lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Sectiuni anexe > Zona libera
Connect with Facebook

Zona libera Aici poti aborda orice subiect, in limitele decentei


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-01-2020, 10:03   #40701
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,705
Mentioned: 1237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Vreau sa imi exprim inca o data frustrarea ca nu gasesc un service bun sau peste in Cluj. Am o problema relativ minora cu Octavia si ma sacaie. Problema este ca, in momentul in care pornesc masina la rece, sa zicem -10 grade, ea porneste, dar in loc sa stea cu turatia ridicata la 1200 sau 1100 RPM, merge ca proasta la 750, cat ar fi normal sa stea la cald. Problema este ca nu e cald si da sa moara la turatia aia, dupa care compenseaza un pic pentru asta si creste un pic turatia, dupa care o scade iar, iar da sa moara, iar corecteaza si tot asa pana o conduci sau se incalzeste.

Logica mea imi zice ca un senzor de temperatura undeva e defect. Am VCDS, e o versiune usor mai veche dar merge bine pe masina asta, inca nu am investigat unde gasesc informatii pentru senzorii de temperatura sa vad daca ce raporteaza este corect sau nu.

Masina este Octavia 1 din 2001, 1.6 MPI AVU 102cp benzina. Merge foarte bine acum, dupa segmentare si nu mai consuma ulei, surprinzator, deloc
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 10:32   #40702
ingerulol
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bucuresti
Posts: 1,647
Mentioned: 52 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to ingerulol Send a message via Skype™ to ingerulol
Default

@mbc Cred ca poate fi :
- un senzor de temp (cum zici)
- alternatorul sau pompa de apa au "obosit" . Am patit-o si eu la LOGAN dupa vreo 7 ani
- diferite componente electronice mici (ask google forums de Skoda/VW , dar mai greu pe la noi ca au numa` TDI-uri , incearca la SEAT , ca toti "sportivii" aveau 1.6 102 cp )

Nu ai pe cineva cu un senzor OBD ? daca turatia da sa scada , poate genereaza si niste erori .
ingerulol is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 10:38   #40703
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,747
Mentioned: 252 Post(s)




Default

@mbc
Fa un log la pornire
Engine/measuring blocks/basic setting/group 1 2 si 3 ( info din poza, daca nu sunt in blocurile 123 cauta pana gasesti, )

@enzo
A avut mastic insa cu timpul apa a intrat, al doilea ecu cu problema asta, am mai facut unul la un audi a6 cu bosch edc16
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20180310_155128.jpg
Views:	51
Size:	299.1 KB
ID:	68037   Click image for larger version

Name:	IMG_20180314_214608.jpg
Views:	43
Size:	452.6 KB
ID:	68038  
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS

Last edited by i860; 19-01-2020 at 10:45.
i860 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 12:17   #40704
bebe_sorin30
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 174
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Curata motorasul pas cu pas,schimba bujiile si regleaza culbutorii. Cand rulmentii de la alternator se invart greu se incinge cureaua de accesorii. Senzorul de temperatura e undeva pe chiuloasa dar ala are treaba doar cu electroventilatorul(il porneste cand sare apa de 90*).
bebe_sorin30 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 12:53   #40705
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Boosted zone
Posts: 9,932
Mentioned: 254 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vai, cum sa fie senzorul de temperatura doar pentru electroventilator?
Octavia 1 are senzor de temperatura cu 4 pini, 2 se duc la bord și doi dau direct in ecu datele.
Am mai spus-o și mai sus, motorul la rece funcționează in ciclul Open Loop, adică dependent de temp coolant, map și/ sau map. Cu vcds poți seta chiar și turația de relanti până într-o anumită temperatura. In open looo motorul da mai multă benzina pentru a aduce rapid motorul in temperatura optimă de funcționare (noxe mai mici).
Am avut aceeași problema ca tine pe Polo 6kv, deși in bord indica relativ ok temperatura, vcds citea total altceva in ecu.
Cumpărat senzor temperatură de octavia 1 ca era la jumătate de preț față de cel de Polo 6kv, mașina mergea ață.
Nu e mai mult de 20 ron senzorul, ăla trebuie schimbat la 4-5 ani deodată cu termostatul.
Toate mașinile din perioada aia in grupul vag au soluția asta, rough idle inclusiv pe tdi se soluționează cu temperature sensor.
Don't ask why...

