lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Extreme 501 > Overclocking & benchmarking
Connect with Facebook

Overclocking & benchmarking Nu te supara, ce inseamna "stock" ?


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 19-02-2011, 01:29   #1
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default cine ma poate ajuta cu un overclock ?

as vrea sa fac overclock la CPU dar nu stiu ce setari trebuie sa fac in bios , asa ca cer pareri de la cei care se pricep la asa ceva si daca se poate sa imi explicati amanuntit cu tot ce trebuie sa fac ..

sistemul meu este format din :
-cpu --------Intel Core 2 Duo ,E8300
-placa baza --Asus P5QD turbo
-ram ---------2x2GB DDR2 PC6400 KINGSTON
-vga----------Gigabyte GeForce GTX470
-sursa--------Seasonic X-660
-CPU cooler---Cooler Master Gemini II

Last edited by cozy_lord; 20-02-2011 at 11:40.
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 00:14   #2
gamerul
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Ploiesti
Posts: 82
Mentioned: 1 Post(s)


Default

http://forum.lab501.ro/showthread.php?t=159
gamerul is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 02:20   #3
nightmare
Senior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bucuresti
Posts: 270
Mentioned: 0 Post(s)


Send a message via Yahoo to nightmare
Default

Nu-ti recomand threadul ala... ca-ti blochezi singur pc-ul de nu mai porneste si o sa ai nevoie de un reset la bios.Apoi nu stiu daca o sa stii sa faci "scurt" la cmos sau sa schimbi jumperul. Sau mai grav sa iti prajesti ceva.
So... stay away from that topic.. For now.
nightmare is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 02:27   #4
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

ms de recomandare, m,am uitat un pic sa vad ce zice dar nu era ce vroiam eu si iti dai seama k nu era nik sigur asa k nu incerc .. mie imi trebuie un tutorial pas cu pas , nush daca exista cineva care ma poate ajuta dar am incercat si eu aici ..
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 10:45   #5
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Salut, bine ai venit. Incearca un FSB400x8,5 la 1,25V(daca nu vrea cu atat poti incerca pana in 1,3V). Ratia la rami 1:1. Cum ai 4giga? 4x1gb sau 2x2gb? Cand intrii in win pornesti RealTemp si faci un test cu lynx.

Inainte sa incepi ceva cauta in cartea tehnica unde se afla jumperul de CLEAR CMOS(reset bios). In cazul ca nu iti mai booteaza si nu poti intra in bios atunci ii dai un Clear CMOS si incepi de la inceput.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 11:41   #6
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

ms mult ! acuma o sa incerc si scuze de gresala am 2x2gb
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 12:15   #7
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Daca ai 2x2 atuni nu ii neaparat(teoretic) sa umblii la voltajul de la NB. Vezi daca merge si e stabil cu setariile alea. Daca nu atunci mai cautam.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 12:20   #8
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

mersi mult , am facut cum mi,ai spus si mi,o reusit din prima , am atasat aici o poza cu rezultatele http://imgur.com/delete/Fz6pHzKu7Bi3nwj si ratia la rami nu am schimbat nik .....
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 12:25   #9
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Ceva ii putred la screen. La XS bench scrie E8300 la 3Ghz si tie trebuie sa iti iasa 3400. Opreste C1-state si Intel speed tehnology(sau cum ii zice). Da-i cu lynx nu cu altceva. Programu iti streseaza mai mult ca altele si asa vezi dacai stabil.
la urmatoru screen deschide si cpuz la cpu info si la memeory.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 12:37   #10
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

mno m,am blocat aici , Opreste C1-state si Intel speed tehnology , daca imi spui de unde sa le opresc ca eu nu stiu ? si inca ceva am intrat in counter strike sa vad de curios daca imi cresc fps,uriile si dupa nici 5 min s,a blocat jocu si mo scos afara din el , cred k poate de ce nu i stabil face asta
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 12:43   #11
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Nu cu cs verifici fps-urile. jocu ala merge si pe un P1 nu iti trebuie E8300. In bios la CPU-settings (aici). CPU ratio pe maxim, c1state pe disabled, max..disabled, virtualization pe enabled,cpu tm si execute pe enabled si ultimele 2 pe disabled. Foloseste lynx pentru testari. Poate va trebuii sa maresti tensiunea in NB.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 12:56   #12
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

daca imi spui si de lynx ceva k nush ? tre sa il downloadez de pe net sau il am in pc ?
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 13:05   #13
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

CPU ratio pe maxim , dar nu ma lasa maxim la mn i 8,5 maxim , si ultimile 2 eu nu le am
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 13:07   #14
hellfish
Super Moderator
 
hellfish's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Timisoara
Posts: 4,184
Mentioned: 21 Post(s)

PC-ul meu

Send a message via Yahoo to hellfish
Default

Pai 8.5 ii maxim ptr procu tau. De aici iei lynx http://lab501.ro/download Ii un test de stabilitate pentru procesor.
__________________
http://www.partkeepr.org - electronic component manager
hellfish is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 13:13   #15
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

http://imgur.com/delete/767gnbX1WkRW4JB
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 13:52   #16
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Deschide mai multe cpuz care sa contina si tab-ul cpu.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 13:54   #17
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

mno vad k cu linx imi da o erroare
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 13:57   #18
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

aici http://imgur.com/delete/srQoapsk5MFG0kS
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 14:00   #19
dev
Ancient friend
 
dev's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,277
Mentioned: 1 Post(s)




Default

Da-i 1.26v la vcore, 1.3v la vNB si vFSB.
__________________
It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.

Quote:
Originally Posted by Apocalypse Now View Post
Sa nu fim pizde, va rog.
dev is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2011, 14:07   #20
cozy_lord
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 40
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

sincer nu stiu anumiti termeni si scuze pt asta , dar 1.26 la vcore i voltaju la cpu ? si 1.3v la vNB si vFSB asta chiar nu stiu de unde sa le dau ?
cozy_lord is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Care ma poate ajuta cu o traducere din romana in maghiara al3_xxx86 Zona libera 2 10-07-2010 02:49
Cine nu ar vrea asa CPU ? :D red Procesoare si chipseturi 4 12-05-2010 16:34
Cine are o placa EVGA 8800gtx acs3? brhams Placi video 1 10-04-2010 11:09

 
Forum Stats
Members: 8,385
Threads: 21,836
Posts: 654,963
Total Online: 707

Newest Member: graresf

Latest Threads
- by Steve-o

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 19:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.