lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 24-01-2013, 14:46   #1
alyosa2001
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)


Default Q6600 pentru incepatori

Buna ziua, detin un astfel de procesor si as fi interesat de opiniile si experientele altora in legatura cu cresterea vitezei de lucru a acestuia (frecvente stabile, tensiuni, setari in BIOS, ce placi de baza ati folosit, etc..)
alyosa2001 is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2013, 17:19   #2
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,381
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Problema e ca nu te incalzeste cu nimic ce-au reusit altii daca la tine racirea nu face fata, placa de baza nu te ajuta sau intampini diverse alte probleme.
Fa un test de temperaturi la frecvente stock, vezi daca mai e loc de ceva frecvente si voltaj in plus.
Uite un exemplu de test de temperaturi asa cum imi place mie sa-l fac:

Linx-ul e bine sa il rulezi cu drept de admin daca ai win7, altfel mai face figuri.
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2013, 20:35   #3
anarki
Senior Member
 
anarki's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 294
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Eu am un Q6600 tinut la 3.2, placa de baza Gigabyte EP45-DS3L. Probabil ar merge si un 3.4 dar nu ma stresez oricum o sa-l vand pana prin iunie.

Vezi doar sa fie revizia G0 altfel s-ar putea sa ai probleme cu caldura .

Last edited by anarki; 10-09-2013 at 11:26.
anarki is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2013, 21:59   #4
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,381
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Explica-i omului in detaliu ce setari ai facut in bios, ce racire ai... Lucruri ce i-ar putea fi de folos.
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2013, 22:27   #5
anarki
Senior Member
 
anarki's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 294
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Ca racire am un Titan Fenrir Evo. Memorii DDR2 Corsair Dominator 1066Mhz

Am bagat FSB pe 400 Mhz, si multiplicatorul pe 8 (se vedea din CPUZ btw ),voltajul ii la 1.375 (poti sa incerci cu mai putin, dar mie din cate imi amintesc mi-a dat erori la stability tests). Raport FSB/Memori ii 1/1 deci memoriile lucreaza la 800 Mhz.
Am scos din bios si functiile de power saving (C1E, etc)

Hmm... altceva nu-mi vine in cap, dar feel free to ask

Last edited by anarki; 24-01-2013 at 22:39.
anarki is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2013, 22:48   #6
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 828
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

descarca coretemp de aici http://www.alcpu.com/CoreTemp/ si se pe la mijlocul ferestrei o sa vezi o masura numita VID daca acel VID este de ex 1,325v poti sa-ti iei adio de la oc...in schimb daca VID o sa fie undeva intre 0.9v(caz foarte fericit) si 1.1v o sa poti sa faci cu usurinta un oc de 3.6ghz cu racire adecvata.....cu cat acel VID creste cu atat este mai greu sa faci oc pt ca cere mai mult voltaj pt frecvente mai mari si de aici vine caldura stres etc
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 00:26   #7
alyosa2001
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)


Default

multumesc frumos pentru raspunsurile prompte, eu nu am reusit sa-l duc decat la 2,8GHz.... initial am dat vina pe placa de baza care este un AsRock 4Core1333-ESATA2, placa saracacioasa in BIOS la capitolul overclock, dar acum observ ca VID-ul este blamatul 1,325V. anexez si un printscreen
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cpu_ID.jpg
Views:	473
Size:	520.4 KB
ID:	33584  
alyosa2001 is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 01:00   #8
GGI78
Member
 
GGI78's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Bucuresti
Posts: 246
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Uitate in Tools/System information/Miscellaneous
__________________
GGI78 is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 01:10   #9
DanutzuAC
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,381
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Fa test de temperaturi, nu te grabi sa tragi concluzii. Eu unul nu cred ca intalnesti prea usor Q6600 cu vid sub 1.1 ca totusi, vorbim de o namila pe 65 nm. Pana si Celeroanele pe 65 au cel mai des peste 1.2 v.

Problema ar putea fi de la placa de baza, de la memorii daca le-ai lasat frecventa pe auto si marind FSB-ul ai marit si frecventa memoriei peste ce-i place ei... sunt multe aspecte de luat in calcul.

Fa si un SS conform exemplului:


Si data viitoare daca vreti sa aratati temperaturi rulati macar un prime95 20 minute, ca temperaturile in idle sunt egale cu zero.