Last edited by Enz0; 19-01-2020 at 12:59.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 13:17   #40706
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,747
Mentioned: 252 Post(s)




Default

Quote:
Originally Posted by Enz0 View Post
Vai, cum sa fie senzorul de temperatura doar pentru electroventilator?
Octavia 1 are senzor de temperatura cu 4 pini, 2 se duc la bord și doi dau direct in ecu datele.
Am mai spus-o și mai sus, motorul la rece funcționează in ciclul Open Loop, adică dependent de temp coolant, map și/ sau map. Cu vcds poți seta chiar și turația de relanti până într-o anumită temperatura. In open looo motorul da mai multă benzina pentru a aduce rapid motorul in temperatura optimă de funcționare (noxe mai mici).
Am avut aceeași problema ca tine pe Polo 6kv, deși in bord indica relativ ok temperatura, vcds citea total altceva in ecu.
Cumpărat senzor temperatură de octavia 1 ca era la jumătate de preț față de cel de Polo 6kv, mașina mergea ață.
Nu e mai mult de 20 ron senzorul, ăla trebuie schimbat la 4-5 ani deodată cu termostatul.
Toate mașinile din perioada aia in grupul vag au soluția asta, rough idle inclusiv pe tdi se soluționează cu temperature sensor.
Don't ask why...
In open loop masina nu tine cont de senzori, are o harta predefinita si ia valorile de acolo, cand este rece sau in wot
In close loop masina incepe sa tina cont de raspunsurile senzorilor si atunci incep corectiile.
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS
i860 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 13:21   #40707
Drazzy
Senior Member
 
Drazzy's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Tg. Mureș / Cluj Napoca
Posts: 9,482
Mentioned: 270 Post(s)


Default

^^ daca nu tine cont de senzori, cum stie sa iasa din loop ?
__________________
Quote:
Originally Posted by kspic
Ani de zile m-am ocupat de construit pc-uri, instalat windows-uri, am facut bani grei pe chestia asta
Quote:
Originally Posted by x3ckid View Post
... A bagat ventilatoare la refuz in el. M-am uitat la temperatura si ajunge si al lui pana la 10 grade Celsius.
Drazzy is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 13:22   #40708
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,747
Mentioned: 252 Post(s)




Default

Nu tine cont de senzori pentru corectii.
Daca in open loop se balbaie, ecu nu face corectie AFR in close loop ecu va incerca sa corecteze ( de balbait se va balbai de la prea mult aer cel mai probalil, clapeta nu inchide calumea) cand este calda si este in close loop atuci ecu va da corectie si va merge pe amestec bogat corectand pentru aerul intrat aiurea din cazua fluturasului de la corpul clapeta.
Depinde ce are predefinit in ecu, temp,turatie, load...
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS

Last edited by i860; 19-01-2020 at 13:31.
i860 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 13:23   #40709
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,335
Mentioned: 133 Post(s)

PC-ul meu

Default

Turatia de ralanti este normala la 750, n-are treaba cu incalzirea. Incearca solutia cu curatare/inlocuire motoras pas cu pas pentru fluctuatii. Daca ar fi probleme cu bujiile s-ar manifesta si in mers, adica permanent, nu doar la pornire. Pe vreme rece si umeda se intampla mult mai des.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 13:28   #40710
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Boosted zone
Posts: 9,932
Mentioned: 254 Post(s)

PC-ul meu



Default

Oh boy...
In open loop ai harta predefinita și idle e mai mare sau mai mic decât ai vrea tu, el ține cont de temperaturi dar și de aer metering ca sa știe cat de sus sa tureze in funcție de cât de rece e afară și când sa treacă pe closed loop, adică base map plus corecții in funcție de ce spune lambda.
Ia păcălește temp sensor, bagă-l in lichid sau in dry ice mukt sub zero, o sa vezi idle spike de 4000 rpm, pentru că "nu tine cont de senzori".

Pe bune, astea sunt basics, nu cunosc eu atât coding dar pe bazele mecanicii ma duc până in foc.
Pe orice tip de injecție ai un base closed loop map cu turații predefinite in funcție de temperaturi (ambient plus motor).

Vizionați video și nu va aruncați cu capul înainte in afirmații.

youtu.be/oG_Xc1nP9aI

Last edited by Enz0; 19-01-2020 at 13:32.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 13:49   #40711
Danos
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Braila
Posts: 1,464
Mentioned: 61 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se poate bloca termostatul de la lichidul de racire pe închis ?

