lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-07-2015, 20:51   #21
Amok
Ancient friend
 
Amok's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Romania, Bucharest
Posts: 474
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ahh, eu acum vad ca tu ai 980 G1 Gaming , nu 980ti. Deci de fapt Cycles nu scaleaza linear cu cat arunci mai multe shadere in el, frecventa gpu-ului isi spune cuvantul.
Amok is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 20:57   #22
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,981
Mentioned: 527 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Quote:
Temperatura scazuta/crescuta a gpu-ului afecteaza stabilitatea boost-ului?
Asa este, boost-ul este dependent si de temperatura. Cum ai atins pragul termic maxim, frecventa placii video va fi redusa automat.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 21:12   #23
Amok
Ancient friend
 
Amok's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Romania, Bucharest
Posts: 474
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Am rulat si eu 200 samples, a dat fail la 1522, la 1510 l-a rulat pana la capat.

Dar, am descoperit ceva. Tot timpul memoria mea a stat la 1650 mhz, am rulat si un joc, tot 1650 mhz. Chiar daca resetez frecventele din MSI afterburner, doar la 1650 sta, nici macar standard 1750 nu am cand pun orice load pe GPU. Doar idle sta la 1752 mhz, imediat dupa boot. Dupa ce intra in power savings dupa boot, nu mai urca niciodata la 1750 cat e stock, practic am cateva secunde frecventa standard, dupa aia e incremenita la 1650 in orice load.

Inainte de a folosi MSI afterbuner, am avut OC Guru 2 instalat, iar OS-ul are 1 an jumate, 1 GTX 560, R9 270 X si acum 980ti au locuit pe acest OS.

I googled it, se pare ca e o problema de driveri vechi, vreo bucatica/registru ramasa aiurea care incurca OC-ul. D
esi am curatat driverii cu un driver cleaner, trebuie sa fac un fresh install de windows pentru ca nu pot sa fac nici macar OC la memorie, sta doar in 1650 in rendering/3d loads si asta imi duce memoria la 6700 mhz, in loc de cei 8240 mhz ai lui stivut.

Pierd multa performanta, probabil de aia scot rezultate doar putin mai bune decat ale lui stivut cu un 980 G1 Gaming. Cand aveam OC guru 2 initial, statea fara probleme la 1750, de aia nici nu am urmarit frecventa ei. Nu stiu exact ce se intampla, dar trebuie un fresh install de W7 ca sa pot sa dau OC si la memorie (google search imi spune ca bucatele de driveri vechi incurca OC-ul memoriei, da Afterburner-ul peste cap, poate chiar si frecventa stock, dunno).

So, in weekend revin cu rezultate updatate

Stivut, momentan rezultatele mele sunt irelevante, eu cu 980 ti ar trebui sa scot net superior, dar cum memoria ei sta la doar 6700 mhz (1650) si a ta la 2063, deci 8252, eu nu pot sa ma ating de eficienta ta cu un 980 normal. Shader per shader imi iau bataie cu nemiluita )
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	980Ti_G1Gaming_1511 Boost_200samples.JPG
Views:	375
Size:	346.8 KB
ID:	50120  

Last edited by Amok; 08-07-2015 at 21:17.
Amok is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 21:26   #24
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Nu e nevoie de fresh install. Foloseste asta:http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html
Deschizi programelul, alegi sa curete mai intai driverele AMD, apoi si pe cele NVidia, reinstalezi driverul tau si o sa mearga. Dureaza vreo5 minute.

Neica Tudore, nu stiu cata traba are temperatura la bench-ul asta, pt ca placa mea abia s-a ridicat la 55C in test.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 21:37   #25
SAMBA
Ancient friend
 
Join Date: Aug 2009
Location: Craiova
Posts: 496
Mentioned: 13 Post(s)




Send a message via Yahoo to SAMBA
Default

Samba, poti cumva testa acel 5775C la 4.4 Ghz? sunt curios clock per clock care e diferenta intre ce am eu si ce ai tu. Rezultatul e super, foarte bun scaling-ul cu OC, 33-34 secunde castigate fata de Monstru la stock freq.


