lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-02-2014, 03:32   #1
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default Sistem mining! pareri/idei/sfaturi

Salut All! Ma bate gandul sa fac un system de mining ,low entry si sfaturile/parerile voastre sunt binevenite mai ales ca aveti mai multa experienta!
Nu stiu daca se merita ,poate cu ajutorul vostru, voi lua decizia corecta!
Componente disponibile:
Sursa: 750W
Ram: 2x2gb /2133 /Kingston
Hdd: 200gb/7200 sau 40gb/5400/rot
Componente necesare:
Placa Baza ,am gasit acesta: http://www.oktal.ro/placa+de+baza/as...gn=direct_link
Cat despre CPU doresc ceva pe socket 1150 cat mai accesibil ca pret/performanta
Placa video doresc sa fie un R9 280x (pt a putea face eventual un cross-fire pe alt system) Apropos cat scoate un 280x by default ? 800kh/s ?
Multumesc Anticipat !
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 23-02-2014 at 03:52.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2014, 13:49   #2
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,300
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu merita un sistem cu o singura placa, consum prea mare raportat la o singura placa. Ai alternativa ok aici :

http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza...-express-x1-5/

La cum arata noul GTX 750Ti, pare mai ok un sistem cu 6 din alea la sursa pe care o ai tu.

280x-ul meu scoate undeva pe la 720kh parca, am minat doar cu n factor in ultima vreme si acolo am ~350kh.

Ti-ai facut calculele sa vezi daca merita totusi ? Inca nu e neprofitabil, dar a scazut foarte mult profitul in ultima vreme si o sa dureze ceva timp sa iti recuperezi investitia .
ktf is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2014, 21:19   #3
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

La care sursa faci referire ?! Corsair rm 1000 sau Xigmatek 750?Observ ca H81 nu este pe stoc la PCgarage,dar apare in stoc la altii ,Procesor care sa fie ?As mai avea pe "stoc" un gtx 780 ,practic mi-ar trebui mobo si Cpu ,dar cum ai zis trebuie sa-mi fac calculele de acea si acest post
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2014, 21:35   #4
ferdasyn
Member
 
ferdasyn's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Crawley
Posts: 242
Mentioned: 1 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu mi-am luat un Sempron 140 de pe mercador coolerul ul- asemenea, iar placa de baza un Asrock 970 extreme4 am cumparat-o noua. Procesorul a fost 50 de ron, coolerul 20, placa de baza arpoximativ 370. Sursa e un Corsair HX 1050, am doar doua r9 290 si ar mai fi loc si de o a treia. Sistemul deocamdata e pus pe cutia placii de baza, momentan ma documentez pentru un cadru. Am un modul de 8 GB ram pe care l-am luat din sistemul de toata ziua, lasindu-l pe acela sa se descurce doar cu 8 nici nu simt diferenta, apoi am luat un hdd de laptop de 80GB second hand de la un prieten, iarasi ieftin si nici nu e nevoie de mai mult pt mining daca vei rula win7/8, daca vrei sa mergi pe linux atunci un stick iti e indeajuns pt bamt/smos.
Dpdv al placii de baza ai iesi mai ieftin daca alegi una din nou aparutele placi de la As Rock pt mining pe s1155 sau s1150, insa cred ca un Celeron costa mai mult decit un sempron fie daca il vrei nou sausecond hand, dar la placa de baza cistigi 100 de ron, pare la prima vedere o alegere mai inspirata, insa si Sempron ul 140/145 se poate debloca (mai toate) si transforma intr-un Athlon II 4400e, asta daca vei vrea sa renunti cindva la mining si sa iti ramina pe post de pc de sufragerie. Em ales o placa de baza mai rasarita pe care poti pune un cpu mult mai bun i caz de nevoie si te algi cu un al doilea sistem rezonabil, insa ce-i drept amd si nu intel.

