lab501 forum  

Go Back   lab501 forum > Hardware > Memorii & stocare
Connect with Facebook

Memorii & stocare RAM, ROM, SSD, HDD ...


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-09-2019, 22:10   #41
DavidMMM
Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 229
Mentioned: 4 Post(s)

PC-ul meu

Default

Au chipuri Samsung, sau nu sunt no-name? - Patriot avea bunul obicei sa foloseasca chipuri no-name, trebuia desfacuta racirea sa poti identifica chipurile.

Quote:
Originally Posted by kpy_here View Post
Am cumparat un kit de Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4 3600MHz CL17.

Le-am pus pe o placa de baza Asus PRIME X470-PRO cu Ryzen 5 3600. Nu reusesc in nici un fel sa bootez cu ele la 3600 cu 17-19-19-39 la 1.35V. Asta e si profilul XMP pe care il are placa de baza.

Best i could do - 3260 cu 17-19-19-39 la 1.35V.

Trebuie oare sa le fac ceva special ? Nu sunt familiar cu AMD si modul de functionare al memoriilor.
DavidMMM is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 12:50   #42
DeDeRa
Īncepător
 
DeDeRa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 12,016
Mentioned: 223 Post(s)

PC-ul meu

Default

Fa-le retur si cumpara astea. Imi multumesti mai tarziu, nu-i stres, nu ai pentru ce. De asemenea, poti da inclusiv 1.45v fara emotii, vrei conservator, 1.4v.

__________________
DeDeRa este pt. orice forum romānesc precum butonul like pt. FB. Pe sistemul: "cine dracu e Monstru ăla care a deschis poll cu DeDeRa?". (gsi16v)
DeDeRa, cānd vă face idioţi, ştie ce spune. (augustus)

Last edited by DeDeRa; 06-09-2019 at 12:52.
DeDeRa is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 13:02   #43
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,620
Mentioned: 143 Post(s)




Default

Am eu la 3200 )

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 13:04   #44
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,457
Mentioned: 559 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

La ce bani? =))
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 18:52   #45
Iubitel
Senior Member
 
Iubitel's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 8,620
Mentioned: 143 Post(s)




Default

260 la frecventa de 3000 respectiv 280 la 3200
__________________
oMU'IE inainte de toate ....
Iubitel is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 23:59   #46
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,457
Mentioned: 559 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Du-te ba, 2x8GB???
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 02:07   #47
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 434
Mentioned: 9 Post(s)


Default

.

Last edited by gg0; 09-09-2019 at 02:07. Reason: bad post
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 19:21   #48
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,336
Mentioned: 207 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Iubitel View Post
260 la frecventa de 3000 respectiv 280 la 3200
Am luat 2 kit-uri de 16. Pornesc cu XMP la 3000. Mai sus de 3000 nu vor, iar pc-ul nu mai porneste. Trebuie sa scot din memorii ca sa il fac sa isi revina.
Cel mai probabil problema e intre scaun si tastatura
Nu mai am timp sa-mi bat capul cu memorii. Sunt multumit si asa
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 21:57   #49
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,457
Mentioned: 559 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Ba... platforma... setari... plm?
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 08:03   #50
Gaminggrade
Senior Member
 
Gaminggrade's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,876
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Gaminggrade
Default

Cred ca doar eu sunt singurul imbecil cu memorii de 4800 pe care le tin stoc la 2133=)))
Gaminggrade is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 08:35   #51
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Bună ziua tuturor!
După ce am citit de cāteva ori articolul frecvente vs latente am ajuns la concluzia ca sunt demodat.
Este clar ca un kit G.Skill Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 4000MHz CL18 care merge momentan la 3200 pe un x570 aorus elite cu un 2600x a obținut rezultate mai bune coborānd dela CL 18 pe auto la CL 14 pe manual.
Fosta MB x370 krait era mai prietenoasa, erau niște variante presetate, bios-ul gigabyte nu e asa prietenos.
Prin urmare care este metodologia/logica de a seta anumite valori ale latentelor nu mai vorbesc de sublatente.
Din păcate generația mea are mai putina răbdare și timp pentru a citi informațiile disponibile pe care cel mai probabil nu le voi īnțelege corect și as aprecia un ajutor "tradus" pentru īncepători.
Sunt curios dacă la trecerea pe un 3600 și activarea xmp din bios placa le va duce la 4000 automat....
LE. 2600x la 5000 e o eroare de citire?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	received_2348084848643183.png
Views:	34
Size:	219.7 KB
ID:	66976   Click image for larger version

Name:	received_362831621049487.png
Views:	24
Size:	907.2 KB
ID:	66977  

Last edited by walterescuq; 11-09-2019 at 09:14.
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 09:08   #52
kpy_here
Ancient friend
 
kpy_here's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cluj
Posts: 7,336
Mentioned: 207 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Ba... platforma... setari... plm?
Asus PRIME X470-PRO cu Ryzen 5 3600
Setarile din XMP merg fara stress. Dar daca trec peste, nu mai porneste PC-ul pana nu scot din memorii
Am incercat mai mult voltaj, latente mai scazute - nimic. same sh!t.
Oricum, nu ma joc pe PC deci diferente sigur nu prea o sa vad de la o frecventa putin mai mare la memorii.

