lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Cutia de sub birou
Connect with Facebook

Cutia de sub birou Aici se discuta despre configuratii prezente sau viitoare


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-02-2019, 14:31   #3001
kobro
Ancient friend
 
kobro's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,522
Mentioned: 107 Post(s)

PC-ul meu

Default

War, ma refeream la doleanțele lui bugsy. Îți înțeleg frustrarea.
kobro is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 15:54   #3002
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,618
Mentioned: 210 Post(s)

PC-ul meu



Default

Vreau să fie separate fizic, dacă se strică ceva să nu impacteze celălalt OS.
Fiecare cu stolu' lui!

Acum cu noile SSD-uri nvme trebuie să găsească soluții pentru a putea conecta mai multe asemenea SSD-uri, la fel ca în cazul SATA, eventual 3rd party, de ce nu?
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 08-02-2019 at 15:59.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 15:56   #3003
war4peace
VIP
 
Join Date: Mar 2013
Location: Bucureşti
Posts: 7,593
Mentioned: 246 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to war4peace Send a message via Skype™ to war4peace
Default

Corect. Se duce SSD-ul, se duc toate sistemele de operare. De-aia am unul pentru OS, unul pentru jocuri (mă rog, două), unul pentru diverse.
__________________


Quote:
Originally Posted by Hemisphere View Post
Dacă vrea să se sinucidă, e de ajuns să urce la nivelul ego-ului său și să se arunce la nivelul IQ-ului său...job well done!
war4peace is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 17:25   #3004
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,952
Mentioned: 119 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ar mai fi o solutie sa iei 2 ssd identice, pe unul instalezi cele 2 SO si pe al doilea il clonezi cu norton ghost si il tii in sertar pe post de backup.
Am facut la cineva asa ceva, inca nu i-a picat SSD-ul de 3 ani de zile, de cind l-a cumparat, SSD pe S-Ata.


Treaba este ca la win 10 a reinstalat cu fiecare versiune bagata pe git de micro$hit.
Deci intr-un fel, HALF WASTED MONEY, si wasted time sa tot "upgradeze" win 10 pe al doilea SSD, de fiecare data cind apar alte versiuni de win 10-le pwizdii...


(Ba, nu-l omoara nimeni pe indianul ala imputit cu strategia lui idioata?)

A, daca era vb de Xp si Win 7 sau 8.1, da, se merita 2 ssd, unul clona/backup.


In cazul celor 2 SO amintite mai sus, micro$hit nu fwutea versiunile de 2-3 ori pe an, cum scot versiuni de win 10 mortii lor edition...

Uite de ex in sistemul din semnatura, am acum 4 SSD.
Unul de 1TB NVMe, instalat pe portul de pe placa de baza, pe care care am doar jocurile instalate, inca unul de 512GB tot NVMe, instalat tot pe portul de pe placa de baza, impartit in 2 partitii, una de 250GB pentru win 10, cealalta de 250GB pentru stocarea de kituri, programe diverse, etc.

Si 2 de 2TB S-Ata, in Raid 1, pe care mai am cele mai importante kituri, poze de familie, imagini ISO de la unele jocuri mai vechi sau mai noi.
Dar, am doar o placa video, am renuntat de asta vara la SLI.
Si culmea, placa de baza mai are inca un port pentru NVMe liber.

Stiu ca 2 din porturile NVMe sint shared lines cu unwle dintre cele 6 S-Ata, am ales astfel incit un NVMe sa "pape din shared S-Ata lines, astfel incit sa imi ramina 2 porturi S-Ata libere pentru a conecta cele 2 SSD S-Ata.
Third party controller este dat disabled in bios, nu am nevoie de el.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.

