lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 18-01-2018, 17:57   #961
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,417
Mentioned: 48 Post(s)

PC-ul meu

Default

Poate te ajuta asta
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2018, 18:00   #962
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,435
Mentioned: 525 Post(s)

PC-ul meu



Default

Pare ca si cum procesorul nu are enabled la C1E din bios: https://support.hpe.com/hpsc/doc/pub...ocId=c00191707 (pag 52+)
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.

Last edited by kretzu77; 18-01-2018 at 18:05.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2018, 18:02   #963
Bennedict
Senior Member
 
Bennedict's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,417
Mentioned: 48 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe platformele noi ii spune "EIST" si daca e pe off procul sta full load tot timpul nu mai face speedstepping.
__________________
"Questions belong in the forum, not in my mailbox, no support via PM!"

Nickname anterior: Kynyo
SPOILER:
Bennedict is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2018, 19:29   #964
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,066
Mentioned: 193 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Nu merge neam. Il las asa ca ma enervez degeaba cu el. Am testat toate opțiunile de power din bios, fără rezultate. Probabil e de la OS.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2018, 16:55   #965
nikalai
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 191
Mentioned: 10 Post(s)


Default

Salutare!

Pot folosi un riser pentru un controller H200 / H310? Mai am doar porturi PCI express X1 liber pe placa de baza.

Multumesc!
nikalai is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2018, 17:27   #966
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

? Microserver Gen8 are doar un singur port PCI-E, de 16x.
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2018, 17:46   #967
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,532
Mentioned: 1048 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Da.

__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2018, 18:00   #968
nikalai
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 191
Mentioned: 10 Post(s)


Default

@M3kk E vorba despre o placa de baza de desktop.
@mbc Multumesc!

Ma gandeam la un riser din acela folosit de catre cei cae mineaza cu placile video.

Last edited by nikalai; 24-01-2018 at 18:04.
nikalai is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2018, 18:12   #969
korby
Ancient friend
 
korby's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Cluj-Napoca
Posts: 3,024
Mentioned: 101 Post(s)

PC-ul meu



Default

Şi ce treabă au toate astea cu topicul de faţă?
__________________
The evolution of the Ryne PC
Īnrolează-te azi īn echipa de traforaj viteză!
korby is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2018, 23:01   #970
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,066
Mentioned: 193 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

A schimbat cineva ventilatorul? Sau a pus cineva o racire activa pe CPU ?

De cand am pus Xeonul, daca ii dau de lucru, ventilatorul incepe sa faca mai mult zgomot decat hardurile. Nu e deranjant, dar daca se poate l-as raci mai bine
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2018, 02:40   #971
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 9,194
Mentioned: 86 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nu detin jucaria dar de regula la astea OEM mufa e problema de cele mai multe ori ca e proprietara si usor diferita, cel putin la CPU.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2018, 12:41   #972
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 22,532
Mentioned: 1048 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Are cineva un Microserver Gen8 de vanzare?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Skoda Fabia Combi Ambiente 2011, 1.6 TDI 90cp, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2018, 14:07   #973
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Are cineva un ML10 v2 de vanzare? Sau schimb cu MS Gen8?
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2018, 16:11   #974
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,435
Mentioned: 525 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ce nu-ti mai place la Gen8 de-l dai la schimb?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2018, 16:14   #975
gogusrl
Senior Member
 
gogusrl's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Timisoara
Posts: 2,271
Mentioned: 129 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Skype™ to gogusrl
Default

Banuiesc ca vrea extra space / expansion slots.
gogusrl is offline   Reply With Quote
Old 07-03-2018, 17:44   #976
M3kk
Ancient friend
 
Join Date: Jul 2009
Location: Miercurea Ciuc
Posts: 1,143
Mentioned: 53 Post(s)


Default

Am doua bucati si caut ceva mai mare (mai multe locuri pentru HDD + mai multe sloturi PCI-E) pana termin projectul cu U-Nas NSC-800 .
M3kk is offline   Reply With Quote
Old 29-04-2018, 11:03   #977
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,435
Mentioned: 525 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by kpy_here View Post
A schimbat cineva ventilatorul? Sau a pus cineva o racire activa pe CPU ?