Nu pot sa-l duc la 4.4 Ghz caci crapa in bench.Am dat la 4350.
__________________
I9 7960X ,Water Cooling,ASUS Rog Rampage APEX VI,KFA2 1080 Ti OC Lab, 2 X 8 Gb G.Skill- 4266 [email protected] Mhz , SSD SAMSUNG 840 PRO - 256 GB ,HDD WD10EZEX -1TB,SSD Samsung 256 GB - 850 Evo,SSD Intel 240 GB - 520 Serie, PSU Seasonic PRIME Platinum 1200 W, Monitor LG 24MA53D.
SAMBA is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 21:39   #26
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,981
Mentioned: 527 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Al meu are nevoie de >1,4v pentru 4.4.... Nu prea sunt de OC Broadwell-urile astea...

Stivut - are legatura temperatura daca ajungi la 91 oC man, nu la 55
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 21:46   #27
stivut
Ancient friend
 
stivut's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Roman
Posts: 1,674
Mentioned: 25 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to stivut
Default

Pai asta ziceam. Iar eu n-am vazut temp mai mare de 75C de cand am placa asta, nici in al mai al dreaqu bench, Furmark sau orice altceva cu max oc.
stivut is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 21:48   #28
SAMBA
Ancient friend
 
Join Date: Aug 2009
Location: Craiova
Posts: 496
Mentioned: 13 Post(s)




Send a message via Yahoo to SAMBA
Default

[QUOTE=Monstru;438385]Al meu are nevoie de >1,4v pentru 4.4.... Nu prea sunt de OC Broadwell-urile astea...



Asa este si al meu...
__________________
I9 7960X ,Water Cooling,ASUS Rog Rampage APEX VI,KFA2 1080 Ti OC Lab, 2 X 8 Gb G.Skill- 4266 [email protected] Mhz , SSD SAMSUNG 840 PRO - 256 GB ,HDD WD10EZEX -1TB,SSD Samsung 256 GB - 850 Evo,SSD Intel 240 GB - 520 Serie, PSU Seasonic PRIME Platinum 1200 W, Monitor LG 24MA53D.
SAMBA is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 21:50   #29
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,981
Mentioned: 527 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Samba - asa sunt toate se pare
Stivut - nu ai vazut pe aia... Baga o referinta zilele astea in bucale sa vezi cum sfaraie
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 21:54   #30
SAMBA
Ancient friend
 
Join Date: Aug 2009
Location: Craiova
Posts: 496
Mentioned: 13 Post(s)




Send a message via Yahoo to SAMBA
Default

Nu pot pune poza la 4.350 Mhz caci spune ca este prea mare(1M) dar opun pe asta.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	BLENDER (2).jpg
Views:	359
Size:	1,017.6 KB
ID:	50122  
__________________
I9 7960X ,Water Cooling,ASUS Rog Rampage APEX VI,KFA2 1080 Ti OC Lab, 2 X 8 Gb G.Skill- 4266 [email protected] Mhz , SSD SAMSUNG 840 PRO - 256 GB ,HDD WD10EZEX -1TB,SSD Samsung 256 GB - 850 Evo,SSD Intel 240 GB - 520 Serie, PSU Seasonic PRIME Platinum 1200 W, Monitor LG 24MA53D.
SAMBA is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 22:18   #31
Amok
Ancient friend
 
Amok's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Romania, Bucharest
Posts: 474
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Driver reinstall nu a schimbat nimic, gpu z tot 1650 arata in load. Voi face oc cu precision x la memorie si testez in render, daca e mai rapid atunci e bug de gpu z si stau linistit.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Amok is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 23:04   #32
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,518
Mentioned: 126 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am facut acesti pasi dar indiferent de selectez gpu sau cpu imi iese afara in juam de secunda.