Aseară am deschis capota mașinii sa mă uit la motor sa vad dacă au mai umblat șobolanii pe acolo, gasesc mereu urme si mai verific din cand in cand sa nu roada furtune, cabluri....
Am ramas cam surprins sa vad ca furtunele care duc la radiator sunt reci, deci presupun ca nu a mai deschis termostatul.
Acum nu știu dacă așa e normal sa nu deschidă in 6-7km cat am mers cu mașina de la serviciu până acasă, e adevărat ca e iarna dar aseara nu erau mai puțin de 0 grade afară.
Din câte țin minte când mai controlam furtunele de lichid iarna acestea erau călduțe dar nu reci.
Azi o sa mai dau o tura cu mașina sa vad ce se întâmpla !
Danos is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 13:51   #40712
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Boosted zone
Posts: 9,932
Mentioned: 254 Post(s)

PC-ul meu



Default

@kobro
Turatia la relanti nu este normala pentru un motor rece, in functie de base closed loop map turatia la rece trebuie sa fie intre 950 si 2000rpm, depinde de cum este programata.
La mine la Mazda 6 mps turatia la rece (prima cheie dimineata sa zicem) este de 2000rpm, apoi dupa 30s scade treptat, 1500, 1000 unde ramane pana sonda lambda ajunge in temp. Fiind un motor de tip open deck atinge temperatura optima de functionare foarte repede.
La 5-10 grade ambient lasata in idle 1 min si plecat la drum cu ea, in 3km de condus cu maxim 2500rpm deja ai 90 grade.
@Danos, daca in bord ceasul (daca il ai) iti indica zona de mijloc (optima) si furtunele sunt reci, atunci termostatul nu munceste deloc, e inca inchis si risti sa fierbi motorul SAU ai aer in instalatie si lichid prea puțin. Fiind rece afara, poti conduce masina 5-6km fara sa o fierbi chiar si cu jumatate din cantitatea necesara de lichid de racire.
Trebuie sa o conduci un pic mai mult, sa fi atent pe ceasul de temperatura (ELM327 si Torque e si mai bine) , pe nivelul "coolant" si temperatura furtunului superior.

Last edited by Enz0; 19-01-2020 at 13:56.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 13:51   #40713
i860
Ancient friend
 
i860's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 5,747
Mentioned: 252 Post(s)




Default

Open loop masina nu tine cont de ce zic senzori ( lambda, corectie ) tine cont de temp.
Harta este predefinita si are in ea tot timp injectie, afr turatie, vacum, maf, map throttle position ect.
Tu ai un MAF care este inainte de corp clapeta ( open loop nu tine cont de maf, ca deja valorile sunt predefinite in harta de open loop) si un corp clapeta care nu inchide.
Daca pe harta la 850rpm ai 3.5g aer dat de maf pe harta open loop atunci masina merge ok. Scoate maf si masina intra in opne loop, masina merge inasa nu in parametri normali.
Daca tu ai in corp clapeta care nu inchide la 850 rpm ai 7g aer si de aia se balbaie masina, in close loop ecu o sa ii dea benzia pentru 7g de aer pt ca poate face corectie.
Nu trebuie sa iei lumea de la do de sus, suntem aici sa invatam.
__________________
Spread mustard over it as well as it will give you an extra 20 FPS

Last edited by i860; 19-01-2020 at 13:55.
i860 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 14:00   #40714
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Boosted zone
Posts: 9,932
Mentioned: 254 Post(s)

PC-ul meu



Default

Dude, cine a zis ca face corectii?

El se foloseste de harta predefinita pentru open loop si in functie de ce temperaturi vede pe intake, ce temperatura are lambda, ce temperatura are coolant, cat timp (secunde) a trecut de cand ai pornit motorul el va modifica turatia motorului si va trece in closed loop unde cu ajutorul sondelor lambda, map/maf va incerca sa mentina AFR 14.7:1 pe cat posibil. A
Ce plm suntem căpoși? Nu te iau de sus, nu iau pe nimeni, din contra, nu imi plac oamenii care desi au gresit incearca sa o scoata la capat pe ușa lor.
Am fost si eu acolo, dar de cativa ani am invatat sa plec capul si sa recunosc, asta e, nu putem sa le stim pe toate.

Last edited by Enz0; 19-01-2020 at 14:03.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 14:27   #40715
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,705
Mentioned: 1237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

O sa fac logul respectiv cu prima ocazie.

Alternatorul nu e umblat la el de cand am masina, nu stiu, dar pompa de apa este Hepu si a fost schimbata acum 3 ani odata cu distributia.

