lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > International corner > Open discussions
Connect with Facebook

Open discussions Fell free to discuss anything you like, as long as we're keeping it decent


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-07-2017, 18:46   #1
Doru1
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Pe'acolo.
Posts: 43
Mentioned: 2 Post(s)


Default Problema internet.

url=https://postimg.org/image/q09zlistf/][/url]
Asa arata"setup-ul"
Modemul primit ultima oara de la digi rcs erdeeși, (cel din partea de sus) si un router tplink.
E prin cablu,merge direct la modem,modemul il conectez la tplink cu o mufa gri,si de la tplink cu o mufa galbena o bag in calculator.Pana acuma o luna a mers,cateodata mai avea probleme ca deh,se mai intampla. Mai nou in schimb nu mai merge deloc internetul.Are un semn de avertizare galben langa iconita si daca dau troubleshoot scrie fie ca * your broadband modem is experiencing connectivity issues, NEXT, si dupa arata The problem between your acces point ,router or cable modem and the internet is broken *
saau spune ca the dns isnt responding.
Cateodata mai mergea daca dadeam pe butonul on/off pe router,acuma nu mai merge nimic.Am scos si cablul gri din modem catre router ca sa il bag direct ala galben in pc, nu merge, dns isnt responding.
Am sunat-o pe o vaca de la rds care parca era dezgustată de mine ), Am explicat tot, si după imi zice ca daca am router personal, adica cumpărat de mine de la alta firma cred ca se referea, nu ma poate ajuta si nu pot beneficia de ajutor din partea lor. pai plm.
Ce pot face? am văzut ca au pe siteul lor un router, oare daca il cumpar pe ala de la ei o sa mearga calumea? Ca taică-meu plătește internetul si eu nu pot sa am parte de el. nu merge nici wifi, nici internetul.
Scuze pentru post-ul asta asa lung... Mulțumesc in avans, chiar nu stiu ce sa fac, nu ma pricep foarte bine la treaba asta cu conectivitatea la internet si chestii..de o luna tot figuri face,pica,merge câteva ore,pica cateva ore,iara merge,iara pica,acuma de vreo 30 de ore nu mai merge deloc.
Doru1 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 18:53   #2
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 7,912
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu



Default

1. Cablu pe direct in pc, conexiune PPOE facuta user si pass din abonament - merge, all good si Routerul tau e defect sau prost config, daca nu merge RDS e de vina.

2. Daca merge, intrii pe routerul tau si il resetezi total, dai la network wizzard si selectezi PPOE, bagi userul tau si parola din contract, next next etc finish, reboot la router, daca merge, all good if not routerul tau e cu probleme.

3. luand ca reper mizeria de router de o ai e probabil sa fie de la el, il poti resuscita cu ddwrt resoftare dar tot o sa moara.

Daca nu te pricepi, nu-ti baga nasul si apeleaza la RDS contracost. sau la cineva care stie.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 19:03   #3
Doru1
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Pe'acolo.
Posts: 43
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Daca iau direct alt router mai bun,de ex Kaon de la Digi,care il au pe site* ca sa il schimb si in plus daca o sa am probleme in viitor sa nu mai zica ca nu ma pot ajuta*, o sa mearga asa? Ca nu ma pricep prea mult la restul..si am nevoie de wifi.
Am incercat sa fac o conexiune noua ppoe dar nu mai stiu ips, parola si ce imi cere acolo,habar nu am de unde fac rost de ele inapoi,aveam o fisa cu aia de cativa ani buni dar nu am mai cautat-o de foarte foarte mult timp.
Doru1 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 19:14   #4
Doru1
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Pe'acolo.
Posts: 43
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Doru1 View Post
Daca iau direct alt router mai bun,de ex Kaon de la Digi,care il au pe site* ca sa il schimb si in plus daca o sa am probleme in viitor sa nu mai zica ca nu ma pot ajuta*, o sa mearga asa? Ca nu ma pricep prea mult la restul..si am nevoie de wifi.
Am incercat sa fac o conexiune noua ppoe dar nu mai stiu ips, parola si ce imi cere acolo,habar nu am de unde fac rost de ele inapoi,aveam o fisa cu aia de cativa ani buni dar nu am mai cautat-o de foarte foarte mult timp.
Edit,nvm se pare ca am gasit foaia aia,am conectat doar modemul cu mufa gri in pc, am pus ips,pass, eroare 651 si nu vrea,daca dau troubleshoot atunci zice ca ethernet doesnt have an valid ip config.
Am incercat si cu routeru conectat si tot frumos cum era inainte,la fel.wtf?
Doru1 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 22:38   #5
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 685
Mentioned: 28 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to Bennedict
Default