Instructiuni:

1. Downloadati scena de benchmark si Blender, instalati Blender si deschideti cu el scena de bench.
2. In partea de jos a interfetei vezi avea meniul de user preferences.
3. Duceti-va in tab-ul de System, scroll putin in jos si veti observa meniul de Compute Device din coltul stanga, jos. Selectati CUDA sau OpenCL pentru a avea disponibil in meniul de render si placa video. Altfel, doar CPU-ul va fi disponibil. Daca aveti mai mult de 1 GPU in sistem, din Roll-down-ul de la CUDA/OpenCL le puteti selecta pe ambele sau doar un anume GPU din cele disponibile, pentru a fi folosite la render.
4. In partea dreapta, mid, vezi avea roll-down-ul de Device, si puteti alege CPU sau GPU Compute, pe Nvidia sau AMD, depinde ce GPU aveti disponibil.
5. Selectati device-ul dorit si hit Render.


Deci nu pot sa fac test.....
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 23:06   #33
Amok
Ancient friend
 
Amok's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Romania, Bucharest
Posts: 474
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ce gpu ai? Driveri? Etc... poate nu ai vreun visual redistributable etc...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Amok is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 23:09   #34
Amok
Ancient friend
 
Amok's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Romania, Bucharest
Posts: 474
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Btw, am gasit problema. In compute unele gpus nvidia, e random de la exemplar la exemplar, intra in P2 state, cu frecvente mai mici. OC-ul afecteaza doar P0 astfel ca de aia imi sta cred in 1650 memoria. Nvidia inspector imi va permite sa fixui problema, voi seta ce trebuie ai voi rula iar bench-ul. Monstru, vezi cumva sa nu fi stat si Titan-ul in P2 de a scos doar 1.50 min

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Amok is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 23:11   #35
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,518
Mentioned: 126 Post(s)

PC-ul meu



Default

290x,am crezut ca o fi din cauza oc-ului,insa si in setari stock se intampla la fel.
Catalyst 14.9 pe win 7 32b.

Sent from my GT-I9300
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 23:21   #36
Amok
Ancient friend
 
Amok's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Romania, Bucharest
Posts: 474
Mentioned: 10 Post(s)

PC-ul meu

Default

Hmm, daca nici pe cpu nu merge ai ceva lipsa in software

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Amok is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 23:24   #37
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,518
Mentioned: 126 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am instalat ultimul catalyst,15.7,face exact la fel.
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 23:28   #38
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,981
Mentioned: 527 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Amok se refera la .net framework, etc.
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2015, 23:32   #39
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cyprus,Limassol
Posts: 3,518
Mentioned: 126 Post(s)

PC-ul meu



Default

Am citit ,dupa ce am postat ,ce a scris.


Poate apas pe butonul gresit de render ). Am pus la download ultima versiune de net framework,poate se va rezolva.

Le : Nu se rezolva nimic nici cu net framwork updatat la zi .....
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu

Last edited by suzuki; 08-07-2015 at 23:40.
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2015, 00:42   #40
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 17,981
Mentioned: 527 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

O Componenta software lipseste de pe sistemul tau...
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jocuri noi cu benchmark integrat sau utilitar de benchmark Monstru Gaming 97 13-11-2018 21:34
Thief Benchmark ducool2001 Overclocking & benchmarking 7 25-02-2014 21:10
All benchmark Catzilla Jocker Overclocking & benchmarking 2 28-09-2013 20:36
LuxMark Render Benchmark TheDogg Overclocking & benchmarking 4 08-01-2012 11:22
Pov-Ray Benchmark TheDogg Overclocking & benchmarking 11 07-01-2012 21:11

 
Forum Stats
Members: 8,057
Threads: 19,899
Posts: 609,392
Total Online: 351

Newest Member: AdiF

Latest Threads
- by Kspic
- by gogusrl
- by the1zmc

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 00:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.