lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Procesoare si chipseturi
Connect with Facebook

Procesoare si chipseturi CPU, MCP, MCH, ICH, IOH, etc


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-03-2020, 17:42   #781
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,001
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mie imi place cu offset. Pun pe "-" si ajustez.
Ce nu inteleg eu, e ca, desi am Cool'nQuiet activat in idle imi mananca 30W procesorul si nu isi reduce voltajul. Am incercat si powerplan din Windows, cel de la AMD dar si cel custom de pe Techpowerup.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2020, 18:45   #782
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 696
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

ceva ajustari facute azi: frecventa ramane 4,3, am lasat ryen master deoparte si am pus in bios voltaj 1,34 dar am umblat si la LLC si l-am pus pe high (pe internet multi recomanda turbo din ce vad) - placa Gigabyte x570 gaming x. In load all core arata cam asa:
Click image for larger version

Name:	cr15m4,3.png
Views:	76
Size:	646.2 KB
ID:	68627
e stabil in cr15, cr 20, ceva teste prin aida64 deci eu ma declar multumit
Din pacate se pare ca asta ar fi maximul am incercat cu 4,35 aceleasi setari si pica. Din moment ce sunt multumit asa nu o sa incerc ceva de genul 4,325 ca oricum nu e un castig real cu 25mhz ci doar ceva de palmares

LE: @droopy_ro poate e si din cauza de infinity fabric daca merge la frecventa ridicata? dau si eu cu presupusul

Last edited by guest13; 19-03-2020 at 18:51.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2020, 20:51   #783
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,001
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

Eu nu ii fac overclock, am PBO inchis+underclock, dar si cu el deschis sau cu setarile pe default e la fel.
O sa il mai bibilesc peste o saptamana cand voi fi liber.

La al tau, incearca sa-l lasi default, sa inchizi PBO sa faci undervolt. Dupa care sa testezi vs PBO on. Eu am ramas dezamagit de cat de putin castigi prin frecventa in aplicatii reale, nu sintetice.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2020, 12:38   #784
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 696
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am incercat default si cu pbo on. Baga voltaj in draci fata de ce imi vad ochii cu ce am setat manual si obtin performanta ceva mai mica si single si multi. Placa de baza teoretic ar trebui sa tina si un 3900x cu un OC mai mic asa si ceva airflow in carcasa (ceea ce eu zic ca am ) deci daca sughita la un 3600 amarat care ia pe total max 90W inseamna ca am avut ghinion :P
Plus ca la mine testele care le-am dat cu CR20 sunt worst case scenario. 90 la suta din timp coreurile or sa doarma linistite . Am testat de curiozitate in Diablo3 aseara si nici macar nu misca frecventa la peste 4000 pe un core-max a fost ceva de genul 3800 parca- majoritatea au max frec. pe la putin peste 2000 in Diablo3. Stiu ca nu e un joc nou dar altceva nu prea am pe pc, acum cautam ceva sa cumpar ca sa ma joc zilele astea in care probabil o sa fim blocati in casa.
In rest autocadul si orice alt soft care face acelasi lucru stie in mare doar single core, office, browsing, filme etc nu cer cine stie ce perf, deci sunt multumit.
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2020, 17:38   #785
droopy_ro
Senior Member
 
droopy_ro's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Location: Bucharești
Posts: 1,001
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu

Default

Zile ? saptamani vom fi asa

Am inteles ca PBO baga voltaj asa de mare ca sa acopere toate scenariile, adica cipuri foarte proaste care necesita vcore mare. Dar victimele colaterale sufera, daca ai noroc de un cip care necesita putin.
La al meu 2700X baga 1.43-1.45 PBO si cand il inchid sta pe la 1.325V iar temperatura scade cu 5-10ş in functie de joc sau aplicatie.
__________________
“The nail that sticks out gets hammered down”
droopy_ro is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2020, 14:12   #786
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 696
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

Stie cineva de la ce sa fie faptul ca nu pot schimba offsetul la voltaj? Partea de dynamic vcore e grayed out si nu pot umbla la ea. Placa e un gigi x570 gaming x, bios f11 (f12 de pe site nu vrea sa se instaleze, pe serverele lor vad ca imi apare doar f11)
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 14:10   #787
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)


Default

salutare tuturor.

vreau si eu sa schimb sistemul acutual i7 920.
la sfatul unui coleg de forum m-am hotarat sa trec pe ryzen.
eu voi folosi calculatorul pentru programe cad,photoshop,corel,illustrator,etc
din cand in cand vreu sa joc cate un joc gen ff 15 , tomb raider si as vrea ca calc sa duc ceva nou.