Quote:
Originally Posted by Gaminggrade View Post
Cred ca doar eu sunt singurul imbecil cu memorii de 4800 pe care le tin stoc la 2133=)))
Stai linistit
kpy_here is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 11:18   #53
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,457
Mentioned: 559 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Quote:
Originally Posted by walterescuq View Post
Bună ziua tuturor!
După ce am citit de cāteva ori articolul frecvente vs latente am ajuns la concluzia ca sunt demodat.
Este clar ca un kit G.Skill Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 4000MHz CL18 care merge momentan la 3200 pe un x570 aorus elite cu un 2600x a obținut rezultate mai bune coborānd dela CL 18 pe auto la CL 14 pe manual.
Fosta MB x370 krait era mai prietenoasa, erau niște variante presetate, bios-ul gigabyte nu e asa prietenos.
Prin urmare care este metodologia/logica de a seta anumite valori ale latentelor nu mai vorbesc de sublatente.
Din păcate generația mea are mai putina răbdare și timp pentru a citi informațiile disponibile pe care cel mai probabil nu le voi īnțelege corect și as aprecia un ajutor "tradus" pentru īncepători.
Sunt curios dacă la trecerea pe un 3600 și activarea xmp din bios placa le va duce la 4000 automat....
LE. 2600x la 5000 e o eroare de citire?
Incearca DDR4 3600 16-16-16-36 2T cu o tensiune de 1.4v, ar trebui sa mearga fara probleme. Dar dezactiveaza XMP
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 11:40   #54
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Incearca DDR4 3600 16-16-16-36 2T cu o tensiune de 1.4v, ar trebui sa mearga fara probleme. Dar dezactiveaza XMP
Multumesc, testez cānd ajung la bārlog.
Scuze pentru ca am postat aiurea.
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 11:57   #55
Monstru
Administrator
 
Monstru's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 18,457
Mentioned: 559 Post(s)


Send a message via Yahoo to Monstru
Default

Nu e bai, honest mistake
__________________
Dacii, cand se uneau, erau de neinvins...
Monstru is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 15:27   #56
gg0
Senior Member
 
gg0's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Bucuresti
Posts: 434
Mentioned: 9 Post(s)


Default

Quote:
Originally Posted by Gaminggrade View Post
Cred ca doar eu sunt singurul imbecil cu memorii de 4800 pe care le tin stoc la 2133=)))
Si eu tin memoriile la fel din cauza ca nu pleaca in xmp si sunt lenes sa le pun de mana 3600 sau cat merg.
gg0 is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 16:39   #57
Gaminggrade
Senior Member
 
Gaminggrade's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bucuresti
Posts: 1,876
Mentioned: 31 Post(s)

PC-ul meu



Send a message via Yahoo to Gaminggrade
Default

Asa si eu,fix la fel )))))
Gaminggrade is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 17:13   #58
suzuki
Moderator
 
suzuki's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Iasi
Posts: 3,800
Mentioned: 138 Post(s)

PC-ul meu



Default

Idem si la mine ).
Ti-au venit ramii noi Razvane?


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________

Ghid inlaturare Ihs Gpu
suzuki is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 17:15   #59
walterescuq
Member
 
walterescuq's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
Mentioned: 0 Post(s)

PC-ul meu

Default

DDR4 3600 16-16-16-36 2T - nu bun
de altfel nu am reusit nici la 3400, am trecut de bios da a dat windows eroare.

Nu e buna combinatia asta 2600x cu x570, voi lua curand un 3600 poate x și mai incerc decat sa mor de inima

pe x370 MSI daca nu reuseam o setare se reseta si intra in stock, pe x570 elite se reseteaza de cateva ori singur cand nu e multumit, dupa care incepi sa te uiti lung la un monitor negru pana te plictisesti si dar tu restart.
walterescuq is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 17:24   #60
madhorsefuzzy
Senior Member
 
madhorsefuzzy's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bucuresti
Posts: 2,060
Mentioned: 94 Post(s)

PC-ul meu

Default

Pai pe seria Ryzen 2xxx nu iti garanteaza nimeni 3600Mhz.

In discutie era vorba de seria Ryzen 3xxx.
madhorsefuzzy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memorii Ryzen BogdanR Memorii & stocare 10 27-03-2017 17:01
Review AMD Ryzen 7 1700 & AMD Ryzen 7 1700X ? CPU + Gaming LAB501 Articole 6 06-03-2017 11:27
Alegere memorii bench Samsung mihaim1980 Memorii & stocare 5 30-01-2015 22:01
Problema alegere memorii - va rog ajutor! alexutzuro Memorii & stocare 4 28-11-2010 19:10
Alegere Memorii pls help MazuX Memorii & stocare 21 10-11-2010 11:01

 
Forum Stats
Members: 8,314
Threads: 21,446
Posts: 644,394
Total Online: 416

Newest Member: alexsharky

Latest Threads
- by Monstru
- by Boggy
- by LAB501
- by Monstru

Advertisement

Partner Links



All times are GMT +3. The time now is 04:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.