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 111
Mentioned: 3 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by cristi_io View Post
@Monstru ...deci pana la urma problema e la magistrala (infinity whatever sau cum se numeste) aia dintre CCX-uri care face bootleneck la L3 cache ? Pare sa fie un mic issue de arhitectura, nu ?


daca problema e intre CCX-uri si optimizarile sunt de natura sa nu mai mute threadurile intre CCX-uri => ca defapt ar merge ca un quad core cu 8mb cache L3 nu ?
burtal is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 13:24   #5406
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,530
Mentioned: 560 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Posibil, posibil nu...nu pot baga mana in foc. Cert este ca modelul dual-die implica probleme si nici macar nu inteleg de ce l-au ales.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 13:40   #5407
Keyon
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 674
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Cred ca tine de costuri si de flexibilitate. Din moment ce si Ryzen cu 4 nuclee e format din 2 ccx-uri banuiesc ca cele de pe partea de server vor fi construite la fel, o gramada de die-uri(8). Scaleaza bine si sunt mai eficiente dar designul vine si cu dezavantaje.
__________________
Epic Quotes:"O sa faca manechiura si pedichiura la ursi " by Iubitel
"Eu l-am luat de pe "fraierlist"" by R2Strike
"Nu se poate inchide.Pe forumul asta topicurile sunt inchise doar de Dumnezeu. " by kretzu77
Keyon is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 13:43   #5408
burtal
Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 111
Mentioned: 3 Post(s)


Default

ca sa se scarpine dupa urechea dreapta cu mana stanga )) si ca sa nu fie bine bine sa fie binisor

ai idee daca si r3 / r5 (desi cred ca r5 sigur) vor avea 2 complexe?
burtal is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 13:57   #5409
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,530
Mentioned: 560 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Din cate am auzit da, tot doua die-uri...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 14:32   #5410
burtal
Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 111
Mentioned: 3 Post(s)


Default

hmm vad ca r5 1400 are 8mb cache ... posibil ala si restu care au 8 mb sa fie cu un singur complex. sau se apuca sa taie si cahe-ul de pe complexe ...dubios

Last edited by burtal; 21-03-2017 at 14:35.
burtal is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 20:07   #5411
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,526
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Ryzen 5 cu 4 nuclee / 8 threaduri au toate 2 + 2 nuclee (adica cate 2 nuclee active din fiecare CCX). Sunt variante cu 16MB L3 dar si variante cu 8MB L3 (cate 4MB din fiecare CCX sunt inactivi, probabil defecti). AMD recicleaza CCX-uri defecte si noi ne bucuram de preturi mici
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 20:23   #5412
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,397
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dar cel putin pentru un quad....nu ar fi mai performant un singur CCX.....fara conexiunea aia intre, care sa mearga full unitar si singur..?
Adica poate o sa avem quaduri cu performanta oarecum ciuntita pentru ca sunt rebuturi...
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 20:32   #5413
matose
Administrator
 
matose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,526
Mentioned: 70 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to matose
Default

Nu cred ca viteza Infinity Fabric e problema aici, partea proasta e ca cel mai probabil potentialul de OC va avea de suferit, adica Ryzen 5 nu vor urca semnificativ mai sus decat Ryzen 7.
__________________
matose is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 20:56   #5414
xdan
Ancient friend
 
xdan's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: pe langa ARAD
Posts: 5,397
Mentioned: 20 Post(s)

PC-ul meu



Default

Totusi....e nostim rau.... quadurile Zen vor fi asemanatoare ca si functionare cu quadurile 775....2 pastile pentru 4 nuclee...
__________________
Voucher PcGarage : C8WFPAXR, foloseste-l daca vrei sa faci economie de 1% in comenzile tale.
xdan is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2017, 23:32   #5415
ryo
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1,045
Mentioned: 22 Post(s)


Default

Daca ar fi asa inseamna ca ne intoarcem in timp.
ryo is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 02:23   #5416
carcozep
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,385
Mentioned: 32 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Artanis View Post
Still looks ok...
Sistemul tau are backup la zi? Daca da, poti incerca te rog KB4012218? Are treaba asta trecuta in changelog:
Quote:
Enabled detection of processor generation and hardware support when PC tries to scan or download updates through Windows Update.
Singura persoana care a venit cu feedback dupa instalare si-a luat-o pe coaja:
Quote:
March, 2017 Preview of Monthly Quality Rollup for Windows 7 for x64-based Systems (KB4012218)

This update killed my updates for Windows 7. I have a Kaby Lake Processor and now I can not get anymore windows updates. Please see my screenshots attached.

Is there any work around for this?

Thank you
Daca si tie iti va face la fel atunci stim ca acest update trebuie aruncat adanc in flacarile iadului impreuna cu orice rollup ulterior

L.E. Added Screenshot:

Last edited by carcozep; 22-03-2017 at 02:28.
carcozep is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 05:52   #5417
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 663
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Default

:@"*#4!
Confirm, update-ul de mai sus are efectul scontat. De M$. Totusi e unul optional, ar trebui sa-l pot inactiva ulterior.
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 06:42   #5418
Gotul
Senior Member
 
Gotul's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Iași
Posts: 295
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

"inactiva"
Gotul is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 07:19   #5419
Artanis
Ancient friend
 
Join Date: Nov 2009
Location: capitala
Posts: 663
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Default

Gata, l-am dat afara, hide update, si pare ok acum...imi daduse emotii...
Artanis is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2017, 08:05   #5420
Rob˙
Ancient friend
 
Rob˙'s Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Bucuresti
Posts: 3,233
Mentioned: 112 Post(s)

PC-ul meu

Default

Lol, "update".
__________________
Something happened
Something happened
Rob˙ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noutati despre placile video Nvidia Monstru Placi video 16165 Today 19:01
Noutati despre telefoane mobile Monstru Telefoane mobile si alte gadgeturi 5827 Today 09:32
Noutati despre procesoare Intel Monstru Procesoare si chipseturi 5154 20-10-2019 11:25
Noutati despre placile video ATI/AMD Monstru Placi video 10435 19-10-2019 23:23
Noutati despre SSD-uri Monstru Memorii & stocare 1388 29-09-2019 20:09

 
Forum Stats
Members: 8,340
Threads: 21,579
Posts: 648,002
Total Online: 516

Newest Member: libelula_alba

Latest Threads
- by RAYNOR
- by Steve-o
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.