Eroare 651 e fizic problem. E de la ei. Suna la RDS.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2017, 22:46   #6
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 7,912
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu restarta modemul ca nu pot vedea logurile daca-l scoti din priza/restart, suna la ei si zi-le ca pe direct nu iti merge si sa trimita un tehnician la tine maine asap.
Din cate stiu cablul trebuia sa fie in portul 1 nu in 4 in cel de la ei fiindca restul sunt blocate so... baga cablul alb in pc iar, si in portul 1 sau 0 cum o scrie acolo si testeaza din nou conexiune PPOE, user si pass de pe foaie.

http://www.tp-link.com/us/faq-339.html

Tind sa cred ca faceai gresit ceva inainte fiindca i have no fuking ideea la ce te referi cand zici ca "ips"and pass, normal nu ar trebui sa ai IP and pass ci user si pass, in caz ca ai IP fix dar ma indoiesc doar conectezi cablul la pc si la retea muti de pe auto pe manual si pui fix ce ai pe foaie.

Last edited by agarici cu pedale; 03-07-2017 at 22:49.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2017, 11:22   #7
Doru1
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Pe'acolo.
Posts: 43
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by agarici cu pedale View Post
Nu restarta modemul ca nu pot vedea logurile daca-l scoti din priza/restart, suna la ei si zi-le ca pe direct nu iti merge si sa trimita un tehnician la tine maine asap.
Din cate stiu cablul trebuia sa fie in portul 1 nu in 4 in cel de la ei fiindca restul sunt blocate so... baga cablul alb in pc iar, si in portul 1 sau 0 cum o scrie acolo si testeaza din nou conexiune PPOE, user si pass de pe foaie.

http://www.tp-link.com/us/faq-339.html

Tind sa cred ca faceai gresit ceva inainte fiindca i have no fuking ideea la ce te referi cand zici ca "ips"and pass, normal nu ar trebui sa ai IP and pass ci user si pass, in caz ca ai IP fix dar ma indoiesc doar conectezi cablul la pc si la retea muti de pe auto pe manual si pui fix ce ai pe foaie.
Aa nu, prin isp ma refeream la faza cu make a new conenction sau ma rog,in care scriu user si pass, ca acolo scria cv de isp,in fine.Mda nici asa nu merge.Deci sun iar la ei cred..
Imi scrie ethernet doesnt have a valid ip config si the default gateway is not avalaible daca ii dau troubleshoot.Si după ce am facut iar un connect to the internet cu user si pass,iara e 651.

Ok. Am dat de un om calumea ,a zis ca face o sesizare deci e ok acum sper. Mersi de sfaturi tuturor! Însfârșit o comunitate care raspunde mai repede si ajuta

Last edited by Doru1; 04-07-2017 at 11:41.
Doru1 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2017, 18:13   #8
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 7,912
Mentioned: 50 Post(s)

PC-ul meu



Default

IPS sau ISP "same shit", ca daca scriai ISP intelegea oricine tocmai din cauza asta credeam ca faci ceva aiurea.

Ideea de baza e sa verifici intotdeauna echipementul lor, daca are probleme atunci suni la ei, in cazul tau problema e de la ISP adica provider.

Ca idee, vezi ca s-a facut upgrade gratuit de la 100mb net la 300mb de o gramada de timp, verifica la ei daca echipamentul din doatare stie gigabit, in caz ca stie iei si tu un router GBT (adica gigabit) si inlocuiesti tplink-ul ala jalnic si o sa ai si tu viteze calumea atat pe cablu cat si pe wifi

Nu, nu trebuie sa cumperi de la ei de pe site nimic decat daca vrei sa stai si sa te uiti cum ti-l monteaza, dar configurarea e basic next next date user pass next finish.

Last edited by agarici cu pedale; 04-07-2017 at 18:15.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce viteza are conexiunea ta de internet? Monstru Zona libera 1320 17-03-2017 16:23
Probleme internet Shory2k Zona libera 10 04-06-2016 18:55
windows 7 & internet explorer 8 -problema john_sheppard Software 13 25-01-2016 08:58
internet browser crash aFter Software 22 11-06-2011 17:57
Problema internet crristib Software 8 11-04-2011 20:22

 
Forum Stats
Members: 6,916
Threads: 17,423
Posts: 543,898
Total Online: 151

Newest Member: Andrewokk

Latest Threads
- by Monstru
- by Otman
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 07:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.