lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 29-10-2018, 16:37   #1
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 566
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Exclamation 32 Gb Asus maximus VII formula , HOW ?!?

In primul rand SAL ALL!

Incerc sa pun/configurez 32gb pe o placa de baza Asus Maximus VII Formula ,cu cpu 4790K ,sursa Corsair 1000RM ,
Am 2 kit-uri identice > kingston beast 2400/mhz 2x8
Daca pun un singur kit 2x8gb (16gb) pc - ul porneste si pot face Overclock la 2600mhz!
Daca pun 2 kit-uri 4x8gb (32gb) pc - ul nu mai porneste la frecventa stock 2400mhz!


Nu intra in bios ! Q-code 55 !

daca modific frecventa din Bios la 2200mhz pc-ul porneste ,dar la 2200mhz sub frecventa stock! (2400mhz) si vede si cei 32gb!

Cele 4 placute de ram au fost Testate cu passmark memtest 7.1.5 fara a da nici o eroare!

Daca spre exempu pun 2x8gb beast si 2x4 predator (24gb) pc -ul porneste la 2400mhz!

dar cu 4x8gb Beast nu porneste !!

REFERITOR la postul meu anterior Error code 55 ,Mentionez ca este o Noua placa de baza Asus Maximus VII Formula cu o Noua sursa Corsair 1000rm, CPU 4790K nou , si Memorii noi , Kingston beast 2400mhz/ 2kit-uri 2x8gb aceleasi specificatii!

Precizez ca nu am umblat la CPU ,acesta avand un cooler , Cooler Master 212x ,urmeaza sa fie trecut pe apa curand ,cand am timp....

Solicit ajutor din partea celor avizati, dar nu numai !!!
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 31-10-2018 at 07:43.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 09:49   #2
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 83
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ori ai un demon pe acolo de ți face ceva ca să primești Q-code 55 pe toate plăcile de bază Asus pe care le folosești, ori memoriile alea nu sunt (prea) compatibile cu placa ta de bază, ori CPU-ul are ceva.

Eu aș paria pe memorii.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 10:37   #3
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,475
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pune o poza cu tab-ul de voltaje,vreau sa vad vccio si vccsa ce voltaj au. Poti pune la amandoua 1.25v(cat esti cu 2 module,dai save si exit din bios apoi il inchizi si montezi celelalte 2 placute) si incearca sa bootezi cu 4 module.
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2018, 21:15   #4
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 566
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe placutele de ram scrie 1,65v, cand setez,XMP profile 1 se seteaza la 1,65v ,o sa pun poze cand ajung acasa...
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2018, 01:34   #5
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 566
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

cu oricare din kit-uri pleaca la 2400mhz , cu unul dintre ele a plecat la 2600mhz ,cu toate 4 placute ,2kit-uri identice difera data de productie, nu vrea decat la 2200mhz !!! am facut si update de bios de la 3003 la 3503 ultimul pe site pt acest model de placa baza ,nu reusesc cu pozele....
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 31-10-2018 at 01:42.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2018, 03:12   #6
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,475
Mentioned: 124 Post(s)

PC-ul meu



Default

Intra in bios si spune-mi ce voltage ai la vccio si vccsa . Nu au treaba cu xmp.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2018, 04:34   #7
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 566
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

daca ati fi in locul meu ce ati pastra ?!?

1- 16gb kit 2x8gb Kingston Beast care merg la 2600mhz

2- 24gb kit 2x8gb kingston Beast +kit 2x4gb Kingston Predator care merg la 2400mhz

3- 32gb kit 2x8gb kingston beast+ 2x8gb Kingston Beast care merg la 2200mhz
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 31-10-2018 at 04:44.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2018, 04:50   #8
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 566
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu-mi apare vccio si vccsa la asus maximus VII formula sau nu stiu unde sa intru !....

daca totusi esti familiriziat cu biosul de maximus VII , poate ma indrumi , ms!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2018, 08:05   #9
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,357
Mentioned: 35 Post(s)

PC-ul meu



Default

F7 pentru advanced mode, intri la extreme tweaker si apoi citesti descrierea la voltaje. Din poze nu mi-am dat seama.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Intel PRO/1000 PT Dual Port, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 32GB DDR4 3200MHz, Asrock AB350M PRO4, Nvidia GT 710, SM951-NVMe 256GB SSD, Intel PRO/1000 PT Dual Port, ESXi 6.5U1
Pirat is online now   Reply With Quote
Old 31-10-2018, 08:48   #10
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 566
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

am poze in tel. sau print screen dar cum le incarc pe lab501 ?!?
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 31-10-2018, 12:31   #11
Dacus
Member
 
Join Date: May 2018
Location: Bucuresti
Posts: 83
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mergi așa

Quote:
3- 32gb kit 2x8gb kingston beast+ 2x8gb Kingston Beast care merg la 2200mhz
Nu vei simți diferența de frecvență, dar ai maximum de memorie disponibilă.

Ideea este să ai un sistem funcțional și stabil.
__________________
"Spatiul public e ala care nu dispare daca trag eu serverul din priza. - Monstru dixit"
Dacus is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2018, 12:28   #12
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 566
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Multumesc mult si pe aceasta cale Colegului de forum Suzuki care a avut amabilitatea sa - mi ofere cateva sfaturi in PM ! Cat despre 32gb pe Asus Maximus VII Formula am ajuns la concluzia caci e greu de gasit 2 kit-uri care sa functioneze la 2400ghz at least! am mai probat alte kit-uri , un alt kit 2x8gb tot kingston 2400mhz!,dar acceeasi Problema se plafonau la 2200mhz! Am mai incercat cu niste Team DARK de la acceleasi baiat in sfarsit pc -ul mergea cu macar 2400mhz/32gb dar dupa un memtest ,am fost nevoit sa le returnez datorita erorilor ! Momentan am pastrat 24GB! 2x8gb 2400ghz kingston beast si 2x4gb Kinston Predator , de bine de rau cei 24GB functioneaza in 2372mhz mai bine decat 2200mhz! si o economie de 400ron
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 09-11-2018 at 12:38.
brhams is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First look ? Asus Maximus IX Code, Asus Maximus IX Formula, Asus Prime Z270-A, Asus S LAB501 Articole 17 04-12-2016 16:15
Asus Maximus III Formula video 8x MIss1Le Placi de baza 16 19-09-2011 22:00

 
Forum Stats
Members: 8,010
Threads: 19,698
Posts: 604,944
Total Online: 339

Newest Member: georgevornicescu

Latest Threads
- by Jellfis
- by ibm390s
- by gg0
- by matose

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 13:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.