lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Periferice
Connect with Facebook

Periferice Monitoare, tastaturi, mousi, sisteme audio, elemente de retelistica


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 13-04-2017, 00:59   #181
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 401
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

La in moment dat am auzit si eu de cateva update-uri de firmware pentru saracia asta de monitor, dar din ce stiam e ca se fac doar in service, si doar pentru anumite batch-uri.
Din ce mi-au zis cei de la Asus Romania e ca la al meu nu e cazul de firmware update ca e facut in August 2016.
Si sincer am emotii sa il trimit, cine stie ce fac ei acolo si imi dau altul refurbished in loc.

Va informam ca, conform garantiei oferite de Asus cei de la service isi pot rezerva dreptul de a inlocui monitorul cu o unitate refurbished daca acesta prezinta un defect acoperit de garantie.

Adica poti primi unul si mai praf ca ce ai avut.
Si nu e doar la noi, asa e peste tot, vad ca si oamenii din link au aceleasi emotii, nu inteleg cum ditai Asus externalizeaza service-ul la tot felul de firme de bucatarie (la noi e EuroServiceCenter).

In alta ordine de idei zilele acestea iar am fost pe 85 Hz... Si sunt pe cablu custom, fara pinul 20 conectat. Luni intregi nu am mai avut probleme. Cred ca totusi e si software, e combinat si cu update de driver si update-urile de W10... de exemplu in device manager monitorul era vazut doar ca generic, chiar daca l-a vazut o buna bucata de timp ca PG279Q.

Oricum, ca idee, pentru probleme aparute la acest monitor ca medicament universal am mai citit ca ajuta full reset din meniu urmat de un power discharge pentru monitor. Se deconecteaza toate cablurile si apoi se apasa butonul de pornire timp de 30 de secunde pentru a descraca electrostatic placa electronica. Se reconecteaza toate cablurile... Apoi iar full reset din meniu.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	asus.jpg
Views:	33
Size:	69.7 KB
ID:	58408  
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2017, 09:39   #182
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,758
Mentioned: 698 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Poti instala driverul de monitor de pe site-ul Asus si ti-l vede corect dupa aceea. Si eu folosesc alt cablu (am avut nevoie de 3m lungime), este un Delock, cu pinul 20 neconectat.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2017, 09:48   #183
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 2,810
Mentioned: 118 Post(s)

PC-ul meu



Default

La mine nu se manifesta. Coincidenta face ca saptamana asta am deschis un Rma la arsus germania si vad ca au trimis inlocuitor ...cel mai probabil refurbish.

LE: A venit un monitor refurbished cu seria printata si lipita cu aracet
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22

Last edited by vibeup; 18-04-2017 at 12:40.
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 18:15   #184
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 401
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Se întâmpla o duda ciudata tare la mine.
Dacă scot Display Port SAU alimentarea de la monitor și conectez din nou DP sau alimentare nu reapare imaginea. Tre sa dau restart la computer, altfel am No Signal.

Nu e de la Win, face și sub bios la fel. Credeam ca am cablu DP bulit, dar am probat o grămada pana acum, și face la fel dacă ma ating de alimentare doar, adică doar scot cablul de alimentare din monitor.

Nu îmi dau seama dacă e de la monitor, placa video sau platforma Krappy Lake...
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 18:17   #185
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,758
Mentioned: 698 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Asta o face pe toate monitoarele DP, cel putin pe care le am eu (am 5). Cred ca e ceva problema de handshake.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 18:17   #186
vibeup
Senior Member
 
vibeup's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 2,810
Mentioned: 118 Post(s)

PC-ul meu



Default

Ai pachetul office 2013 instalat ? Daca da, fa update la el. Eu am vazut problema asta la mai multa lume dar astia aveau laptop... banuiesc ca la desktop este la fel dar nu scoate nimeni cablu.
__________________
Foloseste codul asta cand inregistrezi un produs EVGA si participam la extragere cu premii: 4VCPGZUW22
vibeup is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 18:26   #187
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,758
Mentioned: 698 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca de mine e vorba, am Office 2016 (din Office 365) dar face si in Memtest.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 18:44   #188
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 401
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

am scris ca face și in bios
deci dacă scot cablul de alimentare sau DP și bag la loc e normal sa nu reapară imaginea, decât cu restart, corect?
e o chestie pe monitoarele cu DP se pare, nu?
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 18:50   #189
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,758
Mentioned: 698 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Eu pot sa zic asta pentru cele 5 monitoare pe care le folosesc continuu - Un PG279Q, un lenovo de 22 pe care nu il stiu cum il cheama, un Dell P2314H si 2 Dell P2312HM.