ma gandesc la urmatoare :

Procesor AMD Ryzen™ 9 3900X
Procesor AMD Ryzen™ 7 3700X


ASUS ROG STRIX X570-E GAMING

memorii ce se va potrivi mai bine
placa video ati 5700

ce ma sfatuiti ?
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 14:12   #788
Pirat
Ancient friend
 
Pirat's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Brasov
Posts: 2,519
Mentioned: 48 Post(s)

PC-ul meu



Default

memorii in functie de buget, ceva kit 2x16GB la peste 3200MHz, ideal 3600MHz.
__________________
NAS: Intel i3 6100T, 8GB ram, ASROCK H110-DGS, Mellanox ConnectX-2 10Gb, R5 3x1TB WD RED, 1x 3TB HDD, Seasonic SSP-350GT, XPEnology
VMHost: Ryzen 7 1700, 64GB DDR4 2400MHz, Asrock AB350M PRO4, Matrox PCIe 1x, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 860 EVO 1 TB, Mellanox ConnectX-2 10Gb, Intel PRO/1000 PT Dual Port, Proxmox
Pirat is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 14:20   #789
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)


Default

man eu am buget in jur de 5000ron ca alfel ma bate nevasta.
dar mai am eu bani tirati la ciorapul meu si pot urca pana la 6000.
si vreau sa aleg sa ma mai tina cativa ani macar.
eu ultimul upgrade il am de 7-8 ani (((
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 14:34   #790
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,407
Mentioned: 123 Post(s)

PC-ul meu



Default

3700X cred ca e suficient si e best buy acum, pe viitor poti pune seria 4000 pe placa aia si devalorizarea e mica daca schimbi procesorul
Placa ai de baza o overkill dar e foarte buna, o are un prieten.
Memorii eu stau pe 1x16GB 3000 dar merge si mai sus, in curand bag si al doilea modul, momentan nu am greata cu nimic.
Racire iti trebuie ceva mai serios, nu te calicii aici.
Daca vrei eye candy ia un nvidia cu super in coada gen 2070 super daca-l prinzi la pret bun (nu de magazin) daca nu ia AMD-ul ala sau orice doresti tu, e in functie de bugetul tau dar nu o sa stai 7-8 ani cu placa video, asta o schimbi.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 14:39   #791
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 8,098
Mentioned: 281 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by snapisrl View Post
salutare tuturor.

vreau si eu sa schimb sistemul acutual i7 920.
la sfatul unui coleg de forum m-am hotarat sa trec pe ryzen.
eu voi folosi calculatorul pentru programe cad,photoshop,corel,illustrator,etc
din cand in cand vreu sa joc cate un joc gen ff 15 , tomb raider si as vrea ca calc sa duc ceva nou.

ma gandesc la urmatoare :

Procesor AMD Ryzen™ 9 3900X
Procesor AMD Ryzen™ 7 3700X


ASUS ROG STRIX X570-E GAMING

memorii ce se va potrivi mai bine
placa video ati 5700

ce ma sfatuiti ?
Am un amic care vrea să vândă un workstation HP Z820 cu 2x CPU Xeon (Sandy Bridge), 64GB RAM, 600GB SAS HDD, NVIDIA Quadro K5000 4GB, PSU 1125W.
O să îl întreb un preț și să-mi dea detalii ale procesoarelor.
Dacă ești interesat?!
__________________
Mean machine
Bugsy004 is online now   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 15:34   #792
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Bugsy004 View Post
Am un amic care vrea să vândă un workstation HP Z820 cu 2x CPU Xeon (Sandy Bridge), 64GB RAM, 600GB SAS HDD, NVIDIA Quadro K5000 4GB, PSU 1125W.
O să îl întreb un preț și să-mi dea detalii ale procesoarelor.
Dacă ești interesat?!
nu man vreau sa trec la ryzen cum am fost sfatuit.
si va multumesc pt sfaturi.
desi e misto tare ce spui acolo Bugsy004

Last edited by snapisrl; 06-04-2020 at 15:36.
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 16:25   #793
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 696
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pe partea de memorie citeste:
https://lab501.ro/procesoare-chipset...e-vs-hynix-cjr
In principiu 3600mhz e the best (pt 3800mhz trebuie sa ai noroc si de proc care sa duca infinity la 1900. Mai sus adica 4000 deja vb. de 1:2 si creste latenta), 3200 cu latente cat mai scazute in pretul pe care ti-l permiti merge bine iar.