De cand am pus Xeonul, daca ii dau de lucru, ventilatorul incepe sa faca mai mult zgomot decat hardurile. Nu e deranjant, dar daca se poate l-as raci mai bine
nu am schimbat ventilatorul, ca trebuie sa faci tot felul de adatpati.
Dar am pus doua venturi de 40x20mm push pull pe lateralele radiatorului de pe proc si un 40x10mm pe radiatorul de pe chipul placii.

Si asa, un accesoriu venit un zalman VF700-Cu acum secole si-a gasit utilitate (adaptorul de la molex la 4x3pin).
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2018, 14:14   #978
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,066
Mentioned: 193 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to kpy_here
Default

Quote:
Originally Posted by kpy_here View Post
A venit procu', dar nu vrea sa scaleze frecventa deloc. What can i do ?
In cazul in care mai are cineva problema de mai sus, am gasit rezolvare.

Proc-ul statea in full speed deoarece aveam Hyper-V instalat. Dupa ce i-am dat remove, si-a revenit.

Oricum, planuiesc sa pun Ubuntu 18.04 si sa mut totul in docker. Nu mai am rabdare sa bibilesc chestii pe Windows.
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2018, 15:16   #979
kretzu77
Ancient friend
 
kretzu77's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: după colţ, vis a vis de clădirea aia din faţă
Posts: 16,435
Mentioned: 525 Post(s)

PC-ul meu



Default

Eu am alta problema.
Am pus Virtualbox-ul pe xpenology si am adaugar doua VM: Win 7 si Ubuntu
Problemele sunt
- cu mouse-ul pe win7: mouse-ul din remote si mouse-ul statiei de pe care intru remote (am incercat tot ce se poate de pe net si nu pot ramane doar cu cel de pe masina
- cu mouse-ul si tastatura pe ubuntu: nu functioneaza niciuna din ele

Aveti ceva idei?
__________________
Ne naștem pe rānd și murim pe sărite.
Sa-ti dea iubita papucii spunand ca puteti ramane prieteni e ca si cum ti-ar muri cainele si maica-ta iti spune ca poti sa-l pastrezi.
kretzu77 is offline   Reply With Quote
Old 30-05-2018, 19:21   #980
vladco
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 1
Mentioned: 1 Post(s)


Thumbs up

salut,

pe la sfarsitul lui februarie am achizitionat si eu un microserver, sh de pe olx, cu proc-ul standard G1610T si cu 2x4 GB RAM (HP)

fast forward cam 2 luni am pus ubuntu 18.04 cu B120I setat in modul ACHI cu OS-ul instalat pe un SSD in primul bay si restul cu 2TB WD RED.

Pentru cine mai vrea sa instaleze 18.04
Quote:
If you require LVM, RAID, multipath, network vlans, or network interface bonding during the installation; if you need to reuse existing partitions on your installation disk; or for support for other architectures besides AMD64/EM64T, see the alternative images location.
Fan-ul sta cam in 25% in conditiile in care este intr-un dulap se aude dar nu e deranjant.

So far so good, ma uit dupa un proc mai potent dar pentru ce il folosesc acum (flexget, deluge, samba file share) e mai mult decat decent.
vladco is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
gen8, hp_, microserver, proliant

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HP ProLiant ML310e Gen8 v2 and his problems! FeierFlorin Cutia de sub birou 15 30-08-2014 15:41
FSB Club (>600MHz only) matose Overclocking & benchmarking 21 06-05-2010 06:40
AMD HTT Club (>250 MHz only) razvy_10 Overclocking & benchmarking 10 07-09-2009 18:41
Overclocker's club Monstru Overclockers unite 19 14-08-2009 00:59

 
Forum Stats
Members: 8,002
Threads: 19,663
Posts: 604,229
Total Online: 375

Newest Member: gigel1337

Latest Threads
- by Bogd4n
- by ryo
- by ibm390s
- by mbc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 20:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.