Pe Dell P2312HM am incercat si pe VGA si DVI si nu face problema asta.
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 18:54   #190
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 401
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

mulțumesc fain.
am mai descoperit o chestie: dacă închid monitorul de la buton și dispare complet imaginea și logo de pe talpa și reaprind monitorul din buton peste câteva secunde, e la fel, monitorul se aprinde dar zice ca pe DP nu are semnal
e la fel și la voi?

Edit: la ultima cred ca am descoperit ce e... Se pare ca e de la opțiunea de monitor "display port Deep sleep" - se reactivase implicit după reset de monitor

Dar in rest rămâne la fel dacă scot alimentarea sau DP, trebuie restart de computer.
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.

Last edited by kvarq; 21-04-2017 at 19:14.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 19:29   #191
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,758
Mentioned: 698 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Daca inchid monitorul de la buton, astept pana se opreste si il aprind inapoi totul merge ok, desi e activat DisplayPort Deep Sleep si HDMI Deep Sleep. In momentul in care ii scot cablul DP, nu mai apare imaginea si trebuie restart de computer.

Daca pornesc computerul fara monitor si conectez monitor DP, merge ok. Daca scot cablul DP si il conectez inapoi, nu mai merge.

Scuze ca am monopolizat threadul
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 21:34   #192
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 401
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

Mulțumesc fain. Chiar a fost util.

Chiar ma pregăteam sa stabilesc un pattern... și... După ceva shut down și restarturi... huh. La mine nu mai e așa )
Acum pot sa scot și sa bag și DP și alimentare, nu mai trebuie restart, indiferent ca e cuplat la început DP sau nu...
Nu mai înțeleg nimic )

By the way, mobo pe z270 știe dacă nu e cuplat/alimentat monitor, face bip la start
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 21:36   #193
mbc
Ancient friend
 
mbc's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Cluj-Napoca
Posts: 17,758
Mentioned: 698 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to mbc Send a message via Skype™ to mbc
Default

Stie mobo ca nu ai cuplat monitorul in placa video? Sau folosesti video onboard?

Si ca sa nu mai fie asa ce ai facut?
__________________
Computerul principal in [PC-ul meu]
Lenovo Thinkpad T530, T410, Microserver Gen8, Brix Projector
Skoda Fabia Combi Ambition 2015, 1.4 TDI 90cp.
mbc is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2017, 22:48   #194
kvarq
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Brasov
Posts: 401
Mentioned: 11 Post(s)

PC-ul meu

Default

nu e onboard
e un MSI 1080 GamingX
la z270 (Apex) face un bip (da, am buzzer, old school :P) dacă e stins monitor
e și in bios o secțiune la gpu dedicat care zice ce fel de conexiune e la gpu (DP, hdmi etc), dacă merge la 16x etc

sincer nu știu ce s-a întâmplat, am dat de nervi un clear Mos și repus bios (aveam la rami Code 61), de la a treia încercare e ok... nu știu dacă se leaga

adevarul e ca înainte nu trebuia sa restartez computerul dacă scoteam DP și îl băgăm înapoi - chiar făceam asta când mai aveam 85Hz max in loc de 144, și după ce îl băgăm înapoi aveam 144 Hz din nou.
__________________
La orice comanda PC Garage folosind voucherul XM43PKVG se beneficiaza de un discount de 1% pentru orice produs.
kvarq is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ASUS M5A97 R2.0 - Pareri GodOFGames Placi de baza 13 29-06-2014 15:01
Playstation 4 Anuntat - Pareri / impresii / critici / comentarii tphase Gaming 55 05-03-2013 23:01
Monitor LED AOC 23", Wide, Negru/Alb, E2343F2 pareri, impresii hepper Periferice 1 05-10-2011 21:50
Pareri, impresii, salutari! colban Cutia de sub birou 43 06-08-2010 14:19
Pareri despre ASUS P5P43TD + alte cateva chestii Noob_1o1 Placi de baza 9 30-03-2010 13:06

 
Forum Stats
Members: 6,838
Threads: 17,123
Posts: 531,836
Total Online: 156

Newest Member: Bufraritza

Latest Threads
- by Kspic
- by dev

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 18:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.