Sursa sa fie cit mai mare si de eficienta cit mai ridicata, nu stiu cum iesi daca de pilda imperechezi 2 surse de 750/800/850, pentru ca poate intial o sursa ti se va parea ok dar mai apoi s-ar putea sa vrei sa mergi mai sus si deja o sa mai ai nevoie de icna una, doar cei care au doua surse stiu cum le merge, insa am auzit ca pentru 5 placi 290 de pilda 2 surse de 800/850 isi cam arata limitele . Poate ca nu o sa ajungi totusi sa pui 5 placi pe rig, sau oricum nu 5 placi 290/x

Last edited by ferdasyn; 23-02-2014 at 22:09.
ferdasyn is offline   Reply With Quote
Old 23-02-2014, 22:00   #5
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Acest procesor face fata sau trebuie ceva mai performant ?! : http://www.pcgarage.ro/procesoare/in...820-27ghz-box/ din ce am inteles pentru mining nu trebuie procesor performant ; sa-l iau ?!?
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2014, 04:00   #6
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

cineva zicea ca nu ar fii cel mai potrivit ,si ca voi avea probleme in mentenanta cgminer ,net ,etc. asa slab sa fie ?!?
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2014, 21:58   #7
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eterna si Vesnica lor pomenire cu uite stocul nu e stocul ! Din cel putin 10magazine care afisau pe stoc placa baza Asrock H81 pro-btc ,banuiti cate aveau produsul ...nu am mai sunat sa ma interesez de H61 ,nefiind incantat de investitia in socket 1155 desii...
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2014, 22:59   #8
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe Windows merg doar 4 placi, asa ca daca nu planuiesti sa mergi pe linux, n-ai ce face cu Asrock-ul ala.
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2014, 23:27   #9
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by iulli View Post
Pe Windows merg doar 4 placi, asa ca daca nu planuiesti sa mergi pe linux, n-ai ce face cu Asrock-ul ala.
La aceasta placa ma atras partea de alimentare care pare mai bine gandita ,zic eu cu cele 2 molexuri ,(lasand deoparte reclama lor)iar 4 placi video nu suna rau desii intotdeauna e loc de mai bine, Ai alta sugestie pt mobo ?!?
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2014, 23:31   #10
iulli
Ancient friend
 
iulli's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Bucovina
Posts: 2,371
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu

Default

H61 e in stoc: http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza...k/h61-pro-btc/
__________________
Daca as avea un leu pentru fiecare data cand am zis ca nu mai beau, as avea bani sa ma fac muci.
iulli is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2014, 05:31   #11
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce parere aveti despre asa ceva: http://www.asus.com/Motherboards/H81ME/#specifications in prima faza nu intentionez sa pun mai mult de 2 placi video
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2014, 10:36   #12
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,300
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai mai sus alternativa de la Asrock , care e gandita pentru asa ceva. Oricum, pentru 2 placi nu cred ca o sa ai problema cu nici o placa de baza.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2014, 11:33   #13
ask4MORE
Senior Member
 
ask4MORE's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 709
Mentioned: 29 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by iulli View Post
Pe Windows merg doar 4 placi, asa ca daca nu planuiesti sa mergi pe linux, n-ai ce face cu Asrock-ul ala.
Am 5 placi pe windows 8.1

@brhams: ia-ti asrock pro btc, ieftina si buna. Daca ai 2 placi si nu ai risere atunci ia-ti una care sa suporte crossfire (nu ca sa le pui in cf ci ca sa aiba 2 sloturi pci-e x16).
__________________
Stiu ca sunt prost dar cand ma uit in jur prind curaj.