Procul in functie de bani (oricum 3700x e suficient pt. multe lucruri) si daca vrei sa profiti de faptul ca iei o placa care duce si sa schimbi cand apare seria 4000 (cand se mai aseaza preturile nu chiar in momentul lansarii) cu ceva mai nou/bun.
__________________
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 16:37   #794
snapisrl
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 83
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by guest13 View Post
Pe partea de memorie citeste:
https://lab501.ro/procesoare-chipset...e-vs-hynix-cjr
In principiu 3600mhz e the best (pt 3800mhz trebuie sa ai noroc si de proc care sa duca infinity la 1900. Mai sus adica 4000 deja vb. de 1:2 si creste latenta), 3200 cu latente cat mai scazute in pretul pe care ti-l permiti merge bine iar.

Procul in functie de bani (oricum 3700x e suficient pt. multe lucruri) si daca vrei sa profiti de faptul ca iei o placa care duce si sa schimbi cand apare seria 4000 (cand se mai aseaza preturile nu chiar in momentul lansarii) cu ceva mai nou/bun.
placa asta de la asus suporta 4000 ?
snapisrl is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2020, 16:42   #795
guest13
Ancient friend
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bucuresti
Posts: 696
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by snapisrl View Post
placa asta de la asus suporta 4000 ?
Placa suporta si mai mult de atat (bine, cu rami capabili de asa ceva ). Problema e ca degeaba pui ram-ul la 4000 si infinity fabric la 1000 ca pe total performanta probabil o sa fie mai rea decat cu ram la 3600 si infinity la 1800

Mai citeste si aici:
https://lab501.ro/procesoare-chipset...a-vs-frecventa
__________________
guest13 is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2020, 23:04   #796
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 292
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

dovada ca seria 1000 functioneaza cu CPU si chipset pentru seria 1000 cu RAM/ Infinity Fabric clock FCLOCK la 1800MHz sincron cu DDR3600, pe threadripper 1950X daca CCX-urile sunt binnuite bine si IMC-ul din CPU este de bun simt, RAM-ul este bineinteles Samsung B-die, un R15:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Cinebench R15_1950X@3,9GHz_1,184V_4x8GB DDR3600 CL18-18-18-38_3396cb_14.04.2020-min.jpg
Views:	51
Size:	288.3 KB
ID:	68976  

Last edited by DavidMMM; 14-04-2020 at 23:08.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2020, 23:09   #797
DavidMMM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 292
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

si un R20:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Cinebench R20_1950X@3,9GHz_1,184V_4x8GB DDR3600 CL18-18-18-38_7603cb_14.04.2020-min.jpg
Views:	53
Size:	304.3 KB
ID:	68977  
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2020, 00:00   #798
luci.budianu
Junior Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 4
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Salut! Vreau sa imi fac un upgrade la PC si ma tot uit la care e cea mai ok varianta calitate/pret, m-am uitat pe la modele 2600, 2600X si 3600. Ce imi sugerati?(Sunt ok si cu alte modele daca sunt in aria aia de pret)
luci.budianu is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2020, 00:13   #799
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 5,737
Mentioned: 231 Post(s)

PC-ul meu



Default

Mergi pe 3600 dar daca nu este graba asteapta Septembrie cand se anunta noua serie.
__________________
vibeup is online now   Reply With Quote
Old 15-04-2020, 00:15   #800
agarici cu pedale
Ancient friend
 
agarici cu pedale's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Bucuresti
Posts: 10,407
Mentioned: 123 Post(s)

PC-ul meu



Default

Quote:
Originally Posted by luci.budianu View Post
Salut! Vreau sa imi fac un upgrade la PC si ma tot uit la care e cea mai ok varianta calitate/pret, m-am uitat pe la modele 2600, 2600X si 3600. Ce imi sugerati?(Sunt ok si cu alte modele daca sunt in aria aia de pret)
3600/3600X sau ceva cu mai multe coruri din seria anterioara ca au preturi porno.
agarici cu pedale is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discutii si experiente cu Samsung 960 kvarq Memorii & stocare 107 15-05-2018 13:43
Discutii si experiente cu IvyBridge MadMaxXx Procesoare si chipseturi 591 20-12-2017 22:43
Discutii si experiente cu SandyBridge gmc Procesoare si chipseturi 2080 12-10-2017 23:21
Discutii si experiente cu NVidiaInspector rage fuury Placi video 2 05-04-2013 14:35

 
Forum Stats
Members: 8,653
Threads: 22,630
Posts: 677,406
Total Online: 679

Newest Member: shologan

Latest Threads
- by polter
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 21:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.