lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23-11-2013, 15:46   #1
dragosh_asb
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Roman
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Default Limitare viteza

Am un router TP-Link TL-WR740N iar pe cablu imi ramane viteza de download la 5,9 MB in timp ce inainte sa conectez router-ul aveam 8,2 MB (Net RDS 50 MB) . Are ultimul firmware si setarile facute dupa un review,carte etc. A mai intampinat cineva problema asta?
dragosh_asb is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2013, 16:09   #2
scutyjunior
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj
Posts: 1,840
Mentioned: 26 Post(s)


Default

Probabil ceva probleme la el, deoarece eu am instalat unul de genul la un prieten si merge cu 10-11MB pe abonamentul rds 100mbps.
scutyjunior is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2013, 16:16   #3
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Tu nu vezi că are RDS 50 Mbit? Deci viteza e în limitele abonamentului.

Încearcă să pui din nou pe direct şi să verifici dacă viteza creşte înapoi. Am bănuieli că nu va creşte
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2013, 16:24   #4
DeDeRa
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,096
Mentioned: 229 Post(s)

PC-ul meu

Default

A fost o duda de la RDS, de care inevitabil s-au prins si ei. Acum iti merge netu' asa cum trebuie.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2013, 16:43   #5
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

El altceva nu intelege...
Quote:
Originally Posted by dragosh_asb View Post
aveam 8,2 MB (Net RDS 50 MB)
50 Mbps (Megabits) = 50/8 MB (Megabytes) = 6.25 cam cat ai acum
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2013, 20:49   #6
Cheeloo18
Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

In Craiova cu abonamentul de 50mbps se descarca real cu 8.2/8.3 mb/s, exact cum zice omul...problema e la router
Cheeloo18 is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2013, 21:32   #7
Chipicao
Ancient friend
 
Chipicao's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3,513
Mentioned: 32 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Chipicao
Default

Dincolo de Olt se masoara altfel...
__________________
μή μου τούς κύκλους τάραττε
Chipicao is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2013, 22:05   #8
dragosh_asb
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Roman
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Are dreptate Cheeloo18, router-ul l-am instalat ieri, vineri, iar joi am tras cu 8,2 de pe torent...o sa-i fac o reconfigurare
dragosh_asb is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2013, 22:09   #9
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,710
Mentioned: 1237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Ii asa greu sa scoti cablul din router si sa il bagi in computer? Mai bine reconfigurezi routerul?
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2013, 14:42   #10
a.cristian
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bucuresti
Posts: 460
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu



Default

poate a mers mai bine in lunile care a fost gratis , asa cam s-a intamplat si pe la mn prin cartier
a.cristian is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2013, 14:58   #11
dragosh_asb
Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Roman
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)


Default

Am incercat cu cablul direct si intr-adevar nu mai trece de 6 MB...si mai am doi prieteni la fel nu trec de 5,9Mb de doua zile, asa ca se poate considera rezolvata "problema"

Last edited by dragosh_asb; 24-11-2013 at 15:05.
dragosh_asb is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2013, 15:06   #12
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,778
Mentioned: 580 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Elementary my dear watson
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2013, 19:07   #13
gamernorbi
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by dragosh_asb View Post
Am un router TP-Link TL-WR740N iar pe cablu imi ramane viteza de download la 5,9 MB in timp ce inainte sa conectez router-ul aveam 8,2 MB (Net RDS 50 MB) . Are ultimul firmware si setarile facute dupa un review,carte etc. A mai intampinat cineva problema asta?
Si eu am avut acest router.Am pus pe el OpenWRT si am IPv6 si viteze mult mai mari 11 up 11 down.Desigur sunt unele riscuri cand pui in firmware custom(pierzi garantia,se poate brickui)
gamernorbi is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 11:43   #14
Enz0
Senior Member
 
Enz0's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Boosted zone
Posts: 9,932
Mentioned: 254 Post(s)

PC-ul meu



Default

Nem terem tem. Viteza de 50mbit o fi ea in teorie de atat, dar pe metropolitan "risti" sa dai si cu 8-10mb/s daca linia din zona e ok.
Mai mult ca sigur e ceva duda de RDS sau au pus limitare si pe metropolitan la cel de 50mbps.
__________________
MO POWAH BABEH!!
Enz0 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 01:05   #15
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,778
Mentioned: 580 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Mai vedeti o chestie... Mi-am pus net de 200Mbps de la UPC... Ghici cu ce cablu vine in pachet router-ul lor? Da...exact... CAT5...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 01:08   #16
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,710
Mentioned: 1237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

E suficient. Ca specificatii, Cat5e duce Gigabit pana la 35m.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 01:10   #17
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,778
Mentioned: 580 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Ca specificatii USB 2 e racheta... In practica te limiteaza...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is online now   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 01:53   #18
war4peace
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 8,450
Mentioned: 286 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Mai vedeti o chestie... Mi-am pus net de 200Mbps de la UPC... Ghici cu ce cablu vine in pachet router-ul lor? Da...exact... CAT5...
Am viteze gigabit cu CAT5 de la RDS. În practică
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 08:18   #19
mbc
VIP
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 24,710
Mentioned: 1237 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Ca specificatii USB 2 e racheta... In practica te limiteaza...
Daca pe mine nu ma limiteaza instalatie completa pe cat5e - patch panel, cablu 20m, prize la 767 Mbps viteza pe bune, iti garantez ca nu te limiteaza un patch cord de 2 m la 200 Mbps.

Si, dupa cum am zis, cat5E este, in specificatii, un cablu gigabit pana la 35m. Grija ta este complet nejustificata.
__________________
[PC-ul meu], Lenovo Thinkpad T410, T480, Proliant ML10 V2,
Hyundai i30 Comfort 2019, 1.4 MPI, Octavia Combi Classic 2001, 1.6i 102 cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce viteza are conexiunea ta de internet? Monstru Zona libera 1398 10-02-2019 16:45
Viteza RAM GStrike19 Memorii & stocare 11 27-02-2013 03:01
Limitare MSI 560TiOC ithanium2 Placi video 7 23-06-2011 17:15
limitare CPU sau RAM cu GTX580 colanusus Cutia de sub birou 35 02-05-2011 23:24
Kingston creste viteza pentru Flash USB DataTraveler 410 Micutzu Stiri 1 24-09-2009 11:20

 
Forum Stats
Members: 8,455
Threads: 22,202
Posts: 663,856
Total Online: 447

Newest Member: nicum

Latest Threads
- by Kspic
- by Arise
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 15:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.