Last edited by ask4MORE; 25-02-2014 at 11:35.
ask4MORE is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2014, 13:47   #14
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,300
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eh, merge si x4 si x8, nu are treaba bandwidth-ul PCI-e-ului.
ktf is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2014, 19:36   #15
taviros
Senior Member
 
taviros's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 303
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to taviros
Default

Quote:
Originally Posted by ask4MORE View Post
Am 5 placi pe windows 8.1

@brhams: ia-ti asrock pro btc, ieftina si buna. Daca ai 2 placi si nu ai risere atunci ia-ti una care sa suporte crossfire (nu ca sa le pui in cf ci ca sa aiba 2 sloturi pci-e x16).
Merg si 6, fara problema pe windows 8.1. Doar trebuie "bibilit", cat de cat, oricum pentru optimizare.
taviros is offline   Reply With Quote
Old 25-02-2014, 22:48   #16
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ieri am dat la telefoane pana m-am plictisit apoi am renuntat, Asrock H81 pro-btc sau H61 pro-btc nu sunt pe stoc !!! Degeaba apar la unii sau altii ! o firma din Cluj mi-a promis ca aduce la comanda H81 pro-btc in 7zile sau poate mai putin !vreau o placa cu socket 1150 fiindca mai am un system la fel si daca sunt probleme sau daca am nevoie pot schimba rapid Cpu plus ca socketul 1150 va avea un pret mai bun de revanzare de aceea ma gandeam sa risc 370ron pe Cpu+MB
P.S. Minusul la H61 pro-btc este pretul Cpu 1155 .Doream ceva pe stoc rapid/ieftin teoretic in 3-4h mergea,Dar sa nu uitam ca traim in RO si asta ne ocupa ceva timp cum zicea cineva...
__________________
Save Water!,Drink Beer !

Last edited by brhams; 25-02-2014 at 22:57.
brhams is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 08:46   #17
taviros
Senior Member
 
taviros's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Cluj-Napoca
Posts: 303
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to taviros
Default

Incarca pe amazon.de, mai platesti transportul dar tot iesi mult mai ok si macar au pe stoc!
taviros is offline   Reply With Quote
Old 26-02-2014, 20:39   #18
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Conteaza sistemul de operare in mining?! am gresit daca am pus win7x86 ultimate ?!?
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2014, 02:03   #19
brhams
Senior Member
 
brhams's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 606
Mentioned: 3 Post(s)

PC-ul meu

Default

Configuratie finala , activa :

CPU: G 3220 / 3ghz/3mb/1150 = 231ron
MB: Asus H81M-E Video onboard = 201ron
Ram: Kingston Hyper X 2X2gb/2133 - stoc
VGA :Gigabyte gtx 780OC - stoc
Hdd :Wd 200gb/7200/rot - stoc
Psu :Xigmatec 750W 80Plus - stoc
Case:Cutia de la placa de baza 0 ron!

Momentan scoate 485-497Kh/s ,desii cu setarile corecte ar putea atinge 530Kh/s
Am ramas Placut Impresionat de juniorul G 3220 ,foarte vioi se misca surprinzator ,Temp. mai mult decat decente cu cooler stock plus ca mai este loc de OC!

De asemeni placa de baza ,video onboard ,si restul de gadget-uri Asus ,temp scazuta, pe mine ma ajuta , daca renunt la minig .Pe de alta parte va duce sigur 2x280x daca se insenineaza BTC-ul

Multumesc pentru Sugestii/Idei !!!
__________________
Save Water!,Drink Beer !
brhams is offline   Reply With Quote
Old 27-02-2014, 11:12   #20
ktf
Ancient friend
 
ktf's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bucuresti
Posts: 2,300
Mentioned: 76 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ai masurat consumul de curent pe configuratia aia ?
ktf is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Masinute - Discutii tehnice, sfaturi, pareri Kspic Zona libera 38762 Yesterday 20:53
Sfaturi sistem nou high-end AbbyY Cutia de sub birou 53 29-09-2012 22:31
Sugestii sistem nou/sh, sfaturi de upgrade Kspic Cutia de sub birou 3 03-09-2012 12:42
Placi de baza pentru 3770k - sfaturi,pareri si opinii MadMaxXx Placi de baza 25 27-06-2012 10:51
Sfaturi vanzare sistem DaLiu Cutia de sub birou 4 15-02-2012 22:00

 
Forum Stats
Members: 8,336
Threads: 21,564
Posts: 647,510
Total Online: 475

Newest Member: Elfron

Latest Threads
- by blajik
- by matose
- by Brunch

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.