Last edited by DanutzuAC; 25-01-2013 at 01:25.
DanutzuAC is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 01:42   #10
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 828
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

sa treci de 3 ghz cu un vid de 1.325 iti trebuie 1.47v......ce te face sa crezi ca o sa reuseasca ceva.....eu am avut un q6600 care s-a dus la Neo si ala avea 1.238 si abia facea 3.2ghz in schimb am avut si un G0 care avea vid 1.032 asa ca orice e posibil,dar la vid 1.325 nu faci nimic crezi ca am dat in carti si am ghicit vid-ul lui ))) primele G0-uri au avut vid mic si pe vremea aia costau o caruta de bani (500$)....mai exact in 2008

clip facut acum cativa ani cu acel q6600 care e la Neo https://www.youtube.com/watch?v=sB4L5KBYmOo
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.

Last edited by tiribomba; 25-01-2013 at 01:48.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 12:52   #11
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,443
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by tiribomba View Post
sa treci de 3 ghz cu un vid de 1.325 iti trebuie 1.47v......ce te face sa crezi ca o sa reuseasca ceva.....eu am avut un q6600 care s-a dus la Neo si ala avea 1.238 si abia facea 3.2ghz in schimb am avut si un G0 care avea vid 1.032 asa ca orice e posibil,dar la vid 1.325 nu faci nimic crezi ca am dat in carti si am ghicit vid-ul lui ))) primele G0-uri au avut vid mic si pe vremea aia costau o caruta de bani (500$)....mai exact in 2008

clip facut acum cativa ani cu acel q6600 care e la Neo https://www.youtube.com/watch?v=sB4L5KBYmOo
am avut 2 q6600 unul cu vid 1.325v si il tineam la 3200 mhz cu 1.36v si am mai avut un exemplar cu vid 1.265v care statea la 3600 cu 1.35v si care am dat bench cu el la 4 ghz (3d 2006) si max validare 4180

Bine inteles racit pe apa
__________________
1: AMD R5 2600, Gigabyte AORUS B450M, 16 GB DDR4 Crucial 3200 CL16, Power Color RX560, Liteon NVME 128GB, Crucial MX500 2TB, FSP HYDRO G750, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 13:19   #12
anarki
Senior Member
 
anarki's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 294
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by alyosa2001 View Post
multumesc frumos pentru raspunsurile prompte, eu nu am reusit sa-l duc decat la 2,8GHz.... initial am dat vina pe placa de baza care este un AsRock 4Core1333-ESATA2, placa saracacioasa in BIOS la capitolul overclock, dar acum observ ca VID-ul este blamatul 1,325V. anexez si un printscreen
Ai incercat sa cresti voltajul in BIOS ?
anarki is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 13:49   #13
tiribomba
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Romania
Posts: 828
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by [Wanted] View Post
am avut 2 q6600 unul cu vid 1.325v si il tineam la 3200 mhz cu 1.36v si am mai avut un exemplar cu vid 1.265v care statea la 3600 cu 1.35v si care am dat bench cu el la 4 ghz (3d 2006) si max validare 4180

Bine inteles racit pe apa
depinde de la procesor la procesor si de la configuratie la configuratie........
__________________
Cel ce va fi prins cu stromeleagul invartosat primrejurul partilor fatatoare ale muerii,i se va taia scarbavnicul madular spre vesnica lui nefolosire.
tiribomba is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 14:01   #14
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Iasi
Posts: 4,067
Mentioned: 157 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by [Wanted] View Post
am avut 2 q6600 unul cu vid 1.325v si il tineam la 3200 mhz cu 1.36v si am mai avut un exemplar cu vid 1.265v care statea la 3600 cu 1.35v si care am dat bench cu el la 4 ghz (3d 2006) si max validare 4180

Bine inteles racit pe apa
nu ai avut 2 in pastele tau,pe ala ce "ti-a mers 4180" trebuia doar sa il cumperi,nu sa il "probezi " .

imi amintesc si acum ce satiscafut venisei cu procesorul in buzunar =))))
Btw mergea 3.8 cu 1.44 pe Tuniq Tower,nu mai tin minte ce Dfi aveam pe atunci.
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 15:11   #15
[Wanted]
Ancient friend
 
[Wanted]'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Iasi
Posts: 3,443
Mentioned: 33 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by suzuki View Post
nu ai avut 2 in pastele tau,pe ala ce "ti-a mers 4180" trebuia doar sa il cumperi,nu sa il "probezi " .