Da, la bord arata corect temperatura (adica cel putin fezabil). Am testat termostatul, acesta functioneaza corect, nu e blocat nici inchis nici deschis.

O sa verific daca e usor de schimbat senzorul de temperatura, daca este probabil ca o sa cumpar unul sa-l schimb. Senzorul Hella este 43 lei.

Merci!

PS: acum vad ca asta zice ca nu se incalzea masina, si mie mi se pare ca se incalzeste greu masina.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.

Last edited by mbc; 19-01-2020 at 14:30.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 14:28   #40716
Arise
VIP
 
Arise's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 14,363
Mentioned: 628 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by Drazzy View Post
^^ daca nu tine cont de senzori, cum stie sa iasa din loop ?
Toată lumea știe pe aici că Drazzy e un mic troll, voi doi de mai sus de mbc vă dați seama că ați picat în capcana lui?
__________________
Using your brain is good for you.
Arise is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 14:36   #40717
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3,335
Mentioned: 133 Post(s)

PC-ul meu

Default

Uite pe ce ma bazez . Asa spune si in cartea service
De 8 ani de cand merg cu Logan, fix la care fac si referire, nu am depasit 1500rpm in primele 15-30 secunde de la pornire. Nici daca erau -25 ÷20 de grade la ora 6.30, ora la care am circulat zilnic timp de 3 ierni.
Sunt de acord ca parametrii variaza in functie de motor si temperaturi. Asta daca nu e vreo defectiune.
Maparea este fixata de producator, insa interpretarea ei se face de catre un software pe baza citirii mai multor parametri furnizati de senzori, evident.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2020-01-19_131550.jpg
Views:	38
Size:	173.3 KB
ID:	68039  
kobro is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 14:47   #40718
axxel4you
Senior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 712
Mentioned: 27 Post(s)

PC-ul meu

Default

Daewoo nubira 2 cand o porneai statea la 2000rpm cateva secunde bune desi afara era vara si peste 40 grade celsius.
__________________
Ryzen 7 1700, 3.8Ghz, Radeon PRO DUO HBM, 4x4Gb DDR4 3000 Mhz, Silverstone Raven 2, LG 34UC79G,
axxel4you is online now   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 14:55   #40719
polter
Senior Member
 
polter's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 3,781
Mentioned: 158 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mai mult de 1100rpm nu am avut la mondeo 2.0i si 1000rpm la passat 2.0 tdi indiferent de temp de afara
__________________
Quote:
Originally Posted by Kspic View Post
...Un singur cuvant am: " Rusine " .
polter is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2020, 14:56   #40720
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Boosted zone
Posts: 9,932
Mentioned: 254 Post(s)

PC-ul meu



Default

Senzorul e in blocul termostat daca nu ma insel, nu ai surub nimic, e pur si simplu o agrafă in forma de U care il tine in loc, tragi agrafa afara cu o surubelnita sau un patent cu cioc, tragi senzorul afara (are forma unei sfecle cu coada), va curge coolant vreo 100ml, si il infigi pe celalalt in loc. Nu tre sa faci drain nimic, pentru 100ml nu se merita, daca esti rapid de mână când îl tragi pe cel vechi si il pui pe cel nou, versi doar câteva picături.

@Arise, @Drazzy a pus o intrebare de 100 puncte, nu e capcană ci e ca intrebare la facultate la seminar.
Daca nu tine cont de senzori, nu poate da chix? Daca are timer predefinit, nu poti avea aceeasi temperatura a motorului daca rulezi la -20 grade afara sau 20 grade.
Trebuie sa aibă un trigger de On si OFF, dacă DA, atunci cum procedează?

Asta am explicat cu Bold pentru cei care nu au urmărit clipul YT.
Enz0 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Solutii tehnice pentru micsorarea consumului energetic ibm390s Zona libera 9 17-03-2012 16:16
Monitor, sfaturi. toxic Periferice 44 26-12-2011 08:56
Sfaturi mirciusx Cutia de sub birou 17 20-12-2011 19:39
Sfaturi, intrebari.. khrypt Cutia de sub birou 9 29-03-2011 01:57
Sfaturi pt configuratie Iulius Cutia de sub birou 18 16-11-2010 21:07

 
Forum Stats
Members: 8,454
Threads: 22,187
Posts: 663,516
Total Online: 537

Newest Member: teomihail1987

Latest Threads
- by DeDeRa
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.