Last edited by DjLeco; 08-02-2019 at 18:32.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 19:58   #3005
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,618
Mentioned: 210 Post(s)

PC-ul meu



Default

La tine, Leco, treaba stă cam așa:

Quote:
Installation Notices for the PCIEX4, M.2, and SATA Connectors:
Due to the limited number of lanes provided by the Chipset, the availability of the SATA connectors may be
affected by the type of devices installed in the M2M_32G and M2P_32G connectors. The M2M_32G connector
shares bandwidth with the SATA3 4, 5 connectors. The M2P_32G connector shares bandwidth with the PCIEX4
slot. Refer to the following tables for details.
Quote:
(Note) The PCIEX4 slot shares bandwidth with the M2P_32G connector. The PCIEX4 slot operates at up to x2 mode when
an SSD is installed in the M2P_32G connector.
Așa că la placa ta de bază, dacă folosești un SSD M.2 pciex în slotul M2M, atunci rămâi fără două porturi SATA.
Dacă conectezi un SSD M.2 PCIex în slotul M2P atunci va partaja cu PCIEX4 slot și va funcționa la x2. Vezi manual pagina 34.
Click image for larger version

Name:	DjLeco_MB_z270x_UG7.jpg
Views:	12
Size:	115.3 KB
ID:	65275
__________________
Mean machine
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 20:04   #3006
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,952
Mentioned: 119 Post(s)

PC-ul meu

Default

Ceva de gen am spus mai sus.
Vad ca la poza exista denumirea de Z270, eu am Z390.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 20:06   #3007
Bugsy004
Ancient friend
 
Bugsy004's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: bucuresti
Posts: 6,618
Mentioned: 210 Post(s)

PC-ul meu



Default

Scuze man... am crezut că e MB de la PC-ul meu... tău adică Gigabyte Z270 Gaming 7
__________________
Mean machine

Last edited by Bugsy004; 08-02-2019 at 20:59.
Bugsy004 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 20:49   #3008
DjLeco
Senior Member
 
DjLeco's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: On EARTH...
Posts: 3,952
Mentioned: 119 Post(s)

PC-ul meu

Default

Nu-i suparare!
Eu am chipset Z390.
__________________
GAMING gear™ i9-9900K/5000MHz/1,330V||MoRa 360 & LECO custom loop watercooling GPU+CPU||Nvidia GTX Titan Xp & Nvidia 3D Vision 2||Asrock Z390 Taichi Ultimate||2x8 Gb [email protected] CL15-1,36V||Samsung NVMe 1TB+512GB + 2x2TB RAID 1 Samsung S-Ata SSD||Corsair RMX850W||Asus ROG Swift PG27VQ 3D LED 144Hz||NZXT 440 case, Win 10.
DjLeco is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2019, 23:57   #3009
carnatu
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 211
Mentioned: 5 Post(s)

PC-ul meu

Default

Legat de toate versiunile de windows, e viitorul ca sa zic asa.
Pe masura ce poti scrie o linie de cod, sa o treci prin teste, si sa o trimiti la client mai rapid, vom vedea software cu update pe banda rulanta.

Windows inca are destule dependente si compatibilitati incat e mai dificil sa faca asta. Dar ce misca web based au release cat de frecvent vor ei si userul nici nu simte.

Ca utilizator te deranjeaza asta pentru ca nu e destul de streamlined, dar e "pentru binele tau".
Indianul ala nu decide si nici nu are treaba cu asta. El doar suge shareholders pe skype.
carnatu is offline   Reply With Quote
Old 13-02-2019, 11:32   #3010
cristispot
Ancient friend
 
cristispot's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: bucuresti
Posts: 898
Mentioned: 8 Post(s)

PC-ul meu

Default

Deci, fking ASUX, nu pot sa folosesc touchpad-ul fara sa am lag la tastatura. (Asus X550VX)

Fara touchpad driver si fara atk driver touchpad-ul merge perfect doar ca nu pot sa ii dau disable din Fn+F9, cateodata il vreau cateodata nu.

Daca instalez toti driverii, ii pot da disable sau enable dar degeaba ca oricum nu mai merge touchpad-ul iar tastatura are super lag, dureaza vreo 20 secunde pana apare ce tastez eu.

Singura solutie pe care o am acum este sa ii dau disable din bios dar este enervant sa stau sa dau restart de fiecare data cand nu am nevoie de el.

wtf?
cristispot is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

 
Forum Stats
Members: 8,151
Threads: 20,336
Posts: 618,899
Total Online: 486

Newest Member: myry_1980

Latest Threads
- by LAB501
- by Steve-o
- by Kspic
- by Firefox

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.