imi amintesc si acum ce satiscafut venisei cu procesorul in buzunar =))))
Btw mergea 3.8 cu 1.44 pe Tuniq Tower,nu mai tin minte ce Dfi aveam pe atunci.
baaa o stat 3 zile la mine nu ?? deci l-am avut
__________________
1: AMD R5 2600, Gigabyte AORUS B450M, 16 GB DDR4 Crucial 3200 CL16, Power Color RX560, Liteon NVME 128GB, Crucial MX500 2TB, FSP HYDRO G750, Antec Sonata III, LG 27UD58-B 4K
2: HP EliteBook 820 G1, 12.5" HD, i5 4200U, 8GB DDR3, Intel HD, Samsung 850 Evo 250 GB
[Wanted] is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 16:33   #16
darco_2
Ancient friend
 
darco_2's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: timisoara
Posts: 1,805
Mentioned: 7 Post(s)

PC-ul meu



Default

Acea generatie de placi de la AsRcok cu greu ducea peste 280 fsb. Nu sunt sigur ca are suport pentru procesoare cu fsb 333. Am avut eu una dar, nu imi trecea de 283 fsb, parca. Iti poti lua adio de la OC doar pentru faptul ca AsRock pe atunci nu se impaca de nici o culoare cu OC.
darco_2 is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 18:25   #17
alyosa2001
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by darco_2 View Post
Acea generatie de placi de la AsRcok cu greu ducea peste 280 fsb. Nu sunt sigur ca are suport pentru procesoare cu fsb 333. Am avut eu una dar, nu imi trecea de 283 fsb, parca. Iti poti lua adio de la OC doar pentru faptul ca AsRock pe atunci nu se impaca de nici o culoare cu OC.
Cred ca ai dreptate, pentru ca eu il tineam in fsb 310, multiplicatorul fiind blocat la 9 si DDR la 400 din BIOS(de fapt CPU-Z il vedea la 462) si nu-mi facuse figuri.... pana am aflat de prime.... nici o secunda nu a rezistat.. ... asa ca hopa in BIOS setup si DDR 333 (CPU-Z 384) plin de sperante..... 10 secunde BSOD! cum am pus totul pe frecventele implicite(AUTO) prime a rulat fara probleme, am zis bine ca acum stiu, prefer stabilitatea inainte de toate

Ce parere aveti de o placa cu DDR3, se merita investitia?
Anexez poze cu BIOS-ul si cu temperaturi dupa 25 de minute de prime in mod de lucru stock
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	sistem_prime95.jpg
Views:	441
Size:	598.7 KB
ID:	33609   Click image for larger version

Name:	BIOS_CPU.jpg
Views:	599
Size:	654.2 KB
ID:	33610   Click image for larger version

Name:	BIOS_DDR.jpg
Views:	490
Size:	591.5 KB
ID:	33611  
alyosa2001 is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 20:52   #18
muff
Senior Member
 
muff's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,062
Mentioned: 23 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hmm pe q6600 merge si bsel mod la 3 ghz
Al meu tot vid 1.325 are dar nu i-am facut oc inca. Initial am crezut ca ninja e defect, ~ 42 grade idle si 67 grafe full load la temperatura camerei de 25 grade Oo
__________________
Get inline™
muff is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2013, 00:10   #19
Privatul
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,113
Mentioned: 2 Post(s)


Default

Nu merita investitia intr-o mobo cu ddr3. Eventual o poti vinde pe asta si iei ceva de la asus. Seria P de la ei stiam ca e buna eventual daca tot ti e asa drag de procesorul ala de vrei sa faci upgrade la mobo ia un asus comando sau ceva de la dfi.
__________________
Userii veniti de pe garbage sa se abtina de la orice comentarii pe thread-uri. Reducerea pentru evomag e pe thread-ul de vanzari in rest celelalte topicuri le sunt closed.
Privatul is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
asrock, overclocking, q6600

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Q6600 OC - Schimbare de P5N-32e SLI Plus Boggy Placi de baza 28 16-07-2010 19:39

 
Forum Stats
Members: 8,754
Threads: 23,184
Posts: 692,876
Total Online: 1369

Newest Member: raiden78

Latest Threads
- by Monstru
- by GRIP

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 13:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.